Αναπολώντας τα αστέρια...

amdshop | Παρ, 06/11/2010 - 10:21 | 6' | 41

Μεγάλωσα στις φτωχογειτονιές της Δραπετσώνας. Θυμάμαι ακόμα φίλους παιδικούς. Ακόμα και τώρα τα λέμε που και που χάρη στην τεχνολογία (Βλέπε Φατσομπούκ & email).

Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι η έννοια της γειτονιάς και της παρέας. Πηγαίναμε σχολείο όλοι μαζί και τσοντάραμε όλοι μαζί για να αγοράσουμε απέναντι από ένα ψιλικατζίδικο λαστιχένιο μπαλάκι για να παίξουμε μπάλα στα διαλλείματα. Γυρνώντας από το σχολείο πετάγα την τσάντα μου και πάλι έξω στην γειτονιά να παίξω με την παρέα. Μπάλα και πόλεμος ήταν το ημερήσιο μενού! Καθόμασταν γύρω γύρω παίρναμε ξύλα από το ξυλουργείο του Κου Θανάση καρφώναμε ένα μανταλάκι επάνω και τα όπλα μας ήταν έτοιμα! Τα πυρομαχικά μας ήταν τα λάστιχα από το μπακάλικο! Θεέ μου τι όμορφα χρόνια! Ανεμελιά παρέα και παντού γέλια φωνές και φασαρία! Και οι μαμάδες από πίσω να φωνάζουν και καλά θυμωμένα ''Βρε αλήτη Τάκη πότε θα μαζευτείς κωπρόσκυλο μέσα'' και έλεγε ο Τάκης και ο κάθε Τάκης ''Έλα ρε μαμά με τους φίλους μου είμαι!'' Και η μαμά γύρναγε το κεφάλι της και έκρυβε ένα τεράστο χαμόγελο. Άρεσε στην μαμά να βλέπει ευτυχισμένα παιδιά να τρέχουν να παίζουν!

Και περιμέναμε όλοι το Σάββατο εγώ και οι φίλοι μου που θα μας έπαιρνε ο Πατέρας μου εμένα και τους φίλους μου στο τρίκυκλο να μας πάει στην Ελευσίνα για μπάνιο στην θάλασσα! Παιχνίδι ατελείωτο και γυρνούσαμε αργά το βράδυ! Τα πιο ευτυχισμένα μας Σάββατα ήταν αυτά!

Κι ερχόταν το βραδάκι. Πόρτες Παράθυρα ανοιχτά! Κι άκουγες κόσμο να γελά να έρχονται φίλοι στο κάθε σπίτι! Άκουγες τα πάντα και γέλαγες κι εσύ με τα αστεία τους πολλές φορές! Τι ωραίες βραδιές ήταν αυτές!

Πολλές φορές καθόμασταν στα σκαλιά του σπιτιού μπροστά! Μέχρι αργά το βράδυ. Και πέρναγε κόσμος με χαμόγελο και μας χαιρετούσαν! Και εγώ τι έκανα; Κοίταγα συνέχεια τα αστέρια και μου άρεσε πολύ! Και μετά όταν ήμουν στο κρεβάτι μου τα κοιτούσα από το ανοιχτό μου παράθυρο! Τι μαγεία ήταν αυτή;

Πέρασαν τα χρόνια φύγαμε από την Δραπετσώνα, μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένεια. Έχουμε παιδιά, και αυτοκίνητο (Πάει το τρίκυκλο του Πατέρα μου) μένουμε στα Β. Προάστεια πια. Μέσα σε κουτιά. Πάει το σπίτι στην Δραπετσώνα με την αυλή που ήταν γεμάτο λουλούδια και λεμονιές. Έγινε και αυτό πολυκατοικία. Η παρέα αντικαταστάθηκε με μία οθόνη και τα γέλια έγιναν χαρακτήρες στην οθόνη ''χαχαχαχαχαχαχα''. Δεν υπάρχει χρόνος να βρεθώ με τους φίλους μου. Όλοι δουλεύουν από το πρωΐ ώς το βράδυ. Το κεφάλι μας γέμισε προβλήματα για πολύ δυνατούς λύτες! Πάνε και τα Σάββατα! Αποφάσισα να δουλεύω και τα Σάββατα.

Και κάθομαι το βράδυ στο μπαλκόνι μου που βλέπω τα σώβρακα του Κυρ-Αντώνη απέναντι που μόλις τα έχει πλύνει. Σηκώνω το κεφάλι μου που και που ψηλά μήπως δω τα αστέρια αλλά μάταια δεν τα βλέπω. Και σκέφτομαι ''Πόσο άτυχη είναι η κόρη μου. Ποτέ δεν θα γνωρίσει την γειτονιά την παρέα την όμορφη αυλή του σπιτιού στην Δραπετσώνα'' Τι κόσμο να της δώσω ως Πατέρας; Αυτά σκέφτομαι και θλίβομαι.

Μα τι κάθομαι και σκέφτομαι ε; Μαλακίες σκέφτομαι! Έχει η κοράκλα μου τις Barbie και τις Poly pocket για να παίζει! Σιγά μην χρειάζεται παρέα! Κι εγώ έχω μία τζιπάρα σωστή. Χέστηκα για το τρίκυκλο του Πατέρα μου. Δεν θυμάμαι που κατέβαινα όταν φτάναμε Ελευσίνα και ήμουν μαύρος από το καυσαέριο; Σαν μπουρλοτιέρης ήμουν. Ποιος τα χρειάζεται αυτά; Σιγά τώρα έχω το Facebook για τους φίλους μου να τα λέω. Πρέπει να βγαίνουμε;

Αστο διάολο πέρασε ή ώρα... Κάτσε να κλειδώσω την πόρτα και τα παράθυρα....

Φεύγοντας ρίχνω μία τελευταία ματιά στον ουρανό... Ακόμα δεν βλέπω τα αστέρια...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 

Συμφωνώ σε όλα.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 

Ακόμα με συντροφεύει η παιδική καθημερινότητα όπου έσπαγα το κεφάλι μου στο ποδόσφαιρο ή καρφωνόμουν το βράδυ στην ΥΕΝΕΔ να δω Θου-Βου. Το γέλιο και τη χαρά που μου χάρισαν δεν μπόρεσα να τα ξαναβρώ.

Και τώρα πια που μεγάλωσα κοιτάζω τις κόρες μου στα μάτια και βλέπω μια επιγραφή: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΕ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ.

Κι εγώ τρέχω να τους χαρίσω PSP και Barbie και Internet και την τύφλα μου για να ξεγελάσω το κενό που νοιώθουν.

Και το μόνο που καταφέρνω είναι να φαντάζω βασιλιάς στα μάτια τους όταν τους χαρίζω 3 ώρες σε μια παραλία ή μια βόλτα στο βουνό.

Αν, όταν και όποτε κάτσει...

Αν τύχει και επικοινωνήσω με κανέναν κολλητό εξαντλούμε την κουβέντα μας στο "κλείσε γιατί έχω γραμμή, θα σε πάρω εγώ".

 

 

 

 

Ωρες ώρες παρακαλάω την φαμίλα να σηκωθούμε να φύγουμε από αυτή τη γαμωπόλη μπας και προλάβουν τα παιδιά μου και αισθανθούν τι σημαίνει "παίζω" και "ανέμελος".

Ορισμένα πράγματα, όπως το να φάνε ντομάτα ή πορτοκάλι, αντί για αποθήκες μεταλλαγμένων ουσιών, ήδη τα έχω ξεγράψει.

Ας νοιώσουν τα υπόλοιπα.

Οσο προλαβαίνουμε ακόμα γιατί η επαρχία έρχεται φορτσάτη για αυξημένο bandwith και το νέο Lara Croft...

 

 

 

Πως τα κάναμε έτσι σκ@τ@ λοχία;

 

 

 χωριο και πάλι χωριο.. μακαρι να γυρίζαμε στα χωριά μας.  να μυρισει  πάσχα χριστουγεννα. ...

τωρα ολα τα παιδια σε εναν υπολογιστη μπροστα..  παει η εποχη που κοιμομασταν με ανοιχτες πόρτες και στην ταράτσα για δροσια. καλοκαίρι. με θεα τα αστερια... αφηστε τα παιδια να παιξουν.. αν μπορειτε γυριστε στο χωριο..

 

 Μην αγχώνεστε 

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Πολύ καλά κάνατε κύριε amdshop και προσθέσατε ένα λιθαράκι και εσείς στο αυτοφακέλωμα με το facebook αλλά δεν αρκεί. Σε λίγο οι κάμερες θα σας παρακολουθούν να προσπαθείτε να κοιτάξετε τα αστέρια. Η κορούλα σας θα έχει τσιπάκι κάτω από το δέρμα για την δική της ασφάλεια γιατί όπως ξέρετε έχουμε και τους τρομοκράτες...

Η γυναίκα σας θα βγει στη σύνταξη 15 χρόνια αφού πεθάνει. Εσείς και οι φίλοι σας θα πληρώνεται τη βενζίνη 2,5 ευρώ το λίτρο για να κινείται την τζιπάρα που τόσο σας χρειάζεται μες την πολή (για να ανεβαίνετε πεζοδρόμια ή για να νιώθετε ανώτερος από τους υπόλοιπους-κομπλεξισμός). Όσο για τις πόλεις που κράζετε και κράζετε όλοι τι να πω? Μετά από τόσα χρόνια αντιληφθήκατε ότι μια πόλη δεν είναι ένα φυσιολογικό μέρος για να μεγαλώσει ένας άνθρωπος φυσιολογικά? Ότι είναι μια ζούγκλα? Ότι τα παιδιά της πόλης δεν μπορούν ποτέ να γίνουν φυσιολογικοί άνθρωποι γιατί είναι ξεκομμένοι από την ίδια τους την φύση? Δυστυχώς για τα παιδιά σας μάλλον αργήσατε να το καταλάβετε. Τα παιδιά της πόλης όμως έχουν άλλα προτερήματα. Γίνονται ποντικάκια και κυκλοφορούν ανάμεσα σε μεγάλα τετράγωνα από μπετό ή μέσα σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα από σίδερο. Να με συγχωρείται για την ασυνέχεια των σκέψεων μου αλλά απλά διαβάζοντάς σας αυτά μου ήρθαν. Λίγο απ όλα δηλαδή

amdshop, με συγκίνησες ρε φίλε! Κι εγώ, νοσταλγώ καθημερινά τις όμορφες ημέρες -και βραδιές- του '70, όταν, πιτσιρίκι με κοντά παντελονάκια έπαιζα μπάλα, πόλεμο, κρυφτό, με τα φιλαράκια μου.  Κι εγώ έφυγα από την περιοχή που έμενα και τώρα ξαναγύρισα, αλλά τίποτε πλέον δεν είναι το ίδιο.  Σαν χθες θυμάμαι την μουσική από την "Γειτονιά μας", το αλησμόνητο σήριαλ του Κώστα Πρετεντέρη, να βγαίνει από την μεγάλη ασπρόμαυρη τηλεόραση που είχε φέρει πρώτος ο παππούς μου στην γειτονιά.  Ένα μικρό σινεμά γινόταν το σπίτι μας. Όλη η γειτονιά, μια οικογένεια. Άλλες εποχές, που δεν θα ξανάρθουν, δυστυχώς.

Είδα και πάλι την εισαγωγή της 'Γειτονιάς' στο YouTube. Κάποιος την ανέβασε. Μου έφερε δάκρυα στα μάτια.  Είναι το μόνο που έχει απομείνει από ένα σήριαλ που γυριζόταν επί μία δεκαετία. Κάποιοι φρόντισαν να την σβήσουν, όπως και πολλά άλλα σήριαλ της εποχής ("Ονειροπαρμένος", "Εκείνες κι εγώ", "Γυφτοπούλα", "Οι Έμποροι των Εθνών", "Λούνα Παρκ", κ.α.) και μαζί μ' αυτά και τις αναμνήσεις μας...

Sebulba, είσαι πολύ σκληρός. Υπάρχει κάποια γενιά που δεν της δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία να πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Τα ρήμαξε όλα η περιβόητη "γενιά του Πολυτεχνείου", όπως βλέπεις.  Μετά απ' αυτούς, οι υπόλοιποι ζήσαμε ευνουχισμένοι.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ippokratis]

 Άλλες εποχές, που δεν θα ξανάρθουν, δυστυχώς.

Μην το λες, μην το λες...Κάτσε να συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό και θα πάμε πολύ πίσω. Εγώ υπολογίζω γύρω στα 25 χρόνια. Βέβαια αυτό θα έχει εκτός από αρνητικές και θετικές επιπτώσεις (π.χ. δε θα έχει πολύς κόσμος αυτοκίνητο αλλά κι αυτοί που θα έχουν δε θα το χρησιμοποιούν πολύ κ.α.). Πάντως και για μένα η φυγή από αυτήν την #$%%#&*πόλη είναι προτεραιότητα.

************************

www.postokano.gr

Τι πας και θυμάσαι, βρε Amdshop.

Στην Δραπετσώνα μεγάλωσα, πίσω απο τις φυλακές.

Δεν υπάρχουν πιά.Τις θυμάσαι ;;

Α στο καλό σου, μεσημεριάτικα.

Εγώ κοντά στην κοπή μεγάλωσα... Απλά το έγραψα βλέποντας την κόρη μου και άλλα παιδιά που δεν έχουν έναν δρόμο μία αλάνα να παίξουν. Μόνο αυτό με καίει ότι δεν θα χαρεί δεν θα ζήσει σαν παιδί!

Εμείς οι πιο μεγάλοι ευτυχώς τα ζήσαμε. Τα σημερινά παιδιά όμως; Τα υπερπροστατεύουμε (δικαίως ή αδίκως) συνέχεια.

Το μόνο που με καίει είναι τα παιδιά του κόσμου.

Φίλε sebulba δεν έχω μάθει στην ζωή μου να αναθεματίζω. Δεν με απασχολεί αν με φακελλώνει το facebook αφού ήδη είμαι φακελλωμένος σε αυτό το κράτος!

Και φυσικά φίλε σε πόλη μεγάλωσα. Και τι πόλη ε; Στον Πειραιά. Και απόδειξη είναι ότι πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε σε μία τέτοια πόλη! Απλά φτάσαμε όπως φτάσαμε εδώ για άλλους λόγους που κυρίως δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Αλλά ας μην αρχίσω πάλι τα πολιτικά μου μανιφέστα.

Εμένα με ενδιαφέρουν οι θύμησες! Όπως έλεγε και ο μέγιστος Άγγελος Τερζάκης.

Amd Shop Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron. Υποστηρικτές Linux Ubuntu www.amdshop.gr Δικτυακή πύλη τεχνολογίας

 

Παλια τα ηλεκτρωνικα παιχνιδια τρωγανε απο τα παιδια, τα λεφτα τους, σημερα στα "νεα" ηλεκτρονικα αμα δεν ειναι κανονικος εξωμειοτης, η αμα δεν σου μενει κατι, δεν ασχο-

λιται κανενα παιδι.

Δηλαδη αμα ενα παιδι σημερα παιξει κατι θα ειναι internet cafe mmorpg game που εκει να το κλεισεις, δεν χανετε τιποτα, σε οποιο αλλο υπολογιστη να πας σε οποιο μερος

το κοσμου ετσι οπως το αφησες, θα το βρεις.

Ετσι πιστευω θα γινει καποια μερα και τα λειτουργικα συστηματα θα γινουν, αμα τελικα αποκτησουνε ιντερνετ στα αληθεια.

Σημερα οι κυρβενησεις το φοβουντε αυτα μην χασουνε την κουταλα μαζι με τα ζουμια.

Τη εννοω? 

Την ΕΡΤ1 και τα αλλα κρατικα καναλια τα πληρωνουμε στην ΔΕΗ, γιατι να μην βγαλουνε και ενα υποχρεωτικο ιντερνετ και να το ενσωματοσουνε σε καποιο

λογαριασμο ?

Αλλιως παρανομα και αντισυνταγματικα πληρωνουμε την "ελευθερη δημοσια τηλεωραση" .... 

Ασε που σημερα αμα θες να παιξεις μπαλα, που να πας ? μονο σε τιποτα γηπεδα με πληρωμη, που πιο καλυτερα με τα ιδια λεφτα τα μισα να τα φας σε ενα ιντερνετ καφε και τα αλλα

μισα σε κανενα γυμναστηριο

 

----------------------------- diver.gU.U

hellaspc1]

 χωριο και πάλι χωριο.. μακαρι να γυρίζαμε στα χωριά μας.  να μυρισει  πάσχα χριστουγεννα. ...

τωρα ολα τα παιδια σε εναν υπολογιστη μπροστα..  παει η εποχη που κοιμομασταν με ανοιχτες πόρτες και στην ταράτσα για δροσια. καλοκαίρι. με θεα τα αστερια... αφηστε τα παιδια να παιξουν.. αν μπορειτε γυριστε στο χωριο..

 

Και γιατί δεν γυρίζετε στα χωριά σας;;
Το ίδιο πράγμα διαβάζω εδώ και χρόνια σε κάθε φόρουμ της επικράτειας..
Γιατί δεν γυρίζετε λοιπόν στα χωριά σας; Έχετε καμία καλή δικαιολογία για αυτό;

Οφείλω εδώ να σας ενημερώσω, ότι παρόλο που εγώ δεν έχω χωριό, σηκώθηκα και έφυγα από την Αθήνα.
Τώρα που γράφω αυτό το ποστ, το γράφω από την βεράντα του σπιτιού μου, που βρίσκεται σε έναν χωματόδρομο, που δεν έχει αριθμούς, και είμαι σαν το λετσάκι, γιατί φοράω ένα σορτσάκι και ένα μπλουζάκι όλη μέρα, ( τι καλά! ).. Δίπλα μου κοιμάται το ένα γατόπουλο, λίγο πιο εκεί το άλλο, ο σκύλος είναι στα πόδια μου και τα τριζόνια μου έχουν ζαλίσει τα αυτιά..

Είναι και μία κατσαρίδα μέσα στο σπίτι γαμώτο και την κυνηγάω να την πετύχω με το σκουπόξυλο από χθες, αλλά δεν ξέρω που έχει παει και έχει κρυφτεί η πόρνη..

Περιμένω να κοκκινήσουν οι ντομάτες, ( έχω φυτέξει τα σχετικά λαχανικά μου), πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια και μαρούλια έχω αρχίσει να τα μαζεύω ήδη..

Τηλέφωνο δεν έχω, δεν μου έφερε ο ΟΤΕ εδώ, ( μη σώσει) αλλά την βολεύω με το κινητό..

Τίποτα τρομερό δεν μου συνέβη δηλαδή από τον καιρό που άφησα την πόλη.. ( εκτός από την κατσαρίδα).

Λοιπόν;; Γιατί δεν πάτε στα χωριά σας; Φοβάστε μη χάσετε την φοβερή ζωή down town;;

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Μάλλον η αιτία θα είναι οι ...κατσαρίδες (ΜΠΛΙΑΑΑΑΧΧΧ!!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ippokratis]

Μάλλον η αιτία θα είναι οι ...κατσαρίδες (ΜΠΛΙΑΑΑΑΧΧΧ!!!!)

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ επί χίλια.. Αλλά μπήκε πετώντας από το παράθυρο η πόρνη.. Κανονικά έπρεπε να την φάει με ρακέτα του πινγκ πόνγκ αλλά δεν είχα καμία εύκαιρη και τώρα την πάτησα.

Πάντως μη σε νοιάζει. Τρείς γάτες έχω μέσα τώρα.. Κάποια θα την πετύχει κάπου.. ( εγώ τις επιβλέπω και βαθμολογώ τις επιδόσεις τους.. ) :D :D

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Χα,χα,χα,χα! Έχω λιώσειιι!!! :D

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ρε παιδια απ χωριο ειμαι.. και δεν το αλλαζω με τιποτα.. παω και ερχομαι απο την πόλη λόγω εργασιας. όλοι με πρηξανε  νοίκιασε σπίτι νοικιασε σπίτι.

Δεν λεω γλυτώνεις το πρωινο ξυπνημα,  εχεις τα πάντα μπροστά στα πόδια σου, το κόστος μετακινησης   ανα μηνα , ερχεται όσο περιπου το ενοίκιο. αλλα :

Στο χωριο, οτι γουστάρεις κάνεις. Δεν υπαρχει "ωρα κοινης ησυχίας" εισαι ελεύθερος να κάνεις ότι θές όποτε θες.. και άλλα πολλά...

 

Το χωριό είναι ευλογία. Αλλά το ίδιο το σύστημα σε κάνει να γίνεσαι "Αθηναίος". Και το λεω εγώ που δεν είμαι από χωριό.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 καλημέρα ...

εννοείται ότι η ζωή στο χωριό είναι από πολλές απόψεις καλύτερη από ότι στην πόλη ...

και αν όχι χωριό μια μικρή πόλη ...όσοι το καταφέρνουνε έιναι πολύ καλά ...

πολλοί το θέλουνε λίγοι το μπορούνε στο τέλος ....και ό λόγος η δικαιολογία που λέει και μάτζικα είναι το πως θα ζήσεις εκεί ....εννοώ λεφτά , δουλειά ...

αν έχεις μόνιμη δουλειά (δημόσιος υπάλληλος) το κυνηγάς και σε κάποιες εκλογές θα σου κάτσει να σε πάνε εκεί που θες ...

αν είσαι μεροκάματο στην αθήνα στον ιδιωτικό τομέα που να πας...?

ποιος σε περιμένει ...? εκτός και αν είσαι από τους τυχερούς που μπορείς να μεταφέρεις την δουλειά σου εκεί ...

είναι πολύ εύκολο να λέμε γιατί δεν πάτε....τι σας κρατάει εδώ ...

και εμένα φιλαράκι μου έχει φύγει εδώ και κάτι χρόνια από εδώ ...

και μου την λέει τώρα ...

ας ήμουν και εγώ μπάτσος και όλα θα γινότανε ....

είναι δίπλα στην πεθερά ...τρώεί καλα , πίνει καλά , κοιμάται καλά ....

και μας την λέει εδώ εμάς ...να δουλευε ιδιωτικός υπάλληλος και τότε να βλέπαμε ....

επανέρχομαι ....

 

αχ φίλε sebula , πόσο δίκιο έχεις να ξερες. Πόσο θα θελα κι εγώ να ζούσα στην επαρχία , όπου όποιος δεν πίνει 10 μπύρες το μεσημέρι και 10 ουίσκια το βράδυ , δεν είναι άντρας. Εκεί που όλοι είναι γ@μήκουλες κι έχουν την κάθε Τζούλια για πρωϊνό. Εκεί όπου το επίπεδό τους (εγώ δεν βάζω σας, για να μην προσβάλλω άλλους φίλους της επαρχίας, όπως εσύ άκομψα έκανες) ,είναι της 6ης δημοτικού και πότε έκλ@σε ο γείτονας και τίνος είσαι εσύ? Εκεί που το 4χ4 είναι χλιδή και πάνε σαν τον χάρο στον δρόμο, η απλυσιά πάει σύννεφο. Έλεος φίλε μου δεν το θέλω αυτό. Δεν θέλω να ζω σε πόλη φάντασμα μετά τις 10.

Πέραν αυτών, επειδή λόγω δουλειάς , ζούσα τον μισό μήνα επαρχία, θέλω την ηρεμία της επαρχίας, τους φίλους που έκανα εκεί, την μυρωδιά της εξοχής και την καλοσύνη της Κυρίας Μαρίας που έχει την ταβέρνα που έτρωγα τα μεσημέρια. Βέβαια αυτά τα βρίσκεις και στην Λούτσα, στο Πόρτο-Ράφτη, στην Κερατέα, Λαγονήσι,Λαύριο, Σπάτα,Ανάβυσσο και ένα σωρό άλλες περιοχές της Αθήνας , όπου τα συνδιάζεις όλα.

Αλλά κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι κομπλεξικοί...   

ΑΣυγνώμη για το εκτός θέματος , αλλά προσβάλλομαι όταν κάποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα και προσβάλλει τον τόπο που γεννήθηκα , μεγάλωσα , έκανα οικογένεια και αναπόφευκτα αγάπησα.

 

Προτείνω σε όλους να διαβάσουν (όσοι δεν το έχουν κάνει) το Ενα παιδί μετράει τ' Άστρα του Μενέλαου Λουντέμη και τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα, γιατί αυτό που μας λείπει είναι η παιδική αθωότητα φίλοι μου. Αυτό μας λείπει , η ξεγνοιασιά και η ανεμελιά....

 

 

Αχ, πότε θα κατέβω στα Χανιά ξανά να με ζαλίζουν με τσι ρατσές τους? Ε Γιάννη? 

Φίλε giannis12a ευτυχώς που τα ανέφερες όλα αυτά για να ξέρουμε και τι γίνεται.

ειδικά η πρώτη παράγραφος είναι η επιτομή της διαφοράς μας από την επαρχία και ο καλύτερος λόγος για να μην ξαναπατήσουμε σε αυτή.

Ούτε ένα από όλα αυτά  που αναφέρεις δεν έχω συναντήσει στην πόλη μας. Ούτε μπέκρες, ούτε μαμήκούλες, ούτε άτομα που κοιτάνε τι κάνει ο γείτονας ούτε τίποτα.

Δόξα σοι ο θεός.

 

Ειδικά αυτό το "αναπόφευκτα αγάπησα" είναι ένας ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη. Πιθανώς μετά το Ρωμαίος και Ιουλιέτα αλλά στο top5 σίγουρα.

 

 

Πέρα από την πλάκα, όλοι συμφωνούμε οτι αυτό που μας λείπει είναι η ξεγνοιασιά και η ανεμελιά. Αν έχεις αυτά τα δύο και στα κατεχόμενα μια χαρά είναι. Σούπερ.

Και "κατηγορούμε" την Αθήνα επειδή το να ψάχνεις για ανεμελιά σε αυτή την πόλη είναι σαν να ψάχνεις μαύρο τριαντάφυλλο. Εχεις ακούσει οτι υπάρχει αλλά δεν το έχεις δει ποτέ...

 

Φταίει η Αθήνα γι αυτό;

Οχι βέβαια. Εμείς φταίμε. Με μας τα βάζουμε. Αντε και με τον Καραμανλή (the old one) που την έκανε ..τάνα

 

@marlene: Γιατί δεν φεύγουμε από δω;

Γιατί δυστυχώς πολλοί απο μας δεν είμαστε μόνοι μας...

 

 

Τα πάντα είναι σχετικά, παντού μπορείς να έχεις τα πάντα. Προφανώς ο φίλος μας, έχει πάει μονο στην Ομόνοια και την Κυψέλη κι έχει λάθος εικόνα για την Αθήνα.

Τέσπα, το όνειρό μου εμένα , είναι να μπορέσω να μείνω μόνιμα στα Χανιά και δεν είμαι Κρητικός.  Και όχι μέσα, ή στα Κουνουπιδιανά ή από Κολυμπάρι και πέρα.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η αλήθεια είναι οτι κάποτε επιχείρησα να φτάσω μέχρι το Top Μan στο Μοναστηράκι για να πάρω πέτσινο, αλλά το μετάνοιωσα.

Νεανικές τρέλες...

hellaspc1]

ρε παιδια απ χωριο ειμαι.. και δεν το αλλαζω με τιποτα.. παω και ερχομαι απο την πόλη λόγω εργασιας. όλοι με πρηξανε  νοίκιασε σπίτι νοικιασε σπίτι.

Δεν λεω γλυτώνεις το πρωινο ξυπνημα,  εχεις τα πάντα μπροστά στα πόδια σου, το κόστος μετακινησης   ανα μηνα , ερχεται όσο περιπου το ενοίκιο. αλλα :

Στο χωριο, οτι γουστάρεις κάνεις. Δεν υπαρχει "ωρα κοινης ησυχίας" εισαι ελεύθερος να κάνεις ότι θές όποτε θες.. και άλλα πολλά...

 

Διαβάστε εδώ σε τι λουμπα πέφτετε όταν μένετε στο χωριό και δουλεύετε στην πόλη.. και πείτε μου πόσο "ανάλογα" είναι τα πράγματα..

http://bicyclefixation.com/survive.htm

και πάρτε και το αρχειάκι από εδώ να το διαβάσετε (γιατί δεν είχα κάπου αλλού να το ανεβάσω κάντε ένα κόπο και κατεβάστε το από εκεί).

http://podilato-forum.gr/index.php?topic=133.0

Επίσης δείτε το βίντεο The end of suburbia ( θα το βρείτε και σε torrent).
Δείτε το και μετά το συζητάμε σε άλλη βάση το θέμα.

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

giannis12a]

αχ φίλε sebula , πόσο δίκιο έχεις να ξερες. Πόσο θα θελα κι εγώ να ζούσα στην επαρχία , όπου όποιος δεν πίνει 10 μπύρες το μεσημέρι και 10 ουίσκια το βράδυ , δεν είναι άντρας. Εκεί που όλοι είναι γ@μήκουλες κι έχουν την κάθε Τζούλια για πρωϊνό. Εκεί όπου το επίπεδό τους (εγώ δεν βάζω σας, για να μην προσβάλλω άλλους φίλους της επαρχίας, όπως εσύ άκομψα έκανες) ,είναι της 6ης δημοτικού και πότε έκλ@σε ο γείτονας και τίνος είσαι εσύ? Εκεί που το 4χ4 είναι χλιδή και πάνε σαν τον χάρο στον δρόμο, η απλυσιά πάει σύννεφο. Έλεος φίλε μου δεν το θέλω αυτό. Δεν θέλω να ζω σε πόλη φάντασμα μετά τις 10.

Πέραν αυτών, επειδή λόγω δουλειάς , ζούσα τον μισό μήνα επαρχία, θέλω την ηρεμία της επαρχίας, τους φίλους που έκανα εκεί, την μυρωδιά της εξοχής και την καλοσύνη της Κυρίας Μαρίας που έχει την ταβέρνα που έτρωγα τα μεσημέρια. Βέβαια αυτά τα βρίσκεις και στην Λούτσα, στο Πόρτο-Ράφτη, στην Κερατέα, Λαγονήσι,Λαύριο, Σπάτα,Ανάβυσσο και ένα σωρό άλλες περιοχές της Αθήνας , όπου τα συνδιάζεις όλα.

Αλλά κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι κομπλεξικοί...   

ΑΣυγνώμη για το εκτός θέματος , αλλά προσβάλλομαι όταν κάποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα και προσβάλλει τον τόπο που γεννήθηκα , μεγάλωσα , έκανα οικογένεια και αναπόφευκτα αγάπησα.

 

Προτείνω σε όλους να διαβάσουν (όσοι δεν το έχουν κάνει) το Ενα παιδί μετράει τ' Άστρα του Μενέλαου Λουντέμη και τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα, γιατί αυτό που μας λείπει είναι η παιδική αθωότητα φίλοι μου. Αυτό μας λείπει , η ξεγνοιασιά και η ανεμελιά....

 

 

Αχ, πότε θα κατέβω στα Χανιά ξανά να με ζαλίζουν με τσι ρατσές τους? Ε Γιάννη? 

Το "επίπεδο" σε μία περιοχή, αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης, ( και εργασίας) ανεβαίνουν ανάλογα με τον κόσμο που έχει.
Όταν οι πιο μορφωμένοι, οι πιο νέοι, εκείνοι που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη σε έναν τόπο, δεν είναι σε αυτόν τον τόπο, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα ριμάξει, θα υποβιβαστεί και θα γίνει αυτό που περιγράφεις.

Γιατί αυτά τα φρούτα ανθρώπων δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές όταν βρίσκονται στις πόλεις; ( που έχουν τώρα εδώ που τα λέμε.. δεν είναι ίδιον της επαρχίας αποκλειστικά αυτά που περιγράφεις).

Γιατί στις απρόσωπες πόλεις, τέτοιες συμπεριφορές απλά δεν είναι κοινωνικά αποδεκτές.
Όμως, όπως είπα και πιο πάνω, το επίπεδο δεν ανεβαίνει αν εγκαταλείψουμε έναν τόπο στην τύχη του, και ουσιαστικά μεταναστεύσουμε, ( δεν έχει να κάνει αν θα είναι εσωτερική η μετανάστευση, το ίδιο είναι).

Επανειλημμένα έχω κάνει την ίδια ερώτηση. Γιατί δεν πάνε όσοι μπορούν στους τόπους καταγωγής τους;

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει δουλειά. Εγώ όμως έρχομαι και ρωτάω.
Έχει δουλειές η πόλη, με τον υπερσυνωστισμό της και τον τεράστιο ανταγωνισμό που μοιραία προκύπτει από την συγκέντρωση τόσων πολλών ατόμων σε ένα σημείο;

Δεν πιστεύω ότι έχει. Για αυτό οι άνεργοι χτυπάνε κόκκινο. Απλά υπάρχει η εντύπωση ότι η πόλη θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες. Δεν μπορεί να το κάνει όμως και αυτό έχει αποδειχθεί. Ας μην σχολιάσω ότι για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ( όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι που αναφέρθηκαν εδώ) το να εργαστούν στην επαρχία τους δίνει και έξτρα πόντους, και χρήματα, αφού κανείς δεν θέλει να μένει εκεί.

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Αποστόλης]

@marlene: Γιατί δεν φεύγουμε από δω;

Γιατί δυστυχώς πολλοί απο μας δεν είμαστε μόνοι μας...

 

 

Εγώ έφυγα και δεν έφυγα μόνη μου. Βέβαια δεν πήγα τόσο μακρυά όσο θα ήθελα και το Πόρτο Ράφτη που ήρθα, είναι σαφώς προάστιο. Όμως δεν εργάζομαι στο κέντρο και έτσι πηγαίνω εκεί σπάνια. ( και δεν με πείθει να ξεκουβαλήσω και κανείς).

Εδώ που ήρθα προσπαθώ να έχω μία σχετική αυτονομία. ( είμαι αρχάρια ακόμα στο project αυτό).

Έχω φυτέψει τα δικά μου φυτά, έχω προσπαθήσει να κάνω εδώ κάποιες δουλειές, ( με την έννοια να έχω κάποιοι εισόδημα εδώ που μένω), έχω φτιάξει ένα κύκλο γνωριμιών και γενικότερα προσπαθώ να δω ( σαν ένα είδους πείραμα), πως μπορεί να στήσει κάποιος την ζωή του εκ νέου σε άλλο τόπο που δεν θα είναι μέσα στην πόλη, ( ή όχι και τόσο πολύ).

Στόχος μου είναι να φύγω ακόμα πιο έξω από την Αθήνα και οποιοδήποτε αστικό κέντρο παρακάτω, έτσι το Πόρτο Ράφτη, που είναι στο στυλ "τα έχω όλα" δηλαδή ένα προάστιο υπνωτήριο για τους "έχοντες", που κοιμούνται εδώ και δουλεύουν κάθε μέρα στο κέντρο, είναι απλά ένα στάδιο προς αυτό.

Καταγωγή από κάποιο χωριό δεν είχα, ούτε συγγενείς σε κάποιο άλλο μέρος εκτός Αθήνας, έτσι αυτό που θέλω να κάνω, είναι "στον αέρα".

Όμως όλοι εκείνοι που έχουν μία "βάση" στην επαρχία, ένα σπίτι κληρονομιά από κάποιον συγγενή, πέντε γνωστούς κτλ. δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να κωλύονται να φύγουν από την πόλη. Και για όσους δεν αρέσει το επίπεδο που υπάρχει, αυτή θα είναι μία καλή ευκαιρία να το αλλάξουν, με την παρουσία τους και με τα νέα ήθη που θα μεταφέρουν στις ιδιαίτερες τους πατρίδες.

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Παιδια ποιος εχει δει Matrix ?

Ποιο ειναι το νοημα του ?

Eιναι απλο...

 

Το θεμα δεν ειναι ποια ειναι η πραγματικοτητα, αλλα το πως ζουμε,,,

 

Δηλαδη, κατα ποσο ευτηχησμενους μας κανει το περριβαλον που ζουμε..

 

Εγω δεν θα αντεχα να μεινω σε χωριο, θα προτιμουσα, να εμενα εξω απο το matrix στην αθηνα, εστω αν και ολλα ειναι γυρω σου γκριζα, η στην καλυτερη περι-

πτωση, απλος επικυνδινα (Εγκλιματικοτητα, κτλ).

Βεβαια αμα ειχα σκοτωσει καποιον, θα πηγαινα στην εξορια, σε κανενα χωριο να κρυφτω, και ολοι την ωρα θα φωναζα δυπλα στα προβατα που βρωμανε, και

δυπλα στην αγαπημενη μου κατσικα  :

 

Ταξη και ηθικη !

 

 

----------------------------- diver.gU.U

Hey, hey, heyyyy!!!!!!!!!!!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

bratsos]

Παιδια ποιος εχει δει Matrix ?

Ποιο ειναι το νοημα του ?

Eιναι απλο...

 

Το θεμα δεν ειναι ποια ειναι η πραγματικοτητα, αλλα το πως ζουμε,,,

 

Δηλαδη, κατα ποσο ευτηχησμενους μας κανει το περριβαλον που ζουμε..

 

Εγω δεν θα αντεχα να μεινω σε χωριο, θα προτιμουσα, να εμενα εξω απο το matrix στην αθηνα, εστω αν και ολλα ειναι γυρω σου γκριζα, η στην καλυτερη περι-

πτωση, απλος επικυνδινα (Εγκλιματικοτητα, κτλ).

Βεβαια αμα ειχα σκοτωσει καποιον, θα πηγαινα στην εξορια, σε κανενα χωριο να κρυφτω, και ολοι την ωρα θα φωναζα δυπλα στα προβατα που βρωμανε, και

δυπλα στην αγαπημενη μου κατσικα  :

 

Ταξη και ηθικη !

 

 

----------------------------- diver.gU.U

Τι θες να πεις δηλαδή; Ότι το περιβάλλον της Αθήνας είναι η πραγματικότητα που πρέπει να ζεις και πρέπει κάπως να κουμπώσεις σε αυτήν, ενώ το να φύγεις είναι προσπάθεια ωραιοποίησης της υπάρχουσας πραγματικότητας, που κατά κάποιον τρόπο, έτσι όπως το θέτεις εδώ δεν μας αξίζει;

Εγώ ξέρω ότι είναι δικαίωμα σου να ζεις με ποιοτικές συνθήκες ζωής, όχι να ζεις μέσα στα σκατά, προσπαθώντας να δεις την καλή τους πλευρά.

Επί τη ευκαιρία για κάτι τέτοια μηνύματα που περνάνε υπογείως στους θεατές, δεν χώνεψα ποτέ ταινίες σαν το Matrix. Ο Neo που είναι αναγραμματισμός του One και άλλες τέτοιες εβραϊκές παπαριές...συν το παραπάνω μήνυμα που πολύ εύστοχα έθεσε εδώ ο bratsos.. είδατε πως τα περνάνε τα μηνύματα.. Υπογείως!

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Τα περνάνε, αλλά λίγο ...συγκεχυμένα βέβαια! Οφείλω να ομολογήσω ότι για μια ακόμα φορά δεν κατάλαβα λέξη απ' όσα έγραψε το άτομο!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Βασικα η ταινια ειναι βουδιστικου περιεχομενου...

Η βασικη της αρχη ειναι :

 

Aπο την αγνοια οδηγησε με στην αληθεια 

Ενα παραδειγμα :

Εχεις σκεφτει που βρισκεσαι στο φορυμ ?

Εγω για την πραγματικοτητα του φορυμ βρισκομαι εδω :

 Και κατι ασχετο , στο ποδηλατο forum ξερεις γιατι εχουνε σεντος ? Ειναι καλυτερο λινουξ ?

Μου λεει "welcome to centos..."

----------------------------- diver.gU.U

marlene: βασικά δεν διαφωνώ με τις κινήσεις που έκανες.

Παρόλο που είμαι ενάντια στα "ημίμετρα" (δεν έφυγα από την Αθήνα αλλά ούτε και ζω σε αυτή) καταλαβαίνω πως ήταν ότι καλύτερο μπορούσες να κάνεις και μπράβο σου.

Δυστυχώς όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και συντρέχουν διαφορετικοί λόγοι για να κάνεις ή να μην κάνεις μια κίνηση.

 

Τεσπα, εγω προσωπικά προσπαθώ να "στρώσω το δρόμο" ώστε να φύγω από αυτή την πόλη γιατί πολύ απλά δεν αντέχεται άλλο.

Η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις μέχρι τα 25-26 που έχεις γραμμένα τα πάντα στα balls σου και το μόνο που σε νοιάζει είναι ο κολλητός σου, η ομάδα σου και δεν δίνεις δεκάρα που τα λεφτά σου φτάνουν τσίμα τσίμα για φραπόγαλλο στα δύο με τη Σούλα.

Από κει και πέρα τα πράγματα αντιστρέφονται άρδην.

 

Και για να μην παρεξηγηθώ τα ίδια σκ@τ@ είναι όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κ.λ.π.

Απλώς είναι η Αθήνα μείον 1 δεκαετία.

Ισως και λιγότερο...

 

bratsos]

Βασικα η ταινια ειναι βουδιστικου περιεχομενου...

Η βασικη της αρχη ειναι :

 

Aπο την αγνοια οδηγησε με στην αληθεια 

Ενα παραδειγμα :

Εχεις σκεφτει που βρισκεσαι στο φορυμ ?

Εγω για την πραγματικοτητα του φορυμ βρισκομαι εδω :

 Και κατι ασχετο , στο ποδηλατο forum ξερεις γιατι εχουνε σεντος ? Ειναι καλυτερο λινουξ ?

Μου λεει "welcome to centos..."

----------------------------- diver.gU.U

Αχ.. μόνο βουδιστικού περιεχομένου δεν είναι η ταινία.. Οι καημένοι οι βουδιστές δεν έψαχναν ποτέ την Σιών.. :D .. ( gtpk είναι η ταινία βασικά, αλλά ας το αφήσουμε γιατί θα χέσουμε την συζήτηση εδώ χωρίς λόγο. )

Ξέρω γιατί έχουν centos στο ποδήλατο φόρουμ...
Εγώ πλήρωσα τον server.. ! :D ( το ζήτησα δηλαδή να είναι έτσι! ) :D :D

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Αποστόλης]

marlene: βασικά δεν διαφωνώ με τις κινήσεις που έκανες.

Παρόλο που είμαι ενάντια στα "ημίμετρα" (δεν έφυγα από την Αθήνα αλλά ούτε και ζω σε αυτή) καταλαβαίνω πως ήταν ότι καλύτερο μπορούσες να κάνεις και μπράβο σου.

Δυστυχώς όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και συντρέχουν διαφορετικοί λόγοι για να κάνεις ή να μην κάνεις μια κίνηση.

 

Τεσπα, εγω προσωπικά προσπαθώ να "στρώσω το δρόμο" ώστε να φύγω από αυτή την πόλη γιατί πολύ απλά δεν αντέχεται άλλο.

Η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις μέχρι τα 25-26 που έχεις γραμμένα τα πάντα στα balls σου και το μόνο που σε νοιάζει είναι ο κολλητός σου, η ομάδα σου και δεν δίνεις δεκάρα που τα λεφτά σου φτάνουν τσίμα τσίμα για φραπόγαλλο στα δύο με τη Σούλα.

Από κει και πέρα τα πράγματα αντιστρέφονται άρδην.

 

Και για να μην παρεξηγηθώ τα ίδια σκ@τ@ είναι όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κ.λ.π.

Απλώς είναι η Αθήνα μείον 1 δεκαετία.

Ισως και λιγότερο...

 

Ημίμετρα είναι Αποστόλη και το ξέρω. Αλλά δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών μου δυνατοτήτων, που θα έπρεπε να με οδηγήσουν σε ένα άλλο διαμέρισμα, σε μία άλλη παρόμοια περιοχή της Αθήνας, ( γιατί όλες ίδιες είναι μέσες άκρες), το να τα μαζέψω και να έρθω εδώ ήταν επίτευγμα της αλχημικής επιστήμης ( αν πιάνεις τι εννοώ :D ).

Το κάναμε πάντως, ( γιατί είμαστε δύο), και παρόλο που πολλοί γνωστοί και φίλοι μας ξαφνιάστηκαν και το θεώρησαν είτε υπερβολικό είτε ανεπίτευκτο, είμαστε ακόμα εδώ και δεν το έχουμε μετανιώσει. Και ήρθαμε εδώ γιατί όπως ειπα και πιο πάνω, είμαστε "αλεξιπτωτιστές" ( δηλαδή δεν έχουμε κάποιο τόπο καταγωγής). Δεν είχαμε να πάμε κάπου αλλού, οπότε δοκιμάσαμε κάτι που αν δεν δούλευε θα ήταν ελαφρά πιο εύκολο να το αντιστρέψουμε.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ακολουθούν την δική σου τακτική. Δηλαδή προσπαθούν να στρώσουν το δρόμο για να φύγουν καθώς θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους με κάποιους σχετικούς κανόνες ασφάλειας.

Όμως αυτό δεν γίνεται ( και το έχω δοκιμάσει και ξέρω).
Είναι δηλαδή μία απόφαση, που είτε την παίρνεις και την υλοποιείς χωρίς πολλά πολλά, είτε θα κάθεσαι εσαεί και περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες για να μετακινηθείς, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δεν θα έρχονται ποτέ.

Η πλάκα είναι τώρα, όταν εγώ αποφάσισα να έρθω εδώ, το budget μου ήταν πολύ περιορισμένο. Και όμως τελικά με το που ήρθα εδώ, μειώθηκαν τόσο πολύ τα έξοδα μου, ( για να καταλάβεις πληρώνω μονοκατοικία εδώ όσο θα πλήρωνα δυάρι στην Αθήνα) που τελικά ούτε και σε αυτό μπορώ να πω ότι έχω μετανιώσει.

Ούτε για τα 25 άρικα νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι η Αθήνα. Γιατί τελικά όλα αυτά τα "αγαθά" της μεγαλούπολης, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, τα night clubs κτλ, έχουν γίνει πλέον τόσο δυσπρόσιτα, ( από οικονομικής πλευράς) που ούτε αυτά μπορεί να χαρεί ένας νέος άνθρωπος, στον βαθμό και με την συχνότητα που θα ήθελε.

Τώρα το φραπόγαλο εξ ημισείας με την Σούλα, τον βρίσκεις και στην τελευταία ραχούλα του βουνού, και θα σου στοιχίσει και πιο φθηνά.

Η αστικοποίηση στην Ελλάδα δεν βασίζεται στις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης αλλά σε μία νοοτροπία που έχει επιβληθεί κατά την διάρκεια πολλών δεκαετιών στο πληθυσμό και που λέει ότι η διαβίωση στο χωριό είναι ταπεινή, φτωχή, χωρίς ευκαιρίες ανάπτυξης, κακής ποιότητας, ενώ η πόλη προσφέρει τα πάντα, ευκαιρίες, δυνατότητες, μόρφωση, ποιότητα ζωής κτλ κτλ κτλ.

Στην ουσία, ίδιες είναι οι συνθήκες παντού, και μάλιστα έτσι όπως έχουν γίνει πλέον τα πράγματα είτε ζεις στην πέρα ραχούλα, είτε ζεις στην Αθήνα είναι το ίδιο πράγμα από άποψη σύγχρονων παροχών.. ( εδώ πας σε κάτι καρά βουνά και έχουν μέχρι και οπτικές ίνες π.χ).

Απλά εμείς έχουμε φτύσει την επαρχία μας, και την έχουμε έτσι αφήσει με ελάχιστους κατοίκους, που αυτονόητο είναι ότι αν είναι και κάποιας ηλικίας θα έχουν και κάποιες συγκεκριμένες νοοτροπίες. Η ίδια η επαρχία δεν φταίει σε τίποτα..

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Btw.. τα αρχειάκια που σας έδωσα εδώ και το βίντεο τα κοιτάξατε καθόλου; Άντε ρίξτε τους μια ματιά είναι πολυ ενδιαφέροντα αυτά που λένε εκεί και θα σας πω και πως το σκέφτομαι το όλο concept.. :)

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

marlene]Δηλαδή προσπαθούν να στρώσουν το δρόμο για να φύγουν καθώς θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους με κάποιους σχετικούς κανόνες ασφάλειας.

Εχεις απόλυτο δίκιο και το ξέρω. Δυστυχώς όμως όταν έχεις και παιδιά τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ.

Δεν θα μου ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να το παίξω το σερνικό της οικογένειας και να δηλώσω "πάω εκεί κι έρχεσται μαζί μου γιατί το λέω εγώ".

Είμαι σίγουρος όμως οτι τα παιδιά μου δεν θα αντέξουν να τρώνε τραχανά για κανά τρίμηνο που θα χειαστεί να στρώσω εγώ κατάσταση.

Βέβαια για να λεμε και του στραβού το δίκιο οι Δ.Ν.Τ.αίοι σε συνεργασία με τους ακυβερνώντες μας κάνουν ότι μπορούν για να εγκαταλείψουμε το κλεινόν άστι και μπορώ να σου πω οτι έχω αρχίσει και τους συμπαθώ

marlene] Η αστικοποίηση στην Ελλάδα δεν βασίζεται στις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης αλλά σε μία νοοτροπία που έχει επιβληθεί κατά την διάρκεια πολλών δεκαετιών στο πληθυσμό και που λέει ότι η διαβίωση στο χωριό είναι ταπεινή, φτωχή, χωρίς ευκαιρίες ανάπτυξης, κακής ποιότητας, ενώ η πόλη προσφέρει τα πάντα, ευκαιρίες, δυνατότητες, μόρφωση, ποιότητα ζωής κτλ κτλ κτλ. Στην ουσία, ίδιες είναι οι συνθήκες παντού, και μάλιστα έτσι όπως έχουν γίνει πλέον τα πράγματα είτε ζεις στην πέρα ραχούλα, είτε ζεις στην Αθήνα είναι το ίδιο πράγμα από άποψη σύγχρονων παροχών.. ( εδώ πας σε κάτι καρά βουνά και έχουν μέχρι και οπτικές ίνες π.χ).

Αν εξαιρέσεις τις "ανέσεις" κατά τα άλλα η ζωή στην επαρχία δεν έχει καμμία σχέση με τη ζωή στις πόλεις.

 - Ταπεινή ζωή με τις 4λιτρες bmw δεν νομίζω,

 - φτωχή με τις τιμές +10% επάνω (πλήν της μπύρας και του Τζώννυ φυσικά) δεν νομίζω,

 - χωρίς ευκαιρίες ανάπτυξης σε "παρθένο" έδαφος; δηλαδή που είναι η ευκαιρία; στη Στουρνάρα που σε έχουν φάει λάχανο για πλάκα ή στο λιμάνι του Πειραιά που τα ενοίκια αντιστοιχούν στον οικογενειακό προγραμματισμό μιάς 5ετίας;

 - κακής ποιότητας όταν

κάνεις σε 15 λεπτά την απόσταση Πειραιάς-Κηφισιά,

τα παιδιά σου παίζουν σε κήπο/αλάνα κι όχι στο barbie.com,

στίς 4 το μεσημέρι έχεις σπατσάρει από τη δουλειά σου και μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις,

ο τρελλός κι ο άφραγκος του χωριού είναι αποδεκτά μέλη της κοινωνίας τα οποία και φροντίζει και συντηρεί αντί να τα αντιμετωπίζει σαν παρίες που ζούν από τα σκουπίδια,

ο θάνατος είναι λύπη και η γέννηση χαρά για όλη την τοπική κοινωνία κι όχι τοιχοκόλληση στις κολώνες της Δ.Ε.Η.;

Αμα είναι έτσι δώστε μου κακή ποιότητα, θέλω κι άλλη κακή ποιότητα.

 

Το μόνο και πολλές φορές άλυτο πρόβλημα της επαρχίας είναι το ακριβώς αντίθετο από το πρόβλημα της πόλης.

Στην πόλη δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου στην επαρχία έχεις πάρα πολύ.

Κι αν δεν βρείς κάτι επικοδομητικό να κάνεις τα πραματα αρχίζουν και ζορίζουν επικίνδυνα.

Αλλά then again, υποτίθεται οτι μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

 

Υ.Γ. το ξέρω οτι τα ξέρεις όλα αυτά γι αυτό και δεν τα γράφω για εσένα αλλά για όσους έχουν ενστάσεις για τη ζωή στην επαρχία.

Ωρες, ωρες δεν με χαλαει να μενω επαρχια, δυπλα στα γουρουνια και στις κοτες, θα εχω τσαμπα αβγα και μπεικον, τη αλλο θελω ?

Θα καλλιεργω και τον κηπο μου...

θα ειμαστε ολοι μαζι μια αγαπημενη οικογενεια

Θα, Θα....

marlene]Btw.. τα αρχειάκια που σας έδωσα εδώ και το βίντεο τα κοιτάξατε καθόλου; Άντε ρίξτε τους μια ματιά είναι πολυ ενδιαφέροντα αυτά που λένε εκεί και θα σας πω και πως το σκέφτομαι το όλο concept.. :)

Το πρώτο το διάβασα, σαφώς κ υπάρχει αναλογία, αλλά τη βλέπω περισσότερο στα νεόχτιστα προάστια της Αθήνας. Η Ραφήνα πχ έχει κάτιτις παραπάνω (όχι πολύ) από κατοικίες-κουτιά σε διάταξη κ μηδενική κοινωνική ζωή.

Το δεύτερο με βγάζει στο forum, έχει το link για download αλλά τίποτα...

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

:D Σιγά μη τρώνε τραχανά. Με το που έσκασα μύτη εδώ πέντε κιλά πήρα με τις νοστιμιές και τα κοψίδια που άρχισα να τρώω και στην μισή τιμή από ότι τα αγόραζα στο κέντρο. ( θεεικά κοψίδια.. μιαμ! )

Και τώρα έχω και τις δικές μου ντοματούλες, πιπερίτσες, μελιντζάνες κτλ. που είναι πιο νόστιμες από τις άλλες, ( προφανώς γιατί τις φύτεψα με τα χεράκια μου- τι μετριόφρων που είμαι ε.. :P )

Στα τις καθημερινής διαβίωσης η περιφέρεια δεν πιάνεται. Καλύτερες τιμές, καλύτερη ποιότητα και έχεις και την δυνατότητα να κάνεις παιχνίδι και μόνος σου. ( σκέφτομαι να πάρω και κότες. Όχι για να τις κάνω ψητές - δεν μπορώ να σκοτώσω ζώο- αλλά για τα αυγά.. Μου φαίνεται ότι θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με αυτά που κάνω εδώ!!).

Αυτό που με ενδιαφέρει και επιδιώκω είναι η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

Αυτονομία για αυτά που τρώμε, αυτονομία για τον τρόπο που μετακινούμαστε, αυτονομία για την ενέργεια που καταναλώνουμε.

Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο.

Για αυτόν τον λόγο άλλαξα εντελώς κάποια πράγματα στην ζωή μου, και προσπαθώ κάθε μέρα να αλλάζω κάτι ακόμα.

Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πράγματα που αναγκαστικά θα εξαρτάσαι από τους άλλους για να τα έχεις, ( αν θέλεις να τα έχεις φυσικά, όπως για παράδειγμα το ίντερνετ ή κάποια σύνδεση τηλεφώνου).

Όμως υπάρχουν και πράγματα που μπορούμε να τα αφήσουμε πίσω μας, απλά αλλάζοντας λίγο τις συνήθειες μας.

Για παράδειγμα δεν κυκλοφορώ πια με αυτοκίνητο. Κυκλοφορώ με ποδήλατο. Γιατί; Για να μην πληρώνω νταβατζιλίκια βενζίνες, και νταβατζιλίκια ασφάλειες και γιατί μπορώ να κάνω τις δουλειές μου το ίδιο με αυτό.
Δεν έχω θέρμανση πετρελαίου στο σπίτι μου. Δεν σας τα δίνω ρε κερατάδες, με τις κλεψιές στα καύσιμα.
Όπου και όσο με βοηθούν οι γνώσεις μου, φρόντισα να έχω την δική μου παραγωγή. Φτιάχνω το δικό μου ψωμί, φυτεύω τα δικά μου κηπευτικά, έμαθα να φτιάχνω και ελιές, έμαθα να κόβω και ξύλα.. ( αλισοπρίονο και πάρτε δρόμο.. έρχομαιαιαιαιαιαιαι).
Μείωσα την κατανάλωση ρεύματος, και αν το σπίτι ήταν και δικό μου θα είχα κοτσάρει και μερικά φωτοβολταικά. ( αν και στα σοβαρά σκέφτομαι τώρα να εγκαταστήσω μερικά φορητά, γιατί μείωνε μείωνε τις ηλεκτροβόρες συσκευές δεν έχω και πολλά να ηλεκτροδοτήσω εδώ).

Έμαθα να ράβω και ρουχα .. ( σας το είπα αυτό;; ). Καλά δεν έχω γίνει και ο Dior αλλά πέντε πράγματα μπορώ να τα φτιάξω μόνη μου.

Αυτό που με ενδιαφέρει λοιπόν είναι να ζω με κάποιον τρόπο που να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εξαρτημένος από προϊόντα και υπηρεσίες τρίτων, που δεν θα χαλάει τους γύρω μου και το περιβάλλον μου, που θα είναι πιο κοντά στην φύση και στους ανθρώπους.

Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και κάτι λάθος.. Πάντως δεν το έχω μετανοιώσει μέχρι στιγμής.. :)

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Μαμα μου, ολα αυτα πρεπει να κανω στην επαρχια ?

Με ολα αυτα που ακουω κανεις για κομαντος, δες εδω λιγο...

Αυτο το βιβλιο το εχω μαθει απεξω ...

http://books.vres.gr/book.php?book_id=66692

Σημειωσε ειναι λιγο αποβλακοση αυτο το βιβλιο, θα σε φανατισει ως ενα βαφμο, και θα σου αλλαξει λιγο τον τροπο που αντιλαμβανεσαι το περιββαλον

 To εχω βρει και ως e-book  (eng)

 

----------------------------- diver.gU.U

bratsos]

Μαμα μου, ολα αυτα πρεπει να κανω στην επαρχια ?

Με ολα αυτα που ακουω κανεις για κομαντος, δες εδω λιγο...

Αυτο το βιβλιο το εχω μαθει απεξω ...

http://books.vres.gr/book.php?book_id=66692

Σημειωσε ειναι λιγο αποβλακοση αυτο το βιβλιο, θα σε φανατισει ως ενα βαφμο, και θα σου αλλαξει λιγο τον τροπο που αντιλαμβανεσαι το περιββαλον

 To εχω βρει και ως e-book  (eng)

 

----------------------------- diver.gU.U

Δεν είπα αυτό, αλλά μάλλον δεν κατανόησες τι έγραψα παραπάνω.
Δεν σου είπα ότι θα πρέπει να πας στην επαρχία για να κάνεις αυτά τα πράγματα, είπα ότι σκοπεύω να κάνω αυτά τα πράγματα στο μέρος που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.

Αν και πάλι δυσκολεύεσαι να το κατανοήσεις αυτό, πες μου τον τρόπο να έχεις αυτονομία κατοικώντας σε ένα δυάρι στην Κυψέλη, και πες μου τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να έχεις ποιότητα ζωής εκεί.

Βέβαια μπορούμε να θέσουμε και το ερώτημα του τι είναι ποιότητα ζωής για τον καθένα. Για μένα είναι αυτά που παρέθεσα πιο πάνω. Αν για σένα είναι κάτι άλλο, τότε πες τα μας εδώ να τα συζητήσουμε.

( Και κάτι ακόμα.. ειρωνείες σαν αυτές με το βιβλίο δεν τις δέχομαι και δεν τις γουστάρω. Εντάξει; )

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Πως ξερεις οτι εμενα στην κυψελη ο_0.

Σορρυ αμα σε προσβαλα μην με κανεις banned 

----------------------------- diver.gU.U

bratsos]

Πως ξερεις οτι εμενα στην κυψελη ο_0.

Σορρυ αμα σε προσβαλα μην με κανεις banned 

----------------------------- diver.gU.U

Από που το ξέρω ότι έμενες στην Κυψέλη;; :D ( sorry πάσχω από αυτό το πως το λένε να δεις.. αλτισμαιχερ, αλσαμαχετιρ.. κάτι που τελειώνει σε ρ τέλος πάντων.. :P :D )

Sorry δεν είμαι εγώ η αρμόδια για τα μπαν γενικότερα. Οι κομπλεξικοί κάνουν ban..Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα.. :)

*******

Ποιος κάνει σκανταλιές;;; :P

www.podilato-forum.gr

Συνεννόηση αλά ...brats-έτα! :D

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!