Αγορα μητρικής θα είναι συμβατή?

chek2fire | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 6

Θέλω να αγοράσω μητρικη και μετά απο ψάξιμο κατεληξα σε αυτήν εδώ
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=10 33&product=917435&tab=specs
Ξέρει κανείς αν θα έχει ασυμβατότητες στο linux?Ειδικά σε ubuntu καθώς ειναι το βασικό μου συστημα εργασίας.Η καλήτερα να πάω σε καμια mobo με intel chipset.Περιμένω γνώμες.

dimitris2007-6-7 0:31:47

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για την P5K που έχω δοκιμάσω μπορώ να σου πω.
Είναι άψογη και παίζουν όλα με τη μία, αρκεί να έχεις πυρήνα πάνω από 2.6.20+.

Τελικά την αγόρασα εδώ και 2 βδομάδες την P5N32-E sli.Oλα μια χαρά και η εγκατάσταση του ubuntu έγινε χωρίς προβλήματα και γενικά δεν έχω παράπονο με την συμπεριφορά της εκτος απο 2 πράγματα.
Πρωτα το είχα δει και όταν είχα τρέξε το live cd ότι κολούσε όταν επέλεγα το restart απο το kmenu.Και μετά την εγκατάσταση παραμένει το ίδιο πρόβλημα.Αν θέλω να κάνω restart μπορώ να το κάνω μόνο αν ανοίξω κονσόλα και δώσω sudo reboot.
To άλλο που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με τον ήχο σε μερικα παιχνίδια.Ενώ παντού ο ήχος ακούγετε μια χαρά όπως μουσική.ταινίες αλλα και πολλά games υπάρχουν όμως μερικά παιχνίδια όπως το neverball,Super tux ktl που ακούγετε ένα παράσιτο μαζί με τον ήχο τους.Δεν ξέρω μήπως έχω κάνει καμία λάθος ρυθμιση και δεν ξέρω τι έχουν αυτά τα game και εμφανίζουν το πρόβλημα.
Φυσικά ούτε για το πρώτο έχω βρει κάποια λύση μόνο μερικές παρομοιες αναφορές στο kubuntu forum.
chek2fire2007-7-9 18:19:17

check2fire, συνήθως τέτοια προβλήματα λύνονται είτε με αναβάθμιση πυρήνα είτε με αναβάθμιση/επιλογή διανομής με νεότερους πυρύνες, ALSA και τα ρέστα. Γιατί δεν δοκιμάζεις το sidux; Βασίζεται στο Debian sid, έχει περιβάλλον KDE (που το προτιμάς, αν καταλαβαίνω σωστά) και τα πακέτα είναι .deb με διαχείριση από Synaptic, όπως στο Kubuntu. Η διαφορά είναι ότι το Sidux έχει πυρήνα 2.6.21...
Ένα live cd είναι, κατέβασέ το και ρίξε του μια ματιά, μπορεί να σου λύσει τα προβλήματα. Με κάτι δοκιμές που έκανα πρόσφατα ήταν με διαφορά η πιο συμβατή λύση.

Eχω ένα χρόνο τώρα ubuntu και δεν λέω να αλλάξω διανομή.Για το restart είναι σίγουρα bug του kubuntu αφού έτρεξα κάποια live cd διάφορων διανομών και δεν μου εμφανίστηκε πουθενά το πρόβλημα.Για τον ηχο δεν ξέρω ακόμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμφανίζετε μόνο σε κάποια συγκεκριμένα game?

τον 2.6.20-16 αλλά είδα αναφορές στο kubuntu forum και για κάποιους που είχαν παρόμοια προβλήματα.