Εγκατάσταση PCLinuxOS μετά την Ubuntu.

troikas | Τρί, 04/27/2010 - 19:53 | 1' | 14

Θέλω να κάνω εγκατάσταση το PCLinuxOS 2010. Στο PC μου έχω εγκατεστημένα Ubuntu 9.10. Έχω δυο εσωτερικούς δίσκους ο ένας που είναι και η ubuntu εγκατεστημένη είναι 80 gb με 54 gb ελευθέρα και ο άλλος είναι 120 gb με 55 gb ελευθέρα και είναι γενικόν καθηκόντων. Θα ήθελα να ξέρω τον καλύτερο τρόπο να κάνω την εγκατάσταση χωρίς "προβλήματα" στο σύστημα.
Ευχαριστώ εκ τον πρότερον.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κατ' αρχάς πές μας, γιατί δεν κατάλαβα, θέλεις να την περάσεις πάνω από το ubuntu ή παράλληλα?

 

Πάντως άν θές παράλληλη εγκατάσταση, προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να υπάρχουν δύο διανομές στο πισι, θα σου πρότεινα την λύση του virtualbox, που μπορείς να περάσεις όσες διανομές θέλεις άφοβα και να πειραματιστείς όσο δεν πάει, χωρίς να κάνεις κάποια ζημιά στο σύστημά σου.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~

troikas]

Παράλληλα.

Απλως θελω να βαλω και δευτερο.

Body Mind Spirit

Τελικά μετά από πάρα πολλές εγκαταστάσεις έχω τρεις διανομές στον έναν υπολογιστή και από δυο στους υπολοίπους (άλλοι τρεις)
Ο λόγος? Απλα τελευταία οι σκληροί δίσκοι έχουν μεγάλες χωρητικότητες και μια διανομή παραπάνω δεν κάνει και τόσο κακό.
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε πολύ διάβασμα και αρκετές ώρες πληκτρολογώντας και δοκιμάζοντας, ακόμη και σε virtual machine όπως ειπώθηκε παραπάνω.
Μεγάλο ρόλο βέβαια έπαιξε και το LinuxInside σε όλα αυτά, και σας ευχαριστώ όλους γι'αυτό.

       Μια διανομη παραπανω , μια παρακατω , δεν ειναι να το κανεις θεμα , αρκει να υπαρχει άπλα στο δισκο.
   Οσο περισσότερες τοσο το καλυτερο. & το Suse μέσα οπωσδήποτε. Λινουξ χωρις τη σαυρα δεν γινεται.

   http://www.youtube.com/watch?v=lwocVBZy64U

Κατι ασκετο:ΔΙαβασα οτι μπορεις να βαλεις πανω απο 10 λινουξ ταυτοχρονα εισχη?Laughing

linuxOS]Κατι ασκετο:ΔΙαβασα οτι μπορεις να βαλεις πανω απο 10 λινουξ ταυτοχρονα εισχη?Laughing

Αφού διαβάζεις τι λέει σε πολλά post ο zenwalk05.
Τι λες να μην γίνεται?

zenwalk05]       Μια διανομη παραπανω , μια παρακατω , δεν ειναι να το κανεις θεμα , αρκει να υπαρχει άπλα στο δισκο.
   Οσο περισσότερες τοσο το καλυτερο. & το Suse μέσα οπωσδήποτε. Λινουξ χωρις τη σαυρα δεν γινεται.

   http://www.youtube.com/watch?v=lwocVBZy64U

Ετσι είναι φίλε μου όπως τα λες και τα τραγουδάς.

    Μόνο ισχυει ?!!    14  διανομες λινουξ  σε 2.5'' SATA 2  500GB  με συνδεση e-SATA εχω  σε  partitions των  32 GB  &  η  τελευταια κατατμηση εχει  42 GB .  &  ΟΛΑ  μπουταρουν με τον grub-legacy  γιατι  πρεπει  να ειμαστε & σοβαροι , οταν εχουμε τόσα λινουξ μεσα ,  ο GRUB 2 ειναι ....να μην πω καλυτερα.

   Κανονικες εγκαταστασεις σε  HDD ,  οχι σε  εικονικη  πραγματικοτητα να παιζουμε.

   Στο λινουξ  ισχυει το εξης

   ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΟΥΛΑ , ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΡΗΓΑΔΕΣ

   ΚΙ '  ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ , ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ.

Εικονικές μηχανες έχω βάλει με VirtualBoxOSE αλλα τα Windows δεν το συζηταω  σε laptop με Intel Atom και 1GB RAM  αργούν σε boot

   έχεις ταλέντο στο λινουξ εσύ , μια μέρα θα πας μπροστά , συνέχισέ το & μην το αφήνεις. Με ενα μικρο λαπτοπακι με atom  μεσα  πεφτει λιγο βαριά η εικονικη μηχανη , τί να κανουμε , έπρεπε  να είχες περισσότερα μέσα στη διάθεσή σου για να μεγαλουργήσεις , γιατί το βλέπω , σε έχω κόψει για μεγάλο ανερχόμενο λινουξά !
   καλά το πάς !

   

zenwalk05]   έχεις ταλέντο στο λινουξ εσύ , μια μέρα θα πας μπροστά , συνέχισέ το & μην το αφήνεις. Με ενα μικρο λαπτοπακι με atom  μεσα  πεφτει λιγο βαριά η εικονικη μηχανη , τί να κανουμε , έπρεπε  να είχες περισσότερα μέσα στη διάθεσή σου για να μεγαλουργήσεις , γιατί το βλέπω , σε έχω κόψει για μεγάλο ανερχόμενο λινουξά !
   καλά το πάς !

   

Συμφωνώ, αρκεί βέβαια τον ενθουσιασμό που έχει να τον χρησιμοποιήσει σωστά.

    ε ναι , δεν ειπαμε να γινει σαν τον αλλο που 18 ωρες την ημερα εσπαγε κωδικους στις τραπεζες & το ειχε για επαγγελμα . Αν και αντι για το φρεσκο τωρα δουλευει στα συστηματα ασφαλειας τραπεζων.Φτηνα τη γλυτωσε παντως. Και δεν βλεπω το λογο γιατι καποιος να χαραμησει τοσες ωρες για να μαθει αυτα τα ''κολπα'' , όταν απο ενα δικό του λαθος που μπορουσε ισως & να το ειχε αποφυγει , πιάστηκε σαν τον ποντικό στη φάκα. & όλοι τον...θαύμαζαν για το ''κατόρθωμα'' & μόνο εκεινος ήξερε πόσο το ειχε μετανιώσει που ασχολήθηκε με δαύτα τα μαραφέτια...η γραμμη εντολών ήταν για κεινον το..εργαλείο της..δουλειάς του.Αλλά τωρα ειν' αργά..

Kαλα απο κρακερ δεν ασκοληθηκα(μονο που εσπασα  1 κοδικο ρουτερ :-)  και πάλι έχω και 1 δυπηρινο PC με 2ΓΒ ram και intel prentium αλλα με εικονικα winxp δεν παίζει με μεγάλες ταχυτητες ενώDebian που έχω βαλει και Ubuntu.OpenSuse και αλλα τρεχουν πολυ γργορα!