προβλημα με σκανερ canon pixma mp190

mitsakos2310 | Πέμ, 03/25/2010 - 14:01 | 1' | 1

Γεια σας,ειμαι ενας νεος χρηστης linux ubuntu και αντιμετωπιζω προβλημα με το scanner μου canon pixma mp190 εχω κατεβασει ta debian drivers απο το site της canon αλλα δεν εχω καταφερει να το λειτουργησω.Δοκιμασα να σκαναρω και μεσα απο το sane αλλα  εκει το αποτελεσμα ειναι "μαυρο"δεν φενεται τιποτα δηλαδη . Η οποια βοηθεια ευπροσδεκτη αφου το scanner το χρειαζομαι για επαγγελματικους λογους.Ελπιζω να εχω ποσταρει στο σωστο σημειο του forum!!!!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν αναφέρεις ούτε κάν τη διανομή που κάνεις τις δοκιμές, τι version είναι η διανομή και αν είναι 32bit ή 64bit.

Τέλος πάντων. Εχω το ακριβώς ίδιο μοντέλο πολυμηχάνημα και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα πλέων.

Το πρωτοαγόρασα με ubuntu 8.04 64bit. Το έβλεπε το PC μου σαν εκτυπωτή μοντέλο mp170 αλλά το αγνοούσε ως scanner.

Κατέβασα τους drivers που κατεβασες και εσυ, αλλά δυστηχώς είναι μόνο για 32bit και έτσι αναγκάστικα να αλλάξω αρχιτεκτονική και να βάλω το ubuntu 8.04 32bit.

Όλα άψογα από τότε. Αναβάθμισα αργότερα σε 8.10 και 9.04 με τους ιδιους drivers Και όλα πάλι Ο.Κ.

Με το νέο ubuntu 9.10 karmic οι drivers είναι πλέον περιττοί και το μηχάνημα δουλεύει με τους ενσωμάτωμένους στον πύρινα για MP180, αυτό δε σε χαλάει καθόλου αφού λειτουργεί 100% άψογα και μπορείς επιτέλους να το χρησιμοποιήσεις και με 64bit ubuntu/kubuntu. Δεν ξέρω τι διανομή χρησιμοποιής και πόσο παλιά είναι, πάντως λογικά αν έβαζες αυτή που σου λέω θα ήσουν εντάξει, εκτός αν το μάτι του scanner σου έχει βλάβη.