Google takes over the world (from the hands of Microsoft)

Sebulba | Δευ, 03/15/2010 - 19:19 | 2' | 13

 
: Hey look at our cool new search engine!

: Damn, that's impressive. We give you six months.

: What?

[ Six months later ]

: Hahahaha! Bow down to the power of Live Search!

: No, we're focusing on Gmail right now.

: But you could just use Hotmail.

: Fuck you, old man.

[ One year later ]

: Hey you know that cool video website YouTube?

: Yeah, we were thinking about tak-

: It's ours.

: Motherfucking shitburger. Well, Windows Mobile is really successful!

[ Two years later ]

: Android is gaining marketshare.

: Um... Internet Explorer is still dominant!

: Chrome, bitch.

: Well, we still have our dear flagship product Windows. Try to beat that.


:

:


Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Gmail: ΔΕΝ ΕΧΩ
Google search: ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
Youtube: Πρόσφατα τον έκλεισα και εκεί τον λογαριασμό
Chrome: Δεν είχα δεν έχω και δεν έχω και καμία περιέργεια να δω τι είναι ( ένα από τα ίδια προφανώς).
Chrome OS: Σάμπως και δεν θα μπορέσω..

Εμείς τους φτιάχνουμε τα μονοπώλια αν δε το έχετε πάρει χαμπάρι.. Ξυπνήστε.. Νά 'τος ο Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη και παίζει και στα χωράφια του ελεύθερου λογισμικού.

Βάλτε τους στην θέση τους και χρησιμοποιείτε πάντα εναλλακτικές εφαρμογές. Κανείς να μην μπορεί να γίνει Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

marlene θα διαφωνήσω μαζί σου.Το gmail είναι πολύ πιο σύγχρονο και ασφαλές από το hotmail. Δεν χρησιμοποιείς google search? Είτε δεν ψάχνεις τίποτε απολύτως στο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς κάτι wanna be google.  Ο chrome είναι ο καλύτερος (πιο εύχρηστος και γρήγορος) browser που έχω δει. Να φανταστείς πολλά από όσα ενσωματώνει τα είχα ζητήσει με mail από την ομάδα του firefox και ξαφνικά τα είδα με χαρά στον chrome. Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω την προσφορά της google στο ελεύθερο λογισμικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα google summer of code. Εσύ το βλέπεις σαν τον ιζνόγκουντ και εγώ σαν την αιχμή του δόρατος. Θα χαρώ φυσικά να δω αντίλογο και από εσένα αλλά και από άλλους αλλά δεν θα χαρώ να δω άλλες εκφράσεις του στιλ "
δε το έχετε πάρει χαμπάρι.. Ξυπνήστε.. "

Για αρχή να πω οτι ούτε ο firefox ούτε ο chrome είναι οι γρηγορότεροι, τουλάχιστον απο όσο έχω δει, και στα winblow$ και στα linux. Eιδικότερα στα linux μιλάμε για δυο gtk εφαρμογές που πρέπει να φορτώσουν κάμποσα mb βιβλιοθήκες (χρήστης KDE είμαι) με κακή ενσωμάτωση και εκτός των άλλων κάνουν και πάρα πολύ ώρα να ανοίξουν. Οπότε, konqueror, opera και Arora. Ο opera είναι μου φαίνεται η καλύτερη λύση. Και δεν γίνεται πιο αργός όσο περνάει ο καιρός και γεμίζουν ιστορικά και δεν ξέρω τι άλλο.

Youtube: Έλεος. Τόσο πολύ χάνουν οι εταιρίες μουσικής/ταινιών/οτιδήποτε άλλο επειδή βλέπουμε βιντεάκια σε χάλια ποιότητα μέσω flashplayer (άλλο φρούτο ο flash); Και όχι τίποτε άλλο, την διαφήμησή τους μια χαρά την τρώμε στην μάπα. Σε λίγο θα φτάσουμε στο σημείο να βάζουμε hot chick στην αναζήτηση και να μας βγάζει Lady Ga-ga. Έλεος και πάλι.

Το βασικό που πρέπει να προσέξεις, απο το αρχικό post, είναι το χρονοδιάγραμμα. 6 μήνες στην αρχή, 1 χρόνο μετά, και στο τέλος δυο χρόνια. Δηλαδή σε τέσσερα χρονάκια κάτι μπορεί να γίνει. Και με βάση την πρώτη beta που είχα δοκιμάσει, το πράγμα αυτό απέχει αρκετά απο αυτό που ονομάζουμε λειτουργικό. Βέβαια έχει τελείως διαφορετικό target group. Αλλά δεν νομίζω οτι θα πετύχει.

Ήδη τα τρια βασικά λειτουργικά έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους, και το καθένα έχει τα δυνατά του σημεία, για άλλους λόγους το καθένα. Χοντρικά, εξετάζοντας την χρήση, όχι τις δυνατότητες, έχουμε Windows-->Games, Autocad, άλλα εμπορικά προγράμματα, Mac-->γκλαμουριά, επεξεργασία εικόνας-ήχου (και στα windows τα ισχύουν τα δυο τελευταία), Linux-->όλα τα υπόλοιπα. Το google chrome ΟS που θα χωθεί; Θα έχει παιχνίδια, cad κ.ά; Αφού προορίζεται για netbooks, social networks, cloud computing και κάτι τέτοια περίεργα που δεν ξέρω τι είναι αλλά έχουν πολύ cool ονόματα. Kαι άμα τα αποκτήσει όλα αυτά αυτόματα δεν θα τα αποκτήσουν και οι υπόλοιπες διανομές linux; Οπότε εκεί θα είναι και το κρίσιμο σημείο: Ή θα παραμείνει ανοιχτού κώδικα, οπότε και όλες οι διανομές θα κερδίσουν, ή θα τον κλείσουν σε πολλά προγράμματα κ' υποσυστήματα και τότε θα γελάσουμε...

Τι θα γίνει απο τα δυο δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί απο τα φράγκα. Υποστήριξη δεν το κόβω να πουλάει, στους servers δεν θα μπεί προς το παρόν, οπότε ή κλείνει τον κώδικα και πουλάει ή βάζει ...διαφημήσεις. Απλό.

 

 

Sebulba]

marlene θα διαφωνήσω μαζί σου.Το gmail είναι πολύ πιο σύγχρονο και ασφαλές από το hotmail. Δεν χρησιμοποιείς google search? Είτε δεν ψάχνεις τίποτε απολύτως στο ίντερνετ ή χρησιμοποιείς κάτι wanna be google.  Ο chrome είναι ο καλύτερος (πιο εύχρηστος και γρήγορος) browser που έχω δει. Να φανταστείς πολλά από όσα ενσωματώνει τα είχα ζητήσει με mail από την ομάδα του firefox και ξαφνικά τα είδα με χαρά στον chrome. Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω την προσφορά της google στο ελεύθερο λογισμικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα google summer of code. Εσύ το βλέπεις σαν τον ιζνόγκουντ και εγώ σαν την αιχμή του δόρατος. Θα χαρώ φυσικά να δω αντίλογο και από εσένα αλλά και από άλλους αλλά δεν θα χαρώ να δω άλλες εκφράσεις του στιλ "
δε το έχετε πάρει χαμπάρι.. Ξυπνήστε.. "

Ποιο hotmail και ποιο gmail;; Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που παρέχουν web mail και μάλιστα χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να φακελώνουν τις προτιμήσεις σου, ( ανάλογα με τις αναζητήσεις που κάνεις στα ψαχτίρια τους), ανελέητα..

Τι θα έλεγες για το freemail;;; :) ( και υπάρχουν άπειρες άλλες).

Αντί για το google υπάρχουν ένα σωρός άλλες μηχανές αναζήτησης που σου δίνουν και καλύτερα αποτελέσματα από της google αφού δεν κοιτάνε με βάση τα links και την κίνηση της κάθε σελίδας αλλά και με προτάσεις, λέξεις ή οτιδήποτε άλλο έχεις βάλει. Δεν θα σου προτείνω κάποια. Κάνε μία αναζήτηση να δεις πόσες υπάρχουν.. Ξεκίνα από την wikipedia και θα βρεις άλλες χίλιες. Πολλές δεν πατάνε καν στις βάσεις δεδομένων της google ή της yahoo και έχουν δικές τους. ( ψάξε το και θα με θυμηθείς).

Εγώ το έχω γυρίσει σε opera, ο οποίος είναι γρήγορος, δεν είναι βαρύς και έχει και κάποια πράγματα που δεν έχουν οι άλλοι. ( κάποια κόλπα στα μενού του, στην αναζήτηση κτλ).
Κυρίως όμως δεν ανήκει στον Ιζνογκούντ.. :)

Το google summer code είναι ότι χρειάζεται η google για να μη χάνει την επαφή της με την βάση των developers του ελεύθερου λογισμικού. Όμως το θέμα είναι ότι η google τζιράρει εκατομμύρια και οι developers δεν τζιράρουν τίποτα. Είναι εμφανέστατο ότι πάνε να στήσουν ένα μονοπώλιο πατώντας πάνω στην δουλειά των κοινοτήτων.Μπορεί να δίνουν σε αυτές αλλά αυτά που παίρνουν σε χρήμα και σε δύναμη δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Η αιχμή του δόρατος δεν είναι εκεί ξέρεις. Η αιχμή του δόρατος βρίσκεται στην δυνατότητα να μπορεί να επιλέξει κάποιος ανάμεσα σε πολλαπλές επιλογές. Και η google κάνει αυτή την στιγμή στην microsoft αυτό που έκανε η microsoft στην ΙΒΜ και που έκανε η IBM σε άλλες εταιρίες όταν η πληροφορική ήταν ακόμα στα μικράτα της.

Μονοπωλιακές τακτικές, που στόχο έχουν τον έλεγχο του κοινού, που θεωρείται φυσικά αγοραστικό κοινό έτοιμο προς εκμετάλλευση.

Ας μη μιλήσω για τα θέματα λογοκρισίας στο διαδίκτυο κάτι που εκ συστήματος κάνει η google και στα ψαχτίρια της και σε ότι την αφορά, ( youtube ανάλογα με το τι ζητάνε οι μεγάλες εταιρίες, - μη μου πεις ότι δεν έχεις δει ότι κάποια βίντεο τους "δεν είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας" - google search και σελίδες που τάχα θα σου βλάψουν τον υπολογιστή ή αποτελέσματα που παραλείπονται ανάλογα με αν είναι "ηθικώς αποδεκτά"- το google search έχει σαν default το να σου δίνει moderated αποτελέσματα και αν εσύ σβήνεις τo ιστορικό του browser αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις).

Ας μην συζητήσω για το φακέλωμα που πέφτει. Ψάξε ένα διάστημα για ψάρια στο google, ( για ψάρια για να είναι εντελώς άσχετο το θέμα) για κανένα μήνα και μετά κάνε αναζήτηση για linux και κάτσε να δεις τι θα σου βγάλει. Θα σου βρίσκει και τα αποτελέσματα για τις αναζητήσεις που έκανες τον προηγούμενο μήνα,δηλαδή για τα ψάρια.. Θα πηγαίνει και θα ψάχνει να ενώσει τα δύο άσχετα και να βρει σχετικά αποτελέσματα.

Εγώ το παρατήρησα όταν μοιραζόμουν τον υπολογιστή μου με τον φίλο μου και ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία μου έβγαιναν στις αναζητήσεις μου αποτελέσματα για συστήματα ήχου, ακόμα και όταν δεν έψαχνα κάτι για τον ήχο παρά μόνο για το linux! Επίσης όταν έδινα φράσεις για ψάξιμο σε φίλους μου τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά από υπολογιστή σε υπολογιστή και πάντα σχετικά με τα δικά τους ενδιαφέροντα.
Και το ιστορικό να σβήσεις πάλι το ίδιο συμβαίνει.. γιατί δεν κρατάει το ιστορικό κρατάει την ip σου.. Φακέλωμα κανονικότατο.. Και με τον ίδιο τρόπο σου στέλνει διαφημίσεις στο gmail.

Τα έχουν πιάσει όλα. Διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, instant messengers, παροχή συνδέσεων, βίντεο, μουσική, λειτουργικά συστήματα.. Σε ότι αφορά την επικοινωνία και τα media έχουν και από ένα πόστο παντού..

Η γιαγιά μου έλεγε.. " Δώσε θάρρος στον χωριάτη να ανεβεί και στο κρεβάτι" ..

Ένα βήμα πριν από αυτό είμαστε.. Και μετά άντε να τους διώξεις, όχι μόνο από το κρεβάτι αλλά από παντού. Κάτσε και περίμενε λίγο ακόμα και θα σου πω εγώ τι θα γίνει η google.. Και βγάλε με ψεύτρα μετά.

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

γεια και από εμένα ....

μάτζικα στο πρώτο ποστ αναφέρεις κάτι για 

google OS .....

τι είναι αυτό?

 

εκείνο το windows-microsft  killer που λέγαμε πριν κανα χρόνο...?

 

σόρρυ για το άσχετο ποστ , αλλά ειλικρινά το είχα απορία μόλις το διάβασα ....

Googloλογιας συνεχεια. & οχι αδικα. & φυσικα επεται συνεχεια.

Ομως εχουμε παραβλεψει σε ολ' αυτα καποια σημαντικα. & εν' απ' αυτα ειναι η λεγομενη κοντρα της Google με τη Κινεζικη κυβερνηση.

Η Κινα ειναι μια χωρα οπου η google, ΔΕΝ ειναι η νουμερο 1 μηχανη αναζητησης & αυτο οφειλεται στις ιδιορυθμιες & διαλεκτους της γλωσσας. (Η πρωτη μηχανη ειναι η Κινεζικη Baidu).

Εκει λοιπον & προσφατα ειδαμε μια κυβερνοεπιθεση κατα της Google & συγκεκριμενα σε λογαριασμους Gmail.

Eκ των οποιων μαθαμε πως σε καποια καταφεραν να δουν τους τιτλους (θεμα) των mails!!!

Σημασια για μας δεν εχει απο που εγινε η επιθεση, μα οτι το ιδιο το clound, το οποιο σαφως ειναι η αιχμη του δορατος της Google, δεχτηκε πληγμα!

Απο εκει & περα, ασχετα αν δε γινονται τοσο γνωστα, η Google, σχεδον καθε μηνα κανει εξαγορες (π.χ to etherpad & πολλες-πολλες αλλες, που θελω ωρα για να τις γραψω.)

Να ξεκαθαρισω εξ' αρχης πως δε μου αρεσουν γενικοτερα οι.... συγκεντρωτικες εξουσιες. & για το που το παει η Google, εχω αναρωτηθει προ 4ετιας & βαλε.

Ειναι γεγονος πως η Google, δουλευει με ανοιχτο κωδικα. (εκτος φυσικα της μηχανης της). & πως επιστρεφει σε αυτον. ( ενα παραδειγμα το Summer of code, που ειπε & ο Sebbula).

Γεγονος & παλι πως το 99,9% των υπηρεσιων της ειναι δωρεαν. Αρκετες φορες μετα τη δημοσιευση του πρωιμου ChromeOS (που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη), αναρωτηθηκα για το ποσο...λειτουργικο συστημα ηταν.

Ομως η Google, δεν ειπε πως ειναι ενα os σα τα συνηθισμενα & υπογραμμισε πως ολα βασιζονται στο clound. (το βασικο οπλο της Google, κοινως)

& φυσικα μη ξεχνατε πως το λειτουργικο της Google, ΔΕΝ εχει ακριβως πυρηνα Linux, μα ενα fork του. Αυτο απο μονο του ακουγεται & ειναι ασχημο (σχετικο αρθρο εχει & ο Θεοδωρης Λυτρας, στο παρον τευχος του ELF)

Οσο λοιπον βεβιασμενα ειχα πανηγυρισει την εισοδο του Linux στα λειτουργικα, μεσω της Google, τοσο επιφυλατικος ειμαι τωρα. & αυτο για το τελευταιο & μονο λογο που ανεφερα. Αλλιως τα os για notebooks ακα Chrome, πιστευω πως στη τελικη (για ενα μικρο νοτεμπουκακι μιλαμε, των ελαχιστων γιγα δισκο, ε?), ειναι αναγκαια & διευκολυνουν.(μιλαω απο προσωπικη εμπειρεια)

Οσο για τη ταχυτητα των browsers που λεει & ο Teddy, διαφορες εχω δει. & διαφορες συγκριτικα με τους τελευταιους μηνες παντα.

Ο δε Firefox, στο μονο λειτουργικο που μου ανοιγει ταχυτερα (μιλαμε για ενα... καθαρο FF, μονο με τα addons, που χρησιμοποιω), ηταν στο BSD!

Σε Linux, Windows, MacOSX, αργει ν' ανοιξει σχεδον το ιδιο σε ολα!

Απο την αλλη, το αν με... παρακολουθει τι ψαχνω η ποιος μου στελνει mail, η Google, δε με νοιαζει.

Αλλωστε ποιος ο λογος να μεμψιμοιρουμε? Δε γουσταρεις Google? Θες ανωνυμη περιηγηση? Ε καντη με τη Scroogle,(ενα παραδειγμα & μαλλον το καλυτερο) που & τ' αποτελεσματα της google

σου δινει, μα & δεν "σταμπαρεσαι"

Οπως & να εχει η Google επεκτεινεται & μπαινει σε πολλα χωραφια. Το που θα οδηγησει αυτο, αγνωστο..

Η λυση σε οποιο δε θελει ειναι απλη. ΔΕ χρησιμοποιει Google, αλλωστε απο μηχανες αναζητησης να φανε & οι κοτες!

Το ιδιο & υπηρεσιες mail (στο φιναλε, χρησιμποιηστε καποιο απο τα 3 (συνηθως), που σας δινει ο παροχος σας.

Τελος οσο αφορα τους browsers, δε διαφωνω πως ειναι καλος ο Opera, ομως ποτε δε θα κατορθωσει να ξεπερασει τον ανταγωνισμο. & κριμα επειδη ειναι & Ευρωπαικος.

Ομως μονο γι' απλη περιηγηση ειναι & τιποτε αλλο. Αλλωστε ακομα & αυτα που ονομαζει "προσθετα", απλα wigdets ειναι, που τα περισσοτερα αν θελω τα εχω με τα screenlets, karaba, κλπ-κλπ....

Οσο για τα λειτουργικα συστηματα, πιστευω υπαρχει χωρος για ολα & το Linux, θ'ανεβει πιο πολυ οταν γινουν πιο...  γυαλιστερες & καποιες εφαρμογες του, που οσο κορυφαιες & να ειναι σε γυρνανε αισθητικα δεκαετια & βαλε πισω.

& να κατσουν & σ' ενα κοινο τραπεζι οι του kde & gnome, ωστε να κανουν πιο... συνεργασιμες & γενικοτερα να δενουν πληρως οι εφαρμογες μεταξυ τους.

Απο εκει & περα αρεσει δεν αρεσει, συντομα θα δειτε εμπορικοτατα προγραμματα για το Linux. αποψη, που με τα σημερινα δεδομενα, δε με βρισκει αντιθετο.

Oπως & να εχει το internet & η πληροφορια ΠΡΕΠΕΙ να ειναι κοινωνικα αγαθα & ΔΕΔΟΜΕΝΑ για ολους τους πολιτες. Κατι που συμβαινει, π.χ σε χωρες οπως η Σουηδια & επεται συνεχεια.

(φυσικα στην Ελλαδα αυτα δεν ισχυουν. Αλλωστε οι τιμες των παροχων & οι υπηρεσιες τους, συγκριτικα με τις υπολοιπες στην Ευρωπη ειναι αντιστροφα αναλογες. Μα το  ξερετε ηδη αυτο)

 

 

if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

g.b]

γεια και από εμένα ....

μάτζικα στο πρώτο ποστ αναφέρεις κάτι για 

google OS .....

τι είναι αυτό?

 

εκείνο το windows-microsft  killer που λέγαμε πριν κανα χρόνο...?

 

σόρρυ για το άσχετο ποστ , αλλά ειλικρινά το είχα απορία μόλις το διάβασα ....

Για το Chrome OS μιλούσα και για ότι τέλος πάντων θα βγάλει μελλοντικά..( γιατί θα βγάλει μην έχουμε αυταπάτες.. :) )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

marlene]

g.b]

γεια και από εμένα ....

μάτζικα στο πρώτο ποστ αναφέρεις κάτι για 

google OS .....

τι είναι αυτό?

 

εκείνο το windows-microsft  killer που λέγαμε πριν κανα χρόνο...?

 

σόρρυ για το άσχετο ποστ , αλλά ειλικρινά το είχα απορία μόλις το διάβασα ....

Για το Chrome OS μιλούσα και για ότι τέλος πάντων θα βγάλει μελλοντικά..( γιατί θα βγάλει μην έχουμε αυταπάτες.. :) )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

 

 

βρε μάτζικα κατάλαβα για ποιο πράγμα μιλούσες .... .....αλλά είμαι μερικές φορές κακός και δεν κρατιέμαι (εδώ κρατήθηκα είναι αλήθεια) .....

 

το ότι θα βγάλει είναι το μόνο σίγουρο ....

 

ας μην επεκταθώ άλλο ,

 

το κάτι που ήθελα να διαβασω το διάβασα ..... δις

gb, θα σου απαντησω εγω, που ισως πια ειμαι απο τους λιγους που εξακολουθουν να πιστευουν πως η παντοκρατορια της καθε MS πρεπει καποια στιγμη να φρεναρει.

Το γιατι δε θελει αναλυση.

Προσφατα σχετικα, καποιος... χρηστης, απ' αυτους τους καθημερινους ξερεις, που αν δεν εχει στην επιφανεια εργασιας το ... μπλε εικονιδιο, δε ξερει & πως να μπει στο Internet.

(νταξει οχι τοσο χαλια, μα στο περιπου ετσι).

Καποια φαση λοιπον περιπλανιοταν στο in.gr (εχω την αισθηση πως το συγκεκριμενο ειναι απο τα πρωτα sites, που παει καθε χρηστης windows, χωρις να υπονοοω κατι. Απλα το εχω παρατηρησει).

Οπως περιπλανιοταν λοιπον ειχε κολληματακια μαλλον το site, η συνδεση, ισως & τα δυο.

Εκει λοιπον, ακουσαμε το κουφο, μεσα στην οποια αγανακτιση του:

"Ελεος πια, κατι πρεπει να κανει αυτη η Microsoft με το internet της!!"

Με τα πολλα καταλαβαμε πως τα παντα νομιζε πως ειναι της εταιρειας που τη φιρμα του βλεπει στο λειτουργικο του, εχει ακουσει & στο star, εχει διαβασει & στο in, κλπ...(!!!!)

Χαριτωμενο  το παραδειγματακι, καταλαβαινεις που το παω.

Αν πχ, αυριο εβγαινε η μητερα ολων των εξαγορων η Microsoft & ελεγε: (προσεχε οτι γραφω, εχει περασει σα σχεδιο απο την εταιρεια)

-Δημιουργω το δικο μου web, το δικο μου παροχο παγκοσμιως. Σας δινω & on-line εφαρμογες & τα κανονικα desktops, που ολοι ξερετε.

Αυτο? θα φαινοταν λογικο ετσι? Αλλη μια προσπαθεια του μονοπωλιου της MS. Οκ καποιες φωνες σε καποια blogs-forums & thats all!!

Απο την αλλη τωρα. Θα εχεις υπ' οψι πως στη τεχνολογια, με τα σημερινα δεδομενα, οι 2-3 μολις μηνες φερνουν ανατροπες. (οσο αφορα το ...windows killer αυτο).

Προσωπικα βεβαια περα της πλακας δεν ηλπιζα η επλιζω στο αμεσο μελλον για κανενα killer.

Ομως ακομα & αυτο το προσταδιο του Ghrome η Google OS, οτι προτιμας, ηρθε για να επιβεβαιωσει, μαζι με τα υπολοιπα os του ειδους, το ποσο ανετοιμη πιαστηκε η ms, με τα xp notebooks, που εριξε στην αγορα. Μια γυρα σε forums του ειδους θα στο επιβεβαιωσει.

Σε ολ' αυτα θα προσθεσω & κατι ακομα, που εντεχνως(?), δεν πολυαναφερετε.

ΑΝ, τα πραγματα ηταν αλλιως & σε κοινη τη.."μαχη" (λαδωματων & συμφωνιων) πριν χρονια ειχε υπερισχυσει η Apple? Τα παντα θα ηταν θεοκλειστα & φυσικα το υπολογιστης σε καθε σπιτι θα ηταν σχετικο. & βεβαια για να συντηρεις ενα Apple μηχανημα, αν τυχει κατι, το χρυσοπληρωνεις.

Δηλαδη ολα οκ, αρκει να τα κανει η MS & η Apple & να χουμε να γκρινιαζουμε μετα καποιοι γραφικοι?

Σαφως & δε γουσταρω κανενα ηγετη στο θεμα Internet. Ειναι δικαιωμα & οχι πολυτελεια. Αυτο παει να κανει η Google? Ισως. με αλλο τροπο βεβαια. Θες να μου ριχνει σταχτη στα ματια με τις δωρεαν παροχες της & τον ανοιχτο κωδικα? Οκ δεκτο....

Παντως οπως & να εχει το παιχνιδι εχει αλλαξει ριζικα. & αυτο εις βαρος της MS πρωτα απ' ολα.

& για να μη λεμε & γενικοτερα..... οτι μας καπνισει.

Παγκοσμιος ηγετης & οτι αλλο επιθετο βαλε, ΔΕΝ υπαρχει. Αυτη τη στιγμη εστω.

Αλλος εχει το 92% των desktops, αλλος εχει 90% σ'εξυπνες συσκευες, αλλος εχει το 70% των αναζητησεων στο web & παει λεγοντας.

Ολοι αυτοι οι αλλοι συγχρονως μπαινουν & ο ενας στα χωραφια του αλλου. Επιτυχως η ανεπιτυχως. Οπως & να εχει, εμπορικα πρεπει να υπαρχουν. (για τους ιδιους, οχι για εμας υποχρεωτικα).

Το θεμα ειναι ενα: Εκει εξω υπαρχουν τα παντα. Ο καθενας μπορει να κανει τις επιλογες του. Το ουσιαστικο ερωτημα για μενα, ξερεις ποιο ειναι?

Το Linux τι κανει μεσα σε ολο αυτο το χαμο? Τι θα κερδισει το Linux απο αυτα?

Πως σκεφτονται οι μεγαλοι παικτες της αγορας του Linux? Πως τα βλεπουν οι κοινοτητες των μεγαλων διανομων??

Να σου εκμυστηρευτω & κατι? Χαιρομαι που υπαρχουν τοσα & ελευθερα & μπορω να εχω να δοκιμαζω για να επιλεξω, παρα να καθομαι να τη παλευω με το UAC η οπως το λενε, των 7 & ν' αναρωτιεμαι, πω-πω-πω, μα πως το καναν αυτο?? Μπο-μπο-μπο. (το "αυτο" θα ειναι καποιο απο τα χαζο εφε των 7)

 

if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

 constantinos , εγώ θα σου πω κάτι που ίσως το ξέρεις ήδη και από μόνος σου και δεν χρειάζεσαι κανέναν g.b ή οποιονδήποτε άλλον για να στο πει .

 

όσο το κόλπο (λογισμικό , λειτουργικό , εφαρμογές , σου είπα μου είπες και τα άλλα όλα συναφή) , έχει από πίσω μαρμέτι ...πάντα κάποια  microsoft , apple , google κλπ κλπ 

θα κρατάνε τα ηνία στο χέρι ....

και είμαι από τους ανθρώπους που υποστηρίζω ότι αν το ομορφόπαιδο θέλει να κατακτήσει μεγάλο κομμάτι από την πίτα θα πρέπει να στρώσει τα αλάνια εκεί που τους έχει

και να κατεβάσει μια ultimate edition ubuntu να την χρεώσει ,πόσο κάνουνε τα windows 7 ultimate 400 , αυτός να την χρεώσει 401 (!) .....

τότε θα ξυπνήσει το θηρίο ....τότε θα ταρακουνηθεί ....γιατί τότε θα πρέπει να παιξεί τον αντίπαλο σε άλλο πεδίο ...

τώρα που το λίνουξ είναι   <<τζάμπα!!!>> , άστους να χτυπιούνται σου λέει  ....τίποτα δεν θα κάνουνε ....

είναι σαν να βγαίνει ένα σουπέρ μάρκετ και να μοιράζει κομπόστες στον δρόμο τζάμπα ...το πρώτο που θα κοιτάξουμε θα είναι άν έχουνε λήξει....!

μόλις όμως στην χρεώνουνε την κομπόστα τότε την κοιτάς καλύτερα ...

 

έτσι είναι δυστυχώς ....

και η microsoft είναι σε δύσκολή θέση ....

ξέρεις τι είναι να έχεις ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από επιχειρηματικά τερτίπια (προσφορές, μειώσεις,δώρα,μίζες,κλεψιές ...κλπ..κλπ..)

και να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις τίποτα ....???

γιατί πολύ απλά ό άλλος δεν τις πουλάει τις κομπόστες αλλά τις δίνει τζάμπα ....

πως να τον χτυπήσεις...?

 

αυτά για την ώρα ...

Αψογα το ειπες & να σου πω τι πιστευω πανω σε αυτο?

Πως οκ οι κοινοτικες διανομες δεν εχουν την ανεση για τετοια πραγματα, αλλωστε αμισθι γινεται το 99% συνηθως.

Ομως ο ταξιδιωτης του Διαστηματος :D  δεν εχει τετοια ζορια. Τους πληρωνει τους devs. Μπορει να τους πει να κανουν & πραγματα που δε μπορυν οι αλλοι.Οπως να δωσουν gui σε θαυμασιες εφαρμογες & εργαλεια που ειναι μονο κονσολα, η να φερουν αλλες φοβερες εφαρμογες & οπλοστασια του EΛΛΑΚ, σε μια εμφανιση του 21 ου αιωνα.

Η ακομα-ακομα -ΕΝ' ΑΝΑΓΚΗ, ' αναθεωρησει τις 2 εκδοσεις ανα ετος & να βγαζει μια & σταθερη.

& ας αναπτυξει ΚΑΙ εμπορικα το Ubuntu soft. (οπως εκανε με το Ubuntu musik) κακο δεν ειναι στην ουσια & με τα σημερινα δεδομενα.

Δε ξερω, ουτε υποθεσεις μπορω να κανω, αν ολ' αυτα εχουν καποια σχεση με την αποφαση σου, να εγκαταλειψει το τιμονι της Canonical & ν' αποκτησει πιο ενεργο ρολο στην αναπτυξη του Ubuntu οπως ειπε.

 

 

if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('4ad63602-fe61-4051-a920-78fb3f11ac74');Get the <a href="http://www.widgetbox

Εγώ πάντως έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο Μαρκούλης ο αστροναύτης δεν ξέρει τι θέλει και του περισσεύουν και λεφτά..
Αλλά μικρό είναι ακόμα.. Θα στρώσει... που θα πάει.. :D

( edit: τώρα κοίταζα κάτι φωτογραφίες του.. Πφφφ .. σαβούρεψε και αυτός.. στα νιάτα του ήταν συμπαθητικό τεκνάκι.. πως έγινε έτσι τώρα.. :( Developers, developers που λέει και ο κοκκάκιας αλλά όλοι τους έχουν γίνει για τα μπάζα.. το έχει το επάγγελμα φαίνεται! )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.