Τι να βάλω???

thanos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 4

 Για σας παιδιά τι κάνεται?Είμαι καινούργιος σχετικά με
το linux και θα ήθελα την βοήθειά σας.Θέλω να βάλω linux
αλλά δεν ξέρω ποια να βάλω.Σκέφτομαι να βάλω τα suse
και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας κατά πόσο καλά είναι.
Ακόμη πόσος χώρος χρειάζονται για να λειτουργήσουν και
ποιες είναι οι απαιτήσεις τους.

 Σας ευχαριστώ

thanos2007-5-31 20:2:20

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Προσωπικά, προτείνω το Ubuntu, το Mandriva ή αν έχεις όρεξη το Fedora. Τα δύο πρώτα λόγω του installable Live CD, που σου επιτρέπει να δεις αν παιζει στο PC σου πριν το εγκαταστήσεις. Το Fedora το προτείνω λόγω προσωπικής προτίμησης.

Πάντως και το openSUSE καλό είναι.

Χρειάζεσαι:

  • 10Gb για την βασική εγκατάσταση (το λεγόμενο root partition που συμβολίζεται με /),
  • 1GB για το Swap partition και
  • από κει και πέρα όσα τραβάει η ψυχή σου για το /home partition.

Όπως καταλαβαίνεις είναι καλύτερα να έχεις το home (όπου αποθηκεύεις τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σου) σε ξεχωριστή κατάτμηση από το κυρίως σύστημα.

Έτσι μπορείς αμα θες να "στείλεις" το openSUSE χωρίς να χάσεις έγγραφα και δεδομένα που έχεις στην ξεχωριστή κατάτμηση του /home.

Γεια σας και πάλι παιδια.Ενώ κατέβαζα το Ubuntu και με  καλή τατύτητα(113kb/sec)ξαφνικά πέφτει η σύνδεσή μου δεν ξέρω το
λόγο το ψάχνω .Δεν είναι αυτό το θέμα μου αλλά με ποιον τρόπο
μπορώ να ξαναρχίσω το κατέβασμα από το ποσοστό που είχε φτάσει.Αν αυτό δεν είναι ευφικτό θα πρέπει κάθε φορά να έχω τον φόβο μην πέσει
η σύνδεση μου ????????

Βασικά για να γλυτώσεις με το "φόβο",  υπάρχει (στο Linux, αλλά και στα Win) το εργαλείο wget.

Δίνεις:
wget -c http://www.super-distros.org/my-favorite.iso

και αμα πέσει η σύνδεση απλώς δίνεις την ίδια εντολή (μέσα από τον ίδιο φάκελο όπου βρίσκεται το "μισό" αρχείο ISO) και συνεχίζει αυτόματα από κει που έμεινε.

dimitris2007-6-1 14:47:37

 Για σας και πάλι .Μετά από ένα μαραθώνιο 'κατέβασμα ' του suse10.2 επανείλθα για να μου δώσετε κάποιες συμβουλές ως προς την εγκατάστασή του.Είπα να κατεβάσω το DVD,και νομίζω αυτό που θα πρέπει να κάνω είναι να αντιγράψω το iso σε ένα dvd και να προχωρήσω στην εγκατάστασή του.Να πω ότι έχω δύο σκληρούς στο έναν εκ τον οποίο θα βάλω και τo linux.Ακόμη αν εγκαταστήσω το linux θα έχω την δυνατότητα να δω και κάποια αρχεία από τον άλλο που θα έχωτα win ή αυτό δεν είναι εφικτό?Τέλος υπάρχει κάποιο ποστ εδώ μέσα που να εξηγεί την εγκατάσταση του suse?