Συζήτηση για το Ubuntu 9.10 και την σταθερότητα του.. ( Βριστείτε.. Λίγα πράγματα έχουν μείνει τζάμπα σε αυτή την ζωή!)

marlene | Κυρ, 02/07/2010 - 04:48 | 1' | 50

Μεταφέρω εδώ τα posts που έγιναν εδώ για την σταθερότητα του ubuntu 9.10. Συνεχίστε την συζήτηση αυτή εδώ και παρακαλώ μην έχετε πρόβλημα... βριστείτε γιατί έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να απασχοληθώ με το θέμα.. :) 

 

 

ΕΤΑ: άλλαξα γνώμη.. Κοιμόμαστε όρθιοι εδώ μέσα.. :D

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

apkoutsou]

Μπα... το 9.10 φταίει... Έχω και εγώ τα ίδια κολλήματα και με τον παλιό και τώρα με τον νέο υπολογιστή (τα οποια είχαν ξεκινήσει με κάτι τελευταία updates πριν την νέα διανομή)...

Γεια σου φιλε μου καταρχας!

Πιστευω ειναι τελειως λαθος, και δεν μπορει να στηριχτει πουθενα αυτο που λες για το 9.10,

Το 9.10 μεχρι τωρα, σε οσους Η/Υ και αν το εχω κανει εγκατασταση, δεν εχω δει τετοιου ειδους προβληματα, το αντιθετο μαλιστα.

και γενικα, αν δεις τετοιου ειδους αναφορες, ειναι ειτε απο λαθος τροπο εγκαταστασης, ειτε απο κακες επιλογες του ειδιου του χρηστη.

Δεν εχει να κανει κατι με το 9.10, ισα-ισα τα στατιστικα δειχνουν βελτιωση σε σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις!

apkoutsou]Κάνε λίγη υπομονή και περίμενε το 10.04 που θα είναι και LTS μπας και φιλοτιμηθεί η Cannonical να βγάλει κάτι λίγο πιο σταθερό...

Και αυτο λαθος ειναι που λες, τι θα πει να φιλοτιμηθει ? 

Πιστευω πως μεχρι τωρα, εχει δωσει πολυ μεγαλη βαση η Cannonical στο να ειναι το 9.10 μια απο τις πιο σταθερες εκδοσεις που εχουνε βγει,

και να ειναι ευχαρηστημενοι οι χρηστες του!

@barney90

Την εγκατασταση πως την εχεις κανει, κανονικα ή μεσα απο τα παραθυρα(wubi)?

Τα εφε τα εχεις ενεργοποιημενα?

Εχεις κανει καθαρη εγκατασταση ή αναβαθμιση απο το 9.04?

 Η καρτα γραφικων σου, δουλευει μια χαρα στο 9.10 παντως!

Απαντησε και στο παραπανω ερωτημα, ποιους Οδηγους εχεις περασει,αν εχεις περασει, και με πιον τροπο?

@vagrale13:
[ Λέω να ρίξω καμιά σπίθα, γιατί έχουμε καιρό να ανάψουμε φωτιές :-) ]

Εφόσον μιλάς για "στατιστικά", τότε γιατί θεωρείς απίθανα τα προβληματα??
Και το γεγονός ότι σε όσους υπολογιστές έχεις εγκαταστήσεις 9.10 είναι όλα καλά τι σημαίνει?? Ότι δεν δικαιολογούνται σε άλλους υπολογιστές προβλήματα?? Αν είναι έτσι να καταργήσουμε τις σχετικές ενότητες στο forum για όσες διανομές έχεις εγκαταστήσει επιτυχώς...
Και αναρωτιέμαι τι άποψη θα είχες, αν δεν ήσουν όσο τυχερός λες, για μια διανομή η οποία σε δύο διαφορετικά μηχανήματα εμφανίζει τα ίδια προβλήματα ?? Την στιγμή μάλιστα που προηγούμενες εκδόσεις ήταν σαφώς καλλίτερες και πιο σταθερές!

Όσο για την "φιλοτιμία" της Cannonical, μάλλον δεν κατάλαβες ότι είναι σχήμα λόγου, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η Cannonical έχει δείξει σημεία προχειρότητας για να προλάβει την εξάμηνη προθεσμία - εκτός και εάν θεωρείς ακόμη και την 8.10 το ίδιο καλοστημένη και καθόλου πρόχειρη συγκριτικά με την 8.04 ή 9.04 ...
Το μόνο με το οποίο συμφωνώ είναι το "να είναι οι χρήστες του ευχαριστημένοι", γιατί ηδουλειά για σταθερότητα προσωπικά δεν μου είναι και ιδιαίτερα εμφανής...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

@apkoutsou

Δεν ακριβως ετσι τα πραγματα... το 9.10 ειναι και πιο σταθερο και πιο γρηγορο απο τις προηγουμενες εκδοσεις.

Τα να λες απλα οτι σε δυο Η/Υ υπαρχουν προβληματα, και σου το ξαναλεω, πως αν δεις ολες τια αναφορες με τετοιου ειδους προβληματα,

στο τελος δειξανε πως το ολο προβλημα υπηρξε, ή απο κακη εγκατασταση, ή απο κακη επιλογη hardware που δεν υποστηριζεται πληρως απο το Ubuntu και το linux, ή απο κακη χρηση του ιδιου του χρηστη.

Τα στατιστικα που σου ειπα, και αν θελεις μπορω και να σου τα δειξω, εννοω πως, αν δεις απο παλιοτερες εκδοσεις σε νεοτερες, π.χ. αναβαθμισεις απο το 8.04 στο 8.10, απο το 8.10 στο 9.04, κλπ. δειχνουν πως ειναι τα λιγοτερα προβληματα, οποτε εχει γινει μεγαλη δουλεια απο τους προγραμματιστες και τους δημιουργους του Ubuntu.

Τωρα, περα απο αυτο, μετα απο μια σωστη εγκαταταση, πρεπει να κανεις 2-3 βημματα, για να πεις οτι τα εχεις κανει ολα σωστα, και μετα απο αυτα, να δεις αν εχεις καποιο προβλημα, και τι ειναι αυτο. Μετα απο αυτα ομως, και αναφερομαι σε ενα σωστα ενημερωμενο συστημα, ειναι δυσκολο να υπαρχει καποιο προβλημα, αλλα και να υπαρξει, που για εμενα ειναι λογικο να υπαρχουν καποια bug απο τη στιγμη που δεν μιλαμε για καποια σταθερη εκδοση, οχι LTS δηλαδη, ειτε να εχει δωθει η λυση και θα το κανεις, ειτε να ενημερωσεις και εσυ για το προβλημα, ουτως ωστε να βοηθησεις να φτιαχτει με καποιο update, και οχι να κατακρινεις το καθε τι.

Και το ολο συμπερασμα απο αυτα ειναι πως...... στο τελος το Ubuntu, και το linux γενικοτερα.....απλα λειτουργει! 

Αυτα τα ολιγα, απλα ενημερωτικα, και συγνωμη απο τον barney90 και τους mod που εχω βγει τελειως offtopic!

Λοιπόν, χτες κοιτάγαμε μαζί με τον barney90 τα logs, αυτό που δίνει είναι μετά απο crash, με την γραμμή (II) NVIDIA(0): Initialized GPU GART να εμφανίζεται καμια 500άρα φορές. Το dmesg και το var/log/messages μετά το crash είναι εντάξει νομίζω. Το τι φορτώνει φαίνεται απο το Xorg.0.log.

<off topic - κακίες>

Kαι μιας και ο λαός ζητάει φωτιά ... vagrale13 δεν φταίει ο χρήστης πάντα.. Θα διαφωνήσω σχετικά με το "σταθερό" ubuntu. Απλά μου φαίνονται αστεία κάποια πράγματα. Οι στάνταρ ερωτήσεις 1)τα έχεις κάνει όλα σωστά 2)κανονική εγκατάσταση ή wubi και 3)Καθαρή εγκατάσταση ή update απλά είναι δικαιολογίες. Πρώτον: Ο χρήστης είναι λογικό να κάνει λάθη, είναι στο πρόγραμμα. Δεύτερον: Δεν έχει σχέση το σύστημα αρχείων με τα installing scripts και την εκτέλεση του Χ. Το wubi δεν είναι πηγή κανενός προβλήματος όσον αφορά τις κάρτες γραφικών. Τρίτον: Η αναβάθμιση πρέπει να γίνεται σωστά αφού υποστηρίζεται επίσημα. Μιλάμε για μια σταθερότητα που δεν βλέπω. Eνδεικτικό, το forum του ubuntu-gr έχει περισσότερα προβλήματα με τις ΑΤΙ απο οτι το επίσημο (παγκόσμιο) forum του openSuSE. Εντύπωσή μου οτι τα στατιστικά κάθε άλλο παρά βελτιώνονται.  Μακάρι να κάνω λάθος και να είμαι υπερβολικός λόγω του οτι είμαι απαιτητικός χρήστης. Δεν ανέχομαι να έχει προβλήματα η κάρτα γραφικών στο σύστημά μου.

Κράξιμο νούμερο 2: Υπόθεση nvidia. Το να κρασάρει ο Χ το καταλαβαίνω. Το να μην φαίνεται πουθενά γιατί, είναι ανεπίτρεπτο. Με τις ΑΤΙ τουλάχιστον μπορεί να μην δουλεύουν κάποια πράγματα, αλλά τουλάχιστον ξέρω το γιατί.

</off topic>

@Teddy

Αυτο περι την σταθεροτητα.... πραγματικα το εχω συνατνησει σε 2-3 forum μεχρι τωρα, και ολα ολος τυχεως αυτα ειναι και εδω, στην Ελλαδα....

ισως επειδη εμεις οι Ελληνες τα ξερουμε ολα, ειμαστε οι καλυτεροι στην κριτικη... τι να πω?

Τεσπα, το οτι υπαρξαν καποια bug, αυτο δεν ειναι μονο στο Ubuntu, αν εχεις δοκιμασει και αλλες διανομες, σε ολες λιγο,πολυ υπαρχουν σε καποιους χρηστες καποια bug, και το ξαναλεω για εμενα ειναι λογικο, γιατι δεν μιλαμε για την σταθερη εκδοση LTS! Απο εκει και περα, διορθωνοντε τα περισσοτερα, αν οχι ολα, με τα πρωτα updates. Και τα στατιστικα δειχνουν πως το ποσοστο που δεν ειχε προβλημα σε μεταβαση απο παλιοτερη σε νεοτερη εκδοση, ειναι απο το 9.04 στο 9.10!

Αν περιμενεις δηλαδη, και κανεις την εγκατασταση,αναβαθμιση μετα απο ενα μηνα περιπου της κυκλοφοριας, ειναι πολυ δυσκολο να εχεις καποιο σοβαρο προβλημα.

Μεχρι στιγμης, και επειδη το ανεφερες, στο ubuntu.gr το 99% των προβληματων δεν αφορουν τοσο συμαντικα προβληματα, και στο μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτα, αν κανεις τις τελευταιες ενημερωσεις, τα προβληματα δεν υπαρχουν πια, που σημαινει οτι γινετε δουλεια απο πλευρας της Canonical.Το προβλημα με τις ATI εχει φτιαξει κατα πολυ, και απο το 10.04 οπως ξερεις, δεν θα υπαρχει και εκει κανενα προβλημα!

Τωρα για τα λαθη τα οποια κανουμε εννοω, κακη εγγραφη του .iso στο cd, εγκατασταση απο wubi, οπου ειναι κατι εικονικο και οχι κανονικο, δεν ειναι για κατι μονιμο, αλλα μονο για μια δοκιμη,κανοντας εγκατασταση οδηγους απο μονοι μας και απο οπου βρουμε οτιδηποτε στο net, μετα απο αυτα, ειναι απλο οτι εχουμε κανει λαθος,και κατα πασα πιθανοτατα να εχουμε δημιουργησει καποιο προβλημα, με αποτελεσμα να λεμε, εχει προβλημα το Ubuntu, και το καθε Ubuntu!

Οσο για την υποστηριξη του Ubuntu σε hardware, δες ποσοι χρηστες ειναι αυτοι οπου μεχερι και το 9.04 ειχανε πολλα προβληματα συμβατοτητας,ενω μετα την εγκατασταση του 9.10 εχουν λυθει πολλα απο αυτα!

Εκει που θελω να καταληξω, ειναι πως, απο το να κρινουμε μια διανομη, οποια και να 'ναι αυτη, το πρωτο που πρεπει να κανουμε,ειναι να βοηθησουμε στην επιλυση προβληματων, με τον πιο απλο τροπο, αναφορας προβλημματων, ουτος ωστε στα επομενα updates,στην επομενη εκδοση να μην συνεχισει το οποιο προβλημα υπαρξει!

Αυτα, και ελπιζω να σας εχω καλυψει!

 

@barney

Δοκιμασε χωρις τα εφε, οπου κατα πασα πιθανοτατα να ειναι ενταξει.Επισης δοκιμασε να φτιαξεις ενα χρηστη και δες αν εχεις και εκει το ιδιο προβλημα!

Το προβλημα με την καρτα σου εχει λυθει σε αρκετους, με την εγκατασταση του νεοτερου οδηγου της nvidia!

Αν θελεις μπορεις να τους δοκιμασεις, ή απλα να περιμενεις το 10.04 και να μην χρησιμοποιεις τα εφε!

Μην δοκιμασεις χειροκινητη εγκατασταση των οδηγων, αν δεν εισαι απολυτα σιγουρος τι κανεις,γιατι ειναι πιθανο να καταστρεψεις το συστημα σου!

Teddy] Η αναβάθμιση πρέπει να γίνεται σωστά αφού υποστηρίζεται επίσημα. Μιλάμε για μια σταθερότητα που δεν βλέπω. Eνδεικτικό, το forum του ubuntu-gr έχει περισσότερα προβλήματα με τις ΑΤΙ απο οτι το επίσημο (παγκόσμιο) forum του openSuSE. Εντύπωσή μου οτι τα στατιστικά κάθε άλλο παρά βελτιώνονται.  Μακάρι να κάνω λάθος και να είμαι υπερβολικός λόγω του οτι είμαι απαιτητικός χρήστης. Δεν ανέχομαι να έχει προβλήματα η κάρτα γραφικών στο σύστημά μου.

Κράξιμο νούμερο 2: Υπόθεση nvidia. Το να κρασάρει ο Χ το καταλαβαίνω. Το να μην φαίνεται πουθενά γιατί, είναι ανεπίτρεπτο. Με τις ΑΤΙ τουλάχιστον μπορεί να μην δουλεύουν κάποια πράγματα, αλλά τουλάχιστον ξέρω το γιατί.

</off topic>

Από πότε, φίλτατε Teddy, άρχισες τα "πρέπει" και τα "δεν ανέχομαι"; Μήπως ...πληρώνεις την Canonical και δικαιούσαι να λες "πρέπει" και "δεν ανέχομαι"; Αν έχεις αγοράσει κανένα συμβόλαιο υποστήριξης, πάω πάσο, αλλά δεν νομίζω ;) Σου θυμίζω ότι χρησιμοποιούμε και συζητάμε για ένα λειτουργικό που συνοδεύεται από ένα ....NO GUARANTEE ..νααααα, με το συμπάθιο :)

Και πως βγάζεις τα "στατιστικά" σου για το Ubuntu και την υποτιθέμενη αστάθεια του; Μήπως όπως η προηγούμενη ...κυβέρνηση; :P Ρωτάω, γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι σε κάθε 10 χρήστες Linux σήμερα, οι 6 εχουν *Ubuntu, και μάξιμουμ 1 έχει openSUSE οπότε είναι λογικό να έχουν τα αντίστοιχα forums περισσότερη κίνηση...

Και στην τελική...γιατί δεν λες εξαρχής στον άνθρωπο που ρωτάει ότι το πρόβλημα του είναι 100% ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ DRIVERS THΣ NVIDIA και όχι του Ubuntu;

Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το καταλάβω ρε παιδιά. Εμ δεν μπαίνουμε στη λογική να βοηθήσουμε (οκ, δικαίωμα σας, αν και αυτό είναι το νόημα του Linux), εμ γράφουμε παραμύθια με "πρέπει", "δεν ανέχομαι" κλπ, και γκρινιάζουμε λες και ο κάθε προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να μας φτιάξει την ...nVidia...

Με το συμπάθιο πάντα, καιρό έχουμε να πετάξουμε καμιά φλόγα ;)

Δηλαδη να υποθεσω, πως ειμαι μια μειοψηφια, που οτι μα οτι διανομη (μ' εξαιρεση το Fedora), εβαλα στ' ανα καιρους μηχανηματα μου η & μηχανηματα φιλων, ολα δουλεψανε ρολοι & συνεχιζουν ακομα?

Εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον, απο ... εξωτικες διανομες, χειροποιητες διανομες, ημιετοιμες διανομες, πανετοιμες σε ολα διανομες....

Εχω κατασταλαξει σε μονιμη χρηση στο Ubuntu & ακολουθω καθε updates του, σχεδον 2 μηνες μετα απο την επισημη κυκλοφορια του.

Οι λογοι πολλοι. Το εχουν ενα σωρο φιλοι/γνωστοι, στη δουλεια, αρα πιο πρακτικο μου ειναι.

Ε, λοιπον πιο γρηγορη διανομη ετοιματζιδικη θελετε να τη πω??? & πιο σταθερη δε θυμαμαι να ειχα....

Βεβαια ακομα τρεχω την 8.04, οπου παλι μιλαμε για τη σταθεροτητα, μα φυσικα καμια σχεση οι χρονοι της με την 9.10.....

Π.Σ.Π.Α

 

 

Κατ' αρχήν ευχαριστούμε την marlene που μας δίνει το δικαίωμα να "βριστούμε" μεταξύ μας χωρίς να την απασχολήσουμε.

Επί του θέματος τώρα : Το 9.10 μας έδωσε την εντύπωση ότι είναι μια "δοκιμαστική έκδοση" του 10.04. Μετά από 4 μήνες και μετά από διαρκή updates, ανανεώσεις κλπ, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στα μέσα του Γενάρη. Από τα 4 pc του γραφείου μόνο ένα "άντεξε" την αναβάθμιση από 9.04 σε 9.10 και αυτό ακόμα έχει προβλήματα στο γραφικό περιβάλλον, χάνει το softoware center, "χορεύει" το ποντίκι, χάνονται εφαρμογές που δούλευαν απρόσκοπτα από το 6.04 μέχρι τον Οκτώβρη του 2009 κλπ. Προσωπικά μπορώ να το αντέξω όλο αυτό αλλά σε ένα περιβάλλον εργασίας θα ήθελα η "αναβάθμιση" να είναι όντως αναβάθμιση. Βέβαια συμφωνώ με τον dimitris ότι έχουμε να κάνουμε με ένα  NO GUARANTEE σύστημα.

Επειδή το συγκεκριμένο λειτουργικό το χρησιμοποιούμε για καθημερινή εργασία στα pc του γραφείου δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε να ασχολούμαστε με το πότε θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, οπότε δεν γκρινιάζουμε στα forum. Απλά κρατάμε την (προηγούμενη) έκδοση που δουλεύει μέχρι την επόμενη σταθερή.

Και η εμπειρία (από το 6.04 και μετά) έχει δείξει ότι : Τις εκδόσεις (*.04) τις εγκαθιστούμε με κλειστά μάτια. Τις εκδόσεις (*.10) τις δοκιμάζουμε και όταν "κάτσουν" (άν κάτσουν!) τις χρησιμοποιούμε. Ενδιάμεσα βέβαια ευχαριστούμε τους ανθρώπους που παλεύουν ακόμα και για τις (*.10) εκδόσεις γιατί το κάνουν εθελοντικά για να μπορούμε εμείς να δουλεύουμε και να γκρινιάζουμε στα διάφορα forums.

 

Aααα εδω θα διαφωνισω. Απο τη στιγμη που μιλαμε για επαγγελματικο περιβαλλον, ΔΕ κανουμε αναβαθμιση πριν απο σταθερη εκδοση. Κραταμε π.χ το 8.04, που εχει ΠΛΗΡΗ υποστηριξη & αναβαθμισουμε λιγο καιρο μετα τη κυκλοφορια της αναλογης εκδοσης π.χ 10.04.

Θα μου πεις παλι, οτι μετα ειναι λιγο μανικι η επιτυχης αναβαθμιση σε εκδοσεις με τοση διαφορα. Ειναι, υπαρχουν βεβαια παμπολλες λυσεις, μα αν το δουμε ετσι σκετα ειναι μανικι....

Π.Σ.Π.Α

 

 

constantinos]

Δηλαδη να υποθεσω, πως ειμαι μια μειοψηφια, που οτι μα οτι διανομη (μ' εξαιρεση το Fedora), εβαλα στ' ανα καιρους μηχανηματα μου η & μηχανηματα φιλων, ολα δουλεψανε ρολοι & συνεχιζουν ακομα?

Εχω δοκιμασει τα παντα σχεδον, 

 

ωσ γνωστόν, μπορείς άφοβα να με προσθέσεις σε αυτήν την "μειοψηφία". Μπορεί να "φταίει" το ότι δεν έχω καί ιδιαίτερες απαιτήσεις, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Απλές καθημερινές δουλίτσες κάνω στο καυμένο το λαπτοπακι. Μπορεί να φταίει, πού τώρα πιά, μέσα στο κατάστημα, εξετάζω προσεκτικά το προιόν. Τούς βάζω καί ανοίγουν "Τεχνικά χαρακτηριστικά" καί μάλιστα την τελευταία φορά, ένας ευγενέστατος υπάλληλος, πήρε την αντιπροσωπεία τηλέφωνο γιά να μάθουμε το τσιπάκι wifi.

Γιατί να μην το κάνω από πριν καί να "τρέχω" μετά. Αφού όλοι ξέρουμε τι θα συναντήσουμε, πού.

Μετά από κάμποσα ubuntu, είχα περάσει -θα το θυμάστε κάποιοι- από sidux και debian γιά πάνω από ένα χρόνο.

Με το νέο λάπτοπ, την άνοιξη, ubuntu 904 με σκοπό να ακολουθήσει sidux. Το οποίο δεν μπήκε ποτέ.

Το ubuntu ήταν καλύτερο από ποτέ  !

Το ίδιο -σε μένα- καί το 910, στο οποίο ήδη τρέχουν εδω καί πολύ καιρό, firefox daily update, shell gnome κλπ.

Kανένα πρόβλημα σε τίποτα (καί μία ... fedora έμεινε ξεχασμένη σε κάποιο partition).

Θα συμφωνήσω βέβαια με τον Σταμάτη, γιά πιό προσεγμένες ανοιξιάτικες εκδόσεις. Πάντα έτσι ήτανε.

Όμως και στην 910....no problem.

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Γιατί να φτουρίσει Μήτς μου;; Δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον η συζήτηση περί σταθερότητας του Ubuntu και των διαφόρων εκδόσεων του. Όποιος δεν το γουστάρει ( όπως εγώ π.χ για το οποίο ubuntu λέω ότι είναι gtpk* ) απλά αλλάζει διανομή.
Τελείως βαρετό και να το συζητήσεις το θέμα.. :)

*gia ton poutso kavala..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Πάντως άν θέλετε πολεμο , ανοίξτε κανά kde vs gnome κι εκεί να δεις πανηγύρια.

 

~~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

marlene]Γιατί να φτουρίσει Μήτς μου;; Δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον η συζήτηση περί σταθερότητας του Ubuntu και των διαφόρων εκδόσεων του. Όποιος δεν το γουστάρει ( όπως εγώ π.χ για το οποίο ubuntu λέω ότι είναι gtpk* ) απλά αλλάζει διανομή. Τελείως βαρετό και να το συζητήσεις το θέμα.. :) *gia ton poutso kavala..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

 

καλά που εξήγησες με τα αστεράκια τι εννοούσες , γιατί έξαχνα για gtk και τέτοια εγώ στην αρχή.

~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

Eίδατε που σας είπα ότι είναι μάπα το θέμα; Εντελώς βαρετό.. :)
Καθίστε.. Θα σκεφτώ ένα ωραίο θέμα να τσακωθούμε να ανάψουν λίγο τα αίματα..Ένα ποστ θα κάνω και θα γίνει της πουτάνας..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Πάμε .. το σκέφτηκα..

Λοιπόν.. Μας έχει ζαλίσει τις ωοθήκες η canonical με τις εξάμηνες releases. Δεν είναι που δεν προλαβαίνουν ούτε καν οι ίδιοι να μοντάρουν ένα λειτουργικό με νεωτερισμούς σε αυτό το διάστημα, είναι που χώνουν και όλους τους developers των εφαρμογών να τρέχουν να παρουσιάσουν "κάτι" καινούργιο για να μπει στις επόμενες εκδόσεις, συν ότι χώνουν όλους τους newbie χρήστες να πηγαίνουν από αναβάθμιση σε αναβάθμιση και έτσι να χάνει ο σκύλος τον αφέντη του και το παιδί την μάνα στα αποθετήρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγάζουν και off και όσους βασίζουν τις διανομές τους πάνω στο ubuntu, αφού μέχρι να προλάβουν να βγάλουν την δική τους διανομή, ( που πολλές φορές θα είναι καλύτερη, με λιγότερα bugs, πιο συμβατή με τα περιφερειακά λόγο οδηγών κτλ), οι της canonical έχουν περάσει ήδη στην επόμενη release και φτου και από την αρχή.

Εντάξει είπαμε.. Η τεχνολογία προχωράει.. Αλλά γαμώ το στανιό μου, όχι με το ζόρι και όχι στην πλάτη ενός κοινού που προσπαθεί επί ματαίω να είναι ενήμερο, αλλά ... αχ πως να προλάβει!

Το μάμισε ο Μαρκούλης ο αστροναύτης. Είπαμε αγόρι μου του τρελού να χέσει.. αλλά άραξε γιατί θα πεθάνουμε από αφυδάτωση!! :D

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

λοιπόν επειδή flame της προκοπής δεν πρόκειται να γίνει εδώ πέρα, μετατρέψτε το σε ubuntu vs kubuntu για να αποκτίσει και ένα νόημα. διότι αυτό το ρημάδι το kubuntu θέλει χάρτη πλοήγησης και πυξίδα για να περιγηθείς στο μενού. Βασικά το KDE θα έπρεπε να συνοδεύετε από ένα wiki με συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για να κάνει κλικ ο χρήστης και να διαβάζει πως ακριβώς θα βρει αυτό που ψάχνει μέσα στο μενού.
Ή ακόμα καλύτερα πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση του KDE θα έπρεπε να υπάρχει το κόκκινο Χ δεξιά στην οθόνη για να προστατεύονται οι νέοι χρήστες. Τεσπα δεν θα επεκταθώ παραπάνω περιμένω την απάντηση του giannis12a, να δω αν έχει να πει κάτι.... :Ρ
υγ. Ακόμα και ο Linus την έκανε από το KDE άκουσα, αλήθεια είναι; :D  

<- http://oliveoil.homedns.org ->

Παρότι δεν μπορώ να "βάλω φωτιά" κατά την απαίτηση του forum δεν μπορώ να μην σχολιάσω στοιχειωδώς :

Θα συμφωνήσω με την marlene ότι η canonical μας "τρέχει" χωρίς νόημα. Ολα όσα εμφανίστηκαν σαν "νεωτερισμοί" στο 9.10 θα μπορούσαν να είναι updates του 9.04 μέχρι τον Απρίλη. Η ενδιάμεση εξαμηνιαία έκδοση του Οκτώβρη (από το 6.10 ακόμα) γίνεται για να κάνει ντόρο η canonical.

Θα συμφωνήσω και με τον rizitis για το kubuntu το οποίο ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί υπάρχει. Για να κάνεις μια δουλειά δέκα λεπτών χρειάζεσαι μισή ώρα πλοηγήσεις στα δαιδαλώδη (αλλά πολύ "χλιδάτα") μενού του.

Tι να σε πω μπρε και σένα.. :P

Εγώ από την αρχή το έκοψα το kde για εντελώς πατζουράδικο πράγμα και δεν ασχολήθηκα ποτέ. Πάντως από τις ελάχιστες εμπειρίες που είχα μαζί του, ( πως τα λεώ.. λες και το είχα γκόμενο! ), όντως θες gps για να βρεις τι ψάχνεις.
Και μανία ορισμένοι με το kde.. Να το παινεύουν κιόλας!!!

Εγώ τελευταία έχω παρατήσει και το gnome. Lxde παίζω, openbox, blackbox.. Λίγα και καλά όχι μενού και παραμενού ..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ο καθένας εκλαμβάνει την έννοια του σταθερού συστήματος. Βάλτε debian άμα θέλετε σταθερότητα. Εκτός και αν το ubuntu κοντράρει στα ίσια το debian (θα το ακούσουμε και αυτό; Για να δούμε στην συνέχεια). Κανένας δεν είπε οτι έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως ασταθές σύστημα, αλλά σύγκριση με άλλες διανομές υπάρχει διαφορά.

Αναρωτιέμαι αν έχετε δοκιμάσει καμία απο αυτές. Αν κανένας έχει δουλέψει debian, puppy, pardus, suse & mandiva (χωρίς τις αμαρτίες του KDE 4), PCLinux (+αρκετές άλλες που δεν έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να πω)  και ακόμα ισχυρίζεται οτι το ubuntu είναι πιο σταθερό του δίνω (το προαναφερθέν) gps σε τιμή ευκαιρίας με δώρο δυο plasmoids για να βλέπει τον καιρό. 

 

Κάθε 6 μήνες... Μεγάλη υπόθεση. Ειδικά αν σε κάθε έκδοση αλλάζεις βασικούς τρόπους λειτουργίας του συστήματος.. Για να δούμε: Μετά τις καταπληκτικές μάυρες οθόνες ή λάθος αναλύσεις των ΑΤΙ, για την επόμενη έκδοση σας ετοιμάζουμε κάτι αντίστοιχο και με τις nvidia (ο nouveau γίνεται default, ίσως και με 3D) και αν είστε τυχεροί μπορεί και σε όλες τις κάρτες (φεύγει ο hal..) ενώ μένουν 4 μήνες για να σταθεροποιήσουμε τα προαναφερθέντα πακέτα που τώρα αρχίσαμε να τα βρίσκουμε σε git.. Καλή αρχή, καλή χρονιά. Μίλησε κανένας για επιλογές; Α, η έκδοση είναι οι LTS είπαμε...

Για να σοβαρευτούμε, μακάρι να δουλέψουν αυτά τα πράγματα, θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στον καθημερινό χρήστη... Ριψοκίνδυνη επιλογή, όμως.

Ερώτηση προς όλους μιας και μιλάμε για σταθερότητα: Το Εxt4 είναι σταθερό σύστημα αρχείων και το βάζουμε ακόμα; Είναι η 2η φορά που χάνω data. Ποιός καμμένος σκάφτηκε το delayed allocation ή πως-λέγεται-αυτή-η-βλακεία και χάνονται φάκελοι για πλάκα;

@Δημήτρης: Με αδικείς, εν αγνοία σου όμως οπότε σε συγχωρώ γιατί στο συγκεκριμένο θέμα απο την αρχή είπα (όχι στο φορουμ όμως) στον barney90 oτι kata 99% φταίνε οι drivers της nvidia, και μιλάγαμε αρκετή ώρα ψάχνοντας τα logs μπας και βρούμε κάτι αφού τα backup δεν έδειχναν κάτι. Ωσπου τελικά το pc κράσαρε και τον βοήθησα να πάρει τα logs (dmesg, Xorg.0.log) απο κονσόλα. Το οτι δεν είπα κάτι παραπάνω, απλά δεν έιχα καμία ιδέα, πλην του να κοιτάξει τα logs του compiz που δεν ξέρω που είναι.

Τώρα τα περί απαιτήσεων, και περι "πρέπει", υπάρχουν NO GUARANTEE τόοοσα με το συμπάθειο που δουλεύουν και NO GUARANTEE τόοοσα με το συμπάθειο που δεν λειτουργούνε, οπότε διαλέγω τα πρώτα και περιστασιακά κράζω τα δεύτερα, τζάμπα είναι και αυτό..

Επίσης, αν έγραφα "Η αναβάθμιση καλό θα ήτανε να γίνεται σωστά αφού υποστηρίζεται επίσημα" θα ήταν αρκετά ειρωνικό...

@Teddy

Εχεις μια αντιπαθεια γενικα στο Ubuntu, και προσωπικα δεν με απασχολει και πολυ.

ΑΛΛΑ  σε παρακαλω, αυτη ειναι μια προσωπικη σου αποψη, ειναι βεβαια απο εμενα απολυτα σεβαστη, αλλα θελω να το αναφερεις κιολας.

Δεν μου αρεσει, αν καποιος χρηστης δει το τι λεει ο καθενας, να πιστεψει πως ετσι ειναι κιολας!

Τωρα αυτα που λες, με τις λιγες γνωσεις που εχω, και με την μηδαμινη εμπειρια μου στο χωρο του linux, και φιλικα παντα, σου προτεινω δυο λυσεις.

α) Ή απλα βγαζεις απο τους Η/Υ σου το Ubuntu,

και βαζεις καποιες αλλες διανομες, οπου δεν θα εχεις προβληματα, και δεν θα μπεις σε αυτη την διαδικασια να εισαι τοσο αρνιτικος με τους Η/Υ σου

ή

β) Εαν θελεις, μπορεις να ερθεις σε επαφη με τους Προγραμματιστες, Δημιουργους του Ubuntu, και να τους πεις ολα αυτα τα παραπονα.

Να ξερεις πως με χαρα και προσοχη θα ακουσουν την αποψη σου, γνωμη σου!

 

Θα σου προτεινα αν θελεις να ασχοληθουμε και να φτιαξουμε τα οποια προβλημα σου εχουν παρουσιαστει,

αλλα δεν νομιζω, και δεν βλεπω να το επθιθυμεις και πολυ, οποτε δεν σου προτεινω κιολας!

 

Αυτα σου του λεω, γιατι οπως εγω, οταν δοκιμασα καποιες διανομες μεχρι να καταληξω στο Ubuntu, ως βασικη διανομη για καθημερινη χρηση και να με καλυπτει πανω απο το 100%,

ετσι πιστευω πρεπει να κανουμε ολοι, και να νιωθουμε καλυτερα, χωρις δηλαδη να ανοιγεις τον Η/Υ σου και να λες, να δεν ειναι καλο αυτο, εδω λειπει αυτο, χαθηκαν τα αρχεια μου,εχω μαυρες,κοκκινες,πορτοκαλι οθονες, κλπ.,κλπ.

Ελπιζω να καταλαβαινεις πως δεν σε ειρωνευομαι, και τα λεω σοβαρα ολα τα παραπανω!

Αυτα.....

Teddy]

Αναρωτιέμαι αν έχετε δοκιμάσει καμία απο αυτές. Αν κανένας έχει δουλέψει debian, puppy, pardus, suse & mandiva (χωρίς τις αμαρτίες του KDE 4), PCLinux (+αρκετές άλλες που δεν έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να πω)  και ακόμα ισχυρίζεται οτι το ubuntu είναι πιο σταθερό του δίνω (το προαναφερθέν) gps σε τιμή ευκαιρίας με δώρο δυο plasmoids για να βλέπει τον καιρό. 

 

Ένας υποψήφιος εγώ. (και αν μπροστά από το "σταθερό", αφαιρούσες το "πιό", δεν θάχα καμία επιφύλαξη.)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Λυπαμαι αν το χαλασω, μα εδω & πανω απο ενα χρονο, δεν εχω δει καποια διαφορα σχετικα με σταθεροτητα, πακετα, εξαρτησεις, ασφαλεια, οτιδηποτε, ειτε Suse ειχα, ειτε Mint, ειτε Ubuntu, ειτε PCLOS , ειτε καποιες αλλες γνωστες μεν, μα οχι τοσο δημοφιλεις διανομες σα τις αλλες. & με διαφορα γραφικα περιβαλλοντα.

Ολες μια χαρα τρεξανε, μια χαρα σταθεροτητα ειχαν, μια χαρα αναγνωρισανε ΟΛΕΣ τα ΠΑΝΤΑ, το ιδιο ευκολα τις εφερνα στα μετρα μου. (ακομα & το Fedora το 12!!! )

Διορθωστεμε αν κανω λαθος, μα ολες τον ιδιο κερνελ/πυρηνα δε τρεχουν??????

Π.Σ.Π.Α

 

 

(Κώστα, αυτό εννοούσα, για αυτό έκανα την διευκρίνηση για το "πιο σταθερό").

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Τελικά μόνο στα δικά μου μηχανήματα ήταν "ασταθές" το 9.10 ; Μήπως πρέπει να "κοιταχτώ" λίγο ; Γιατί εκείνο το software center δεν κατάφερε να μείνει στο προσκήνιο (εξαφανίστηκε μόνο του μετά από κάποιες αναβαθμίσεις) και αναγκάστηκα να επαναφέρω το app-install από τον synaptic ;

Είπαμε όλα τον ίδιο πυρήνα έχουν αλλά και fedora ;

 

 

To ξερω τι εννουσες Δημητρη, γνωριζω αλλωστε την αποψη σου & το πως σκεφτεσαι το θεμα & ειμαστε απολυτα συμφωνοι...απλα το ειπα πιο κατανοητα.

Για να τα δουμε τα πραγματα καλυτερα:

RPM vs DEB= Mυθος

KDE vs GNOME= Μυθος

Για κοιταξτε γυρω σας. Στη καθημερινοτητα σας, στη ζωη γενικοτερα. Παντα εχουμε διαφορετικες επιλογες για κατι. Απο τα πιο απλα ως τα πιο μεγαλα συνηθως.

Γιατι οχι & στο εργαλειο/μεσο ψυχαγωγιας-ενημερωσης, που λεγεται υπολογιστης???

Οταν πρωτομπηκα στο Linux -ετυχε- & ηταν KDE. Ως τοτε ηξερα τα windows. Προσαρμοστηκα, πληρως στο νεο μου λειτουργικο, οταν & εσβησα εντελως τα windows απο το duall boot. καπου 3-4 μηνες (αν θυμαμαι καλα) αργοτερα.

Σαφως & καποιες φορες εφαγα φρικες με καποια, αλλες πελαγωσα, αλλες εκανα απλα μλκς, μα οπως & να ειχε το εμαθα.

Φρικη εφαγα επισης οταν πρωτομπηκα στο Gnome, απο το KDE, που ειχα συνηθισει. Μα & αυτο σε μια βδομαδα το ειχα συνηθισει, το ειχα κανει οπως ηθελα ακομα & ενφανισιακα (πουλ μουρ,* κοινως) & ακομα θυμαμαι ποσο χαζα ειχα νοιωσει τη πρωτη φορα & ποσο το ειχα αδικησει ως τοτε το Gnome. Χωρις ομως να σημαινει πως μου ηταν δυσκολο η κατωτερο η οτι αλλο το KDE.

Ειναι σα το χρωμα απλα & τα λειτουργικα & τα περιβαλλοντα. "φορας" αυτο που σου ταιριαζει.

Δε ξερω, δουλευω & με τα 2 αυτα γραφικα περιβαλλοντα αψογα & χαιρομαι που υπαρχουν διανομες & αλλα γραφικα περιβαλλοντα, που με βοηθησαν ν' αναστησω παληα πισι, τοσο δικα μου, οσο στη δουλεια η φιλων. Αυτο το LXDE ιδιατερα το βρηκα φοβερο!

Ειλικρινα καποιες απο τις διανομες τις οχι τοσο γνωστες που ετρεχα, δε με απασχολησε τι γραφικο εχουν η τι διαχειριστη πακετων. Μια χαρα δουλευαν ολα.

Ακομα αυτο που εχω καταλαβει μετα την οποια εμπειρεια μου ειναι πως το 98% των λαθων η σφαλαμτων προερχεται απο λαθη του χρηστη, απο εμας τους ιδιους κοινως.

Απο την αλλη δε σταματαει να μ' εκπλησσει αυτη η πολυχρωμη αλυσιδα ανθρωπων απο ολο το πλανητη, που συνεργαζεται & κανει κατι που αν το σκεφτοσουν καποτε θα ηταν σα ταιναι επιστημονικης φαντασιας.

Παντως οπως & να εχει οι επιλογες δε σταματανε σε κανενα Linux η Windows η OSX. Σταθεροτητα ειπατε??? Περαστε στο FreeBSD. Tα ιδια γραφικα περιβαλλοντα τρεχουν & εκει (Gnome-KDE-XFCE,κλπ) & μιλαμε για το απολυτο σταθερο συστημα. Αλλωστε τα παντα & σ'αυτο, πλεον, γινονται & με γραφικο περιβαλλον (με το mouse κοινως).

Εκει λοιπον που θελω να καταληξω ειναι πως αντι να γκρινιαζουμε, ας πιασουμε τον κωδικα οι γνωριζοντες & ας κανουμε προτασεις & ιδεες οι λιγοτερο γνωριζοντες. & οι νεοι στο Linux, να θυμουνται πως καμια ερωτηση δεν ειναι ντροπη (& να κοιτανε το Forum, αυτο η οποιο αλλο σχετικο. Παντα το προβλημα που εχουν το εχει αντιμετωπισει & λυσει καποιος αλλος/οι πιο πριν)

& ολοι μαζι ας βοηθαμε οποιον/α νεοεισερχομενο/η & φυσικα οποτε μπορουμε να  προβαλλουμε το Linux & το ανοιχτο λογισμικο κατ' επεκταση.

 

 

 

Π.Σ.Π.Α

 

 

constantine, ναι μεν έχουν όλες τον ίδιο πυρήνα, αλλά 1) διαφέρει η έκδοσή του (νεώτερη ή παλιότερη) και 2) κάθε διανομέας patchάρει διαφορετικά τον πυρήνα. Για αυτό υπάρχουν περιπτώσεις που δύο διανομές αν και κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο μπορεί αν μην τρέχουν εξίσου στον ίδιο υπολογιστή.

Μετά τίθεται και το θέμα των εργαλείων που κάθε διανομή παρέχει: π.χ. το ίδιο εύκολο είναι να εγκαθιστάς drivers κάρτας γραφικών μέσω envy ή jockey (της Ubuntu) και το ίδιο από τον πηγαίο κώδικα ή το αρχείο εγκατάστασης του κατασκευαστή??

Η τελευταία κυκλοφορία της Ubuntu ήταν πραμγαιτκά χάλια... Έχω επανεγκαταστήσει την 9.10 πάνω από 3-4 φορές και καμία από αυτές δεν έχω τύχει χωρίς προβληματα που επιμένουν... Φαίνεται ότι η 9.10 ήταν αρκετά πρόχειρα στημένη και βιαστική. Κατά την γνώμη μου η Canonical έπρεπε να περιμένει λίγο και να αποκλείνει από τον 6μηνο κύκλο της - μεγαλύτερης εκτίμησης θα έχαιρε αν έλεγε "δεν είμαστε έτοιμοι και προτιμούμε να δώσουμε στους χρήστες πληρέστερο προϊόν"...

Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός: Μιλάμε πάντα για ελεύθερο "ΓΙΟΥΘ ΑΜΠΣΟΛΟΥΤΛΥ ΝΟ ΓΑΡΑΝΤΥ" λογισμικό και η Canonical έχει αποδείξει ότι και ξέρει πως και μπορεί να κάνει πολλή καλή δουλειά της - δεν ήταν το φαινόμενο της δεκαετίας στο ελέυθερο λογισμικό αν δεν έκανε καλά την δουλειά της... Απλά έχει καιρό να την κάνει τόσο καλά όσο μας είχε συνηθίσει...

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Γνωριζω τις λεπτομερειες & τις διαφορες, ομως οπως & να εχει τα παντα ειναι ο πυρηνας.

Απο εκει & περα για να καταλαβω δηλαδη το σκεπτικο, δεν αναφερομαι καπου προσωπικα, τι πρεπει να γινει δηλαδη? Να βγαλουμε ιντερνετικα τρακτερ & ν' απαγορεψουμε τη ...διακινηση του Ubuntu?? >>>

Καλα κανει & υπαρχει & σαφως το διαδυκτιο ειναι το μεγαλυτερο "αυτι", αρα θα λαμβανει & το τι γινεται. (η Canoncial)

Απο την αλλη απλη στατιστικη ειναι: Χρηστες Linux παγκοσμιως/Χρηστες Linux με προβληματα (αυτοι & οι οποιοι σαφως & θα μπουν σε καποιο φορουμ να ρωτησουν).

Οποιος θελει σταθεροτητα, οπως την εννοει ο καθενας, ας βαλει Debian, ας βαλει BSD. Αλλωστε πια η εγκατασταση ενος Linux & η προσθαφαιρεση εφαρμογων ειναι παιχνιδακι (κυριολεκτικα ομως)

& αν το θελετε να το δουμε & αλλιως, εκει εξω ειναι ο ανταγωνισμος. Δεν ειναι φοβερο πως το Linux βρισκεται στην αιχμη της τεχνολογιας??

Π.Σ.Π.Α

 

 

χε χε , δεν ψαρώνω ριζίτις, εξάλλου πως γίνεται κάποιος που κάνει 6 ώρες compile στο slackware για να ακούσει ένα mp3 να μην μπορεί να χειριστεί το ΚoolDE?    E?

 

Πάντως μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον , πως δύσκολα θα ξαναγυρίσω σε kubuntu μετα τα τελευταία και αλλεπάληλα κρασαρίσματα του πλάσμα. Το παραξηλώσανε λέω εγώ με τις λαλακίες τους. Εδώ μιλάμε στο arch που τα πάντα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και δεν ανοίγει ρουθούνι κι εκεί μπαμ μπουμ απανωτά τις τελευταίες 6 ημέρες.  Τι κάνουν τώρα όλοι αυτοί οι άμπαλοι που προσέλαβε ο Κανονικάλας ένας θεός το ξέρει. Αυτοί και του fedora είναι που χαλάνε την πιάτσα του  KDE. 

Κρατάω για την ώρα μόνον το kubuntu Netbook Edition που εκεί δεν έχω θέματα για την ώρα. Και μπήκε και χθές η 4.4.0 .  Αλλά όταν είναι εταιρίες και συμφέροντα από πίσω τι περιμένεις , πειραματόζωο θα γίνεις τελικά για τις εμπορικές εκδόσεις. Πάντως θεωρώ σωστότερη την στάση του Mandriva με 1 έκδοση τον χρόνο για να έχει και ουσία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

 

~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

Το θέμα είναι οτι μερικοί βλέπουμε διαφορά στη σταθερότητα, στο πρώτο boot των διανομών που εγκαθιστούμε/αναβαθμίζουμε. Το 9.10 μου έβγαλε δυό (σοβαρα;;) προβλήματα:

Δεν μου έπαιζε η κάρτα γραφικών, είχα μαύρη οθόνη σε κατάσταση αναμονής (έπρεπε να βάλω το βυσματάκι στην άλλη έξοδο... αυτό μόνο με το στερεοφωνικό μου το παθαίνω) και δεν μου έπαιζε η κάρτα ήχου (σχετικό πόστ εδώ, τσιπάκι και κάρτα 5αετίας και βάλε, με άψογους drivers και υποστήριξη, σε όλα τα λειτουργικά, εδώ και χρόνια). Ναι μεν και τα δυο διορθώθηκαν εύκολα, να είναι καλά η έμπνευση που είχα να αλλάξω θέση στο βύσμα και ο blackcoatman με το post για την M-audio, αλλά το point είναι οτι είχα δυο προβλήματα με το καλημέρα.

A, και τι bug να αναφέρω, γιατί να μιλησω με τους προγραμματιστές; Για να τους πω οτι μπέρδεψε το Karmic την κάρτα γραφικών με την κάρτα ήχου; Οτι η ΑΤΙ στέλνει μόνο στο left κανάλι, τη στιγμή που η κάρτα ήχου προσπαθεί να επικοινωνήσει με digital τρόπους με τον δεκαετίας '70 ενισχυτή μου;

 Πωωωωω νύσταααα.. ΥΠΝΟΟΣΣΣΣΣ Μπήκα και εγώ πρωί πρωί να διαβάσω κανένα flame να με πιάσει και ο καφές που νυστάζω και με έπιασε χειρότερη νύστα...

Μα καλά ;;; Ούτε ένα flame της προκοπής δεν μπορείτε να κάνετε;;;

Εγώ πάντως σας το είπα: το θέμα είναι εντελώς βαρετό.. τι το ταλαιπωρείτε ρε σεις.. Αφού δεν το έχετε! :D 

Τουλάχιστον έχετε την καλημέρα μου!

 

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

@giannis12a δεν έχω να πω πολλά αντί να ψαρώσεις με ψάρωσες κάθαρμα :Ρ
Πάντως για τα κρασαρίσματα του plasma δεν φταίει η canonical αλλά το KDE project, γίνετε ένας χαμός διαδικτυακά παγκοσμίως με αυτό το θέμα...
Η μόνη λύση που δουλεύει σίγουρα από ότι έχω βρει googlarontas είναι η διαγραφή του ~/.kde και δεν μιλάμε για kubuntu μόνο αλλά και για suse,debian,madriva,κτλ
τώρα αν δεν κρασάρει στο Αρχ... :Ρ άλλο θέμα ;D

<- http://oliveoil.homedns.org ->

rizitis]

@giannis12a δεν έχω να πω πολλά αντί να ψαρώσεις με ψάρωσες κάθαρμα :Ρ
Πάντως για τα κρασαρίσματα του plasma δεν φταίει η canonical αλλά το KDE project, γίνετε ένας χαμός διαδικτυακά παγκοσμίως με αυτό το θέμα...
Η μόνη λύση που δουλεύει σίγουρα από ότι έχω βρει googlarontas είναι η διαγραφή του ~/.kde και δεν μιλάμε για kubuntu μόνο αλλά και για suse,debian,madriva,κτλ
τώρα αν δεν κρασάρει στο Αρχ... :Ρ άλλο θέμα ;D

<- http://oliveoil.homedns.org ->

Τσ τσ τσ τσ τσ...
Καλέ μη το λες το παιδί κάθαρμα..... Θα το πάρει πάνω του!! :P

Λοιπόν.. Ηθικό δίδαγμα της συζήτησης ότι το KDE είναι για τα μπάζα, το ubuntu είναι τρεις χειρότερο και ότι ο συνδυασμός ubuntu + kde (=kubuntu) βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Αυτά μέχρι στιγμής σε μία συζήτηση που τροφοδοτεί..... τα όνειρα μας..

ΥΠΝΟΟΟΟΟΣΣΣ.. :D :D

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

rizitis]

@giannis12a δεν έχω να πω πολλά αντί να ψαρώσεις με ψάρωσες κάθαρμα :Ρ Πάντως για τα κρασαρίσματα του plasma δεν φταίει η canonical αλλά το KDE project, γίνετε ένας χαμός διαδικτυακά παγκοσμίως με αυτό το θέμα... Η μόνη λύση που δουλεύει σίγουρα από ότι έχω βρει googlarontas είναι η διαγραφή του ~/.kde και δεν μιλάμε για kubuntu μόνο αλλά και για suse,debian,madriva,κτλ τώρα αν δεν κρασάρει στο Αρχ... :Ρ άλλο θέμα ;D

<- http://oliveoil.homedns.org ->

 

Εμ, γι' αυτό κι εγώ άφησα τις ετοιματζίδικες κατά πέρας Τζόνυ μου.   Στ' Arch dia  μας, δεν έχουμε τέτοια θέματα βρε , πέραν κάποιων μικροθεμάτων που είναι λογικό να υπάρχουν όπως σε κάθε νέα έκδοση του DE.      Κρασαρίσματα όμως, ποτέ και δη πριν από την έλευση του 4.4.0

 

Μαρλέν , νευράκια έχεις τελευταία βλέπω και τα χώνεις όμορφα...  

 

~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

δεν ξέρω τι λέτε εσείς στο δικό μου ubuntu πάντως δεν κρασάρει ούτε το plasma ούτε το ξώπλασμα :Ρ

για σένα Τζόνυ ----> http://imagebin.org/84407 και για την marlene που γουστάρει open box όπως το έκανε η μαμά του:D

 

rizitis]

δεν ξέρω τι λέτε εσείς στο δικό μου ubuntu πάντως δεν κρασάρει ούτε το plasma ούτε το ξώπλασμα :Ρ

για σένα Τζόνυ ----> http://imagebin.org/84407
και για την marlene που γουστάρει open box όπως το έκανε η μαμά του:D

<- http://oliveoil.homedns.org ->

Δεν ξέρω τι σχέση έχει η μαμά του Γιάννη, με το openbox και τις ελιές, αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ με τους συνειρμούς που κάνουν ορισμένοι εδώ μέσα! :P Και το χειρότερο από όλα.. Αυτοί που κάνουν τους παράξενους συνειρμούς, χρησιμοποιούν ubuntu..

Εγώ δεν έχω καθόλου ubuntu .. Πειράζειειειει;;; :D

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

marlene τι λες πάλι?

εσύ δεν είπες ότι γουστάρεις open box παραπάνω και γενικά lite καταστάσεις?

ε και εγώ σου έδωσα μια ubuntuντiστικη screenshot  με ένα open box όπως το έκανε η μαμά του. δηλαδή χωρίς πειραγμένο config απλό και λιτό όπως το έκανε η μαμά του, έγινα αντιληπτός τώρα?
Διότι αν διαβάσει ο Γιάννης το post σου και έτσι όπως το έχεις γράψει από flame θα γίνει της Κορέας εδώ...
Οπως το έκανε η μαμά του εννοούμε το open box

<- http://oliveoil.homedns.org ->

Για τις ελιές έχεις δίκιο, αυτή είναι η υπογραφή μου αλλά έτσι όπως κόλλησε στο ποστ ήταν εύκολο να παρερμηνευτεί..
τώρα που την αφαίρεσα από το σιγκεκριμένο ποστ ξαναδιάβασε το να βγει καλύτερο νόημα :Ρ

<- http://oliveoil.homedns.org ->

Ok... οι ελιές είναι η υπογραφή σου.. ( πάει αυτό το ξεκαθαρίσαμε).

Καλά ρε Γιάννη.. Η μαμά σου είναι τέτοιο αστέρι στο linux που παίζει και openbox;; ( όλα τα κουφά απόψε θα τα μάθω! )
Εμένα η δική μου είναι ντιπ για ντίπ χαϊβάνι. Ρε τι της λέω, τι της ξαναλέω, καμία σχέση παιδιά... ούτε με υπολογιστές ούτε με τίποτα.

Γιάννη θες να κάνουμε τράμπα της μαμάδες; Και για να μη λες ότι πάω να σε γελάσω και στην δίνω την δική μου ελλειμματική, σε πληροφορώ ότι είναι καλή μαγείρισσα και έχει καλύτερες σχέσεις με τα τηλέφωνα παρά με τους υπολογιστές!

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Marlene,

δεν στην δίνω γιατί της αρέσει το ubuntu ...

 

Ο Γερολαδάς με το ωραίο του λαδάκι όμως, δεν σας λέει όμως στο ubuntu-box του , πέραν του καψίματος που τρώει με τις μαααααύρες σελίδες του firefox άνευ γραφικών , πως χρησιμοποιεί προγράμματα KDE, kaffeine και τέτοια .  (σφυρίζω αδιάφορα τώρα εγώ )

 

~~~~~~~~~~

 

 


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

Εμένα μ' ενοχλεί στο Linux γενικότερα, αυτή η μανία με τις νέες εκδόσεις. Βλέπουμε τον καραφλοΜπάλμερ και την παρέα του, να βγάζουν αραιά και που κάποια νέα έκδοση των Windblows.  Στον χώρο μας, βρίσκεσαι κάθε τρεις και λίγο σε διαδικασία αναβάθμισης.  Σε πολλούς χρήστες -κακά τα ψέμματα- οι αναβαθμίσεις αυτές καταλήγουν σε φιάσκο!  Θα ήταν καλύτερα να υπήρχαν νέες εκδόσεις κάθε ένα ή και δύο χρόνια τουλάχιστον, κατά την άποψή μου.  Γι' αυτό και προτιμώ τις rolling διανομές, όπως το Gentoo ή και το Arch που έχετε αρκετοί.

Τώρα στο θέμα Gnome vs KDE. Από την αρχή υπήρξα χρήστης του Gnome, το οποίο θεωρώ πιο σταθερό, χωρίς να παραβλέπω την ομορφιά και κάποιες χρήσιμες εφαρμογές του KDE. Δεν παίρνω φανατική θέση, εξ' άλλου, τόσο στο Ubuntu Ultimate μου όσο και στο Gentoo μου, έχω και KDE εκδόσεις για ποικιλία! Από τα λιτά desktop, ασφαλώς και προτιμώ το fluxbox, το οποίο έχω δοκιμάσει αρκετές φορές σε διανομές που το έχουν ακόμα και by default (nUbuntu, Fluxbuntu, κλπ).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

marlene, με την φράση «με ένα open box όπως το έκανε η μαμά του» αναφέρεται σε open box με ενεργές της προκαθορισμένες ρυθμίσεις και όχι πειραγμένο από τον χρήστη.
Όσο για το ubuntu, δεν το έχω και δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ. Προτιμώ τα original. Viva Debian :)

----------------------------------------------------------

My HomePage :)

Πωωω ζωντάνια εδώ μέσαααα.. Ρε σεις! Θέλετε να μιλήσουμε για τις μαμάδες μας;; :P

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Μπα Νικόλα μου.. δεν είναι αυτό.
Είναι που βλέπω ότι εδώ αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια ενώ οι εξελίξεις τρέχουν και θα μπορούσαμε σαφώς να έχουμε άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουμε, αντί της σταθερότητας του ubuntu, των κουμπακίων του KDE και άλλων τέτοιων σαχλών θεμάτων.

Για παράδειγμα στο thread περί της παροχής ISP της Google και στο θέμα περί του Buzz της Google βλέπω άκρα του τάφου σιγή.

Δηλαδή βλέπω ότι κανείς δεν αναγνωρίζει ότι η Google πάει να γίνει ότι έγινε η Microsoft, που έγινε ότι ήταν πριν η IBM αναλογικά.
Δηλαδή μέσα από τον ανοιχτό κώδικα να καπελώσει τους πάντες και τα πάντα και να ξεφυτρώσει σαν μαιντανός παντού.

Ορίστε ένα θέμα στο οποίο, εμείς οι οπαδοί του ελεύθερου λογισμικού θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει με το καλημέρα σας, αλλά .. ναι έχουμε να απασχοληθούμε με το ubuntu που είναι η κορωνίδα της δημιουργίας.. ( μη χέσω).

Όπως βλέπω ότι δεν συζητάμε ποτέ το πως θα μπει το linux στην ελληνική αγορά και στο ελληνικό δημόσιο, το πως μπορούμε εμείς να φέρουμε και άλλο κόσμο να γνωρίσει το ελεύθερο λογισμικό και ότι έχουμε γίνει prive club εδώ μέσα όπου όσοι ασχολούνται ασχολούνται και οι υπόλοιποι ρωτάνε.

Όχι δεν λέω ότι το φόρουμ έχει λίγο κόσμο. Λέω όμως ότι αυτός ο κόσμος παρόλο που είναι πολύς, δεν είναι δραστήριος, δεν διεκδικεί, δεν έχει άποψη και περιμένει να βρεθεί ο μέγας ηγέτης να τον σύρει σε διεκδικήσεις, αντί να σκεφτεί για τον εαυτό του και να απορρίπτει ή να εγκρίνει για τον εαυτό του αυτά που πληροφορείται, ( τουλάχιστον).

Αράξτε.. Από την αρχή σας είπα ότι αυτή η συζήτηση είναι αδιάφορη και φυσικά ότι ούτε flame μπορεί να γίνει, ούτε κάποιου είδους "φλόγα" μπορεί να έχει. Έτσι όμως δεν πάει μπροστά και το ΕΛ/ΛΑΚ γιατί αυτό προυποθέτει και πιο ενεργούς ανθρώπους, πιο αμφισβητίες, και φυσικά ανθρώπους που αυτό που σκέφτονται το λένε..

Έχετε την καληνύχτα μου..
:)

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Κι από εμένα , άν και δεν είδα κάποια πρόταση από μέρους σου Μαρλέν γι' αυτό που λές, άν και ξεχνάς πως ο κόσμος δίνει εθελοντικά τα στοιχεία του και άλλα κουλά τέτοια σε εφαρμογές τύπου  Facebook , με αυτό θα ασχοληθούν τώρα?  Πλάκα μας κάνεις βραδιάτικο?   Πόσα εκατομμύρια χρήστες έχει παγκοσμίως και οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν φυσικά.

~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή

Γενικά τις αντιπαλότητες μεταξύ των διανομών και των περιβαλλόντων δεν τις καταλαβαίνω. Όπως βολεύεται ο καθένας και το καθένα έχεις τις δυνατότητές του και τα μειονεκτήματά του.

Περί ubuntu τώρα εμένα η έκδοση 9.10 δεν μου κάθησε καλά. Το μηχάνημα είναι το macbook pro. Έχασα ένα 20% των δυνατοτήτων του υπολογιστή με αρκετά βασικό την κατανάλωση μπαταρίας που έπεσε στο μισό (με απλά γραφικά). Δεν θα πω ότι έφταιξε το ubuntu γιατί γενικά το macbook  έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένο λειτουργικό οπότε λογικό να χάνονται αρκετές δυνατότητες. Αλλά όταν έχεις πρόβλημα με τον ήχο και την κατανάλωση νομίζω ότι είναι λογικό να απογοητεύεσαι. Δεν τα παράτησα και έψαξα για λύσεις. Υπάρχουν κάποιες αλλά δεν υπήρξε αισθητή βελτίωση.

Να σημειώσω ότι το synaptic εξαρχής μου δυσλειτουργούσε ενώ η ανίχνευση της κάρτας γραφικών έγινε με τα χίλια ζόρια (σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις).

Ουσιαστικά το  ubuntu το γνωρίζω από την έκδοση 7.04 και με ενθουσίασε στην έκδοση 8.04. Από την τελευταία και μετά οι υπόλοιπες μου έχουν φανεί σαν patches αυτής. Και για να μην προστρέξετε οι εγκατάστεις εκείνες είχαν γίνει σε laptop της asus που είχε απογειωθεί με το 8.04 και από όπου και μετά με τις επόμενες έβλεπα δυσλοιτουργίες. Δυστυχώς εκείνο το laptop τα έφτυσε από ένα flash memory που του έκαψε την μητρική (είχα κάνει και ανάλογη ανάρτηση στο forum)  οπότε οι όποιες επόμενες εγκατάστεις θα δοκιμαστούν στο μήλο και οι οποίες αντί του σκληρού μάλλον θα γίνουν σε flash memory.

Μπορεί αυτή την περίοδο να χρησιμοποιώ την "χιονάτη" αλλά το πιγκουινάκι μου λείπει και είναι άλλη εντελώς κατάσταση ακόμη και σε flash memory. Λέω να δοκιμάσω την μέντα. Όμως γενικά με τούτο το laptop αντιμετωπίζω το εξής. Είναι intel 64 και από όσο έχω καταλάβει δεν υπάρχει διανομή που να την υποστηρίζει (αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με).

 

Γενικά ας δοκιμάζουμε. Ας μην καταδικάζουμε. Ας συνεισφέρουμε και να βοηθάμε δίνοντας πληροφορίες τόσο στους καινούριος όσο και στους προγραμματιστές (για τυχόν προβλήματα).

 

 

 

cortlinux]

Μπορεί αυτή την περίοδο να χρησιμοποιώ την "χιονάτη" αλλά το πιγκουινάκι μου λείπει και είναι άλλη εντελώς κατάσταση ακόμη και σε flash memory. Λέω να δοκιμάσω την μέντα. Όμως γενικά με τούτο το laptop αντιμετωπίζω το εξής. Είναι intel 64 και από όσο έχω καταλάβει δεν υπάρχει διανομή που να την υποστηρίζει (αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με).

 

 

Μια χαρά υποστηρίζεται και σε kubuntu που είχα , αλλά ειδικά σε arch linux τρέχει απροβλημάτιστα. Και μάλιστα το kubuntu το είχα σε φορητό με intel 64

 

~~~~~~~~~~


για κάντε κλικ στην

υπογραφή