Oxinus GNU/Linux v2.0 - Το χριστουγεννιάτικό σας δώρο!

captaink | Σάβ, 12/26/2009 - 12:28 | 6'

Original δημοσίευση: http://forum.oxinus.gr/viewtopic.php?f=6&t=91

http://www.oxinus.gr

Oxinus GNU/Linux v2.0 – Σημειώσεις Έκδοσης

Η Ομάδα του Oxinus υπερήφανα παρουσιάζει το Oxinus v2.0! Έρχεται σε σας σαν άλλο χριστουγεννιάτικο δώρο για τα μηχανήματά σας. Με πολλές αλλαγές στη βάση, όπως αυτές έγιναν στην τελευταία έκδοση του Ubuntu.
Σε αυτή την έκδοση δε θα έχουμε KDE Edition (sorry παιδιά, πολύς ο φόρτος! Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει με τη συντήρηση μιας KDE έκδοσης, ας μας στείλει ένα email στη διεύθυνση του project. Έχουμε όμως δύο πρωτότυπες εκδόσεις – μία για κάρτες γραφικών nvidia και μία για ati. Οι χρήστες με κάρτες γραφικών intel μπορούν να κατεβάσουν όποια από τις δύο θέλουν, και οι δύο συμπεριλαμβάνουν τους drivers για την τελευταία.
Επίσης σε αυτή την έκδοση έχουμε συμπεριλάβει το prism της Google. Με αυτό μπορείτε να κάνετε web εφαρμογές (όπως το Gmail ή το Facebook) να μοιάζουν με κανονικές εφαρμογές που ανοίγουν στο δικό τους παράθυρο! Πάρτε μια ιδέα από την εφαρμογή Facebook που έχουμε τοποθετήσει στο μενού Διαδίκτυο.
Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Έλληνα χρήστη του internet και στις συνήθειές του, οπότε στο σετ εφαρμογών θα βρείτε εφαρμογές που δουλεύετε στην καθημερινή σας επίσκεψη στο internet. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε internet και email, αλλά και σε P2P, download από torrents, από Rapidshare... Φυσικά δε λείπουν και οι κλασσικές εφαρμογές που είχαμε και στην προηγούμενη έκδοση.

Λογισμικό που περιλαμβάνεται σε αυτή την έκδοση:

Σύστημα:
Linux 2.6.31
Gnome 2.28
Compiz Fusion 0.82
Wine 1.0.1 (για να διορθώσετε τα ελληνικά μηνύματα του Wine, δείτε εδώ)
Sysinfo 0.7 (Εργαλείο πληροφοριών συστήματος)

Εργαλεία γραφείου:
OpenOffice 3.1

Εργαλεία Διαδικτύου
Mozilla Firefox 3.5.6
Evolution Mail 2.28
Vuse Torrent Manager 4.2 (πρώην Azureus)
Prism 1.0
Facebook (Prism Application)
Pidgin 2.6.2 (για MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Facebook, MySpaceIM, κλπ)
Emesene 1.5 (για MSN)
Tucan Manager 0.3.8 (για Rapidshare, MegaUpload, κλπ)
Skype 2.1.0.47
Google Earth 5.1

Εργαλεία Γραφικών
Gimp 2.6.7
Xsane 0.996

Εργαλεία Πολυμέσων (Audio-Video)
Avidemux 2.5 (Επεξεργασία Video)
DeVeDe 3.14 (Δημιουργία DVD Video)
k9copy 2.3.3 (DVD Ripping)
Mixx 1.6.1 (Music Player)
XBMC Media Center 9.11
Brasero 2.28.2 (Εγγραφή CD/DVD)

Για περισσότερα σχετικά με την καινούρια έκδοση του Oxinus εκ των έσω, ανατρέξτε στις σημειώσεις της τελευταίας έκδοσης του Ubuntu.

Σχετικά με τις αναβαθμίσεις
Υπήρξε κόσμος που ρώτησε για το αν μπορούσε να αναβαθμίσει το Oxinus αναβαθμίζοντας τη βάση του (Ubuntu) από π.χ. 9.04 σε 9.10. Επισήμως πλέον δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζεται! Όσοι προχωρήσετε σε αναβάθμιση της βάσης είστε ελεύθεροι να το κάνετε, αλλά μην έρθετε σε μας κλαμμένοι! Σόρρυ παιδιά, προσπαθούμε να διατηρήσουμε καινούριο λογισμικό και σταθερότητα, οπότε κάποιο feature θα την πληρώσει. Ας την πληρώσει λοιπόν η αναβάθμιση.
Επιπλέον, δεν υποστηρίζεται η αναβάθμιση από Oxinus 1.0 σε Oxinus 2.0! Όσοι έχουν εγκατεστημένη την προηγούμενη έκδοση του Oxinus ας κάνουν έναν κόπο να περάσουν από πάνω (με format) την καινούρια έκδοση. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την 1.0 έκδοση για λίγο καιρό ακόμα, οπότε έχετε χρόνο, ενώ η v3.0 αργεί ακόμα...

Νέος κύκλος κυκλοφοριών (releases)
Έχουμε ακούσει πολλούς που προτιμάνε νέα έκδοση κάθε χρόνο αντί για κάθε εξάμηνο (όπως κάνουν πολλές μεγάλες εκδόσεις). Εμείς λοιπόν σκοπεύουμε να κρατήσουμε αυτό τον κύκλο. Στο εξής λοιπόν οι εκδόσεις του Oxinus θα βγαίνουν μια φορά το χρόνο, γύρω στο Δεκέμβριο. Έτσι, για να σας συνηθίσουμε στην ιδέα του Άη Βασίλη... ;-)

Αυτά για την ώρα! Αναμένουμε τα σχόλιά σας για τη νέα αυτή έκδοση! Όπως πάντα μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα Downloads της κεντρικής σελίδας του Oxinus Website. Κατεβαίνει από Rapidshare και από torrents.

Από την ομάδα του Oxinus Project, χρόνια πολλά, καλά χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος (2010)!

The Oxinus Project Team.

http://www.oxinus.gr

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)