Αυτου του κυριου ποιος θα του απαντησει?

vriareos | Τρί, 12/08/2009 - 15:27 | 1' | 14

Δεν περιμενα ποτε απο μια εφημεριδα σαν τα ΝΕΑ να εμφανισει στην ιστοσελιδα της αρθρο με τον υποτιμητικο και προσβλητικο για το κινημα ελευθερου λογισμικου ,ΤΙΤΛΟ, <το κινημα των τζαμπατζηδων>....Για οποιον ενδιαφερεται εδω www.tanea.gr/default.asp....Εψαξα να βρω τροπο επικοινωνιας με την εφημεριδα -email-για να διαμαρτυρηθω και δεν μπορεσα....Τα συμπερασματα δικα σας

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι...

Ο τίτλος του άρθρου είναι ατυχέστατος.
Το περιεχόμενο του ίδιου του άρθρου είναι καλύτερο, πάντως, αν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο συντάκτης έχει μπερδέψει το free software με το "δωρεάν λογισμικό".

Αυτά συμβαίνουν. Δεν χρειάζεται να περνάμε στην επίθεση, αλαλάζοντας, απλά να του υποδείξουμε ότι μπορεί να διαβάσει το FAQ του LinuxFormat για να καταλάβει μερικά πράγματα ;)

Γενικά, μην τσαντιζόμαστε. Σιγά σιγά όλοι θα αρχίσουν να «ανακαλύπτουν» το ελεύθερο λογισμικό και είναι δική μας δουλειά να τους εξηγούμε ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν επιπλήτεις ένα παιδάκι που δεν ξέρει (ακόμα) μαθηματικά - γιατί να επιπλήξεις κάποιον που δεν ξέρει (ακόμα) από Linux; ;)

Δημήτρη, θα διαφωνήσω. Το άρθρο είναι προσβλητικότατο, οσον αφορά το ΕΛΛΑΚ! Και άμα δεν γνωρίζει τι γράφει αυτός που τα γράφει είναι καλύτερα να μην τα γράφει! Δεν βρισκόμαστε στο σχολείο. Πρόκειται για μια εφημερίδα που έχει μεγάλη κυκλοφορία και συκοφαντεί μια ολόκληρη ιδεολογία (το ΕΛΛΑΚ) και ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν εθελοντική εργασία για το κέφι τους και ένας άσχετος με πολύ λεπτό τρόπο τους βρίζει. Ειναι απαράδεκτοι οι τυπάδες!

Το περιεχόμενο του άρθρου (παρά τον ατυχή τίτλο του) δεν είναι κακό και τουλάχιστον δεν είναι "προσβλητικό" (σαν το ανόητο editorial του κ. Αθηναίου, που σχολιάσαμε σε προηγούμενο θέμα). Μπορεί να έχει κάποια σύγχυση (όπως λέει και ο dimitris) σχετικά με το freeware, το "δωρεάν" και το ελεύθερο λογισμικό αλλά δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι καλό που εφημερίδα σαν "τα νέα" κάνει νύξεις για τέτοια θέματα έστω και με αυτόν τον τρόπο.

τείνω να συμφωνήσω.

σαν άρθρο, δεν βλέπω κάτι προσβλητικό. απλά τάχει βάλει όλα σε ένα καλάθι.

δεν είναι ο μόνος, φοβάμαι.

η μεγάλη ατυχία, είναι ο τίτλος τού άρθρου. εκεί είναι πού την πατήσανε.

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

alfisti] απλά τάχει βάλει όλα σε ένα καλάθι.

Δυστηχώς, αυτό γίνεται πολύ συχνά στην Ελλάδα, μαλλον θα τολμούσα να πω ότι είναι ο κανόνας. Κατα την προσωπική μου άποψη, από μόνο του αυτό είναι προσβλητικό. Το άρθρο προσπαθεί να μας πείσει ότι όσοι ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ το κάνουν επειδή είναι τσιγκούνηδες και έχουν καβουρια στις τσέπες. Με έναν εξοργιστικό τρόπο, το φέρνει στο ίδιο επιπέδο με το λογισμικό που διακινήται μέσω της πειρατίας. Είναι δυνατόν?

Υ.Σ Μήπως το έχω πάρει λίγο στραβά το θέμα??

αν απλά δεν τού το έχει εξηγήσει κανένας?

(δεν δικαιολογώ! απλά τόχω ξαναδεί το έργο με το free καί το τσάμπα. καί κάποιες φορές... καί εδώ μέσα.)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Δεν διαφωνώ μαζί σου alfisti, απλώς αυτός δεν θα έπρεπε γράφει για θέματα που δεν γνωρίζει...

σε αυτό πάσο, αλλά ... αυτή είναι η νέα μόδα, δυστυχώς.

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Εγώ επιμένω, με το κίνδυνο να με βαρεθείτε (αν δεν το έχω καταφέρει ήδη):

Είναι ΚΑΛΟ που γράφουν ακόμα και άσχετοι με το αντικείμενο δημοσιογράφοι για το ελεύθερο λογισμικό. Από την καθόλου διαφήμιση, προτιμώ ακόμα και την αρνητική διαφήμιση...

Στην προκείμενη περίπτωση, το περιεχόμενο του άρθρου ΔΕΝ είναι προσβλητικό από μόνο του - απλά επέλεξαν εντελώς ατυχή τίτλο (και επειδή κάτι ξέρω από αυτά, ίσως και να μην ήταν καν επιλογή του αρθρογράφου ο τίτλος! ;)).

Από εδώ και πέρα, λόγω οικονομικοπολιτικών συνθηκών στην Ελλάδα (βλ. δεν μπορεί το κράτος να δικαιολογεί κάποια εκατομμύρια για "άδειες χρήσης Windows"), θα ακούμε και θα βλέπουμε όλο και περισσότερο το ελεύθερο λογισμικό σε "πρωτοκλασάτα" ΜΜΕ. Η δική μας δουλειά, αν μπορούμε να το πούμε κι αυτό, είναι να παρεμβαίνουμε νηφάλια όπως και όπου μπορούμε και να ξεκαθαρίζουμε περί τίνος πρόκειται: τι είναι το ελεύθερο λογισμικό, τι δεν είναι, και γιατί το ελεύθερο λογισμικό μπορεί άνετα να είναι συμβατό με το "εμπορικό" λογισμικό.

ο τίτλος είναι λιγάκι που χτυπάει άσχημα ....

 

και το γεγονός ότι μπερδεύει (αν κατάλαβα καλά το ελεύθερο με  <<δωρεαν>> )......

 

 

ε, εντάξει αυτό το λάθος λίγο πολύ το κάνουμε (κάναμε?) οι περισσότεροι ...

 

....

 

 

να το πω?

πιό πολύ με ενόχλησαν κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών (κάτω από το άρθρο), παρά το ίδιο το άρθρο.

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Άλλος ένας άσχετος που προσπαθεί να ασχοληθεί με πράγματα που δεν καταλαβαίνει, απλά για να δικαιολογήσει τον πενιχρό μισθό του...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

 στην φάση που είμαι τώρα ...αυτό τον πενιχρό μισθό πολύ θα τον γούσταρα .....

 

 

 

 

 

 

 

"υπάρχει πληθώρα ευκαιριών τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει κανείς για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να πληρώσει."----
"Αλλά και στον χώρο των προγραμμάτων, χιλιάδες προγραμματιστές αναπτύσσουν λογισμικό ανοιχτό για όλους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το λειτουργικό σύστημα Linux με εμπνευστή τον Linus Τorvalds και χιλιάδες συνδημιουργούς, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις κολοσσούς της πληροφορικής. Στην ίδια κατεύθυνση, εταιρείες με τεράστια κέρδη αντλούν έσοδα από τη διαφήμιση, δίνοντας τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους δωρεάν. "-----
Και ερωτώ :::
1)όταν μας καλούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας -βοήθεια μας για να καθαρίσουμε τις παραλίες χωρίς αμοιβή ( τζάμπα δηλαδή),για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη αυτό δεν είναι σωστό?
2)όταν μας καλούν να βοηθήσουμε στις αναδασώσεις της χώρας τσάμπα για το δικό μας καλό και των παιδιών μας δεν είναι σωστό?
Κάθε προσπάθεια συλλογική η οποία δεν αμείβεται επί χρήμασοι θα ταν καλό να επικροτείται. Η ιδέα της Ευγενής Άμιλλας υπάρχει αιώνες τώρα.