Απορίες για το memtest

mitsaras77 | Πέμ, 10/22/2009 - 02:32 | 1' | 6

Καλημέρα στο φορουμ. Μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια με το fedora ( vesrion 12). Κατεβάζω το Livecd και το καίω, και αποφασίζω να κάνω έναν έλεγχο της μνήμης του φορητού. Tρέχω το memtest που προσφέρει το fedora, και δεν κρατάει ούτε ένα λεπτό, δεν ολοκληρώνεται ποτέ, διακόπτεται και μου κάνει reboot από μόνο του! Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό? Μήπως θέλει να μου πει ότι έχω πρόβλημα με τη μνήμη?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φίλε Μητσάρα, πιο πολύ μου ακούγεται για προβληματικό memtest παρά για προβληματική μνήμη.

Τσέκαρες το image που κατέβασες αν είναι σωστό (md5 κλπ);

Σχεδόν κάθε διανομή έχει memtest, δοκίμασες καμία άλλη;

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Και εγω της ιδιας άποψης είμαι φίλε μου. μάλλον πρόβλημα εγγραφής παίζει.Πάντως αν θες να κάνεις τεστ στην μνήμη το κατεβάζεις "σκέτο" απο εδώ και το τρέχεις μόνο του bootable.

www.memtset.org

=========================================================

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το image που κατέβασα καθώς και το cd που έκαψα, πέρασαν επιτυχώς τα τεστ ακεραιότητας. Αρα μάλλον είναι θέμα software (memtest). Θα δοκιμάσω τη λύση του Χάρη, γιατί μου φαίνεται η πιο σύντομη όσον αφορά το θέμα μνήμης. Ρε αυτό το fedora, πάντα με απωθεί...

Χαχα... Ανθρακες ο θυσαυρός. Το ίδιο πράγμα μου κάνει και το iso που κατέβασα από το επίσημο site που πρότεινε ο harris. Αρα μάλλον στο hardware είναι το πρόβλημα ή το memtest+ είναι ασυμβατο με το pc μου... Με την γκαντεμια που με δέρνει, το βλέπω να παίζει το τελευταίο..

Υ.Σ Μήπως φταίει ότι έχω ενεργοποιήσει από το bios τις virtualization δυνατότητες της CPU???

Ενημέρωρωση: ούτε με απενεργοποιημένο το VT δουλεύει το memtset.. Πάντα τα ίδια...

Και πάλι δεν ειναι σίγουρο πρόβλημα hardware. Παράδειγμα... βάζω 4χ1GB μνήμη στα 4 slot της mobo μου. οι μνήμες τρέχουν στα 1066. Ποτέ λοιπόν δεν ολοκλήρωσα memtest+ όσες φορές και να το έτρεξα. πάντα πρόβλημα.. και η mobo μου υποστήριζε σίγουρα τέτοιο χρονισμό. Όταν λοιπόν αφαιρούσα 2GB το τεστ Κομπλέ . κανένα πρόβλημα.Είχα δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδιασμό και με 4gb δεν παιρνουσε το τεστ (οι μνήμες ίδια μάρκα  - και ξεχωριστά δουλευαν όλες δοκιμασμένα).

Στο λειτουργικό όμως ποτέ (μα ποτέ) δεν αντιμετώπισα πρόβλημα (κόλλημα οθόνης,πάγωμα κ.τ.λ).

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο ?  Πριν κάνεις το τεστ είχες προβλήματα μνήμης ?  αν όχι τρέξε την fedora και πιστευω δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. ειναι κρίμα  να μην την δοκιμάσεις..(και μετά απο πολλά χρόνια.. :) )

 

=========================================================

 Χμμ... Αυτά τα πράγματα δεν τα ήξερα. Βέβαια, αυτό μου φαίνεται για αδυναμία του memtest αλλά το φορητό αποκλείεται να το ανοίξω. Είναι ακόμη σε εγγύηση. Το fedora πάντως δεν παίζει (κολλάει ο xserver, μιλάμε για άγριο κόλλημα...). Και υποψιάζομαι ότι φταίει το kms. Και δεν βρίσκω τρόπο να το απενεργοποιήσω, τουλάχιστον στο live-cd.