USB Keyboard - GRUB - Power Off

apkoutsou | Πέμ, 10/01/2009 - 17:01 | 3' | 5

Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής θέμα:

Έχοντας στα χέρια μου ένα pc αποφάσισα να ανακατέψω τα υποσυστήματα με το δικό μου, ώστε να κάνω μια υποτυπώδη αναβάθμιση (αν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση η αλλαγή από P4@1,6GHz σε CeleronD@2,66 ...).
Έτσι, πήρα mobo (μια Albatron P266A Pro) και επεξεργαστή και τα μετέφερα στο δικό μου pc, έκανα κα ιτο μηχάνημα dual boot και όλα μια χαρά!

Όμως:

Ο GRUB δεν συνεργάζεται με το USB πληκτρολόγιο που έχω (είναι ασύρματο). Γνώστο πρόβλημα θα μου πείτε (μια μικρή έρευνα στο google είναι κατατοπιστική), γνωστή και η λύση: ενεργοποιώ από το BIOS menu της mobo την υποστήριξη για USB πληκτρολόγια. ΟΚ ο GRUB δουλεύει για το dual boot...

... Όμως:

Όταν έχω ενεργοποιημένη την επιλογή αυτή του BIOS ούτε το Ubuntu ούτε τα Windows μπορούν να κάνουν shutdown: τα μεν Ubuntu μένουν στην οθόνη που λέει PowerOff τα δε Windows κάνουν την διαδικασία απενεργοποίησης, μαυρίζουν την οθόνη, αλλά το μηχάνημα μένει ανοικτό. Απενεργοποιώ την επιλογή και όλα φυσιολογικά στο shutdown!!!

Έχω πραγματικά μπερδευτεί.. Και καλά το linux, πες δεν έχει πλήρη υποστήριξη για τέτοιου είδους καταστάσεις... Τα windows όμως γιατί...?? Πάντως είναι η πρώτη φορά που έχω dual boot με usb πληκτρολόγιο και ποτέ έκανα χρήση του GRUB - τον είχα να περιμένει 1s και μετά να φορτώνει Ubuntu - οπότε δεν ξέρω με την προηγούμενη mobo τι έπαιζε...

Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει...???

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

 Έχω ακούσει διάφορα , αλλά αυτό με κούφανε !!!  

Διάβασα κάπου πως αν απενεργοποιήσεις από το startup το bluetooth στο Ubuntu αυτό διορθώνεται ... Όσο για τα windows η άποψη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφής "F_ _ K them !!! "  

Πάντως πανομοιότυπη περίπτωση με τη δική σου είναι αυτή εδώ ...

Ενδιαφέρον (κ κουφό)!

Δεν έχω να πω κάτι, απλά ήθελα να σου πω ότι χρόνια τώρα χρησιμοποιώ USB πληκτρολόγια, ενσύρματα κ μη, κ -ναι- πάντα ήθελε αυτή τη ρύθμιση στο BIOS, αλλά κατά τα άλλα, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, γεγονός πού με κάνει να πιστεύω ότι το πρόβλημα σου είναι στο hardware, είτε στο πληκτρολόγιο, ή στον ελεγκτή USB, ή στο BIOS.

Αν είχες την ευκαιρία να το δοκιμάσεις κ άλλου, ίσως να μπορούσαμε να απομονώσουμε το πρόβλημα (πχ το ίδιο πληκτρολόγιο σε άλλο υπολογιστή, ή άλλο πληκτρολόγιο USB στον ίδιο υπολογιστή).

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

λίγο ανάποδα: στα win έχεις βάλει τούς οδηγούς τού πληκτρολόγιου ή άφησες ότι είχαν τα xp?

(να υποθέσω πως το ubuntu είναι το jaunty?)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Κουφό δεν λέτε τίποτα...!!! Να δεις πώς έμεινα, όταν συνειδητοποίησα τι ακριβώς συμβαίνει...

emcpn, θα δοκιμάσω την απενεργοποίηση του bluetooth και θα σας πω...

Δυστυχώς gnu_labis δεν έχω τίποτα για να δοκιμάσω... Με την τελευταία αυτή αλλαγή έκανα γενική εκκαθάριση και πέταξα πολύ πράγμα άχρηστο... Πού να φανταστώ βέβαια ότι θα έχω τέτοιο πρόβλημα...

alfisti, ναι έχω αφήσει τους οδηγούς των windows xp, δεν έβαλα του πληκτρολογίου! Λες να έχει σημασία? Είναι ένα logitech wireless usb (LX 710) πληκτρολόγιο και ποντίκι.

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

μπορεί καί νάχει (μάλλον ... θάχει) γιά τα win βέβαια.

γιά το ubuntu, τι να πω? έψαχνα καμιά ώρα στο google, ubuntu forum κλπ, τίποτα. (ο πυρήνας είναι φρέσκος, έτσι?)

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/