Προβλημα στην εγκατασταση Windows και Ubuntu σε laptop

arquiefi | Τρί, 09/29/2009 - 18:40 | 3' | 3

Εχω σοβαροτατο προβλημα!

Εχω ενα laptop HP στο οποιο ειχα Ubuntu, Windows και ενα κοινο δισκο. Στα Windows κολλησα ιο. Ετσι αποφασισα να κανω format και να ξαναεγκαταστησω και τα δυο. Η διαδικασια η οποια ειχα ακολουθησει για την εγκατασταση και ακολουθησα και τωρα ειναι

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=756&start=0&view=print

Εβαλα το live cd του ubuntu, διεγραψα τα partitions και τα δημιουργησα απο την αρχη. Το μονο διαφορετικο που εκανα αυτη την φορα ειναι οτι αντι ext3 επελεξα ext4 για το ubuntu 9.04 επειδη ειχα διαβασει οτι ειναι καλυτερο για το ubuntu 9.04. Οταν τελειωσα εβαλα το cd των windows του HP για να κανω πρωτα την εγκατασταση των windows. Tο cd ειναι ακριβως το ιδιο με εκεινο που ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα και με το οποιο δεν μου παρουσιαστηκε κανενα προβλημα. Τωρα ομως ειχα προβλημα.

Με την εισαγωγη του cd δεν εμφανιζεται η μπλε οθονη με τα σταδια του setup των windows xp

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=756&start=0&view=print

αλλα γραφει HP System Recovery και πηγαινει κατευθειαν στην οθονη που 8α επρεπε να εμφανιστει μετα το setup και μετα την επανεκινηση του υπολογιστη.Μοιαζει δηλαδη σαν να μην εχω κανει format και τα windows να ειναι ηδη εγκατεστημενα.Ξαναπροσπθησα με την εγκατασταση των windows αλλα παλι το ιδιο γινοταν.

Εβαλα το cd του ubuntu για να κανω την εγκατασταση στο partition ext4.  H εγκατασταση εγινε. Το μονο που δεν γινεται ειναι restart.

Θα μποροθσε καποιος να μου πει τι εκανα λαθος και δεν μπορεσα να βαλω τα windows και τι πρεπει να κανω για να τα εγκαταστησω τωρα?

 

 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

στο λάπτοπ, υπάρζει ακόμη το partition επαναφοράς των win πού είχε από το εργοστάσιο?

 

"φοβάμαι" πως δεν βάζεις σωστό cd. συνήθως οί εταιρίες ΔΕΝ δίνουν cd με win, αλλά cd επαναφοράς τού δίσκου, στην κατάσταση πού ήταν όταν τον αγόρασες.

Μάλλον πρέπει να βρείς cd με win !

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

vista ´εχεις? αν ναι λογικα εχουν κανει partition τον δίσκο.  δοκίμασε να τρέξεις live cd  την ubuntu ,  και δες αν υπάρχει  ακόμα η  εγκατάσταση των win ή /

και οι κατατμήσεις. επίσης αν υπάρχει και η εγκατάσταση της ubuntu  και βλέπουμε..

η "εξυπνάδα" τους είναι για την καταπολέμηση της πειρατείας. τα δίνουν προεγκατεστημένα χωρίς cd / dvd...  δηλαδή αν κάοποιος σβησει

την κατάτμησει τι γίνεται...???

Βασικα, σας ευχαριστω πολυ!!!

Το cd δεν ηταν σωστο. Εβαλα ενα αλλο που ειχα και η εγκατασταση εγινε.

Το μονο προβλημα που εχω, το οποιο ειχα και παλιοτερα, ειναι οτι ενω οταν ειμαι στα xp το restart γινεται κανονικα, οταν ειμαι linux το restart ξεκιναει αλλα ο υπολογιστης κολλαει και πρεπει να κλεισω τον υπολογιστη απο το power. Επισης στο linux οταν το κλεινω η οταν μπαινει hibernate εμφανιζει καποια errors αλλα τελικα κλεινει η μπαινει σε hibernate.

Δεν ξερω ειναι πολυ περιεργο αυτο. Το ειχα και πριν το format αυτο το προβλημα αλλα ολα λειτουργουσαν κανονικα.

Μια αλλη ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι: οταν eχω linux και windows και αναγκαστω να κανω format στα windows μπορω να παω απο το partition editor του linux και να κανω format μονο στα windows η πρεπει να κανω format και στα δυο και να τα εγκαταστησω απο την αρχη?

ευχαριστω πολυ παιδια