Ο Firefox δεν κλείνει (ή εκτελείται ήδη) [Λύθηκε]

Teddy | Κυρ, 08/16/2009 - 20:02 | 2' | 11

Λοιπόν, το πρόβλημα: Κλείνω τον firefox, και όταν πάω να τον ξανανοίξω μου λέει τα γνωστά "Ο firefox εκτελείται ήδη αλλά δεν ανταποκρίνεται κτλ κτλ" οπότε και είναι απαραίτητη η κονσόλα και η εντολή killall firefox.

Το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται σπαστικό, αφού συμβαίνει πάντα (99 στις 100 φορές), ανεξάρτητα με το τι δουλειά έχω κάνει, πόση ώρα είμαι μέσα, τι site επισκεύτηκα. (διατηρώ μια επιφύλαξη οτι μπορει να φταίει ο flash.)

Τι έχω δοκιμάσει χωρίς επιτυχία: Αναβάθμιση του firefox απο την 3.0 στην 3.5 (με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς), σβήσιμο του φακέλου .mozilla απο το home και αλλαγή του flashplayer απο 64bit στον κλασσικό 32bit, οπου δοκίμασα δυο-τρείς διαφορετικές εκδόσεις.

Προς το παρόν το θέμα δεν με καίει αφού έχω συνηθίσει τον Opera και τον Konqueror, αλλά οποιαδήποτε ιδέα θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Είμαι σε openSuSE 11.1, 64bit και όπως προείπα έχω δοκιμάσει αρκετές εκδόσεις, και απο τα επίσημα repo όπως και απο το community του Mozilla. Σε άλλο pc με παρόμοια ή ίδια πακέτα το πρόβλημα δεν αναπαράγεται. 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

μήπως να δοκιμάσει να τον ανοίξεις από τερματικό μήπως και σου βγάλει τίποτα περίεργα μηνύματα...

<- http://tr.im/freegame ->

Ότι μηνύματα βγάζει είναι σχετικά με warnings του GTK και του npviewer για την Qt, για παράδειγμα

(npviewer.bin:22088): Gtk-WARNING **: Αδυναμία εντοπισμού μηχανής θεμάτων στο module_path: "qt4engine".
 

Τώρα που το δοκίμασα 3-4 φορές μόνο μια έκλεισε, αφού έπαθε segfault.

 

βοηθάνε (άραγε) αυτά? :

http://kb.mozillazine.org/Profile_in_use

http://kb.mozillazine.org/Browser_will_not_start_up

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

Το post #1 της Marlene & αμεσως πιο πανω.

 

Για χαρη της αναζητησης μελλοντικα τα επικολω & εδω:

 

Ολοι εχουμε βρεθει αντιμετωποι με το εξης μηνυμα:

Firefox is already running,
but is not responding. To open a new window, you must first close the
existing Firefox process, or restart your system.

Αυτο που κανουμε ειναι το εξης:

Ανοιγουμε μια κονσολα & δινουμε:

ps ax | grep firefox.

Θα δειτε να τρεχουν διαφορα & αριστερα να εχει καποια νουμερα. Τα λεγομενα PID.

Σταματηστε με kill. Δειτε πως:

Τωρα επανεκινηστε ξανα τον FF & επιλεξτε ποια sesion θελετε:

 

Tον firefox μπορείτε να τον κλείσετε αν δεν λειτουργεί και από το system monitor.

Πάμε System/Administration/System monitor/Processes βρίσκουμε το firefox bin και πατάμε end process.
Αυτό το κάνει ο firefox όταν βάζει σε stream κάποιο αρχείο κάποιο βίντεο ή κάτι τέτοιο δηλαδή όταν παίρνει φόρα και κατεβάζει.

Αφού κλείσουμε έτσι τον firefox τότε μόλις τον επανεκινήσουμε θα μας ρωτήσει σε ποιο session θέλουμε να ξεκινήσουμε

 

Π.Σ.Π.Α

 

 

Tα κοίταξα, όπως και 2 ακόμα παρόμοια, αλλά δεν βοήθησαν. Δεν λέει να κλείσει με τίποτα. Δοκιμάζω τώρα μια επανεγκατάσταση.

@constantinos: To έχω δει πρίν, thnks πάντως. Το θέμα οτι δεν συμβαίνει μια στο τόσο, αλλά κάθε φορά, οπότε το ζητούμενο είναι να αποφύγω αυτή ακριβώς την διαδικασία.

Όντως αυτό είναι πολύ σπαστικό.Μου το κάνει συνέχεια ακόμα και αν τον ανοίγω πρώτη φορά δηλαδή μετά απο  shutdown.Χρησιμοποιώ Arch linux με KDE αλλα και στο gnome τα ίδια...

Βρε παιδιά, και αναφέρομαι στον enos, αυτό το μήνυμα  εμφανιζεται μόνο όταν για κάποιο λόγο τρέχετε ήδη Firefox. Για παράδειγμα, όταν κρασάρει ο Firefox, κλείνει το παράθυρο, αλλά δεν τερματίζει η αντίστοιχη διεργασία (π.χ. κάποιo module παραείναι κακογραμμένο ;!;). Η λύση είναι αυτή που δίνει ο Constantinos στο post της Marlene.

Μήπως, όμως, λέω μήπως, έχεις ενεργοποιήσει κάποια επιλογή "αποθήκευση του session/συνεδρίας";

Υπάρχει τέτοια επιλογή και στο Gnome και στο KDE, και για να λεει ο enos ότι το μήνυμα εμφανίζεται ακόμα και μετά από επανεκκίνηση...ίσως με το που ξεκινάει το γραφικό περιβάλλον ξεκινάει και ο Firefox...

 

Για το πρόβλημα του Teddy, που μπορεί να είναι το ίδιο - μπορεί και όχι, μήπως υπάρχει κάποιο add-on περίεργο που σου προκαλεί το πρόβλημα;

 

Θα το ψάξω σήμερα και θα απαντήσω.Πάντως και ο opera τα ιδια κανει πανω κατω...

Οκ λύθηκε το πρόβλημα. Έφταιγε το GTK style του KDE, οπου ο mozilla δεν καταλάβαινε οτι το κουμπάκι με το Χ πάνω δεξιά σημαίνει οτι πρέπει να κλείσει και όχι να κάνει τα δικά του. Την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες gtk εφαρμογές ήταν κομπλέ. Την ίδια στιγμή που το File-->Quit δεν λειτουργούσε επίσης.. Έλεος με αυτές τις gtk, δεν νιώθουν...

Μετά την αναβάθμιση κάποιων πακέτων (των KDE 4.3/Qt 4.5) το πρόβλημα έπαψε να υφίσταται και επίσημα, οπότε και πλέον δουλεύω και με το GTK style που θέλω χωρίς workarounds.