συμβατά usb wifi sticks

apostolos_ | Πέμ, 08/13/2009 - 14:42 | 1' | 5

Εχω εγκατεστημένα τα ubuntu 8.10 και είδαν κανονικά την ασύρματη μου κάρτα την realtek 8187B που δουλεύει με το module rt8187b(νομίζω). Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ σε δίκτυα τα οποία δεν εχουν σήμα μεγαλύτερο από 2 γραμμές...Στο δίκτυο αυτό συνδέονται άλλες οι οποιοες όμως τρέχουν στα παράθυρα...αρα ή το module δεν κάνει σωστά την δουλειά του ή η κάρτα δεν είναι καλή.Μπορείτε να με προτείνεται εξωτερικά usb wifi sticks που έπαιξαν με linux?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εχω 3 usb-wireles.Ειμαι μακρια ομως κ δεν θυμαμαι ακριβως τα μοντελα.το ενα ηταν sweex τα αλλα δυο d-link και linksys.Ολα παντως εχουν το ιδιο chipset το RT73 σ αυτο ειμαι σιγουρος οπως κ οτι το συγκεκριμενο chiset δουλευει σχεδον σε ολες τις μεγαλες διανομες που προσωπικα χρησιμοποιω.

Συμβατο με τα 9.04 (λογικα και στα 8.10) ειναι και αυτο :

www.tp-link.com/products/product_des.asp

Επισης με αυτον τον driver rt73 !!

Το αναφερει και στην επισημη σελιδα, ριξε και εκει μια ματια εαν θελεις,θα σε βοηθησει πιστευω :

help.ubuntu.com/community/HardwareSupportComponentsWirelessNetworkCards

 

βρήκα και αυτό επίσης που είναι πολλά υποσχόμενο αλλα σε  pcimcia...δεν μπόρεσα να βρω το chipset του όμως....ξέρετε αν είναι συμβατα?

 

Life is what you make it....So make it funky!!!

αν παίξω με την iwconfig και την παράμετρο sens θα μπορέσω να λαμβάνω πακέτα και όταν το σήμα είναι μια μπάρα και δύο?Διότι όταν είναι μια μπάρα ή δυο δεν μ'αφήνει καθόλου να συνδεθώ...Υπενθυμίζω  ubuntu 8.10 και Realtek8187B usb internal wifi με το kernel module rl8187b. Αν δηλαδή τρέξω κάτι σαν

iwconfig wlan0 sens 1 ή 2?Ισχύει η δεν κατάλαβα κάτι καλά?

 

Life is what you make it....So make it funky!!!

Κοίτα η man σελίδα του iwconfig λέει μάλλον αυτό: ότι η sens καθορίζει το "κάτω όριο" του αποδεκτού σηματος, δηλαδή το όριο κάτω από το οποίο δεν γίνονται δεκτά πακέτα.

Σημείωσε όμως την πρόταση που λέει:

 Modern designs seems to control those thresholds automatically.

Eδώ ίσως υπονοεί ότι οι μοντέρνες κάρτες αυτορυθμίζονται. Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις με ένα script να αλλάζεις τις τιμές της sens και να δοκιμάζεις να συνδεθείς, πάντως.