Αστείο πρόβλημα στο gnome menu...

marlene | Κυρ, 08/02/2009 - 23:54 | 2' | 12

Kαλά το τελευταίο διάστημα έχω ένα πρόβλημα στο gnome menu που ενώ είναι αστείο δεν παύει να είναι και ενοχλητικό.

´Οταν πάω στο μενού στην κατηγορία places και πατάω να μου ανοίξει τον φάκελο home... ανοίγεο ο vlc. Σκέφτηκα ότι μπορεί να χτυπάει αλλού, δηλαδή να έχει άλλο path, και να το έχει δώσει τον φάκελο σαν εφαρμογή, αλλά δεν μπορώ να κάνω edit την συγκεκριμένη κατηγορία του μενού από το σχετικό πρόγραμμα γιατί δεν την δείχνει καθόλου, ( ενώ την βλέπω πάνω στο μενού.). Ανοίγει τον vlc  για οποιονδήποτε φάκελο δείχνει μέσα στο places..

Επίσης με το που ανοίγω τον υπολογιστή και πατάω να μου ανοίξει το μενού στην μπάρα, αυτό καθυστερεί ανελέητα να ανοίξει.. ( σαν να το φορτώνει σαν εφαρμογή ένα πράγμα κάτι που παλιά δεν το έκανε.. Δηλαδή με το που ξεκίναγε το γραφικό ήταν έτοιμο για χρήση και το μενού)

Καμία ιδέα για το σε τι οφείλεται αυτό και πως θα μπορούσα να το διορθώσω;.

 

Thanks in advance..

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Λογικά θα βγάλεις άκρη από εδώ

Στο σχόλιο #9 έχει τη λύση (λογικά αυτό με το audio cd που λέει στο σχόλιο #11 έκανες κι εσύ και την έπαθες....)

Τα ίδια λέει και εδώ.

=============================

apt-get install boinc-client boinc-manager ή αν θέλετε ανοίξτε το synaptic και κάντε search για boinc...

Που πας κ τα βρίσκεις βρε marlene μια ζωή τέτοια προβλήματα?!?! Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει κ τα έχεις ακούσει όλα...

Λοιπόν είναι λίγο ακραίο σενάριο αυτό που θα πω αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό:

μήπως έχεις πει κάπως να σου ανοίγει φάκελους με το vlc (πχ γιατί ήθελες να βάζεις ολόκληρους φάκελους στην playlist του vlc?). Κ μετά ο vlc έγινε κάπως κ default επιλογή; (κ μετά βγήκε ένας κίτρινος νίντζα κ τους σκότωσε όλους με τη δύναμη του μυαλού του :P)

Απ'ό,τι βλέπω, υπάρχει "open with other application" αν κάνεις δεξί κλικ σε ένα φάκελο στο διαχειριστή αρχείων, οπότε δεν είναι κ τελείως απίθανο το σενάριο.

Λέμε τώρα...

edit: με πρόλαβε ο ...κοντομάνικος! Αλλά απ'ότι διάβασα στα πολύ ωραία links που δίνει, νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα. Μόνο που ο φίλος προτίμησε τη σοβαρή όδο του να το ψάξει λίγο, αντί να το ρίξει στη χειρομαντία όπως εγώ :D

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Nα σας πως τώρα ένα μυστικό; Δεν έχω ρυθμίσει ποτέ τον vlc να ανοίγει το cd. Για την ακρίβεια το cdrom το ανοίγει το cd burner ( ripper ή δεν θυμάμαι πως το λένε) του gnome. Ο vlc δεν είναι ο κύριος player που χρησιμοποιώ άλλωστε για να ακούω μουσική αλλά ο beep media player.
Το πρόβλημα μου το παρουσίασε μετά από ένα update που κατέβασε..

Ευχαριστώ πάντως παιδιά.. Πάω να το διορθώσω τώρα.. ( βαρέθηκα αυτή την γελοιότητα..είπαμε αστείο αστείο αλλά μην το χέσουμε κιόλας το θέμα.. :D :D χα χα χα )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Mπα χειρότερα έγινε. Τώρα μου λέει ότι "Could not open loacation "file:///home/marlene" διότι
No application is registered as handling this file..

Και είδα τώρα ότι είναι όντως bug που το πετάει μετά από upgrade ( τα συνήθη τώρα.. μη φανταστείτε τίποτα παράξενο.. σε Debian Testing είμαι..) Καλά τόσο καιρό δεν έχουν μπει στο κόπο να το διορθώσουν αυτό;;;

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Λοιπόν.. το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από ότι φαίνεται και προφανώς οφείλεται σε bug του nautilus. Καταρχάς αν κάνω δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο και πάω στα properties του εκεί δεν μου δίνει την επιλογή open with.

( edit γιατί μπήκα βγήκα)
Επίσης μου βγάζει πρόβλημα με το gnome-settings-deamon και έχασε όλες τις ρυθμίσεις του desktop. Λέει ότι πιθανώς να έχει πρόβλημα με κάποια εφαρμογή που ρυθμίζει το dekstop ( του KDE) και η οποία κάνει conflict με τον gnome-settings-desktop. Μόνο που εγώ δεν έχω KDE καρδιά μου!!
Ούτε για δείγμα πάνω στον υπολογιστή.

Τι έγινε πάλι.. Τα έχει παίξει εντελώς το gnome;;

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Τι το θες το testing????

Σοβαρά τώρα, το testing δεν είναι για καθημερινή χρήση... Τα bug( που μπορεί να είναι και σοβαρά) διορθώνονται πολύ αργά... Η λύση: Κανε upgrade σε sid. Τα διαφορα bug διορθώνονται αμέσως. Μειονέκτημα: Που και που υπάρχουν broken deps....

Τι το θέλω το testing;; Έλα ντε;;..
Τι το θέλω το testing;;;
Δεν ξέρω τι το θέλω το testing..

Βασικά δεν ξέρω αν θέλω τον υπολογιστή γενικότερα.. Θέλω εγώ υπολογιστή;;;
Δεν τον θέλω.. Δεν μου χρειάζεται σε τίποτα πια..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Παρεμπιπτόντως .. το έφτιαξα το bug. Πρέπει να αφαιρέσει κάποιος την συγκεκριμένη γραμμή που χτυπάει και να συσχετίσει  όλο το home με τον nautilus συμπεριλαμβάνοντας και ότι φακέλους έχει μέσα αυτό. ( το home)

Ο μόνος nautilus που μου άρεσε ήταν αυτός του Κάπταιν Νεμο.. Όλοι οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα..

 

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Δοκίμασε αυτήν την έκδοση του Gnomenu την χρησιμοποιούμε για τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ και έιναι αποδεδειγμένα πολύ καλή και χωρίς προβλήματα...

 

Ok..Ευχαριστώ πολύ. Το κατέβασα το εγκατέστησα και θα σας πω εντυπώσεις. ( κάτσε να μπω-βγω λίγες φορές να δω αν θα ξεκινάει κατευθείαν.).
Να δω τώρα τι θα κάνω με τον gnome-settings-demon ο οποίος χτυπάει κάθε φορά που μπαίνω στο γραφικό.
Θα περιμένω μήπως φιλοτιμηθούν να στείλουν καμία ενημέρωση..

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

 [ κάτσε να μπω-βγω λίγες φορές να δω αν θα ξεκινάει κατευθείαν ]  ΩΠΑ καμπανάκι !!! Σε τι το έβαλλες ??? UBUNTU 9.xx ?

Ενημερώνω τώρα μιας και το κοίταξα.. Δεν μου δείχνει καμία από τις εφαρμογές που έχω μέσα στον υπολογιστή. Μου ανοίγει μόνο τον browser και τον mail client τα άλλα δεν τα βλέπει καθόλου, παρόλο που όταν του ζητάω να μου κάνει edit τα menus μου ανοίγει το alacarte και είναι όλα εκεί..
Κρίμα που δεν δουλεύει γιατί είναι και ομορφούλι.. ! :(

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.