Asus eee pc - to buy?

myKanele | Παρ, 07/31/2009 - 17:16 | 1' | 7

or not to buy?

 

χαιρετώ!

σκέφτομαι σοβαρά τον επόμενο μήνα να αγοράσω ένα asus eee pc. Έχω τσεκάρει τα εξής δύο:

1. asus eee pc 1101HA (εδώ κι εδώ)

2. ASUS EEE PC 1008HA

 Το πρώτο δεν έχει έρθει , αν δεν κάνω λάθος, ακόμη ελλάδα.

Απ'ότι είδα στο νετ υπάρχει συμβατότητα με το linux και γενικότερα τα όποια προβλήματα προκύπτουν λύνονται.

 

Τι λέτε, να το κάνω το καλό; Έχετε καμιά προσωπική εμπειρία;

 

Ευχαριστώ σας!

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Οτι εχουν συμβατοτητα με το Linux σαφως & εχουν & με τις διανομες που εινια για eee, δε θα βρεις προβληματα.

Απο την αλλη προσωπικη μου αποψη, ειναι πως ειναι κοματακι ακριβα για notebooks, ποσο μαλλον οταν υπαρχουν αντιστοιχες & ισως πιο καλες λυσεις με Linux.

Εξαρταται απο εσενα & τη χρηση που το θελεις. Προσωπικα προτιμησα το μικρο Assus eee, με προεγκατεστημενο Linux & αντι να ριξω πολλα χρηματα σε notebook, προτιμησα να τα κρατησω για πιο καλο laptop η σταθερο. (& δε το μετανοιωσα)

__________________________

Π.Σ.Π.Α/Συλλογος Αποφοιτων

Εχω το 1000Η εδω και μια βδομαδα και ειμαι ετοιμος να το πεταξω απο το παραθυρο!Ισως και εξαιτιας μια προκαταληψης που εχω γενικα για τα λαπτοπ.

Για να μην εχεις προβλημα συμβατοτητας παρε ενα μηχανακι που να εχει προεγκατεστημενο το Linux Lipnus η καπως ετσι.Για βοηθεια στην ελληνικη γλωσσα δεν γνωριζω αλλα αν ξερεις καποια απο τις μεγαλες ξενες γλωσσες δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Στα Γερμανικα υπαρχουν δυο πολυ δυνατα φορουμ που ασχολουνται αποκλειστικα με το  Eee.

Οπως λεει και ο φιλος απο πανω πριν το παρεις πρεπει πρωτα να απαντησεις στην ερωτηση αν το χρειαζεσαι πραγματικα και για πια χρηση.Αν ειναι να το βγαλεις στο μπαλκονι για καμμια ωρα το πολυ, τοτε ναι, παρτο.Αν το θες για να εργαζεσαι καθημερινα 2-3 ωρες τοτε ξεχνατο.Το πιο πιθανο ειναι να παθεις κανενα αυχενικο συνδρομο η να χαλασεις την οραση σου και τα νευρα σου.

Το βλεπω περισσοτερο σαν ακριβο παιχνιδι για μικρα και μεγαλα παιδια παρα σαν μηχανημα για παραγωγικη δουλεια.Κολπα του μαρκετινγκ, μη μασας...

Δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα για τα κυβικα του εχει αρκετα καλο ηχο!

 

 

 

έγω εχω απλά να σου προτείνω να πάρεις το καλύτερο EEE PC που κυκλοφορεί με 10άδες βραβεία και διακρίσεις αυτό είναι το ASUS EEE PC 901 με Linux και 20 GB SSD.Για μένα ονειρεμένο μηχάνιμα αλλα θα παιδευτής λίγο να το βρείς....

Σας ευχαριστώ όλους για την απάντηση σας και τον χρόνο σας!

@constantinos
    Η αλήθεια είναι οτι η τιμή είναι πράγματι λιγάκι τσιμπημένη. Όμως επειδή θα βάλω τα λεφτά απο μισά, δεν θα είναι και τόσο έντονο.  
  Το πρώτο που προτείνεις είναι μεν μια καλη( είναι;) επιλογή αφού φοράει και linux, όμως ξεφεύγει απο τα όρια του netbook.
  Το μικρό της asus το είχα σκεφτεί κι εγώ, όμως δούλεψα με κάποιο ενός φίλου καί είναι πραγματικά άβολο, τουλάχιστον στα δικά μου τα χέρια.
 
@Souiters
  Πράγματι έχει πολύ δυνατό ήχο, καμία σχέση με το pavilion dv6000 που έχω εγώ!  
Στην πράξη θα χρησιμοποιηθεί ως επι το πλείστον στο δρόμο και στο πόδι, οπότε χρειάζεται να είναι ελαφρύ με μπόλικες ώρες αυτονομίας,
γι'αυτό και μόλις είδα τις 11 ώρες του 1101HA, όσο νά'ναι συγκινήθηκα! (καλά μπορεί οι πραγματικές να είναι κάμποσο λιγότερες, αλλά...)

@kaltsino
  Φίλε καλτσινο, αυτά τα 20gb αν κατάλαβα καλά τα δίνει η asus ως online αποθηκευτικό χώρο. Οπου κι αν είδα το μοντέλο είχε μέχρι 16gb,
όχι οτι έχει τεράστια διαφορά άλλα τέσπα... Θα ήταν πάρα πολύ καλά αν είχε λίγο μεγαλύτερη οθόνη, γιατί φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον!
 

Ακολουθεί ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ!!!!

Πάντως αυτό που παρατήρησα γενικώς, είναι οτι τα μοντέλα με linux πάνω είναι όλα σχετικά παλιά.
Δλδ, τα καινούργια μοντέλα με οθόνες 10 και 11,6' ίντσες δεν βρήκα κάποιο απο αυτά να έχει κάποια διανομή πέρα απο XP. Κρίμα πάντως...
  Σίγουρα θα ήταν καλό να ενισχύουμε τις προσπάθειες προς το ανοικτό λογισμικό,
όμως αυτές θα πρέπει να έχουν και μια πιο ρεαλιστική χροιά, δλδ δεν μπορούμε κι ούτε είναι πρακτικό να αγοράζει κανείς ένα πισι μόνο και μόνο
επειδή φέρει λίνουξ πάνω. Πρέπει αυτό να ανταποκρίνεται και στις πραγματικές ανάγκες του καθενός.
   Τώρα θα μου πεί, και με το δίκιο του, ο souiters  απο πάνω ότι ποιες πραγματικές ανάγκες να σου καλύψει το ένα συγκεκριμένο  netbook,
αφού όλα πάνω κάτω μπορούν να κάνουν την δουλειά που θέλεις, και όλα τ'άλλα είναι εκ του πονηρού!

Τέλος ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ

Πάντως, αν πραγματικά υπάρχει κάτι λίγο πιο σύγχρονο με λινουξ πάνω και δεν το έχω πάρει πρέφα ...παρακαλώ ενημερώστε με! 

 

Οχι το ASUS 901 έχει εναν 16GB SSD MLC και έναν 4GB SLC.Είναι λίγο δύσκολο πάντως να βρείς αυτήν την έκδοση με linux.Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και την σελίδα του moblin.org για να δείς αν υποστηρίζεται καλα γιατι σίγουρα το moblin και το Chrome OS θα είναι τα μελλοντικά OS.

Εγώ πάντως δεν θα κοίταζα τα Asus άκια και θα κοίταζα τα Acer άκια που είναι και πιο ολοκληρωμένα σαν pc ακια ( μάκια! )

Τώρα αν είναι πιο "καινούργια" ή πιο " παλία " από άποψη επεξεργαστών ή εξαρτημάτων εμένα πολύ λίγα πράγματα μου λέει αυτό, κυρίως γιατί σε αυτό το μέγεθος δεν μπορεί να έχει κάποιος απαιτήσεις για την παλαβή απόδοση. Αυτά τα αφήνουμε για τα desktop μας ή τα desktop replacement μας .. Τα netbooks ειναι για σερφάρισμα και για να γράφουμε και κανένα κειμενάκι..ταινιούλα.. μουσικούλα.. τέτοια στοιχειώδη πράγματα.

Προσωπικά, έχω μόνο laptops στο σπίτι και όλα πιο "παλιάς" τεχνολογίας και δεν έχω και κανένα παράπονο. Ούτε ένα δεν μου έχει χλάσει τόσα χρόνια, και ούτε ένα δεν έχει μειωμένη απόδοση τόσα χρόνια.

Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και καμμία άλλη εταιρία. Η Asus είναι λίγο φαρμακείο..

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

To asus eee pc 1101HA θα ειναι ποτε ξανα διαθέσιμο η τζάμπα περιμενω? ξερει κανεις?