Ο Πόλεμος μεταξύ Microsoft και Google τώρα ξεκινάει...

captaink | Σάβ, 07/18/2009 - 09:02 | 1' | 4

Βρήκα αυτό το άρθρο σήμερα το πρωί διαβάζοντας ειδήσεις:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&tag=8777&pubid=472…

Μας αφορά εμάς τους λινουξάδες, καθώς ο πυρήνας του Google Chrome OS είναι (τι άλλο) linux! (Το αναφέρω γιατί μπορεί να υπάρχει κόσμος που να μην το ξέρει).

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κ ας μην ξεχνάμε την Intel. Η άποψη μου είναι ότι η πρώτη μάχη θα δωθεί μεταξύ Intel κ Microsoft (!), γιατί χαλάει το μονοπώλιο τους.

Πιο συγκεκριμένα, μιας κ η Google ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει κ netbooks με επεξεργαστές της ARM, πέρα από τα PC-compatible (x86), τώρα τη σκυτάλη την έχει η microsoft.

Μέχρι τώρα, τα ARM ήταν σαφώς καλύτερα τσιπάκια για netbooks (ειδικά σε κατανάλωση), αλλά το πρόβλημα τους ήταν ότι δεν τρέχαν windows, γιατί η microsoft δεν υποστήριζε τίποτε άλλο πέρα από τα PC με το λειτουργικό της. Έτσι οι κατασκευαστές netbook το σκέφτονταν διπλά πριν χρησιμοποιήσουν επεξεργαστές ARM, το ίδιο κ οι αγοραστές.

Τώρα όμως, η Microsoft πρέπει να επιλέξει: είτε θα τιμήσει τον προαιώνιο σύμμαχο (intel), κ η Google θα κρατήσει όλη την πίτα με τα ARM, ενώ τα windows θα παραμείνουν μόνο για PC, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μείνει ο κόσμος κλειδωμένος στο συνδυασμό PC + Windows, ή, θα βγάλει τα windows για ARM, στην οποία περίπτωση χαλάει η συμμαχία με Intel, κ εσείς εφοδιάζεστε με ποπ-κόρν για να απολαύσετε τη μάχη των κάποτε συμμάχων 8-)

Μούρλια μου ακούγεται η φάση!

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Εγώ πάντως ονειρέυομαι να πάρει κάποιος την μεγάλη απόφαση είτε είναι Cannonical,Novell,RedHat,Google,Intel,IBM.... να κυκλοφορίσει ολοκληρομένα συστήματα linux (hardware και software)με Linux που εννοείτε θα τιρούντε κάποιες προδιαγραφές,π.χ. οι οδηγοί για αυτό το hardware θα είναι ανοιχτή για να είναι όλες οι διανομές linux συμβατές.Θα ήθελα κάτι δηλαδή σαν τους Macs.Πραγματικά μπαίνεις στην σελίδα της apple και νομίζεις οτι είσαι στον παράδεισο και λές πόσο θέλω έναν MAC...Αντε να δούμε τι θα γίνει,αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στον χώρο του linux...

 

& μιλαμε πραγματικα για ενα πολεμο & μαλιστα σε ολα τα μετωπα:

-Αν ειδατε, μετα απο πεντε (5) ολοκληρα χρονια, εφυγε το Beta, απο τις εφαρμογες της Google.

-Κυκλοφορησε ο Chrome browser, οχι τυχαια ετοιμος για windows σε πρωτη φαση.

-Ανανεωση θα κανει η Google στα Google docks. Τα Google docks, τα οποια & ψαλιδισαν τα ποσοστα χρησης του ΜS Office.

& μαλιστα & αυτο ελαχιστο καιρο πριν την ελευση του νεου MS Office!!

-Προσπαθειες (αστειες φυσικα) της MS για μια σοβαρη μηχανη αναζητησης, με τη BING, μα συμφωνα με τα οσα διαρεουν & λογω της πτωσης της τιμης της μετοχης της Yahoo!, μαλλον ευδοκιμουν οι προσπαθειες της MS για εξαγορα της Yahoo! search engine.

-Ανακοινωση LINUX Chrome OS απο τη Google, με κυκλοφορια ελαχιστα πριν τα windows7.

(νεοι κατασκευαστες μπαινουν στο παιχνιδι της αγορας των notebooks. (ΤΥΧΑΙΑ ονοματα: Nokia)

Πτωση της τιμης των win7 απο την MS & ειδικα στην Αγγλια (που αλλου??), στη τιμη των σχεδον 50 eyro!

 

& ολα αυτα μολις αρχισανε!!!