WD MyBook Ethernet Δικτυακος

Tuxer | Τετ, 07/08/2009 - 17:12 | 1' | 14

Χαιρεται κ απο μενα.

 

Εδω οι αποριες ειναι πολλες σχετικα με τον δισκο που εχω,τρεχει linux απ'οσα εχω ακουσει και μου εχουν πει,εχω δει σε πολλα forum/sites οτι μπορεις να τον πατενταρεις και να τον κανεις κατεβαστηρι δηλ αντι να εχεις το pc σου μονιμα ανοιχτο το κανεις μεσω του δισκου,ελα ομως που δεν μπορω να κανω την διαδικασια λογο αγνοιας καποιων πραγματων κ κυριως κονσολας. το link ειναι αυτο εδω :  http://mybookworld.wikidot.com/hacks-and-howto

λεει πολλα κ διαφορα,δεν ξερω αν καποιος απο εσας το εχει κανει για να μου πει.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ευχαριστω tuxer.Μου φαινεται οτι θα ξενυχτισω παλι να σαι καλα

Εχει ο γιος μου εναν WD δικτυακο κ λεω ναδοκιμασω την τυχη μου

Kαλώς τον .. Λοιπόν όπως σου είχα πει και στο άλλο φόρουμ, και αν φυσικά αρχικά είχες ακολουθήσει αυτά που γράφει η σελίδα στο link που έδωσες, το αρχικό σετ που είχες κάνει ήταν σε ssh και όχι σε smb4k .

Τουλάχιστον στον φάκελο network που μου έλεγες ότι σου σώζει τα αρχεία.

Τώρα την άλλη την σελίδα που σου έδωσα για το πως σετάρεις το smb4k την κοίταξες ή δεν σε ενδιαφέρει αυτό το option πλέον;

Βασικά θα πρέπει να μας πεις εδώ τι θέλεις να κάνεις και πως θες να το κάνεις γιατί δεν έχω καταλάβει και εγώ τι από όλα αυτά που δίνει η σελίδα θες να στήσεις.

Το να κάνεις τον δίσκο απλά αποθηκευτικό χώρο για να κατεβάζεις είναι πολύ εύκολο.

Πες μας λοιπόν σε παρακαλώ τι ακριβώς θες να κάνεις με τον δίσκο, που θες να τον έχεις mounted, τι υπολογιστές έχεις και τι δίκτυο έχεις στήσεις ( αν έχεις στήσει, με ποιο πρόγραμμα κτλ) για να δούμε πως θα το φτιάξουμε.

Για την ώρα πάω να διαβάσω και εγώ την σελίδα που έδωσες. ( γιατί και εμένα αδιάβαστη με πιάνεις αφού το δικό μου δίσκο τον συνδέω κατευθείαν σε μία θύρα usb και δεν τον έχω για χακιές. ) :)

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

αρχικα παιζει ενα μπαχαλο στο pc εκει που ηταν ολα καλα γυρισα στο σπιτι κ βλεπω να μην αναγνωριζει τον εναν IDE δισκο οπου τον αναγνωριζε κανονικα!!!!!!!! ανοιξα το κουτι εβγαλα τα καλωδια το ξανα ανοιξα μα τιποτα,το qBittorrent παω να το τρεξω τιποτα!!!! ενα firewall που ειχα εγκαταστησει τιποτα κ αυτο!!!! τι .... συμβαινει να παρει γμτ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και δεν φαινονται κ στον πινακα εφαρμογων εστω σαν minimize οταν τα εκανα πριν!!!.

 

 

Οσο για το smb4k ειναι ακριβως οπως τα εχει κ αυτος τα ιδια εχω και εγω τικαρισμενα,θελω αντι να εχω συνεχεια το pc ανοιχτο κ να μοιραζει κ να κατεβαζει .torrents να το κανει ο δισκος αυτο μιας κ εχει αυτη την δυνατοτητα χωρις ομως να τον καταστρεψουμε

http://imageshack.gr/view.php?file=kcyyuiwbmufgceemcww4.png

 

οχι δικτυο δεν εχω κανει,απλα μεσα απο το smb4k βλεπει τα pc Windows αλλα τα Windows δεν βλεπουν το ubuntu

 

τιποτα δεν με θελει το ubuntu 5φορες το εχω περασει κ ολο κατι βρισκει για να το ξηλωνω αυτο εχω καταλαβει...

η μονη λυση να φτιαξουμε τον δισκο να κατεβαζει μονος του!!!.

 

 ***τωρα αλλαξα  τις θεσεις στους δισκους κ τους  βλεπει κανονικα μια τον ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΤΑ -IDE οτι να ναι κανει μου φαινεται...  κ δεν τρεχει το Firewall,qBittorrent(τα 2 αυτα τα εκανα Unistall) ,smb4k ή τα τρεχει ΑΛΛΑ δεν μου τα δειχνει στον Πινακα Εφαρμογων!!!! οποτε και δεν ξερω τι γινεται...

Λοιπόν, βεβαιώσου πρώτα ότι έχεις στήσει σωστά τον υπολογιστή και ότι έχεις βάλει στα σωστά καλώδια στον σωστό δίσκο. ( για αυτό το θέμα δεν έχω να σου δώσω απολύτως καμία πληροφορία. Θεωρώ ότι ξέρεις πως να φτιάξεις τον υπολογιστή και φυσικά εσύ έχεις το μηχάνημα μπροστά σου).

Τώρα.. Για το θέμα του ubuntu που δεν σου κάθεται. Όντως το ubuntu έχει κάτι προβληματάκια με την αναγνώριση συσκευών. Εγώ προτείνω να εγκαταστήσεις άλλη εφαρμογή.

Πήγαινε εδώ

http://www.linuxmint.com/download.php

και κατέβασε το linux mint 7 main edition.
( είτε με torrent είτε directly).

Κάψε το σε ένα cd και μετά δοκίμασε το στον υπολογιστή σου να δεις αν τα βλέπει όλα σωστά.
Αν σου αρέσει εγκατέστησε το στο partition του συστήματος.

Αν δεν έχεις τέτοιο πράγμα τότε φρόντισε να φτιάξεις ένα σωστό partitioning στον δίσκο σου και θα με θυμηθείς ( στο συνιστώ ανεπιφύλακτα).
Αν δεν ξέρεις πως κοίτα με την αναζήτηση εδώ στο site γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές.
Χρειάζεσαι τρία partitions ένα για το σύστημα ένα για το home σου και ένα για swap. Περισσότερες πληροφορίες στην αναζήτηση ( μη με βάζεις να τα ξαναγράφω .. να χαρείς).

Για torrent προτίμησε το deluge

http://dev.deluge-torrent.org/wiki/Download

κατέβασε το πακέτο για ubuntu και εγκατέστησε το .

Το deluge έχει επιλογή να σώζει στον φάκελο της αρεσκείας σου και φυσικά αυτός μπορεί να είναι και ο δίσκος σου.

Τώρα εγώ δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο να δουλεύει ο δίσκος με το torrent και ο υπολογιστή να μην είναι ανοιχτός. Αυτός ειδικά ο δίσκος. Τώρα αν κάποιες από τις χακιές που γράφει στην σελίδα που έδωσες μπορεί να του δώσει τέτοιες δυνατότητες.. τι να σε πω καμάρι μου.. δοκίμασε το. Εγώ πάντως δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω το κατεβατό οπότε θα σε γελάσω.
Εγώ αφήνω το deluge ανοιχτό, κλειδώνω την οθόνη και το αφήνω να παίζει ανελέητα. Μάλιστα το μικρό μου το λαπτοπ το δωδεκάρι έχω να το κλείσω εδώ και ένα μήνα.. Δεν το βλέπω όμως να κωλώνει ιδιαίτερα.. ( έτσι είναι το λίνουξ.. πως να το κάνουμε.. ;) )

Για firewall βάλε το firestarter. ( που ρυθμίζεται και εύκολα) Αλλά και πάλι δεν σου είναι και ιδιαίτερα απαραίτητο όχι αν έχεις ρούτερ γιατί έχει αυτό firewall. ( φρόντισε όμως να το ρυθμίσεις.)

Tώρα αφού ρυθμίσεις όοολα αυτά βλέπουμε τι θα κάνουμε με το samba και τα windows. ( windows.. bliah!! :P )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

marlene] Λοιπόν, βεβαιώσου πρώτα ότι έχεις στήσει σωστά τον υπολογιστή και ότι έχεις βάλει στα σωστά καλώδια στον σωστό δίσκο. ( για αυτό το θέμα δεν έχω να σου δώσω απολύτως καμία πληροφορία. Θεωρώ ότι ξέρεις πως να φτιάξεις τον υπολογιστή και φυσικά εσύ έχεις το μηχάνημα μπροστά σου). Τώρα.. Για το θέμα του ubuntu που δεν σου κάθεται. Όντως το ubuntu έχει κάτι προβληματάκια με την αναγνώριση συσκευών. Εγώ προτείνω να εγκαταστήσεις άλλη εφαρμογή. Πήγαινε εδώ http://www.linuxmint.com/download.php και κατέβασε το linux mint 7 main edition. ( είτε με torrent είτε directly). Κάψε το σε ένα cd και μετά δοκίμασε το στον υπολογιστή σου να δεις αν τα βλέπει όλα σωστά. Αν σου αρέσει εγκατέστησε το στο partition του συστήματος. Αν δεν έχεις τέτοιο πράγμα τότε φρόντισε να φτιάξεις ένα σωστό partitioning στον δίσκο σου και θα με θυμηθείς ( στο συνιστώ ανεπιφύλακτα). Αν δεν ξέρεις πως κοίτα με την αναζήτηση εδώ στο site γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Χρειάζεσαι τρία partitions ένα για το σύστημα ένα για το home σου και ένα για swap. Περισσότερες πληροφορίες στην αναζήτηση ( μη με βάζεις να τα ξαναγράφω .. να χαρείς). Για torrent προτίμησε το deluge http://dev.deluge-torrent.org/wiki/Download κατέβασε το πακέτο για ubuntu και εγκατέστησε το . Το deluge έχει επιλογή να σώζει στον φάκελο της αρεσκείας σου και φυσικά αυτός μπορεί να είναι και ο δίσκος σου. Τώρα εγώ δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο να δουλεύει ο δίσκος με το torrent και ο υπολογιστή να μην είναι ανοιχτός. Αυτός ειδικά ο δίσκος. Τώρα αν κάποιες από τις χακιές που γράφει στην σελίδα που έδωσες μπορεί να του δώσει τέτοιες δυνατότητες.. τι να σε πω καμάρι μου.. δοκίμασε το. Εγώ πάντως δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω το κατεβατό οπότε θα σε γελάσω. Εγώ αφήνω το deluge ανοιχτό, κλειδώνω την οθόνη και το αφήνω να παίζει ανελέητα. Μάλιστα το μικρό μου το λαπτοπ το δωδεκάρι έχω να το κλείσω εδώ και ένα μήνα.. Δεν το βλέπω όμως να κωλώνει ιδιαίτερα.. ( έτσι είναι το λίνουξ.. πως να το κάνουμε.. ;) ) Για firewall βάλε το firestarter. ( που ρυθμίζεται και εύκολα) Αλλά και πάλι δεν σου είναι και ιδιαίτερα απαραίτητο όχι αν έχεις ρούτερ γιατί έχει αυτό firewall. ( φρόντισε όμως να το ρυθμίσεις.) Tώρα αφού ρυθμίσεις όοολα αυτά βλέπουμε τι θα κάνουμε με το samba και τα windows. ( windows.. bliah!! :P )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Αρχικα εχω κατεβασει και το ΟpenSuse 11.1  δεν το προτεινεις αυτο??? και τωρα εχω ξεκινησει και κατεβαζω και το .iso που μου πες . Ε θα κανω οτι εκανα κ στο ubuntu ενα swap3G  ενα ext312G   ενα ext2 80M  και ενα ext3 /home ολο τον υπολοιπο δισκο. 3 μερες δουλευε κανονικα,φευγω παω εξω και γυριζω κ ηταν ολα ανω κατω μια το firewall δεν ετρεχε κ ολα τα αλλα οπως ειπα κ πριν,δηλ με μια λεξη ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Οσο για το deluge που λες δεν μπυ αρεσε μου χαλασε τον δισκο δηλ μου τα εκανε ανω κατω στον δικτυακο και παραλληλα μου εσβησε τα .torrent αρχειακια οταν εκανα διαγραφη απο το seddarisma το ιδιο και το Ktorrent ετσι βρηκα το qBittorrent και εκανα την δουλεια μου,οσο για το Firewall ενταξει θα κατεβασω αυτο που μου πες,αλλα ναι οντως ειναι οπως τα λες εχω και στα 2 royter εσωτερικο κ τα εχω ρυθμισει στο full!!!!.

 

Ο συγκεκριμενος δισκος επειδη τρεχει καθαρα Linuxaki εχει την δυνατοτητα να του περασεις αυτο και να τον κανεις pc-δισκο και να τα κανει μονος του,επειδη λοιπον δεν το κατεχω το θεμα για αυτο ειπα να ρωτησω εσας εδω μπας κ το καταφερουμε.ενα αλλο link ακομα ειναι και αυτο εδω :  http://thelab.gr/showthread.php?t=47073

οπου αυτος μου λεει να κανω τα εξης βηματα  03. To πανηγύρι
04a. File System
04b. Εγκατάσταση winSCP

13. Transmission με Clutch Web Interface (από Daidalos)

και παλι δεν ειναι και τοσο ετσι ξεκαθαρος..

φυσικα τα 3 πρωτα οπως και να εχει τα εχω κανει εξ αρχης που πηρα τον δισκο.

 

http://www.mybook-linux.co.nr/transmission.html για δειτε και αυτο μηπως ειναι πιο καλο.

**γενικα ειναι ψιλο μανικη η ολη διαδικασια διοτι πρεπει να αλλαξω κ το  firmware που εχω τωρα στον δισκο δηλ να κανω αυτο εδω: http://www.thelab.gr/showpost.php?p=777311&postcount=122

δηλ καλα κρασια!!!

vriareos]

Εχει ο γιος μου εναν WD δικτυακο κ λεω ναδοκιμασω την τυχη μου

 

εκανες τιποτα πατερα!!!!!!!!!!!!!!

vriareos]

Εχει ο γιος μου εναν WD δικτυακο κ λεω ναδοκιμασω την τυχη μου

 

εκανες τιποτα πατερα!!!!!!!!!!!!!! ??????

Tuxer]

Αρχικα εχω κατεβασει και το ΟpenSuse 11.1  δεν το προτεινεις αυτο??? και τωρα εχω ξεκινησει και κατεβαζω και το .iso που μου πες . Ε θα κανω οτι εκανα κ στο ubuntu ενα swap3G  ενα ext312G   ενα ext2 80M  και ενα ext3 /home ολο τον υπολοιπο δισκο. 3 μερες δουλευε κανονικα,φευγω παω εξω και γυριζω κ ηταν ολα ανω κατω μια το firewall δεν ετρεχε κ ολα τα αλλα οπως ειπα κ πριν,δηλ με μια λεξη ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

To παρτισιον του συστήματος κάνε το δεκάρι. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω.
Swap δεν βάζεις; Αυτά τα 80mb που φτιάχνεις δεν είναι swap διότι νέε μου το swap δεν είναι ext2 αλλά είναι swap. ( οπότε όταν φτιάχνεις παρτίσιον για swap το επιλεγεις από το μενού ως swap).

Τα ρέστα σου home . Εγώ / και home τα κάνω ext 3. Το ext2 δεν κάνει journaling είναι για να δίνει λίγο ταχύτητα στα πιο αργά μηχανήματα ( για να στο πω με απλά λόγια).

Εγώ δεν θα σου σύστηνα suse γιατί δεν είναι ίδιο ίδιο με το ubuntu και φοβάμαι ότι θα μπερδευτείς αν δεν ξέρεις να το σετάρεις. Το mint είναι ακριβώς σαν το ubuntu αλλά ..."εμπλουτισμένο" και πιο φιλικό.

( μπορείς βέβαια να φορμάρεις και τα δύο μαζί. Βάζεις πρώτα το ένα και μετά το άλλο αλλά σε αυτή την περίπτωση κάνεις ένα swap κοινό.)

Οσο για το deluge που λες δεν μπυ αρεσε μου χαλασε τον δισκο δηλ μου τα εκανε ανω κατω στον δικτυακο και παραλληλα μου εσβησε τα .torrent αρχειακια οταν εκανα διαγραφη απο το seddarisma το ιδιο και το Ktorrent ετσι βρηκα το qBittorrent και εκανα την δουλεια μου,οσο για το Firewall ενταξει θα κατεβασω αυτο που μου πες,αλλα ναι οντως ειναι οπως τα λες εχω και στα 2 royter εσωτερικο κ τα εχω ρυθμισει στο full!!!!.

 

Δεν σου έσβησε τα αρχεία. Απλά το ktorrent είναι σε kde, άρα οι ρυθμίσεις του είναι στους κρυφούς φακέλους του kde και εκεί είναι και οι trackers σου, ενώ το deluge φτιάχνει δικό του κρυφό φάκελο μέσα στο home σου.
( δηλαδή τι ήθελες να πάρει το ένα πρόγραμμα αυτόματα τους trackers του άλλου .. αυτό δηλαδή που το είδες να γίνεται; - σαν πολύ απαιτητικό σε βλέπω φίλε :P )

Ο συγκεκριμενος δισκος επειδη τρεχει καθαρα Linuxaki εχει την δυνατοτητα να του περασεις αυτο και να τον κανεις pc-δισκο και να τα κανει μονος του,επειδη λοιπον δεν το κατεχω το θεμα για αυτο ειπα να ρωτησω εσας εδω μπας κ το καταφερουμε.ενα αλλο link ακομα ειναι και αυτο εδω :  http://thelab.gr/showthread.php?t=47073

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, δεν ξέρω και ως εκ τούτου δεν απαντώ για να μην σε πάρω στον λαιμό μου. Εμένα ο δικός μου WD όταν κλείνω το pc κλείνει μαζί του, γιατί τον έχω mounted σε laptop που μόλις κλείσει κλείνει και τις θύρες usb. Βέβαια έχω ακούσει ότι στα desktops οι θύρες εξακολουθούν να είναι ενεργές και μετά το κλείσιμο του υπολογιστή. Πιθανότατα σε αυτό βασίζεται αυτό που λες.. Αλλά και πάλι δεν το έχω δοκιμάσει και δεν έχω ούτε μισό desktop εδώ για να το δοκιμάσω.. ( sorry).
Aλλά περίμενε και εσύ λιγάκι γιατί εδώ μπαίνει τόσος κόσμος που όλο και κάποιος θα το έχει δοκιμάσει και θα σου πει λεπτομέρειες.

οπου αυτος μου λεει να κανω τα εξης βηματα  03. To πανηγύρι
04a. File System
04b. Εγκατάσταση winSCP

13. Transmission με Clutch Web Interface (από Daidalos)

και παλι δεν ειναι και τοσο ετσι ξεκαθαρος..

φυσικα τα 3 πρωτα οπως και να εχει τα εχω κανει εξ αρχης που πηρα τον δισκο.

 

http://www.mybook-linux.co.nr/transmission.html για δειτε και αυτο μηπως ειναι πιο καλο.

**γενικα ειναι ψιλο μανικη η ολη διαδικασια διοτι πρεπει να αλλαξω κ το  firmware που εχω τωρα στον δισκο δηλ να κανω αυτο εδω: http://www.thelab.gr/showpost.php?p=777311&postcount=122

δηλ καλα κρασια!!!

Βρε αυτός καλά τα λέει. Εγώ που να τα δοκιμάσω για να σου πω τι γίνεται;
Περίμενε να σου απαντήσει και κάποιο από τα παιδιά εδώ. Μη βιάζεσαι.. Κοίτα εσύ να δεις τι θα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή αφού το ubuntu σου κάνει νερά, και μέχρι να τα φτιάξεις αυτά θα έχει έρθει και η απάντηση σου εδώ. ( να μη βιάζεσαι.. Άμα βιάζεσαι θα τα φτιάξεις λάθος και μετά δεν θα δουλεύουν :) Άλλωστε εδώ έχει πληροφορίες να έχεις να δοκιμάζεις μέχρι του χρόνου.. :D )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=766

 

με βαση αυτο εδω κινηθηκα στο να στησω το μηχανημα μου αλλα φυσικα με αλλες χωριτικοτητες ext 2 80M , swap 3G , ext312G , /home ext3 το υπολοιπο του δισκου!.

 

Αν ειχες δουλεψει το mTorrent στα Wind θα καταλαβαινες τι λεω,δηλ οταν πας σε ενα torrent και του λες"Αφαιρεση" το αφαιρει απο τον torrent client , ε το ktorrent&deluge μου τα εσβησαν εντελως!! κ αυτο μου την εσπασε γμτ,καλα μην με μαλωνεις θα τα θυμηθω σιγα σιγα κ παλι!!

Aυτό που λες δεν ισχύει. Στο deluge έχει επιλογή να αφαιρέσεις είτε σκέτο τον tracker από το πρόγραμμα, είτε τον tracker μαζί με ότι έχει κατεβάσει μέχρι εκείνη την στιγμή από data ( σε όποιον φάκελο τα αποθηκεύεις... είπαμε ότι έχει επιλογή για αυτο).
Έκανες κάποια πατάτα καλέ μου και για αυτό σου έσβησε τα αρχεία. ( λα λα λα λα λα λα λα λα λα ... αλλά δεν θα την ξανακάνεις γιατί τώρα στο είπα το κόλπο.. λα λα λα λα λα λα ;) )

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.

Εννοουσα οτι,εκανες delete απο το προγραμμα κ μετα πηγαινες στο φακελο κ το .torrent αρχειο ελλειπε ασχετα αν υπηρχε αυτο που ειχε κατεβασει με καταλαβες???

 

Περασα στο pc το LinuxMint αλλα εκανα ενα search Smb4k και δεν εβγαλε τιποτα... τι θα κανω που πρεπει για τον δικτυακο δισκο να βλεπει τα folders ενας οποιοσδηποτε torrent client.. τι λυσεις εχουμε???

Ε εννοείται ότι δεν θα βρεις το Smb4K ( samba for Kde). Aφού είσαι σε περιβάλλον gnome. Ψάξε για σκέτο samba, ( το οποίο αν δεν απατώμαιι έρχεται εγκατεστημένο by default). Αν τώρα ντε και καλά θες αυτό που είναι για kde χτύπα kde και samba στον package manager να δεις με τι όνομα θα στο βγάλει. ( καμιά φορά τα πακέτα η κάθε διανομή τα δίνει και με διαφορετικά ονόματα.).

Μμμμ... Αν το αρχείο που σου φέρνει κάτω τον tracker το έβαζες να στο ανοίγει κατευθείαν το deluge λογικό είναι ότι όταν το έσβηνες απο εκεί θα το έχανες κανονικά. Όταν βάζεις να σου ανοίγει κατευθείαν η εφαρμογή torrent το αρχείο του tracker που κατεβάζεις, τότε δεν στο αποθηκεύει στον δίσκο αλλά το κρατάει στα temporary του browser και στο φορτώνει από εκεί. Έτσι μόλις κλείσεις τον browser και καθαρίσει το κασέ του ... χαίρεται αρχείο!! ;) 

Γιατί όμως κρατάς τα αρχεία που έχουν τους trackers;; ( εγώ δεν τα κρατάω ποτέ.. )

 

*******

Η άλλη μου επιλογή, είναι ο υπόλοιπος κόσμος.