Πρόβλημα με kde

teo18 | Παρ, 06/26/2009 - 20:13 | 2' | 5

Γεια σας,

Έχω 2 προβλήματα με το kubuntu:

1ον όταν το ανοίγω πέφτει η φωτεινότητα της οθόνης. Οκ με τα hotkeys του λαπτοπ διορθώνεται αλλά αμά το κάνω κάθε φορά που το ανοίγω δεν έχει νόημα. Υπάρχει καμμία ρύθμιση να μένει μόνιμα η φωτεινότητα στην σκάλα που θέλω;
2ον δεν μπορώ να μπω στο wifi μου. Α με το που ανοίγει η επιφάνεια εργασίας μου πετάει ένα παράθυρο που λέγεται kde wallet service και μου λέει να βάλω ένα κωδικό. Του βάζω τον κωδικό που έχω όταν κάνω logg αλλά μου λέει error. Αυτό το μνμ μου το πετάει και όταν πάω να βάλω το pass για να συνδεθώ στο wifi. Και δεν μπορώ να μπορώ καν να συνδεθώ στο ιντερνετ.

 

 

Υ.Γ Έχω λαπτοπ turbo-x 4gb ram στα 2.53ghz και κάρτα γραφικών την GeForce 9300M GS. A και το kubuntu είναι χ64.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν είναι ο ίδιος κωδικός! Κάποια στιγμή, την πρώτη φορά που άνοιξε το KDE wallet, έδωσες έναν κωδικό. Αυτόν πρέπει να δώσεις, δεν έχει σχέση με τον κωδικό του χρήστη ή του root.

Και άμα δεν τον θυμάμαι; Πάντως ένα κωδικό έχω για οπουδήποτε. Άρα αυτόν θα έδωσα λογικά. Αλλά τον βάζω και μου λέει έρορ.

Δεν μπορώ να δω ποιον έβαλα;

Απο οτι θυμάμαι κι εγώ με την σειρά μου, δοκίμασε να σβήσεις τον κατάλογο ./kde4/share/apps/kwallet (υποθέτοντας οτι έχεις KDE4, αν έχεις 3 τότε ./kde/share......) Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις εφαρμογή που το θέλει, θα το ξανασετάρεις, ή μπορεις να επιλέξεις να μην ξαναχρησιμοποιηθεί το kwallet.

Edit: Τώρα το είδα, το "control center" του  KDE έχει εργαλειάκι ρύθμισης του kwallet. Δοκίμασε πρώτα απο εκεί!

Κάπως έτσι λύνεται φαντάζομαι.

Thx Teddy. Μπήκα στο δίκτυο επιτέλους αλλάζοντας τον κωδικό. Με την φωτεινότητα τι μπορώ να κάνω;

 

Υ.Γ Τελικά είναι δύσκολο το kubuntu.

Για την φωτεινότητα δοκίμασε μια απο τα ίδια. Στο πίνακα ρυθμίσεων του KDE, στην δεύτερη σελίδα, διαχείρηση ενέργειας, επεξεργασία προφίλ, πας στο προφιλ που χρησιμοποιείς πχ όταν είσαι στην τροφοδοσία, και πατάς στο κουμπάκι οθόνη, εκεί μπορείς να ρυθμίσεις την φωτεινότητα.

 

Πιο δύσκολο δεν νομίζω οτι είναι. Πιο κακοστημένο σίγουρα.