MS: Παραβιάζετε 235 πατέντες μας!

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 4' | 11

Το περιοδικό Fortune σε ένα πρόσφατο άρθρο του, ξεκινά με ύμνους στην υψηλή ποιότητα του ελεύθερου λογισμικού, την κοινότητα που το αναπτύσσει και την ευελιξία και προσαρμοστικότητα του.

Συνεχίζει όμως με την εκπληκτική 'είδηση' ότι η Microsoft υποστηρίζει ότι 'ένας από τους λόγους της υψηλής ποιότητας του ελεύθερου λογισμικού είναι ότι καταπατά πάνω από 200 (!) πατέντες' της Microsoft.

Μάλιστα, το άρθρο υποστηρίζει ότι η Microsoft θα αρχίσει να ζητά δικαιώματα (royalties) για τις 'καταπατημένες' πατέντες της και αναφέρει κάποιες εταιρείες (Wall-Mart, Goldman-Sachs, κλπ) ως παραδείγματα εταιρειών που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση...

Σύμφωνα με το άρθρο, οι Brad Smith (General Counsel) και  Horacio Gutierrez (licensing chief) της MS ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει 235 καταπατημένες πατέντες...

Το άρθρο συνεχίζει με αναφορά στον R. Stallman και τον Eben Moglen, δικηγόρο του FSF, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι 'η δράση δεν είναι στους αριθμούς, αλλά στην πολύ αυστηρή ποιοτική ανάλυση της κάθε περίπτωσης'.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει τη συμμαχία OIN (Open Invention Network, δείτε τεύχος 13, σελ. 69) που έχουν συστήσει η IBM, η Novell, η Red Hat, η Sony, η NEC και άλλες εταιρείες με σκοπό τη συλλογή πατεντών που θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα του Linux σε περίπτωση 'επίθεσης' από την πλευρά της MS.

Το γελοίο του ζητήματος είναι ότι ο Smith της Microsoft φέρεται να δηλώνει ότι ο ίδιος ο πυρήνας Linux παραβιάζει 42 πατέντες!

Στη συνέχεια το άρθρο κάνει μια μίνι αναδρομή στη δημιουργία του GNU, του GNU/Linux και εν τέλει των open-source αδειών χρήσης. Το ενδιαφέρον του FUD άρθρου είναι ότι στο τέλος προσπαθεί να σκιαγραφήσει ως εσωτερικό πόλεμο ή 'σχίσμα' τις διαφορές μεταξύ των απόψεων του FSF και  των όσων υποστηρίζουν την έννοια Open-Source, ενώ για κερασάκι αναφέρει το ιστορικό της συμφωνίας MS-Novell και των αντιδράσεων του FSF και της κοινότητας. Μάλιστα, το άρθρο προς το τέλος καταλήγει να αναφέρει ένα σωρό εταιρείες που υποτίθεται ότι πείστηκαν από τη συμφωνία και αγόρασαν κουπόνια της Novell από την MS (Credit Suisse, Deutsche Bank, AIG Technologies, HSBC, Wal-Mart, Dell και Reed Elsevie).

Κοντολογίς, πρόκειται για ένα εξαίρετο δείγμα 'καλογραμμένου' FUD που καλό είναι να διαβάσουμε όλοι.

Δείτε περισσότερα:
http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2007/ 05/28/100033867/index.htm?section=money_latest

dimitris2007-5-14 10:38:56

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To eida to prwi & efaga friki!! Anamenomeno fysika. Allwste pisteyw akradanta oti ta Vista einai & to teleytaio leitoyrgiko, poy kykloforei i MS, me ti morfi poy kseroyme, toylaxiston!Bebaia ola ayta ta leei mia etaireia tis opoias o kwdikas einai kleistos & mporei na periexei oti thelei. De pisteyw, fysika oti epi toy parontows tha symbei kati. Allwste eimaste en anamoni GPL3, poy tha einai sigoyra poly meletimeni gia na akyrwvei diafora tetoia paranoika. Pantvws an anoige pote o kwdikas twn windows kaneis de tha ekplagotan an ebriske megala komatia kwdika Unix, mesa tous! H ousia einai mia: H MS parapaiei. To Linux anebainei , i Google kathe ebdomada (kyriolektika!) ginetai & pio isxyrh, ara???
ps: Sorry gia ta greekenglish, ma grafw apo ena arxaio pc tis doyleias, poy trexei ena mikro Dream.
ps2: Το πρωτοειδα στο site της EEXI. Για ριξτε μια ματια & στα αλλα θεματακια. Εχει απο ενδιαφερον ως γελιο...!!
linuxformat2007-6-21 13:35:41

Παιδια ειναι παρα μα παρα πολυ απλο.
Πριν 4 ημερες το Google δηλωσε ανοιχτα το τελεσίγραφο του πολέμου κατα της ακατανόμαστης.
Ο κυβος πλεον εριφθη, και αφου το Gubuntu θα μπει στα σπιτια των χρηστων Google (αν και για φετος απ οτι καταλαβα ο κυριος στοχος που θα χτυπηθει θα ειναι το ms office και τα Svista ερχονται δευτερα σα στοχος σαν κερασακι στην τουρτα).
Ηταν αναμενομενο, και ηταν θεμα χρονου και διαπραγματευσεων μεταξυ του Google και της Red Hat. Αν η δευτερη εδωσε το πρασσινο φως,  σε κανα δυο χρονακια στην ακατανομαστη δε θα δουλευουν πια προγραμματιστες αλλα λασπολογοι δημοσιογραφοι, και αντι για κωδικας θα γραφονται "πυρηνα αρθρα" και δηλωσεις σαν το παραπανω (που αν σκαλισεις το site της βριθει απο τετοια)

brave, που ανακοινώθηκε "το τελεσίγραφο του πολέμου" από την Google; Έχεις κάποιο link;

Δεν υπάρχουν ακόμα ούτε domains, π.χ. gubuntu ή goobuntu. Και αν θυμάμαι καλά ο Dibona είχε δηλώσει ότι το Ubuntu που χρησιμοποιούν στην Google δεν θα βγει ποτέ προς τα έξω.

Το αυτο θυμαμαι & εγω & μαλιστα αφου καποια στιγμη η Google παραδεχτηκε την υπαρξη του Googlbuntu (αν θυμαμαι καλα το ονομα) ξεκαθαρισε οτι προκειται για κατι καθαρα εσωτερικο. Μαλιστα ο Dibona ειχε ξεκαθαρισει πως κατι τετοιο (η εκδοση ενος OS για μαζικη χρηση ΔΕΝ ειναι στις προθεσεις της Google. Προσωπικα δε νομιζω οτι θα εκανε τωρα μια τετοια κινηση η Google. Το σιγουρο, νομιζω, οτι ειναι οτι οι στοχοι της Google αυτη τη στιγμη ειναι αλλοι & σιγουρα εχουν να κανουν & με αλλες εξαγορες. (Παντως οτι οι Μ$ & η Google θεωρουνται αντιπαλοι ειναι γεγονος & αναποφευκτο,ισως!) 

linuxformat]brave, που ανακοινώθηκε "το τελεσίγραφο του πολέμου" από την Google; Έχεις κάποιο link;

δες αυτό ,sorry που είναι από άλλο περιοδικό δεν το κάνω για διαφήμιση αλλά επειδή ήταν η απάντηση στην ερώτηση σου...

¶μα δεν θες αυτό το post διέγραψε το
http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=3154

εεε... ρε παιδια, την παρασκευη πρωτοδημοσιευτηκε στο inquairer, και ψιλοβουηξε σε διαφορα φορουμ αυτη η ιστορια, χαμπαρι δεν πηρατε?
Για το Gubuntu μεχρι την περασμενη εβδομαδα ειχε κανει παλι δηλωσεις πως προς το παρον δε θελουν να βγει ωστε να μη φανουν σαν αντιπαλος της red hat (η τελευταια δηλωση αφηνε να ενωηθει πως βρισκονταν στο τραπεζι με τη red hat ωστε να βρουν τη χρυση τομη)
Στο τελος της εβδομαδας ο Eric δηλωσε ευθεως πως θα μπει στα χωραφια της ms.
Το link που δινει ο SmaTheGreek είναι Ελληνικο αρθρο σχετικα με τις δηλωσεις



brave2007-5-16 17:26:58

OK. Να το αρχικό link
http://www.redherring.com/Article.aspx?a=22241&hed=Googl e+Comes+Clean+on+Microsoft+

Διαβάστε το και πείτε μου από που προκύπτει ακριβώς οτιδήποτε σχετικό με "το Gubuntu" ή ότι "θα μπει στα σπιτια των χρηστων Google".

Επιτρέψτε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για κάτι που όχι μόνο domain δεν είναι αλλά δεν εμφανίζεται κάν από την ίδια την Google είτε με απλή αναζήτηση είτε με σύνθεση αναζήτηση στο site της.

Στο παραπάνω link, γίνεται αναφορά στο Search, Ads and Apps
μότο του Schmidt που απλά μεταφράζεται στο "είμαστε μάγκες στα πρώτα δύο, θέλουμε να χρησιμοποιείτε και τις online εφαρμογές μας". Καμία αναφορά σε λειτουργικό, Linux ή Windows, nada, nothing else. Ούτε βλέπω κάπου ευθείες βολές εναντίον της MS. H μόνη αναφορά στην MS ήταν στην ερώτηση μιας δημοσιογράφου για το "πως η google θα αποφύγει να γίνει νέα Microsoft"...Χαιρετίσματα δηλαδή.

Επί της ουσίας, το ότι χρησιμοποιεί η Google 1 ή 10 διανομές Linux για εσωτερική χρήση (και ίσως ελαφρώς παραλλαγμένες για τα κόλπα της) δεν λέει τίποτε απολύτως. Θα λέει αν αποφασίσει να βγάλει δική της εκδοχή Linux ή ακόμα καλύτερα αν αποφασίσει να βάζει ένα "get ubuntu/suse/debian/fedora/whatever - the real os" ως banner σε κάθε search ή αν αρχίσει να χρηματοδοτεί απευθείας το Ubuntu ή ακόμα καλύτερα το Debian ή κάποια διανομή.

Προς το παρόν, το μόνο που κάνει είνα να χρηματοδοτεί το Google Summer of Code, πράγμα θεσπέσιο. Αλλά καμία σχέση με απευθείας ανταγωνισμό με τη MS. 

Επι του θεματος. Τα σχετικα με gubuntu, googlbuntu η οπως αλλιως, που θα κυκλοφορησει η Google & θα αντικαταστησει τα winow$, ειναι μαλλον παραπληροφορηση που εχει ξεκινησει εδω & καιρο & μαλλον ευσεβεις ποθους, απaνταχου χρηστων. Συγκεκριμενα: Goobuntu η Gubuntu.

Πιο λεπτομερες ειναι αυτο. Φυσικα πουθενα απο αυτα δε προκυπτει πως θα διαθεσει καποιο OS η Google!

 Η αληθεια ειναι πως η ιδια ειδηση εχει αναδημοσιευτει με πολλες παραλλαγες οπως φαινεται σε διαφορα sites... (το πρόσεξα δυστυχως)
Ισως ο καθε ενας ειδε αυτο που ηθελε να δει, ομως και παλι, αν σταθουμε στον τροπο που το παρουσιαζει το pc-mag νομιζω πως στο βαθος εξακολουθω να θεωρω πως πισω απο τις λεξεις κρυβεται ενα τελεσιγραφο πολεμου....

Corporate κόλπα, θα έλεγα εγώ...Μην τσιμπάμε και βρεθούμε με νέα Microsoft στα καλά καθούμενα....