απαράδεκτο ! δεν υπαρχει υπολογιστης χωρις windows προεγκατεστημενα?

hellaspc1 | Τετ, 04/08/2009 - 17:48 | 2' | 6

απαραδεκτο παιδια αυτο. να πωλουνται υπολογιστεσ με προεγκατεστημενα ta vista  και χωρις να σου δινουν και cd.. 

το θεμα μου δεν ειναι τα vista.. Χ@@@@α εμενα με νοιαζει να βρω ετοιμο φορητο  ( κυριως εκει ειναι το προβλημα) χωρις λειτουργικο!! πως λενε τιμη χωριε λειτουργικο?

στο θεμα των σταθερων ειναι ο ευκολο.. αν δηλαδη σταμαπαρεις εναν, κια εχει ηδη προεγκατεστημένα vista,  και εμεις δεν τα γουσταρουμε βρε αδερφε, πως το λένε..?? ο μονος τροπος για να απαλλαγείς απο αυτα  και χωρίς να  χωρις να εισαι αναγκασμενος να τα πληρωσεις με το έτσι θέλω ( προεγκατεστημένα) , ειναι να αγορασεις την ίδια συνθεση σε κομμάτια.

ετσι είναι. το καλό το παλληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι..

τωρα θα μου πεις ειναι οι κομπινες που κανει η μικρο - μαλακή.... ( microsoft για οσους δεν το πιασαν.. )

εμενα σεν με νοιαζει... τι θα γινει με αυτην την κατάσταση παιδια ??? αμαν. αγανακτησα !!!

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

με μία αναζήτηση, θα δείς ότι τάχουμε ξαναπεί.

λύση είναι οί Έλληνες κατασκευαστές (turbox, innovator κλπ) (ή η dell με προεγκατεστημένο ubuntu -ναί υπάρχει καί στην Ελλάδα), πού το παίρνεις χωρίς λειτουργικό αν θές.

άλλη λύση, αν έχεις τα κότσια καί τον χρόνο να πάρεις το laptop μόλις το αγοράσεις, να έρθεις σε επικοινωνία με την εταιρία, καί να πας εκεί γιά να σβήσουν το partition με τα win (πληροφορίες από forums λένε ότι ισχύει τουλάχιστον γιά dell καί hp).

====

the hamster's is out there

Η αλλη "λύση" είναι τα barebone συστήματα, που τους φοράς από πάνω ό,τι θέλεις εσύ. Αλλά αυτό απαιτεί πολλές γνώσεις (δεν μπορείς να κάνεις ξεκάρφωτα όποιους συνδυασμούς θέλεις εσύ στα υλικά που θα βάλεις), συνεργασία με το τεχνικό τμήμα του καταστήματος και πολύ χοντρό πορτοφόλι. Ο θεός να την κάνει λύση, δηλαδή. Και για του λόγου το αληθές, κάνε ένα απλό πείραμα: μπες π.χ. στο online κατάστημα του Πλαίσιου (δεν κάνω διαφήμιση ε) και "συναρμολόγησε" ένα laptop με τα φθηνότερα υλικά που θα βρεις στις λίστες τους, δηλαδή ένα σύστημα "της πυρκαγιάς". Το έκανα το πείραμα και το μαλλί πήγε στα 769 ευρώ, χωρίς εγγύηση παρακαλώ, την οποία πληρώνεις φυσικά εξτρά. Συγκεκριμένα, σε ένα barebone Turbo-X-Prime GS, "φόρεσα" επεξεργαστή Intel Core 2 Duo T5750 (549 ευρώ), μνήμη Transcend JetRam 1GB (99 ευρώ), σληρό δίσκο Seagate 160GB (19 ευρώ) και ένα DVD-RW drive (49 ευρώ) και μία Intel MiniCard 1GB (25 ευρώ). Πόσα ευρώ εξοικονόμησα απ' αυτή τη συναρμολόγηση; Τα 65 ευρώ των Windows Vista Home Basic...

 

-- never run out of RAM

alfisti, το καίριο ερώτημα είναι: όταν σου σβήσουν το partition με τα Windows (επίσημα από την εταιρεία, γιατί αν το σβήσεις εσύ δεν έχει νόημα) θα σου επιστρέψουν και τα 65 ευρώ του λειτουργικού που δεν χρησιμοποίησες ποτέ; (Φυσικά, δεν το κάνουμε θέμα για τα λεφτά, αλλά για το γαμότο της υποθέσεως.) Αν πράγματι το κάνουν αυτό, τότε ζούμε σε έναν παράδεισο τιμιότητας και δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι...

-- never run out of RAM

Tις τελευταιες μερες κοιταζα για κανα μικρο laptop η ακομα καλυτερα notebook, για συνταξιοδοτηση του γερασμενου laptop μου.
Φυσικα δεν ηθελα κατι που θα ειχε μεσα την οποια version windows.
Οι επιλογες μου στα ΕΤΟΙΜΑ LINUX notebooks & latops πολλλες ειναι η αληθεια (μιλαμε για προεγκατεστημενο Linux).
Tελικα πηρα ενα notebook Assus της σειρας eee,που εχει προεγκατεστημενη μια εκδοχη του Xadros Linux, ειδικα για notwbooks.
Προσωπικα πιστευω οτι τα συναρμολογημενα pc/lap/not & δη της αναφερομενης πιο πανω εταιρειας, δεν ειναι & οτι πιο... εξυπνο.
Οπως & να εχει το γεγονος ειναι ενα: Εκει εξω υπαρχουν μηχανηματα με προεγκατεστημενο Linux....

sgikas]

alfisti, το καίριο ερώτημα είναι: όταν σου σβήσουν το partition με τα Windows (επίσημα από την εταιρεία, γιατί αν το σβήσεις εσύ δεν έχει νόημα) θα σου επιστρέψουν και τα 65 ευρώ του λειτουργικού που δεν χρησιμοποίησες ποτέ; (Φυσικά, δεν το κάνουμε θέμα για τα λεφτά, αλλά για το γαμότο της υποθέσεως.) Αν πράγματι το κάνουν αυτό, τότε ζούμε σε έναν παράδεισο τιμιότητας και δεν τόχουμε πάρει χαμπάρι...

-- never run out of RAM

είχα διαβάσει -δεν θυμάμαι πού, αλλά σε forum βέβαια- ότι η hp επέστρεψε γιά xp 35 γιούρο (μην περιμένεις τιμή πώλησης, αλλά κάτι σαν χοντρικής).

-είναι το γαμώτο όμως-.

====

the hamster's is out there

Θα σας ενημερώσω επίσημα πάνω σε ευτό το θέμα.

Πριν περίπου 6 μήνες είχαμε επικοινωνήσει με 5 εταιρείες κατασκευαστών φορητών για να προμηθευόμαστε φορητά χωρίς λειτουργικό.

Τι στόχους δεχτήκαμε (πώληση 100 τεμ. τον μήνα) ότι όρους έθεσαν τους δεχτήκαμε τελικά όμως τίποτα! Οι ίδιες οι εταιρείες είναι δέσμιες της Microsoft και της πολιτικής των πωλήσεων τους για κέρδη αφού υπάρχει η σχετική επιδότηση από Microsoft αν πιάσουν στόχους!!!! Και δεν συζητάμε π.χ. για 20-30000 δολλάρια!. Αυτή ήταν ή άτυπη εξήγηση product manager που μας είπε τα πράγματα με το όνομα τους!

Μετά στραφήκαμε στην Dell που διανέμει έξω τα φορητά της με Ubuntu, Μας έδωσαν τηλέφωνα για την εδώ αντιπροσωπεία και με λίγα λόγια δεν τα εισάγουν γιατί θεωρούνται αντιεμπορικά! Θέσαμε την απάντηση στην Dell εξωτερικού στις 14 Ιανουαρίου μέσω mail. Ακόμα περιμένουμε απάντηση.

άλλη απορία;

Ipm Technologies Css Επίσημοι AMD Specialists με ειδίκευση στους Opteron. Υποστηρικτές Linux Ubuntu www.amd.net.gr