KINGSTON USB DATATRAVELER HYPERX ΔΕΝ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙ

toby | Τετ, 02/04/2009 - 13:58 | 2' | 17

Καταρχάς γεια σε όλους σας μιας και πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί με έχετε είδη βοηθήσει διαβάζοντας τις διάφορες λύσεις και παρουσιάσεις που κάνατε , κάνοντας τα πρώτα βήματα στο linux.
Τώρα το πρόβλημα μου;;;
Είχα εγκαταστήσει το sidux το ΠΟΝΤΟΣ σε ένα παλιό usb flash που είχα και όλα πήγαν πολύ καλά , εγκατέστησα και άλλα προγράμματα και γενικά το έφτιαξα όπως το ήθελα .
Άλλα ήταν αργό το usb και το sidux σερνόταν με αποτέλεσμα να αποφασίσω να πάρω ένα καινούργιο μεγαλύτερο και γρηγορότερο .
Πήρα το KINGSTON USB DATATRAVELER HYPERX DTHX/8GB .
Εγκατέστησα το sidux όλα καλά κάνω επανεκκίνηση αλλά ανακαλύπτω ότι το BIOS το αναγνώριζε σαν floppy drive .Δίνω εκκίνηση από floppy με πρώτη επιλογή floppy το kingston αλλά τίποτε δεν μπουτάρει.
Υπάρχει λύση;;;;; βοήθεια !!!!!
Α!!! αν παίζει σημασία το matherboard είναι DFI NF4 SLI-DR

Δώσε αστέρια!

MO: 1 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

κατ αρχάς μού φαίνεται παράξενο, μιά καί το usb είναι καινούριο, ενώ με την ίδια motherboard δεν είχες πρόβλημα. σωστά?

δεν έχω ... linuxάδικη λύση (δεν το έχω χρειαστεί ποτέ), αλλά δοκιμάζεις ή ξαναεγκατάσταση αφού διαμορφώσεις το φλας από το gparted καί τού προσθέσεις -με δεξί κλικ- το flag : boot.

άλλη λύση δοκιμασμένη κάποτε είναι με το καλύτερο εργαλείο πού υπάρχει γιά φλασάκια, αλλά δυστυχώς μόνο win

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?swItem=MTX-UNITY-I23839&lang

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Πριν την εγκατάσταση του sidux το είχα κάνει format με το gparted .Το flasaki τα linux το αναγνωρίζουν κανονικά όπως και τα win το πρόβλημα είναι ότι στο bios το αναγνωρίζει όχι σαν usb hard drive αλλά σαν floppy και δεν κάνει από εκεί εκίνηση .
Ενώ τα άλλα flash τα αναγνωρίζει σαν usb hard drive και γι αυτό δεν είχα πρόβλημα .Θα δοκιμάσω αυτά που προτίνεις και επανέρχομαι .Ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Τίποτα ούτε με το εργαλείο της hp ούτε με το flag : boot
Με βλέπω για άλλο φλασάκι γιατί ανοιχτό επιστροφή δεν γίνεται

Και 'γω έχω ένα KINGSTON USB DATATRAVELER 4gb. Σε παλιό pc , ενώ το αναγνωρίζει , μου βγάζει μήνυμα cannot find kernel image: linux boot:
, όποια διανομή κι αν βάλω. Σε νεώτερους υπολογιστές τα αναγνωρίζουν κανονικά. Στο google βρήκα παρόμοια πρόβλήματα με την μάρκα αυτή , χωρίς να γνωρίζει κανένας γιατί συμβαίνει αυτό. Δοκίμασε σε άλλους υπολογιστές μήπως συμβαίνει το ίδιο .

Λοιπόν κι εγώ είχα πρόσφατα προβλήματα με ένα τέτοιο φλασάκι (KINGSTON DATA TRAVELLER 8GB) και νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι λάθος αν και ακολούθησα οδηγίες βήμα προς βήμα για το στήσιμο και την εγκατάσταση διανομής (PCHamsterOS) ώστε να μπουτάρω από εκεί. Θα κάνω καμιά προσπάθεια επιπλέον και μια καινούρια εγκατάσταση καλού-κακού και θα επιβεβαιώσω αν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς τι κάνουμε, πάμε για καινούριο φλασάκι? Κι αν ναι έχει κάποιος να προτείνει κάτι?

Και αν πάμε για άλλο φλάσακι , να σιγουρευτούμε πως δεν θα έχουμε πρόβλημα πάλι.

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το ποιο είδους φορμάτ έχει το φλασάκι. Την έχω πατήσει και εγώ με έναν δίσκο έτσι πιθανολογώ ότι αυτό φταίει που δεν μπουτάρει από το φλας ο υπολογιστής.

Επίσης δες και αυτό το προγραμματάκι το οποίο εκτός ότι δημιουργεί iso images σε οποιοδήποτε φλασάκι θες για διάφορες διανομές, ( έχει και λίστα να διαλέξεις), μπορεί να τις εγκαταστήσει κιόλας όπου του πεις εσύ. Δεν ξέρω αν σου κάνει για την περίπτωση σου αλλά έχε το υπόψιν σου .. http://unetbootin.sourceforge.net/

Οτι και να χρησιμοποίησα με το συγκεκριμένο φλασάκι δεν κατάφερα τίποτα.Και αυτό χρησιμοποίησα <> και το εργαλιακι της HP και άλλες διανομές και format διάφορα και ότι άλλο βρήκα από το ιντερνέτ . Τελικά το πούλησα σε ένα φίλο και πήρα ένα άλλο της ocz και έκανα την δουλεία μου . Ήθελα να εγκαταστήσω το sidux (live usb flash linux)
Το πρόβλημα ήταν ότι το bios δεν το αναγνώριζε σαν σκληρό δίσκο αλλά σαν δισκέτα σαν floppy και ενώ έδινα πρώτη εκκίνηση στην δισκέτα αυτό τίποτε , πρώτη φορά το συνάντησα αυτό και μου έσπασε τα νεύρα καθώς μου έφαγε και κάμποσες ώρες στο να ψάχνω τι λάθος έκανα ή τι φταίει .
Γι'αυτό αν θέλεται live usb flash linux μακρια από το συγκεκριμένο φλασάκι παρότι απο τι λέει η εταίρια του είναι και από τα πιο γρήγορα .
Α!!!!!! και επι τη ευκαιρία εγκατέστησα το sidux το Ουρανός .
Και μάλιστα κατέβασα πρώτα το KDE το full κοντά στα 2 GB αλλά άξιζε τον κόπο τα πάντα με την πρώτη . Αναγνώρισε όλλες μου τις συσκευές (εξωτερικό σκλήρο , κάμερα . ακουστικά , εκτυπωτή , κλπ ) Ελληνικά με την πρώτη και από προγράμματα ;;; όλλα σχεδόν μόνο κανα vlc και codec θες και η εγκατάσταση το πολύ ένα 20λεπτο για το KDE full .
Το καλό έγινε καλύτερο .Μόνο που αυτόν τον καιρό θέλει προσοχή στα update.
Δεν είναι μόνο το MINT που τα έχει όλλα , ή αν το ΜΙΝΤ τα έχει όλλα , το Sidux τα έχει όλλα σε ένα usb flash όπου τα θες και όποτε τα θες .

πάντως να πω, ότι το ίδιο φλας της kingston αλλά σε 4gb δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

(καί από όσα έχω, το μακράν καλύτερο είναι το corsair voyager)

====

the hamster's is out there

Πάντως και γω τρεις φορές προσπάθησα, μια από την dvd διανομή και 2 από την cd για sidux και δεν ξεκινάε, ενώ τα αρχεία είναι μέσα στο usb κανονικά, και δεν είναι trascend είναι tribeca. Η διαμόρφωση η αρχική ίσως είναι όπως λένε τα παιδιά. Δεν έχω προλάβει να το ψάξω.

Εννοούσα το δικό μου φλασάκι που δεν εκκινεί το sidux δεν είναι kingston, αλλά tribeca. (Transcend είναι το άλλο που εκκινεί το eee-pc με ubuntu-eee κ μπερδεύτηκα)

Με τα φλασάκια γενικά απ΄ότι κατάλαβα θέλει μια προσοχή πιο φλασάκι επιλέγουμε . Και μάλλον θα φταίει αυτό που λεν τα παιδιά για το αρχικό φορμάρισμα .
Εγώ πρόβλημα συνάντησα με τα 1) KINGSTON USB DATATRAVELER HYPERX DTHX/8GB και 2)CORSAIR 8GB FLASH VOYAGER
και τα δύο τα έβλεπαν τα λίνουξ τα αναγνώριζαν , διάβαζαν τα αρχεία που είχαν μέσα , αλλά δεν μου κάναν boot.
Ενώ το CORSAIR 16GB FLASH VOYAGER GT είναι άψογο και boot και ταχύτητο .
Επίσης πολύ καλό και το OCZ 16GB ATV USB 2.0 FLASH DRIVE στο οποίο έχω μέσα τώρα το sidux ουρανός .
Επίσης πρόβλημα δεν συνάντησα με ένα παλιότερο φλασάκι τις twinmos 2gb που έβαλα Ρuppy .
A!!!!!! μην ξεχάσω πρόβλημα επίσης συνάντησα σε όποια PC πήγα να εκκινήσω με sidux live usb (μέσα το full kde+και άλλα προγράμματα ) και είχαν μνήμη κάτω από 1gb , ενώ το Puppy παντού εκκινούσε .

Νομίζω ότι το 1GB είναι απαγορευτικό για τις περισσότερες διανομές, όταν το iso τους ξεπερνά τα 500ΜΒ, συνεπώς ελάχιστα 2 GB και προτεινόμενα 4 GB και εμπειρικά τελείως προτείνω αν δεν είναι καινούργιο το flash, φορμάρισμα πριν την εγκατάσταση, ιδίως αν είναι fat 32 κλπ...Θα κάτσω να κάνω δοκιμές για το sidux τώρα ξανά γιατί το είδα στο live και μου άρεσε.

Πιστεύω ότι είναι θέμα format. Το έχω δει και σε φλασάκια αυτό το πρόβλημα αλλά και σε εξωτερικούς σκληρούς. Σε έναν seagate 150 gb που έχω π.χ, έχω συνέχεια πρόβλημα γιατί ο δίσκος είναι φορμαρισμένος σε ntfs. Αν τον φορμάρω σε κάτι άλλο δεν θα τον βλέπουν υπολογιστές με windows, σε ntfs βγάζει συνέχεια μικροπροβλήματα ( π.χ στο mint τον βλέπει σαν μονάδα ήχου ( ??? ) ενώ στο debian δεν το βλέπει καθόλου κατά περίσταση)...

Δεν ξέρω ποιου είδους φορμάρισμα είναι καλύτερο για τις εκάστοτε εφαρμογές αλλά νομίζω ότι πρέπει όταν αγοράζουμε ένα οποιονδήποτε αποθηκευτικό μέσο, είτε δίσκο είτε φλας, θα πρέπει το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε να τσεκάρουμε σε τι μορφή είναι φορμάρισμένο.

Τώρα αν θέλετε να μπορούμε και να κάνουμε μία δική μας έρευνα για το ποιο φορμάτ δουλεύει καλύτερα με ποιες διανομές ή εφαρμογές, ή και υπολογιστές για να δούμε ποια είναι η χρυσή τομή για αυτό το θέμα.

Πιστεύω όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το flash ήταν φορμαρισμένο σε κάποιο περίεργο φορμάτ που δεν δούλευε καλά στο boot.

καλησπέρα...
μετά από διάβασμα των παραπάνω ποστ θα καταλήξω και εγώ ότι μάλλον είναι θέμα φορμάτ...
έχω και εγώ δύο kingston data-traveler (2 gb kai 4gb)...
μετά από κάτι εγκαταστάσεις (ubuntu , sidux ...) , και τα δύο καταλήξανε να μην μπορεί να τα αναγνωρίσει κάνενα λογισμικό (windows , linux) , κανένα...???

χμ ...

έχω μια κόπια από ένα leopard και όταν ξεκινάει την εγκατάσταση σου δίνει την δυνατότητα να φορμαρείς δίσκους (disk utility) ...
από εκεί φορμαρίστηκε και .....ωχ όφ τόπικ ...σόρρυ....

για τα φλασάκια , μάλλον είναι θέμα μορφοποίησης...
fat , fat16 , ntfs κλπ...

E αυτό είπαμε και πιο πάνω. Μόλις το αγοράζεις πρέπει να το φορμάρεις.
Το ξέρετε ότι στον δίσκο μου τον seagate είχα βρει με τον που τον έβγαλα από το κουτί ιό; Τον adobeR.exe που είναι λέει trojan για τα windows;;; Πως βρέθηκε αυτό εκεί μέσα αφού ο δίσκος μόλις είχε βγει από το κουτί;
Τα φορμάρουνε σε ότι τους κατέβει στην Ελλάδα πριν τα πουλήσουν και ο θεούλης ξέρει σε τι τύπο τα έχουν φορμάρει.
Δεν είναι παράξενο ότι ορισμένα δεν δουλεύουν...

Τελικά με τη χρήση του unetbootin μπόρεσα εύκολα και γρήγορα να κάνω το kingston data traveller 8GB bootable, αφού αρχικά το είχα φορμάρει με ext3 (που σημαίνει βέβαια ότι από windows γιοκ). Θα δοκιμάσω να το φορμάρω και με ntfs να δω τι θα γίνει.