Copy-paste τέλος!

spatman | Δευ, 01/12/2009 - 01:08 | 1' | 3

Γεια σας,

Χρησιμοποιώ archlinux με kdemod (kde4) και όλα λειτουργούσαν κανονικά μέχρι πρόσφατα.
Ξαφνικά (μάλλον θα φταίει κάποιο update) δεν μπορώ πια να κάνω cut-copy-paste από γραφικό περιβάλλον! Ούτε στο folderview, ούτε στο dolphin, ούτε στον konqueror, μόνο από κονσόλα μπορώ να κάνω cp και mv. Έφτιαξα έναν δεύτερο χρήστη για δοκιμή, αλλά και σε αυτόν υπήρχε το ίδιο πρόβλημα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ; Δεν ξέρω καν από που να αρχίσω να ψάχνω, στο google δεν βρήκα τίποτα!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τί εννοεις οτι δεν μπορεις;αν καταλαβα καλα απλα εχασες την επιλογη copy - paste απο το μενου του ποντικιου σου..ετσι δεν ειναι; γιατι κατα τα αλλα με τα πληκτρα δουλευει..
αν θες μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια αν περασεις με το ποντικι πανω απο το κειμενο που θελεις να αντιγραψεις σκιαζοντας το, μετα πας εκει που θελεις να το κολλησεις και κανεις κλικ κανονικο και μετα απλα πατας το μεσαιο κουμπι ή την ροδελα του ποντικιου σου και το κειμενο αντιγραφεται αυτοματα...(βολευει πολυ στην κονσολα).
Τωρα σε οτι αφορα την εξαφανιση του μενου απο το ποντικι, αυτο θελει ψαξιμο...ισως μεχρι να το βρω εγω καποιος αλλος -η να σου απαντησει..

Μάλλον δεν εξήγησα σωστα'το πρόβλημά μου. Λάθος μου. Λοιπόν....
Αυτό που δεν μπορώ να κάνω copy-paste είναι αρχεία. Copy-Paste κειμένου δουλέυει τέλεια, κι ευχαριστώ για το κολπάκι με το middle-mouse που πραγματικά δεν ήξερα! Για την ακρίβεια, έχω την επιλογή Copy όταν κάνω δεξλι κλικ στον konqueror ή στον dolphin, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί - κάνοντας δεξί κλικ στο κενό η επιλογή paste είναι γκρι, απενεργοποιημένη. H επιλογή "Copy To ..." δουλεύει μια χαρά, άρα μάλλον είναι πρόβλημα με το clipboard. Στο gnome όλα δουλέυουν μια χαρά. Το ίδιο και οι εντολές cp και mv στην κονσόλα.
Μάλλον είναι πρόβλημα με το update του kdemod, αλλά θα ήθελα να αποφύγω το downgrade σε προηγούμενη έκδοση...

Εντάξει, διορθώθηκε με τη νέα εκδοση του kdemod 4.2 (αν και το folder view τώρα δεν αφήνει ούτε copy να γίνει, το dolphin λειτουργει κανονικά)