drivers για nvidia9800 GTX

panos7 | Παρ, 01/09/2009 - 19:47 | 1' | 17

Γειά σας παιδιά ,είμαι καινούργιος χρήστης linux και έχω πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών μου. Κατέβασα με το synaptic το πακέτο glx-new αλλά όταν δίνω την εντολή glxinfo |grep rendering η απάντηση είναι no.Κατέβασα απο το site της nvidia ένα αρχείο NVIDIA-Linux-x86-180.22-pkg1.run το οποίο όταν προσπαθώ να το τρέξω από την κονσόλα με την εντολή sh μπροστά μου λέει ότι δεν μπορεί να το ανοίξει!!!!!Έχω ubuntu. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

pano,
πες μας τι ακριβώς μήνυμα βγάζει
(υποθέτω δεν λέει:" bash: δεν μπορώ ν'ανοίξω το αρχείο "NVIDIA-Linux-x86-180.22-pkg1.run" :-p)

επίσης ρίξε και μια ματιά στο
Installing NVIDIA Linux graphics drivers on recent distributions (FC, Ubuntu, etc)
(δεν λέει και πολλά βέβαια)

panos7]Γειά σας παιδιά ,είμαι καινούργιος χρήστης linux και έχω πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών μου. Κατέβασα με το synaptic το πακέτο glx-new αλλά όταν δίνω την εντολή glxinfo |grep rendering η απάντηση είναι no.Κατέβασα απο το site της nvidia ένα αρχείο NVIDIA-Linux-x86-180.22-pkg1.run το οποίο όταν προσπαθώ να το τρέξω από την κονσόλα με την εντολή sh μπροστά μου λέει ότι δεν μπορεί να το ανοίξει!!!!!Έχω ubuntu. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ποιό συγκεκριμένα ποιά έκδοση Ubuntu έχεις ? Δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ εγκατάσταση τους Drivers όπως είσαι συνηθίσμένος απο το Windows. Κανονικά το Ubuntu σου λέει οτι έχεις την nvidia9800 GTX και σε ρωτάει αν θες να κατεβάσει τους drivers και να τους εγκαταστήσει αυτόματα.

Όταν ανοίγεις τον διαχειρηστή οδηγών (restrictied drivers) απο το "Συστημα -> Διαχείρηση συστήματος -> Διαχείρηση Οδηγών (ή κατι παρόμοιο) τί σου λέει ?

Φίλε luckyb μου βγάζει το εξής μήνυμα sh: Can't open NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run

Φίλε CORTEXlinux64 έχω ubuntu 8.04 , όταν ανοίγω το hardware drivers (αυτό δεν λές;)μου λέει no proprietary drivers are in use on this system,πάντως δεν θυμάμαι να με ρώτησε κάτι σχετικά με drivers.

αν έχεις ubuntu εγκατέστησε το EnvyNG και κάνε μέσω αυτή την εγκατάσταση...

To sh: Can't open NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run που σου βγάζει σημαίνει πιθανότατα οτι δεν το έχεις κάνει εκτελέσιμο, με δεξί κλικ και ιδιότητες το κάνεις. Και επίσης νομίζω οτι έχει κυκλοφορήσει και νεότερος.driver.
Αλλά αυτά είναι αν κάνεις χειροκίνητη εγκατάσταση, που μάλλον δεν στο προτείνουν, για να σου λένε με το Envy ή με άλλους τρόπους μάλλον κάτι θα ξέρουν.

panos7]Φίλε luckyb μου βγάζει το εξής μήνυμα sh: Can't open NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run

Φίλε CORTEXlinux64 έχω ubuntu 8.04 , όταν ανοίγω το hardware drivers (αυτό δεν λές;)μου λέει no proprietary drivers are in use on this system,πάντως δεν θυμάμαι να με ρώτησε κάτι σχετικά με drivers.

Ώραία είμαστε σε καλό δρόμο... προφανώς επειδή το Ubuntu 8.04 έχει πυρήνα "Linux 2.6.24" δεν είναι συμβατός/τεσταρισμένος με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, γιαυτό και δεν έχουν ανεβάσει στα αποθετήρια τον σχετικό driver ωστε να σου το προτείνει αυτόματα για εγκατάσταση.

Προσωπική μου άποψη:

1) Η χειροκίνητες λύσεις τύπου "πάω στο τάδε site κατεβάζω τον driver και τον κάνω εγκατάσταση" στο linux θεωρείται αν όχι "πρωτόγονες" τουλάχιστον προβληματικές γιατι καταλήγεις με κατεστραμένο σύστημα...

2) Το Linux είναι ενας τεράαααααααστιος πυρήνας που έχεις όοοοολλλους τους driver των συσκευών. Άν δεν δουλευει κάτι τότε περιμένεις μια αναβάθμηση που θα ειναι διαθέσιμη μέσω των updates.

3) Το Ubuntu 8.04 είναι μια LTS έκδοση με αποτέλεσμα δεν έχει ενεργοποιημένα τα "BackPort Ubdates" για τους λόγους οτι απευθύνεται σε "εμπορικό/εταιρικό" περιβάλλον οπου προέχει η σταθερότητα και η ασφάλεια και δεν επιτρέπονται τα πειράματα :P Αν όμως εσυ θες να κρατήσεις την 8.04 αλλα και να έχεις διαθέσημες ενημερώσεις "τελευταίας τεχνολογίας" τοτε πρέπει να τις ενεργοποιήσεις πηγαίνοντας System--> System Administration --> Software Sources , στην καρτέλα Third-party Software ενεργοποιείς τις δύο εγραφές που έχει (http://archive.canonical.com/ubuntu ) , μετα πας στην καρτέλα Updates και ενεργοποιείς τα "Hardy-proposed" και "Hardy-backport" και πατάς κλείσιμο. Μετά απο αυτο την πρώτη φορα θα έχεις έναν καταιγισμό απο Updates. Καπου εκεί, σε αυτά που θα κατεβούν , αν είσαι τυχερός θα είναι και ο driver της Nvidia

4) Ώς καλύτερη λύση για να είσαι μεσα στα πράγματα σου προτείνω να αναβαθμήσεις το Ubuntu 8.04 σε Ubuntu 8.10 για να έχεις τον καινουριο "Linux 2.6.27" Αν έχεις υπομονή και γρήγορη σύνδεση μπορείς να το κάνεις μεσα απο το Ubuntu 8.04 με "δυο κλικ" ... :)

Ναι αυτό εννοώ ;) είναι θέμα περίπου 4 κλικ :P ... αλλα δεν σου λεω εκτός και άν το θές πολύυυυυυ  :)

Θα σου ήμουν υπόχρεως :P :P κάπου διάβασα στο forum ότι μπορεί να έχω προβλήματα με το upgrade και καλό θα ήταν να έχω κάποια εμπειρία για να τα αντιμετωπίσω :( ??????

Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί θες να κάνεις upgrade.
Το οτι δεν υπάρχει ο driver (ο 180.22) στα ubuntu είναι λογικό, είναι πρόσφατος. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν τα αυτοματοποιημένα προγραμματάκια στυλ envy κάνουν πάντα καλά την δουλειά τους, όπως και το άλλο με τους hardware drivers. Και μετά απο μια αναβάθμιση δεν είναι σίγουρο οτι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν.

έχω κάνει 4 ή 5 φορές upgrade σε ubuntu καί ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

θεωρητικά πρέπει να βγάζεις πρώτα drivers καί προγράμματα τρίτων. Πάντα κάνω upgrade χωρίς να πειράξω τίποτα. πάντα πετυχαίνει.

τώρα,... τι να σού πω?

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

καί κάτι άλλο (μιά καί βρισκόμαστε σε linux):

γιατί χρειάζεσαι τούς τελευταίους drivers?

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Εγώ συμφωνώ με τον CORTEXlinux64 και τον alfisti. Κάνε ένα upgrade και δεν πρόκειται να συναντήσεις κανένα πρόβλημα είναι πλήρως αυτόματο. Εγώ θα πρότεινα αν δεν βαριέσαι και δεν έχεις κάνει κανένα σπέσιαλ σετάρισμα στο 8.04 κάνε μια καινούρια εγκατάσταση με το 8.10 και καθάρισες.

nbagi]Εγώ συμφωνώ με τον CORTEXlinux64 και τον alfisti. Κάνε ένα upgrade και δεν πρόκειται να συναντήσεις κανένα πρόβλημα είναι πλήρως αυτόματο. Εγώ θα πρότεινα αν δεν βαριέσαι και δεν έχεις κάνει κανένα σπέσιαλ σετάρισμα στο 8.04 κάνε μια καινούρια εγκατάσταση με το 8.10 και καθάρισες.

κάποιος πού ζούσε κάποτε σε αυτό το forum -με το όνομα dimitris-, έλεγε:

κάνε αναβάθμιση κι αν δεν πετύχει, κάνε εγκατάσταση.

:)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Κανένα πρόβλημα, ας κάνει αναβάθμιση το παιδί αλλα μου φαίνεται οτι είναι άσχετο με το πρόβλημά του. Ξεκινάμε απο απλά permissions και καταλήγουμε σε αναβάθμιση λειτουργικού???

Καλησπέρα και από μένα μετα από πολύ καιρό. Είμαι της γνώμης ότι αν πρόκειται μόνο για
τους drivers, με το EnvyNG θα κάνεις μιά χαρά τη δουλειά σου. Επειδή όμως όσοι μπαίνουν
εδώ κολάνε με τις αναβαθμίσεις τότε μην φοβάσαι και κάνε την. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις
βγαίνουν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Η διαδικασία αναβάθμησης με εικόνες είναι οι εξης:

1)Image1

2)

Image2

3)Image3

4) Click στο Check για ανανέωση.

5) Προσοχή !!! άν υπάρχουν προτεινόμενες ενημερώσεις τις εγκαθιστάς. Αφού τελειώσουν ξαναπατάς Check.

6) Θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα :

Image5

7)Click στο Upgrade.

8) και ακολούθησε τις οδηγίες.