Port-forwarding

apkoutsou | Σάβ, 09/27/2008 - 15:04 | 2' | 11

Λοιπόν, προσπαθώ να κάνω port-forwarding στον http server που έχω στήσει στο pc μου και έχω πρόβλημα!!!

Χρησιμοποιώ το Siemens ADSL2+ CL-110 modem/router, στο οποίο έχω θέσει ως κανόνα forwarding τον εξής:

Application Name External Packet Internal Host Delete
IP Address Protocol Port IP Address Port
HTTP ALL TCP/UDP 80 192.168.1.2 80

Επίσης, χρησιμοποιώ την dyndns υπηρεσία για να έχω κανονικό url και έχω IP αριθμούς, η οποία λειτουργεί άψογα μέσω των ρυθμίσεων του modem/router.

Όμως
όταν πληκτρολογώ την url ή τον IP αριθμό, αντί να μου προωθεί τα
αιτήματα http (p.80) στον localhost του pc μου (IP 192.168.1.2),
φορτώνει την σελίδα διαχείρισης του modem/router!!!! Επίσης, έχω αφήσει
ανοικτή την θύρα 80 στα iptables, ώστε να μην μπλοκάρονται τα αιτήματα
http.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν γίνεται σωστά...Όποιος έχει καμιά ιδέα ας την ρίξει...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ΟΚ ΛΥΘΗΚΕ !!!!

Όμως ανέκυψε άλλο πρόβλημα: Δεν φορτώνει τις φωτογραφίες από τον ιστότοπο που έχω στον server μου... Είναι θέμα αυτό firewall ή μπορεί να οφείλεται αλλού??

Λοιπόν, ανακάλυψα που οφείλεται η μη εμφάνιση των φωτογραφιών:

Χρησιμοποιώ το Elxis 2008 CMS και όταν φορτώνει η σελίδα δίνει ως διαδρομή εικόνων και αρχείων το http://localhost/ που δηλώνω κατά την εγκατάσταση του Elxis ως τόποθεσία φιλοξενητή. Αν όμως δηλώσω το url που έχω μέσω του dyndns τότε φαίνεται σε όσους συνδεόνται σε εμένα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το δω γιατί με πετάει στον router...

Πώς διορθώνεται τώρα αυτό??

ΟΚ ΛΥΘΗΚΕ οριστικά!

Δίνω στο Elxis όνομα ιστότοπου την url μου και ενημερώνω το /etc/hosts ώστε ο apache να καταλαβαίνει την localhost μου ως την url και έτοιμος!!!

Φοβερός αυτός ο apkoutsou.
Ρωτάει, ψάχνει, βρίσκει λύσεις, τις μοιράζεται ...
:-)

XAXAXXAXAAAA...

Έχεις δίκιο... Τα έκανα όλα μόνος μου...

Προσπαθώ να κάνω το pc μου να τρέξει ένα site με το elxis και είχα χαθεί, έφτιαχνε το ένα χάλαγε το άλλο κ.ο.κ... Τέλος καλό όλα καλά...

apkoutsou]όταν πληκτρολογώ την url ή τον IP αριθμό, αντί να μου προωθεί τα
αιτήματα http (p.80) στον localhost του pc μου (IP 192.168.1.2),
φορτώνει την σελίδα διαχείρισης του modem/router!!!! Επίσης, έχω αφήσει
ανοικτή την θύρα 80 στα iptables, ώστε να μην μπλοκάρονται τα αιτήματα
http.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν γίνεται σωστά...Όποιος έχει καμιά ιδέα ας την ρίξει...

ΟΚ ΛΥΘΗΚΕ !!!!

Θέλω να έχω πρόσβαση στον υπολογιστή μου απο άλλον υπολογιστή και έχω το ίδιο πρόβλημα(φορτώνει την σελίδα διαχείρισης του modem/router). Μήπως μπορείς να μου πεις πως να το καταφέρω; Δεν έχω σέρβερ, αλλά θέλω να συνδεθώ με τον υπολογιστή μου που βρίσκεται σε λειτουργεία και βγαίνει η σελίδα διαχείρισης του modem/router. Τί προτείνεις να κάνω για να χειριστώ απο απόσταση τον υπολογιστή στο σπίτι;σαν να βρίσκομαι εκεί.
Δεν ξέρω εαν είναι θέμα port forwarding αλλά μοιάζει ...........να ξεκινάει απο εκεί. :)

Χρησιμοποιώ Knoppix 5.3.1DVD,και διάφορες άλλες live cd distros (puppy,sidux,ubuntu κλπ)

WindowsFREE since December 2007!!!

όταν λες να έχεις πρόσβαση στον υπολογιστή από άλλον υπολογιστή τι εννοείς? τι ακριβώς θέλεις να κάνεις γιατί κάποιον server θα πρέπει να εγκαταστήσεις.

Ούτε και εγώ έχω server όπως μάλλον το εννοείς. έχω ένα pc κανονικό (και αρκετά παλιό!!!) στον οποίο έχω εγκαταστήσει τον apache server για να λειτουργεί ως web server...

(πάντως σε βλέπω για εγκατάσταση του webmin για απομακρυσμένη πρόσβαση στο pc σου...)

Αλήθεια, ναι, τι θέλεις ακριβώς να κάνεις όταν λες να ελέγχεις το pc? Για τα βασικά, ένα ssh είναι υπεραρκετό, ταχύτατο, κ πανεύκολο.

Κ οι 2 υπολογιστές τρέχουν linux?

ναι όντως και το ssh είνια υπεραρκετό, αλλά δεν έχει γραφικό περιβάλλον. Το webmin έχει web interface.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ρυθμίσεις το modem να προωθεί τα αντίστοιχα αιτήματα στην ip (εσωτερική) που αντιστοιχεί στον υπολογιστή που θέλεις να ελέγχεις...

π.χ. αν εγκαταστήσεις το webmin πρέπει να προωθείς την port 10000, για το ssh την 22 κ.ο.κ.

gnu_labis]Αλήθεια, ναι, τι θέλεις ακριβώς να κάνεις όταν λες να ελέγχεις το pc? Για τα βασικά, ένα ssh είναι υπεραρκετό, ταχύτατο, κ πανεύκολο.

Κ οι 2 υπολογιστές τρέχουν linux?

Θέλω να μπορω να χειριστώ τον υπολογιστή μου στο σπίτι(που τρέχει Linux/knoppix)απο άλλον υπολογιστή που τρέχει WindowXP.

Να είμαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου.Για αρχή δεν θα με χαλούσε να μπορέσω να χειρίζομαι ας πουμε Utorrent που να τρέχει στο σπίτι με wine,ίσως να είναι και πιο φρόνιμο απο άποψη ασφάλειας,να ξεκινήσω απο αυτό.

Χρησιμοποιώ Knoppix 5.3.1DVD,

διάφορες άλλες live cd distros (puppy,sidux,ubuntu κλπ)

WindowsFREE since December 2007!!!

Μια πρόταση είναι το rdesktop, μια open-source εκδοχή του RDP protocol της Microsoft. Με το rdesktop, μπορείς να ενεργοποιήσεις το remote desktop των windows XP ή Vista (όχι όμως των home edition, δεν έχουν RDP!), και να τα ελέγχεις από το linux.

Για να κάνεις το ανάποδο, τα πράγματα σοβαρεύουν λίγο. Το rdesktop είναι RDP client, ενώ εσύ θες ένα RDP server για linux, που θα εξυπηρετεί κλήσεις από Windows. Για το σκοπό αυτό υπάρχει το xrdp. Κ τα δύο προγράμματα είναι μέρος των περισσότερων διανομών.

Τέλος, για να μη λένε ότι είμαστε κ off-topic, ό,τι κ αν διαλέξεις, σίγουρα θα πρέπει από την πλευρά του linux μηχανήματος να κάνεις forward τα ports της υπηρεσίας. Στην περίπτωση του rdesktop είναι η 3389 νομίζω.

Υπάρχουν κ άλλες λύσεις. Δες κ αυτό για περισσότερα.

Νομίζω ότι το άρθρο στο τεύχος 21 "Ώρα για Media Server" θα σε βοηθήσει να στήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις και να καταλάβεις τι σου λέμε! Και θα έχεις πρόσβαση στο linux PC σου εύκολα και με web interface! Εκεί μάλιστα εξηγεί πώς να στήσεις έναν torrent download server στο linux pc σου, και να το διαχειρίζεσαι μέσω web οπουδήποτε και αν είσαι...

Πάντως θέλει λίγη δουλίτσα για να το κάνεις! Να μερικά πρώτα βήματα:
1. Εγκαθιστάς οπωσδήποτε τον apache2 (web server) και τα παρελκόμενα, ακολουθώντας ανάλογα για το Knoppix βήματα αυτού του οδηγού: http://www.linuxinsider.gr/forum/apache2-mysql-php-%CF%83%CF%84%CE%BF-ubuntudebian
2. Στα iptables (εγγενές firewall των linux) πρέπει να αφήσεις ανοικτή την θύρα 80, ώστε να μην μπλοκάρονται από το firewall τα αιτήματα που προωθεί ο router.
3. Στον router σου πρέπει να κάνεις port forwarding την θύρα 80 (υπεύθυνη για τα http αιτήματα) στο εσωτερικό ip του linux pc σου (π.χ. 192.0.2.1).

Το μετά εξαρτάται από το τι θες... θα σε βοηθήσω:

Κάνε το 1 και μετά εγκατέστησε το webmin από εδώ: www.webmin.com
Όταν τελειώσεις, πες μου ποιο router έχεις και αν πρόκειται να ελέγχεις το linux pc απομακρυσμένα (π.χ. από την δουλειά σου και όχι από το σπίτι ή και τα δύο ενδεχομένως...)