ACER ASPIRE ONE A110L ή ASUS EEE PC900 16G

yiannis | Δευ, 09/22/2008 - 13:52 | 1' | 5

Καλημέρα σε όλους,

Ποιο απο τα δύο λαπτοπ θα αγοράζατε????

ACER ASPIRE ONE A110L ή ASUS EEE PC900 16G

Το ΑCER καλύτερο επεξεργαστή αλλά λιγότερη μνήμη (η οποιία όμως είναι επεκτάσιμη στα 1.5G) Το Asus καλύτερη

webcam (1.3Mp) με περισότερο σκληρό (16G από τα 8G του ACER). Θέλω να αγοράσω ένα απο τα δύο αλλά δεν

μπορώ να καταλείξω σε κανενα/ Βοηθήστε με!!!!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καταρχήν η επιλογή ενός από τα δύο βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του και το λόγο για τον οποίο θέλει το μηχάνημα. Εγώ για παράδειγμα θα διάλεγα το ACER με την προϋπόθεση ότι θα του αναβάθμιζα τη μνήμη διότι έχει καλύτερο επεξεργαστή και card reader που δεν έχει το ASUS EEE. Ο μικρότερος σκληρός δεν θα μου ήταν πρόβλημα γιατί π.χ. δε θα τον ήθελα για να βλέπω ταινίες ή να ακούω μουσική. Η webcam πάλι δε θα μου χρειαζόταν αλλά εσύ μπορεί να το θεωρείς σημαντικό. Οπότε η επιλογή εξαρτάται πρώτα από σένα και τι ακριβώς θες να κάνεις. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω λίγο και να μη σε μπέρδεψα περισσότερο...

Δεν θέλω να σε βάλω σε ένα ακόμα προβληματισμό αλλά δεν θα αγ'οραζα κανένα από τα 2 και να το εξηγήσω

Πρώτα πρώτα acer one, δεν εμπιστεύομαι την εδώ αντιπροσωπεία για το service, αν χρειαστεί, η μνήμη μπορεί να πάει μέχρι 1,5gb και η διαδικασία θέλει λίγη προσπάθεια, μικρή μπαταρία (2-3 ας πούμε ώρες αυτονομία, αγνωστο ακόμα νομίζω πότε θα έχουμε 6cell)
eee pc 900 - μικρά πλήκτρα που αν τα χρησιμοποιείς αρκετά θα σε κουράσουν, περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος

Εγώ έχω καταλ'ηξει και περιμένω πως και πως το eee pc 1000h, το οποίο σε ανεβάζει βέβαια σε κόστος και μέγεθος-βάρος (δεν μιλάμε για τρομερή όμως διαφορά)και έχεις 10' οθόνη (το έχω δει και κάνει την διαφορά από 8.9'), 160gb hard disk, εύκολη αναβάθμιση μνήμης σε 2gb, bluetooth,802.11b/g/n WLAN, καλύτερη camera και το βασικότερο 6cell μπαταρία (4-5 ώρες αυτονομία)

Ο φίλος andreas καλά τα λέει. Εγώ έκανα μια πρόχειρη εκτίμηση μεταξύ των 2 μοντέλων που ανέφερες και μεταξύ των 2 μάλλον θα επέλεγα το μοντέλο της ACER. Από κει και πέρα ναι, ψάχτο και λίγο παραπάνω γιατί η συγκεκριμένη αγορά είναι σε καθημερινή άνοδο (των φτηνών και μικρών φορητών εννοώ) και συνέχεια εμφανίζονται καινούρια μοντέλα μιας και όλες οι εταιρίες μπαίνουν στο κόλπο. Ένας γνωστός μου πριν λίγο μου έλεγε ότι αγόρασε ένα μοντέλο της ΗΡ με cpu στα 2.1 GHz RAM νομίζω 2 GB και σκληρό 160GB με 400€. Δεν ξέρω περαιτέρω λεπτομέρειες αλλά εν τέλει συμφωνώ και με τον andrea και απλά προτείνω να το ψάξεις κι άλλο (εκτός βέβαια αν βιάζεσαι...). Καλή τύχη!

Δε το έχω ψάξει πολύ το θέμα αλλά θα σου πρότεινα να δεις και το mini της dell..

http://www.engadget.com/2008/05/29/dells-mini-inspiron-eee-pc-killer-revealed/

http://apcmag.com/up_close_with_dells_mininote.htm