Μάθε πατέρα internet!

geonik250 | Τρί, 09/16/2008 - 21:49 | 2' | 1

Είδα μία ενδιαφέρουσα είδηση στο adsl.gr για ένα νέο πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας που αποκαλείται γονείς.gr.

Όποιος, όποια έχει λοιπόν παιδί που φέτος θα παρακολουθήσει οποιαδήποτε τάξη του Γυμνασίου είναι δικαιούχος. Το πρόγραμμα έχει τρείς κύριους άξονες εκπαίδευσης. Χρήση διαδικτύου και αναζήτηση πληροφοριών σε αυτό (ήτοι wikipedia, google), ασφαλής χρήση διαδκτύου και προστασία παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο, και χρήση κάποιων δημόσιων υπηρεσιώντου πλαισίου ψηφιακής στρατηγικής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ είναι το άρθρο του ADSL.gr http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=232240

και εδώ το site του προγράμματος http://www.goneis.gr/Browse/Education/Details.aspx.

Καιρός ήταν να μάθει και ο γονιος να παίζει wow.

Πάντως εμένα μου φαίνεται ότι κύριος σκοπός είναι μα μάθουν οι γονείς πως να αστυνομεύουν τα παιδιά τους στις online δραστηριότητές τους. Σιγά βέβαια μην τα καταφέρουν με 5 ώρες εκπαίδευσης.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όχι καλέ μου.. κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι γονείς με τα νέα πακέτα της ΜS. Το πρόγραμμα τρέχει, όπως τρέχει και το e κπαιδευτείτε για τους φοιτητές, όπου και καλά επιχορηγείται το 90% ενός προγράμματος για την επιμόρφωση των φοιτητών στην πληροφορική, όπου όμως όλο το πακέτο είναι πακέτο MS και η εκπαίδευση είναι απλά χρήση προγραμμάτων ή κανένα ECDL.. ( τι να λέμε τώρα δηλαδή.. βγαίνεις πληροφορικάριος μετά από αυτό.. βαθιά μόρφωση.. παραμόρφωση ένα πράγμα! )