EULA στον Firefox (;)

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 09/16/2008 - 00:31 | 1' | 14

Αυτά κι αν είναι νέα, ε; Από το επόμενο Ubuntu, θα καλούμαστε να αποδεχτούμε μια EULA (End User License Agreement) για τoν Firefox - αυτό ζήτησε το Mozilla Foundation για να "επιτρέψει" τη χρήση του ονόματος Firefox στο Ubuntu... Δεν πειράζει, και ο Iceweasel καλός είναι...Meanwhile, στο Ubuntu ετοιμάσαν ένα πακέτο "έναςbrowser" (πως λέμε "ένα pc", "μία αλεπού"...):

http://packages.ubuntu.com/intrepid/abrowser

Τελικά, αυτοί οι Άγγλοι στο Isle of Man έχουν χιούμορ ;)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχω βαρεθεί να με ακούω, αλλά τελικά τα παλικάρια από το Debian πάλι δίκιο είχαν όταν πριν από κάποιο καιρό έγινε η κόντρα με το όνομα κ ξεπήδησε ο iceweasel. Τότε θυμάμαι διάβαζα απόψεις ότι το Debian -για άλλη μια φορά υπερβολικό- τρώγεται με τα μουστάκια του κ δεν μπορεί καν να συνεργαστεί με ένα άλλο open-source project όπως ο firefox του mozilla foundation, κ ότι θα έπρεπε να είχε συμβιβαστεί με κάτι τόσο απλό κ να μη δημιουργεί προβλήματα κ έριδες εκεί που δεν υπάρχουν.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, ευτυχώς που υπάρχουν κ οι "κολλημένοι" γραφειοκράτες του Debian με το ατελείωτο κοσκίνισμα των αδειών χρήσης, κ σήμερα έχουμε την εναλλακτική του iceweasel.

[update]: Με αφορμή το παραπάνω άρθρο στο slashdot, έμαθα ότι πέρα από το αφιλοκερδές mozilla foundation, υπάρχει κ το mozilla corporation, κανονικότατη φορολογούμενη εταιρεία.

[2nd update]: Σύμφωνα με αυτό το άρθρο ο πρόεδρος του Mozilla corporation ήταν αυτός που ζήτησε από το Debian να "συμμορφωθεί". Κάτι έμαθα πάλι σήμερα!

Αν έχουν αυτά τα μυαλά θα φάνε καλά.
Iceweasel + 1 κι από μενά.

Όσο ζώ, μαθαίνω.

Και γιατί θα ισχύει μόνο στο ubuntu αυτό,δεν κατάλαβα τι παίζει :?

--------------------
happy_linux_downloads

EULA?? pardon??? Να παν' να φαν' σκατά που θέλουν και EULA.. Έτσι είναι όμως.. Μόλις πάρει ο ...$^%$ τους αέρα θέλουν και άδειες όλοι.. Καλά τους είχαν πάρει χαμπάρι από το Debian και μια χαρά πράξανε με το iceweasel. ( έχουμε ξεφύγει ... ).

Πω πω ομοφωνία....Και να σκεφτείς ότι όλα γίνονται για ένα παλιολόγκο...:)

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Μα δηλαδή πραγματικά, το φαντάζεσαι να ανοίγεις το ωραιότατο free (as in speech) desktop σου, αυτό που ξενύχτισες όλο το προηγούμενο βράδυ ώστε τα χρώματα των παραθύρων κ το wallpaper να ταιριάζουν με το πλαίσιο της οθόνης σου κ τη γενικότερη διακόσμηση του δωματίου, κ να σε υποδέχεται μια EULA, κ εσύ να πιάνεις τον ευατό σου να κάνει κάτι που είχες χρόνια ξεχάσει: Scroll down, πατάς accept, κ αναρωτιέσαι τι αποδέχτηκες πάλι;

Σε αυτά θέλουμε να γυρίσουμε όσοι προήλθαμε από εκεί; Είτε γίνεται για ένα logo ή όχι, είναι τραγικά αντίθετο με ό,τι τόσα χρόνια χτίζεται στις κοινότητες του linux.

Λόγω sidux, είμαι με iceweasel πολύ καιρό τώρα καί δεν μού λείπει τίποτα, ούτε από addons ούτε από plugins.
Αρχίστε τις δοκιμές από τώρα.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Να περάσουμε σε Flock. Είναι πολύ καλός browser.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ερωτηση:
Ειπα να εγκαταστησω το picasa της google που υπαρχει και σε cd του περιοδικου,oμως για να ειμαι πιο updated πηγα και εκανα εγκατασταση απο το repository μεσω zypper ,οταν τελειωσε η εγκατασταση μου εβγαλε ενα κουτακι για να συμφωνησω σε ενα φυρμανι που μου ελεγε να διαβασω..νομιζω οτι ηταν EULA και χωρις να διαβασω καν τι εγραφε πατησα κατω κατω οτι συμφωνω.
Μετα μου εκοψε και πηγα στο site να δω τι τρεχει και διαβασα εκπληκτος οτι προκειται για ΜΗ ελευθερο λογισμικο  ΚΛΕΙΣΤΟΥ κωδικα...και οτι επισης εχει ΄εμφυτευμενο' μερος του wine μιας και τελικα η linux εκδοση ειναι στην ουσια το exe των windows μεσω wine..
Λοιπον,θα ηθελα  για αυτο εδω να ακουσω τι αποψη εχετε; θενκς

"You may not remove or alter any trademark, logo, copyright or other proprietary notice in or on the Product. This license does not grant you any right to use the trademarks, service marks or logos of Mozilla or its licensors."

Υπαρχει ενας ατελειωτος καταλογος απο διαφορετικες αδειες χρησης λογισμικου, ανοιχτου ή μη, που λιγο πολυ ολοι τρεχουμε στους υπολογιστες μας.

Προσωπικα θεωρω την αδεια του mozilla πολυ πιο χρησιμη στην κοινοτητα απο τις αδειες των κλειστων drivers για καρτες γραφικων και ασυρματη δικτυωση. Χρησιμες ομως θεωρω και τις τελευταιες για λογους που δεν ειναι της παρουσης. Πιστευω ομως πως ενας χρηστης που επιλεγει iceweasel λογω του "ανοιχτου" λογοτυπου, σε καμια περιπτωση δεν θα διανοουνταν να βαλει κλειστου κωδικα drivers...

Οι διανομες επιλεγουν τις αδειες χρησης του λογισμικου που περιλαμβανουν βασει νομικων κυριως κριτηριων. Αυτο κανει το debian ανημπορο να συμπεριλαβει τον firefox και να προτιμα τον iceweasel. Ο τελικος χρηστης ομως, πιστευω πως εχει υποχρεωση να στηριξει αυτους που αναπτυσσουν το λογισμικο κι οχι τους, κολλημενους με τις αδειες, αντιγραφεις.

---

always look on the Tux side of life

Τελικά ζητούν συγνώμη και παραδέχονται οτι ήταν "άκομψη" κίνηση, στην επόμενη εκδοση το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί:

http://www.pcworld.com/article/151324/mozilla_admits_firefox_license_mistake.html

:P:P:P:P

hacker emblem