Home Entertainment 5 Mb!!!

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 2' | 1

http://www.geexbox.org/en/index.html 

Αν πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρειτε μια περίεργη live διανομή η οποία είναι μόλις 5 Mb!
Μεσα σε αυτα τα 5 Mb περιλαμβανονται ολα τα εργαλεια και οι καταλληλοι codecs για το στησημο ενος Home Entertainment computer το οποιο μπορει να ειναι κι ο παλιος σας υπολογιστης!!!
Παιζει αριστα ολων των ειδων τα αρχεια (φυσικα και dvd) και απο ποιοτητα ηχου και εικονας τα παει μια χαρα!
 Το περιβαλλον μοιαζει αρκετα με το nero7 (στην wana be Home Entertainment  εκδοση του) και προσωπικα που το δοκιμασα δεν το βρηκα καθολου ασχημο.
Μετατρεπει τον υπολογιστη που ειχατε για πεταμα σε gadgetάκι για geeks.
Το λειτουργικο αρχικα φορτωνεται σα live cd, και μετα το βγαζουμε για να βαλουμε οτι cd ή dvd θελουμε, και υποστηριζει και αρκετα αλλα πραγματακια.
Τους τυχων σκληρους τους βλεπει κανονικα, καθως και μπορει να προβαλει και slite φωτογραφιων κτλ κτλ κτλ...
Μια δοκιμη σιγουρα την αξιζει... ισως τελικα εκεινο το μονοπυρηνο παλιο P4 αντι για τα σκουπιδια να καταληξει στο σαλιονι σας (κανοντας του δωρο ενα καλυτερο κουτι...ισως αυτα που προοριζοναι για αυτη τη χρηση)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Η εικόνα “http://www.iso-top.info/out/oxbaseshop/html/0/dyn_images/1/movix-vorlage_p1.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Υπάρχει και το MoviΧ/eMoviΧ/MoviΧ2, μια τριάδα από μικρά LiveCDs για παραπλήσια δουλειά. Tα MoviX/MoviX2 μετατρέπουν το παλιό PC σε multimedia centre: ταινίες, DVD, μουσική, web radio με pre-configured κανάλια, εικόνες, και ότι άλλο φανταστείτε. Το πρώτο είναι σε κονσόλα - βασίζεται στον Mplayer, το δε δεύτερο έχει και ένα γραφικό περιβάλλον. Το eMovix είναι άλλο φρούτο: κάνει την ταινία σας ...bootable ώστε να μπορείτε να την δείτε σε ένα PC με CD/DVD ανεξάρτητα λειτουργικού. Απλά reboot και παίζει...

"Παλιό P4";  Σε PIII 600MΗz που είχα δοκιμάσει το MoviX τον Οκτώβρη έπαιζε μια χαρά ταινιούλες (DVD). Μάλιστα, φορτώνει τον εαυτό του στη RAM και κάνει eject το Live CD για να μπορείς να βάλεις στο μοναδικό drive σου τις ταινίες... Δυστυχώς, το project έχει δύο χρόνια να ανανεωθεί...

Δείτε:
http://sourceforge.net/projects/movix/

Μερικά στιγμιότυπα στα γρήγορα από το Net:

To MoviX. Αυτό που βλέπετε είναι το παρασκήνιο που εμφανίζει η διανομή, και όχι κανένα παλιό έπιπλο...

Η εικόνα “http://img.linuxexpres.cz/2005/6/movix-3.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

MoviX2 για εραστές του point-n-click:

http://www.easylinux.de/Artikel/ausgabe/2004/06/023-movix/movix2.png
dimitris2007-4-17 1:11:36