Xωρις σχολια!!

Constantinos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 1' | 4

Το ειδα στις λιστες της hellug, το μεταφερω, να ...ευθυμησουμε & λιγο!!!   Για δειτε εδω 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Και κάτι ακόμα, έχω στο desktop του σπιτιού Fedora 6. Έχει κυκλοφορήσει εδώ και 6 μήνες και σχεδόν καθημερινά έχω αυτόματα updates. Στην αρχή ήταν πολλά, προοδευτικά μειώνονται ενώ δεν πρόκειται πάντα για θέματα ασφάλειας. Πάντως έχω πολύ τακτικά updates. Και ξέρω ότι αν βρεθεί κάτι, σε μερικές ώρες θα υπάρξει patch και αποστολή στο PC μου.

Για τα Windows δεν ξέρω τι γίνεται. Έχω πάψει να τα χρησιμοποιώ, δεν μου χρειάζονται και δεν τα έχω εγκατεστημένα (παρότι έχω νόμιμο αντίγραφο...) σε κανένα από τα PC μου. Αν έχει κάποιος κάποια εμπειρία από Vista ή XP, ας την αναφέρει να συζητήσουμε. H άποψη μου πάντως ήταν ότι τα XP δεν ήταν τόσο ασφαλή. Εκείνο το Melissa και το άλλο το-πως-το-λέγανε worm (Blaster;) που σάρωσε το σύμπαν πριν κανά δύο χρόνια, για Windows δεν ήταν;

dimitris2007-4-12 23:15:0

ειναι καταπληκτιο οταν η MS κανει συγκρισεις του λειτουργικου της με αλλα, και9 παντα το δικο της βγαινει καλυτερο, και αυτο το επιμενει ακομη και σε θεματα ασφαλειας...
Ενα ακομη γελοιο ειναι που εχει στο site της εταιριες (που μπορει να ειναι πραγματικες, μπορει και φαντασματα) οπου οι "υπευθυνοι" ειχαν απηβδησει με τους χιλιαδες ιους που καθημερινα τους χαλαγαν τα συστηματα οταν τρεχαν linux, (και μαλιστα red hat) ενω βαλαν windows και ηρεμησαν!
H ακατανομαστη εξ αλλου ειχε κανει εδω και καιρο την κινηση να βγαλει δικο της linux και καλα ως καλυτερο των αλλων διανομων, και να το δωσει στο εμποριο με $600 αλλα δεν τους εκατσε προφανως.
τετοιες παντως "ειδησεις" ειναι απλως για να γελαμε, και φυσικα θυμαμαι την εμπειρια μου με τα παραθυρια, τα οποια μεν μπορει να μην ειναι πολυ επικινδυνα για ενα απλο -μα εντελος απλο- χρηστη που δε σκαλιζει τιποτα, αλλα στα χερια του power user καθε 1-2-3 ....4 μηνες στην καλυτερη θελουν format.. (φυσικα σου λενε να κρατας αντιγραφα της registry και διαφορα τετοια για να αποφευγεις το τακτικο φορμαρισμα) οσο για το κακοβουλο λογισμικο, τους crackers και ολους αυτους που κηνηγαει η m$  http://badvista.fsf.org/what-s-wrong-with-microsoft-windows- vista
εδω φαινεται πολυ ξεκαθαρα ποιοι ειναι και ποιο λογισμικο ειναι πραγματικα κακοβουλο
linuxformat2007-6-21 13:33:59

-Hμερα 1η. Ανοιγμα του laptop, χωρις την οικεια οθονη του lilo. Βοοt στα windows (τοτε   ηταν full απο εφαρμογες & ηταν σε 45G του δισκου. ([μονο εφαρμογες & απειροελαχιστα προσωπικα αρχεια ). Το boot μου φανηκε σαν ταινια του Αγγελοπουλου (Μια αιωνιοτητα & μια ημερα)! Λεω, αφου θα μπω internet  να κανω πρωτα ενα update σε windows & panda antivirus (ειχε να γινει απο τον Οκτωβρη). Ανοιγω το tab του ΙΕ απο τον firefox & συντομοτατα βρισκομαι στη σελιδα της ΜS. (Βρε σεις, τι αλλαγες ειναι αυτες?? Φτου σας....) Οπως ηταν επομενο το update ειχε πολυ δρομο μπροστα του. Σε λιγο.... μου ζηταει να εγκαταστησω ενα genius... κατι, που κατα τη ΜS ηταν απαραιτητο για τον ελεγχο(!!!) του λογισμικου μου, ασφαλη εγκατασταση & κατι τετοιες @@ριες!!! ΔΕΝ αποδεχτηκα την εγκατασταση αυτης της @@ριας & αφησα να συνεχισει το update. Εν τω μεταξυ το Panda ειχε .."λαλησει" εντελως & καποια στιγμη  κατι ελεγε οτι ειχε συμβει στην library του!! Στο καπακι τα windows ζητουσαν επανεκινηση (Χριστε μου! Το ειχα ξεχασει αυτο!!!) για να ενημερωθουν, Restar λοιπον πηγα να παρω κατι να φαω & μεχρι να ερθω, ολα καλα, ειχανε κανει boot!! Βρισκω ενα μηνυμα που μου κατι μου ελεγε για τα up dates, οτι δε πηγε καλα, το panda συνεχιζε τα δικα του. Βρε δε πα να.... λεω & μπηκα κανονικα στο web.Συγρονως απεγκαθιστουσα το panda & κατεβαζα το dr web, & συνεχισα τη δουλεια μου. (φυσικα & ολο & κατι κολουσε, αργουσε,κατι any way...) & για αγνωστους σε εμενα λογους το up date των windows συνεχιζοτανε συνεχως!!!!.-επιτυχως? ανεπιτυχως? ψεματα θα πω...  Σε επικοινωνια μου(ενημερωτικη πιο πολυ), μαλιστα με τη panda, την επομενη, μου ειπανε να κατεβασω απο το site της εταιρειας ενα εργαλειο, που.... φωτογραφιζει το δισκο μου, τους το στελνω & με ειδοποιυνε τι πρεπει να κανω!! Τελικα κατεβασα μερικες γουλιες απο τον καφε μου, τους εστειλα  την ...καλημερα μου (α! ηταν ευγενεστατη & γλυκυτατη η φωνη της δεσποινιδας που με εξυπηρετησε!) , εκλεισα το laptop & πηγα να βοηθησω εναν συναδελφο που μολις ανοιγε  απο το windows pc του , τον ΙΕ (φυσικα!) του " πεταγε"
 κατι τσοντοσελιδες,& (μεταφερω τα λογια του:) "αργει πολυ, ρε παιδι μου , κλεινει-ανοιγει μονος του, κανει πανω απο 5-6 λεπτα να ανοιξει-κλεισει,,,," κλπ....κλπ.....
-Ημερα 2η: Ανοιγω laptop, παω βολτα το σκυλι, οταν γυρισα ολα OK,  ημουν στο γραφικο των windows. Ανοιξα fire fox (ολα εξελισονται σε ...slow motion, ετσι?) κατεβασα n-lite, εστειλα μηνυμα σε linux format forum, εκλεισα laptop (ειχα & πολλα-πολλα νευρα, μη τη πληρωνε αυτο). Ανοιγω αρχαιο pc (ενα DAUPHIN-γεννημενο για linux), που χρησιμοποιω ΜΟΝΟ για να βλεπω distros. "Ξηλωνω" το freespire & βαζω το Dream linux, που ειχε το dvd του περιοδικου, συνδεω ethernet & μπαινω web.
-Hμερα 3η.: Δουλευει n-lite, μειωνεται το ntfs στα 3,2 G, κλεινει laptop.
-Ημερα 4η. Ανοιγει laptop. ταχυτατα σχεδον, στα windows. Εγκαθιστω safe xp & το skin crystal xp, & το ιδιο wallpaper που εχω στο linux μου (ψυχολογικοι οι λογοι, ε??) & λεω αντε ενα internet να δουμε τι γινεται... Κατι συμβαινει παλι με τα updates!! Το παραβλεπω, παω στο forum, βλεπω την απαντηση του Δημητρη, κλεινω laptop.
_Ημερα 4η: Αποκατασταθηκαν ολα. Ειμαι πια στο linux μου , μεγαλυτερο κατα 40+ G. Eν τω μεταξυ στη δουλεια οι λεξεις: "κολλησε-αργει-back up-format" ειναι τοσο... οικειες, οσο η "καλημερα"!
 Οχι, δεν ειμαι ουτε εγινα exper του linux (αν & θα ηθελα), μπορω ομως να εκτιμησω & να καταλαβω & να πω με  σιγουρια  πως δεν υπαρχει καμια συγκριση -ΜΑ ΚΑΜΙΑ_ αναμεσα στα δυο λειτουργικα!!
linuxformat2007-6-21 13:30:49

Δεν νομίζω να μπορούμε να ονομάζουμε τα παράθυρα  της M$ λειτουργικό.

Πιο πολύ μου θυμίζουν το μενού στην τηλεόραση μου και ας είναι 15ετίας.

Και τελικά γιατι έχουν κολήσει με το όνομα Windows. Μήπως νομίζουν οτι μόνο αυτοί έχουν παραθυρικές εφαρμογές???