Διαχρονικές τιμές αποθηκευτικών μέσων: HDD-Flash-RAM

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 07/24/2008 - 12:13 | 1' | 3

Δείτε τη διαχρονική πτώση των τιμών των σκληρών δίσκων αλλά και της μνήμης RAM και της νεότερης Flash:

Ποια τάση κυριαρχεί; Η πορεία προς το μηδέν, το δωρεάν.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δηλαδή του χρόνου θα πηγαίνω στην Στουρνάρη και όπως θα περπατάω στον δρόμο θα μου χαρίζουν δίσκους;; ( τι ωραία! Αν δείτε κάποιον άγνωστο να σας χαρίζει ένα δίσκο είναι ότι θα έπεσε ξερός από την γοητεία σας!!! )

2 προβληματα...
1 οτι εχει πεσει καπως η ποιοτητα των δισκων (ακουω για περισσοτερους "χτυπημενους" σκληρους απ οτι παλαιοτερα)
και 2 (και σημαντικοτερο) οτι εκτος οτι ακομη δεν ξεφυγαμε απο την εποχη της φωτιας (μια και η βαση του πολιτισμου μας στηριζεται στη μηχανη εσωτερικης καυσης) τεχνολογικα οσον αφορα την αποθηκευση δεδομενων ζουμε στην εποχη του γραμμοφωνου! μια και ακομη βλεπω περιστρεφομενα δισκακια σκληρα, μαλακα, blue ray (νεα τεχνολογια και κουραφεξαλα δηλαδη) και τριχες κατσαρες.
Οι πραγματικα "μοντερνοι" σκληροι "δισκοι" (οι οποιοι φυσικα δεν ειναι δισκοι αλλα solid state κυκλωματα με αψογες ταχυτητες και αριστη διαχειρηση αποθηκευμενων δεδομενων) καθε αλλο παρα "φθηνοι" ειναι (μαλλον πανακριβους θα τους χαρακτηριζα δυστυχως ακομη αφου για 1Τb θα πρεπει να αποφασισεις αν θα αγορασεις το σκληρο ή ενα διαμερισμα... φυσικα οι τιμες πεφτουν)
ΤΑ CD,DVD, BLUE RAY ΚΛΠ ΚΛΠ καταλποιπα της εποχης του γραμοφωνου και των αναλογικων εγγραφων σιγα σιγα θα πρεπει να ακολουθησουν στον καιαδα τις κασετες, τις μπομπινες και τις δισκετες ενω η flash memory φθηναινει και μικραινει σε -φυσικο- μεγεθος σε τετοιο βαθμο ωστε να αλλαξει αρκετα πραγματα στην ιδια την πορεια του πολιτισμου μας.

@marlene, μπορεί να μην σου μοιράζουν δίσκους, αλλά το κόστος τους θα παραείναι μικρό για να "μετράει".

@brave, ανεξάρτητα του σε ποια εποχή βρισκόμαστε, η τάση του κόστους στα μέσα αποθήκευσης είναι το μηδέν. Πρόσθεσε και τη μείωση του μεγέθους τους και έχουμε σημαντικές αλλαγές μπροστά μας σε πολλά πράγματα. Εγώ βλέπω να έρχεται μια εποχή που ο χώρος αποθήκευσης, το που αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας, δεν θα μετράει. Δεν θα έχει σημασία. Θα είναι κάπου. Κατά πάσα πιθανότητα στο Internet, αν συνεχιστεί η αύξηση της ταχύτητας των συνδέσεων.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?