ΑDSL / Ταχύτητες

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 4' | 4

 Eδω υπώθηκε ο παρακάτω διάλογος με τον constantinos



brave έγραψε:






μια και εχω 2048 Κb συνδεση,

Εχεις 2048 mbs??? Εισαι σιγουρος?? Το εχεις τσεκαρει?
Για κανε μια μετρηση της συνδεσης σου & σε διαβεβαιω πως θα
εκπλαγεις με το ποια ειναι η πραγματικη ταχυτητα που εχεις!!! Ασε, θα ειναι πολυ
δυσαρεστη η εκπληξη!! Τεσπα, χαλαω το thred τωρα, μα προτεινω να
κανουμε μετργσεις των συνδεσεων μας & να ανοιξουμε ενα αλλο thread
επι του θεματος!! Eιναι μεγαλο θεμα, νομιζω!!



 Προκειμένου να μην ειμαστε out of topic ανοίγω νεο σχετικό θέμα..

Και η απαντηση μου ειναι...
εξετάζοντας το μεσο ορο των χρονων download/upload, απο γρηγορες πηγες βλεπω πως ακομη κι αν υπαρχει διαφορα με αυτο που λεει πως μου παρεχει ο ΟΤΕ αυτη δεν πρεπει να ειναι μεγαλη. (συνηθως εχω d/l πανω απο 200 Κb/s)
Τις σελιδες μετρησης ταχυτητας δεν τις θεωρω το νουμερο ενα της αξιοπιστιας, γιατι απο τη μια δεν ξερω κατα ποσο τα εργαλεια τους μπορουν να λειτουργουν σωστα συμφωνα με το traffic που εχουν, ενω απο την αλλη, για να πεις πως κανεις σωστο τεστ πρεπει να κλεισεις καθε ειδους εφαρμογη που πιθανον να στελνει η να δεχεται δεδομενα, συμπεριλαμβανομενων και καποιων extentions του ιδιου του browser που πιθανον να υπαρχουν.
Σε τετοιες μετρησεις εχω βγαλει απο 1100 εως 1700 παντως..
Το κλασικο παραδειγμα εξαγριωμενου χρηστη ειναι αυτο που ενας χρηστης windoze (δηλαδη με λειτουργικο που καποια εργαλεια του ετσι κι αλλιως χρησιμοποιουν το net οποτε το βρουν προχειρο), φορτωμενος με ενα σωρω troyans/ spy κτλ, και εχοντας ανοιχτα ενα σωρω torrents κανει τα τεστ και οι μετρησεις δειχνουν το 1/10 της ταχυτητας που πληρωνει....
Φυσικα δε λεω πως οι επικοινωνιες στην Ελαδα ειναι το οτι καλυτερο (μαλλον το οτι χειροτερο ειναι για τα Ευρωπαικά δεδομενα) ουτε πως ειμαι ευχαριστημενος απο τον ΟΤΕ (μαλλον δυσαρεστημενος ειμαι) αλλα απλα τονιζω πως δεν παιρνω και πολυ στα σοβαρα αυτα τα τεστ..

brave2007-4-12 3:10:4

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Eισαι τυχερος & εχεις καλη συνδεση. Φυσικα & δεν ειναι πανακεια αυτα τα tests, ομως κατι λενε. Οσες μετρησεις εκανα τοσο με linux, οσο & με windows, (χωρις τα ...εξτρα, που λες παραπανω), πανω κατω τα ιδια μου δινουν.Βεβαια με το linux (ετυχε, ειναι & θεμα λειτουργικου?) εχω καλυτερες ταχυτητες στο browsing. Παντως εχουν τυχει αρκετες φορες (οπως σημερα-π.χ-) που η ταχυτητα μου ΔΕΝ πλησιαζει καν στο 70% της ταχυτητας που πληρωνω (768 kbs) & που θεωρητικα ειναι υποχρεωμενος να μου παρεχει ο isp μου.(η καθαρα "δημοσιουπαλληλικη Τellas!) -Προτεινω να γραφουμε ο καθενας τη περιοχη του, παροχο, τι συνδεση πληρωνει & τι αποτελεσματα εχει στις μετρησεις τουlinuxformat2007-6-21 13:22:38

linuxformat]brave, σε ποια περιοχή είσαι; 

Πειραική μετά την Καστέλα.

constantinos].Βεβαια με το linux (ετυχε, ειναι & θεμα λειτουργικου?) εχω καλυτερες ταχυτητες στο browsing.

Κωστα, εχω παρει αρκετες τετοιες "μετρησεις" σε σπιτια φιλων και εχω καταληξει στο συμπερασμα πως η ταχυτητα browsing στο linux ειναι σαφως καλυτερη για τους λογους που ανεφερα πιο πανω.
Τα παραθυρια καθε 3 και λιγο επικοινωνουν με την ακατανομαστη, και αν εχεις εμπορικα προγραμματα το ιδιο κανουν και αυτα με τις δικες τους μαμαδες... εχεις φυσικα και καποια adware γιατι μονο με αυτα σου διναν δωρεαν καποια προγραμματα, εχεις φυσικα και 2-3 spy, troyans που σου κανε δωρακι ο IE οταν κατα λαθος τον αφησες να μπει στο δικτυο,  και λοιπα που ξεχασε να ανιχνευσει το antivirus το οποιο κι αυτο σου τρωει πολλες φορες ταχυτητα συνδεσης, ειδικα εν ειναι με καμια σουιτα με κανενα ασηκωτο firewall ....και τα λοιπα κι τα λοιπα...

Τωρα σχετικα με την ταχυτητα, εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο ενα εργαλειο που θα καταγραφει την εισερχομενη/εξερχομενη κινηση το οποιο ειναι εγκατεστημενο στον υπολογιστη, παρα αυτα τα περιβοητα τεστ των σελιδων.

Δεν εχεις αδικο για τα on line tests.Επισης εχω κανει αρκετες μετρησεις ετσι & με εγκατεστημενο εργαλειο στον υπολογιστη μου & ουτως η αλλως ΔΕΝ παιρνουμε αυτο που πληρωνουμε!! linuxformat_ Για την ιστορια τα windows που (με υποχρεωνουν απο τη δουλεια να) εχω στο laptop, μου εχω διακοψει τις αναφορες,κλπ στη MS, τα εχω..."πειραξει" με το n-lite & οι λιγοστες εφαρμογες που εχω ειναι open sourse, ολες.τις δε μετρησεις τις εκανα χρησιμοποιοντας τον  (πολυ καλο) k-meleon browser.  Για το linux μου ειμαι σιγουρος για το καλο-πια- στρωσιμο που του εχω κανει στο laptop.  To δε downloand, τελος, ητανε μια απο τα ιδια (βλεπεις το μουλαρακι & τα σχετικα δουλευουν πολυ στην Ελλαδα!).
linuxformat2007-6-21 13:33:6