Playstation3 & Linux: Συζητήστε εδω!

JohnBougiou | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 1' | 29

Καλησπέρα σε όλους...
Θα ήθελα να ρωτήσω για το Yellow Dog Linux για το ps3...
To  εχω εγκαταστήσει και  αν γνωρίζετε λεπτομέρειες για το Linux και τις δυνατότητες του,πάντα φυσικά για official...

Ευχαριστώ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπράβο, μπράβο... Κανένα screenshot όμως δεν έβαλες... 

Θα ανεβασω, δυστυχως δεν ειναι δικο μου το ps3, σε φιλο

το εβαλα, μα συντομα εχω σκοπο να "ανεβασω" εικονες &

μαλιστα απο camera, με το ps3 & το linux σε πληρη δραση!

Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν και με το xbox 1

Γιατί οι εταιρείες δεν αποφασίζουν αν θα πουλούν pc ή  κονσόλες
 

Γινοτανε με το x-box, μα ειναι πολυ μεγαααααααλη διδικασια!! Οι εταιρειες   κονσολες πουλανε, βεβαια η Sony, με το ps3, σου δινει κανονικα & με τον νομο αυτη τη δυνατοτητα. Για σκεψου, λιγο-κονσολα παιχνιδιων, που ειναι & υπολογιστης, που τρεχει linux!! Aν βγει στη παραγωγη κατι τετοιο, ποση διαδοση θα εχει το linux!! Ασε που σιγουρα -εστω & ετσι-ολο & πιο πολλες εταιρειες hardware, θα ασχολουνται μαζι του!! (ετσι νομιζω, τουλαχιστον). Ακομα η δυνατοτητα υπαρχει & στο ps2-oxι τοσο ευκολη οσο με το ps3, μα γινετai Επι τη ευκαιρια, αν καποιος εχει οδηγιες το πως γινεται αυτο, ευχαριστως να τις πει!! Δε με χαλαει καθολου, στο εξοχικο μου, να εχω εναν υπολογιστη (μεσα στο playstation!!) εδω καποια στιγμη, χαθηκα... Exω εναν δισκο, που εχει φορτωμενο το kubuntu 6.06, τον εβαλα στο ps2, μα δεν ειδα... φως!!constantinos2007-4-12 18:18:10

Έχω εγκαταστήσει στο PS3 μου το Yellow Dog Linux.
ΝΑ σας πω πρώτα ότι στο PS3 το game OS με το  linuxOS είναι δυο διαφορετικά partition που δεν επηρεάζει το ένα με το άλλο,αρά αν χαλάσει το ένα OS θα είναι οκ το άλλο.Άρα η σκέψη της Sony είναι τέλεια με το Linux.
Δεν εχω δει πολλά πράγματα με το Linux ακόμα διότι είμαι αρχάριος με το OS Linux,αν έχει κάποιος προγράμματα για να εγκαταστήσω θα με βοηθούσε πολύ,πάντα συμβατά με το Yellow Dog Linux...
Ευχαριστώ....

και το ubuntu σε ps3 εχει τις ιδιες αποδωσεις που εχει και στο pc?
απο ταχυτητες τι λεει?
Απο επιταχυνση γραφικων? ταχυτητα εγκαταστασης προγραμματων? multitasking?
Απο κοληματα?

Εχω ακομα ps2 και δεν μπορω να το δοκιμασω γι αυτο ρωταω οποιον εχει κανει εγκατασταση πως το ειδε?

Mia χαρα τρεχει brave, ταχυτατο, απο την οποια λιγη χρηση του εχω κανει (δεν το εχω παρει, ουτε εγω ακομα). Τι λες, δικιμαζουμε να παμε βημα-βημα & να κανουμε την εγκατασταση στο ps2?????   

[ΣΠΑΜ] Aυτος παει..  εφυγε κι αφησε σε καθε σπιτι ενα pc ετοιμο να υποδεχτει Linux...
Η μαιμού του έχει μαγαλυτερη πλακα
http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc
http://www.youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE&mode=related& amp;search=
http://www.youtube.com/watch?v=HTkA9L2J2gY&mode=related& amp;search=
[/ΣΠΑΜ]

brave2007-4-14 18:28:35

Ευχαριστώ για της πληροφορίες constantinos θα τις κοιτάξω σύντομα...

JohnBougiou]Καλησπέρα σε όλους...
Θα ήθελα να ρωτήσω για το Yellow Dog Linux για το ps3...
To  εχω εγκαταστήσει και  αν γνωρίζετε λεπτομέρειες για το Linux και τις δυνατότητες του,πάντα φυσικά για official...

Ευχαριστώ.

Βρήκα το yellow dog για ps3 και το έβαλα σε ένα dvd.Έκανα format τον δισκο στο ps3 ενός φίλου και το aprtition.Όμως στο Onstall other os δεν διάβαζε το dvd. Μπορείς να μου πεις γιατί ή τι παίζει??? Το μόνο που βρήκα είναι ότι πρέπει να βάλεις έναν downloader ή κάτι τέτοιο αλλά δεν βρήκα άκρη. Εσένα σου πήγαν όλα κανονικά? Thanks anyway.....

jstaff77, διάβασε το άρθρο στο τεύχος 15. Περιγράφει τη διαδικασία εγκατάστασης YDL στο PS3.

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ PS3 ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ 3 ΔΙΑΦΩΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ LINUX. ΤΟ YELLOW DOG, UBUNTU KAI FEDORA.

ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ. ΤΟ FEDORA ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ HD ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ.

ΑΛΛΑ..... ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ MP3, VCD, KAI ENA ΣΩΡΟ FORMATS KAI CODECS. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΕΚΦΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΟΠΩΣ VLC ΓΙΑ PPC64 ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟ OPENSUSE ALPHA5. ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ (ΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ PS3 ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.

Dougas, καλως ηρθες.

Το θεμα εχει συζητηθει στο forum ε δ ω. & φυσικα συντομα θα μετακινηθει εκει & το ερωτημα σου, για χαρη της συνοχης & της καλυτερης βοηθειας.

Για το Fedora δε ξερω, μα δε νομιζω να εχει προβλημα. Τα αλλα δυο δουλευουν οκ. Ισως χρειαστει να κανεις καποιες ρυθμισεις.

Διαβασε το link που σου εδωσα & οτι θελεις αν δε καλυφθεις η οποια μεταγενεστερη απορια εχεις, ρωτησε παλι οτι θελεις.

Bεβαια εχει & ενα καλο αφιερωμα το περιοδικο στο τευχος 15constantinos2007-6-27 13:34:43

Έχω εγκαταστήση το YDL V5.0 και μετά
το UBUNTU 7.0.4 στο PS3. Στην εγκατάσταση
του UBUNTU έχω προβλημα με την ανάλυση, ειναι
1686x900 τρεμοπαίζει η οθόνη και δεν μπορώ να αλλάξω
την ανάλυση με τίποτα.

Έχεις δοκιμάσει να την αλλάξεις και

στο /etc/X11/xorg.conf;

παιδιά εγώ θέλω να εγκαταστήσω κάποια έκδοση Linux στην κονσόλα μου αλλά φοβάμαι μην προκληθεί καμιά ζημιά στο σύστημα. Υπάρχει περίπτωση?

Το δοκίμασα και δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, έγραψα ένα φάκελο με mp3 στο YDL 5.0, όταν έβαζα το cd έβλεπε τον φάκελο και τα τραγούδια κανονικότατα. Στο σύστημα του PS3 έβαζα το cd και δεν έβλεπε ούτε φάκελο ούτε τραγούδια.Μετά έκανα Format και Εγκατάσταση πάλι τo YDL 5.0, άλλαξα και τον USERNAME, τίποτα!! Έκανε ακριβώς το ίδιο. Θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια λύση;

Sorry, έχει γίνει mount το CD και δεν το βλέπεις; Δηλαδή το βάζεις μέσα και δίνοντας mount από τη γραμμή εντολών εμφανίζεται προσαρτημένο; 

Λάθος το έγραψα πιο πάνω.Μέσα στο CD έχω 10 φακέλους με mp3, 1 φάκελο έγραψα στο YDL 5.0, όταν βάζω το cd στο YDL 5.0 τους διαβάζει όλους ενώ στο σύστημα του PS3 όταν βάζω το cd διαβάζει τους 9 φακέλους.

Αν είναι multisession, όπως καταλαβαίνω, το CD, τότε το PS3 διαβάζει μόνο το πρώτο session με τους 9 πρώτους φακέλους που έγραψες της πρώτη φορά.

Πριν γραψω τον φακελο στο YDL 5.0. To ειχα δοκιμασει στο συστημα του PS3, και εβλεπε όλους τους φακελους και τους 10.

Σε έχω χάσει πάλι :(

Είπες πριν ότι στο PS3 δεν βλέπεις και τους 10. Και τώρα λες ότι του έβλεπε και τους δέκα. Για ποιο λειτουργικό μιλάς; Στην αρχή είπες ότι έβαλες Ubuntu και YDL 5.0.

πάμε πάλι :-)

έχω ένα cd με 10 φακέλους. Το διάβασε κανονικά στο PS3.Όταν εγκατέστησα το YDL 5.0  και αντέγραψα ένα φάκελο στο σκληρό . τον συγκεκριμένο φάκελο που αντέγραψα, στο σύστημα PS3, δεν τον διαβάζει πλέον.