HTC Dream: το πρώτο κινητό με βάση το Android;

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 06/17/2008 - 16:49 | 2' | 5

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες για το ποιο θα είναι πρώτο Android κινητό τηλέφωνο που θα εμφανιστεί στην αγορά. Πολλοί λένε ότι θα λέγεται Dream και θα είναι της HTC (ναι, της ίδιας εταιρείας που έβγαλε από την αφάνεια το Windows Mobile...).

Διάφορα sites αναφέρουν ότι το HTC Dream θα βασίζεται σε έναν επεξεργαστή Qualcomm MSM7201A στα 528MHz, θα έχει 128MB RAM, 256MB ROM, οθόνη αφής, και θα υποστηρίζει 3.6Mbps HSDPA. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την παρουσίαση ενός πρωτοτύπου του Android που έγινε στα τέλη Μαΐου όπου δεν αναφέρεται πουθενά (λόγω NDA) ότι πράγματι το πρωτότυπο είναι το HTC Dream.

Πάντως, στην παρουσίαση οι developers έδειξαν όμορφα πράγματα όπως ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο για το χειρισμό του Google Maps, μια νέα λειτουργία ξεκλειδώματος της συσκευής με προγραμματιζόμενες gestures (χειρονομίες), ένα Pac-Man, κλπ.

Δείτε βίντεο με το πρωτότυπο:

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη των developers:
http://androidcommunity.com/android-prototype-qa-video-and-transcript-p…

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το android είναι κάτι που περιμένω με αρκετή λαχτάρα. Και μάλιστα σκεφτόμουν γιατί να μην υπάρχει για pda και μάλιστα της HTC (όταν το είδα δεν πίστευα ότι μπορούσε το windows mobile να είναι τόσο εύχρηστο και όμορφο). Αναμένουμε.

Απίστευτο αυτό στο τέλος. Βλέποντας και γενικάς τις όλες εξελίξεις που συμβαίνουν στην πληροφορική νομίζω ότι στο τέλος θα μιλάμε για κάτι πολύ μαγικό.

Ξεφεύγοντας από το θέμα νομίζω ότι ενώ μέχρι στιγμής μαθαίναμε υπολογιστή, η επόμενη γενιά υπολογιστών και προγραμμάτων απλά θα είναι προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί ο άνθρωπος.

Για περισσότερα βίντεο και εικόνες για ρίξτε μια ματιά.** Τελικά είναι αρκετά εύχρηστο και όμορφο.

** http://androidcommunity.com/first-live-images-of-fullscreen-android-demo-20080528/

μπορειτε με λίγα λόγια να μου πείτε τι είναι το Android? Είναι κάτι σαν να λέμε symbian UIQ ?

Αντιγράφω από τη στήλη Νewsdesk του τεύχους 19:

ELF19]
Τι είναι το Android

Το Android δεν είναι ένα “Google τηλέφωνο” αλλά μια ανοικτού κώδικα πλατφόρμα (με βάση το Linux) που θα μπορεί να τρέχει σε ένα οποιοδήποτε συμβατό τηλέφωνο.

Πίσω από το Android υπάρχει η Open Handset Alliance (OHA), μια συμμαχία από 30+ εταιρείες από όλο το φάσμα της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας. Στόχος της ΟΗΑ είναι να κάνει το εξής μαγικό: να βελτιώσει την χρηστικότητα του λογισμικού των κινητών, μειώνοντας το κόστος αλλά και διευκολύνοντας την ανάπτυξη εφαρμογών. Δύσκολα πράγματα δηλαδή, αλλά η συμμαχία λέει ήδη ότι θα λανσάρει τα πρώτα Android κινητά στο δεύτερο εξάμηνο του 2008....

Ελεύθερη πλατφόρμα

Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας είναι τουλάχιστον διπλάσια εκείνης των PCs, αλλά μέχρι τώρα ήταν κλεισμένη ανάμεσα σε συμπληγάδες, δηλαδή τις κλειστές πλατφόρμες της MS και της Symbian (που άνοιξε πρόσφατα!), αν και το Linux κέρδιζε κάποιο έδαφος λόγω κυρίως της Motorola. H ΟΗΑ από την πλευρά της λανσάρει το Android ως μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα με βάση το Linux, μαζί με το middleware, το γραφικό περιβάλλον αλλά και μια Java virtual machine (Dalvik) όπου θα τρέχουν οι εφαρμογές του τελικού χρήστη σε ξεχωριστά instances. Παράλληλα, διατίθεται ελεύθερα το λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών του Android (που βασίζεται στο Eclipse) υπό την άδεια Apache, επιτρέποντας στους πάντες να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές....

Τα μέλη της συμμαχίας είναι πάροχοι όπως οι T-Mobile, NTT DoCoMo, Telecom Italia και η China Mobile, αλλά και κατασκευαστές όπως οι Motorola, Samsung, LG, Nvidia, Intel και Wind River. Από τον κατάλογο λείπει πάντως η μεγαλύτερη εταιρεία στα κινητά, η Nokia, αλλά και η Sony-Ericsson...

Τότε γράφαμε...

ELF19]
...η είσοδος της Google στην αγορά της κινητής αναμένεται να δημιουργήσει κάποιες αναταράξεις στους ηγέτες της αγοράς, καθώς η Google είναι αναγνωρίσιμο brandname αλλά ταυτόχρονα ένας ισχυρός ανταγωνιστής. Επιπλέον, όπως έδειξε και εδώ, για να μειώσει το κόστος της κατά την είσοδο σε μια νέα αγορά η Google συνηθίζει να αξιοποιεί τα εργαλεία του ανοικτού κώδικα, πράγμα που ανησυχεί αρκετά τις εταιρείες που έχουν βασίσει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στο κλειστό λογισμικό και hardware.

Μία από αυτές τις αναταράξεις είναι το πρόσφατο άνοιγμα του κώδικα του Symbian από τη Nokia...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus