like wubi....

ulver | Τετ, 06/04/2008 - 07:59 | 1' | 11

Καλημερα υπαρχει κατι αναλογο του WUBI και για αλλες διανομες?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

επισεις ελπιζω πως ΟΧΙ...
δε θελω να προσβαλω τους developers του εργου, αλλα ειναι γελοια η εξαρτηση απο κατι τετοιο...
εχω φιλο που αφου ρημαξε το ubuntu που του ειχα στρωσει ΤΕΛΕΙΑ, βαζοντας τα σvista, τωρα προσπαθει και χτυπιεται να κανει εγκατασταση με αυτη την χαζομαρα, και φυσικα τα σvista δεν του το επιτρεπουν οποτε εχασε το linuxακι του (και οχι, ειδε μια φορα πως γινεται, υπαρχει αριστο documentation στο internet, υπαρχουν τοοοοσα e-books κτλ'κτλ κτλ )
χμμμμ γυαλακια για ιθαγενεις... αν δε μπορεις να εγκαταστησεις ubuntu τοτε δεν μπορεις να εγκαταστησεις κανενα απολυτως λειτουργικο, οποτε κερνα μια πιτσα και δυο μπυρες ενα φιλο που μπορει.

Τα λεω λιγο χυμα, αλλα ποτε δεν καταλαβα ΤΙ δυσκολια εχει να boot-αρει καποιος απο ενα cd και να απαντησει τοοοοσο ευκολες ερωτησεις?
(χωρια που χρησιμοποιοντας τετοια δεκανικια δε θα μαθεις ποτε πως γινεται η απλη εγκατασταση ωστε καποτε να γνωρισεις τη χαρα μια σωστης εγκαταστασης με partitions, διαφορετικα file systems κτλ κτλ κτλ που ειναι ολη η γοητια του linux / unix)
Δεν ειναι ρε παιδια το trivial pursuit ουτε κανενα τηλεπαιχνιδι που θα σε κανει δισεκατομμυριουχο... 5 απλες ερωτησεις ειναι και τιποτε αλλο (τις οποιες φανταζομαι στις ρωταει και μεσω του wubi πχ τι ωρα ειναι, τι πληκτρολογιο θες να χρησιμοποιησεις κτλ....)
Αν καποιος φοβαται να μπερδευτει με τη διαμεριση του δισκου του ας αφησει το ubuntu η οποια αλλη διανομη θελει να διαμερισει το δισκο του αυτοματα και τελειωσε.

καλό θα είναι τέτοιες "ευκολίες"σαν το wubi να μην υπάρχουν. Δεν βοηθούν στην απαγκίστρωση από την ms

ArchLinux User

Καλισπερα...Χαλαρωστε!
Συμφωνω με αυτα που λετε αλλα υπαρχει πολυ κοσμος οπου ενα τετοιο προγραμμα τον βοηθαει πολυ!εχω φιλους που δεν μπορουν να κανουν εγκατασταση ουτε ενα προγραμμα στα win(ναι!χρειαζονται και αυτοι!υπαρχει μεγαλυτερη διαδοση),ασε που βοηθαει τον κοσμο να ερθει και ποιο κοντα στo linux...καλο ειναι να υπαρχουν,προσελκυεται περρισοτερος κοσμος ετσι!
Ποσοι απο εσας εχουν ασχοληθει με linux απο τετοια εκδοση?και οσο αφορα τους παλιοτερους χρηστες...αν τοτε υπηρχε το WUBI και εισασταν χρηστης των win. δεν θα το βαζατε?σαν πρωτη επαφη ειναι καλη...
Τωρα οσο αφορα την απογκηστρωση απο τα win. αυτοι που θελουν να ξεφυγουν και να αχοληθουν,μαθουν θα το κανουν!δεν προκειται να μεινουν στα win.
Εμενα η πρωτη επαφη μου ηταν live cd και μετα το wubi και τωρα εχω εγκατεστημενα ubuntu,mandriva,και σκοπευω να βαλω και mint...
Μακαρι να υπηρχαν και αλλα WUBI για αλλες διανομες ωστε περισσοτερος κοσμος να ερθει...γελοιο αλλα να ναι!ο απλος χρηστης μπορει να δει το desktop τoυ ubuntu και να μην του αρεσει...εμφανισιακα!(εχω τετοια περιπτωση για αυτο εκανα και την ερωτηση),αλλα πχ να δει το desktop απο fedora και να γουσταρει,αλλα το κολλημα του να ειναι οτι αμα κανει κανονικη εγκατασταση και δεν μπορει να την δουλεψει(για λογους bugs,drivers,αχρηστιας)θα πρεπει να χανακανει format...
Σε καινουργιους χρηστες δινει μια σιγουρια...τα ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ φιλε brave χρειαζονται μεχρι να περπατησει καποιος μονος του,και την διαδοση την χρειαζομαστε ωστε να ξεφυγουμε καποια στιγμη απο το νταβατζιλικη της microsoft

Σαν αντίστοιχο wubi για άλλες διανομές μπορούν να θεωρηθούν τα virtual machines(vmware,virtualbox κτλ).Κατεβάζεις το .iso το δοκιμάζεις και αν σου αρέσει το κρατάς και κάνεις και μια εγκατάσταση,αν όχι μένεις απλά εκεί που είσαι !!!

Κατεβάστε το Happy Linux

συγνώμη, αλλα τι εννωεις κανονική εγκατασταση?
Αν καποιος θελει να δοκιμασει, τοτε σχεδον ολες οι διανομες εχουν live cd.
δεν καταλαβα τιποτα σχετικα με το οτι δε θα μπορει να δουλεψει την κανονικη εγκατασταση λογο bugs, drivers και αχρηστειας ενω με το wubi θα μπορει.... τι ακριβως εννωεις?
Δεν εχω κανει ποτε εγκατασταση με τετοιου ειδους εργαλεια, αλλα απ οτι ξερω αναλαμβανουν να κανουν απλα μια εγκατασταση και τιποτα περισσοτερο, μονο που την τρεχουν μεσα απο τα windows...

Για το κανονικη εγκατασταση λαθος,γιατι και 2 κανονικες ειναι.εννοω οτι αμα δεν την γουσταρει την διανομη μπορει να την βγαλει απλα σαν ενα προγραμμα...το wubi δεν θα του πρσφερει τιποτα παραπανω μονο την δυνατοτητα να μην μπλεκει με format.

και εγω ειχα δοκιμασει απο περιεργεια πιο πολυ το wubi,νομιζω ειναι καλυτερο απο εικονικες μηχανες(αποψη μου)γιατι με τις εικονικες μηχανες δεν αποδιδει το λειτουργικο το ιδιο καλα.με το wubi υπαρχει παλι απωλεια ,αλλα ελαχιστα αισθητη και δεν εχεις το περιβαλλον της εικονικης μηχανης.

σιγουρατο καλυτερο ειναι κανονικη εγκατασταση.

παντως στα ubuntu forums ,εχει ξεχωριστη ενοτητα για το wubi και απο οτι θυμαμαι γινεται αυτο που ζητας,να εγκαταστησεις και αλλες διανομες.
υπαρχει και το αντιστοιχο wubi μεσω Linux το Lubi βεβαια για οσους ενδιαφερονται.
εγω νομιζω καλυτερα που υπαρχει το wubi,ειναι κινητρο για πολλους που φοβουται οτι μπορει να γινει καποιο μπλεξιμο.
το προβλημα ειναι οτι προβληματα του wubi και οχι του Linux στη συνειδηση του δοκιμαστη θα περαστου ν ως προβληματα του Linux.

παιδες η εικονικη μηχανη (αν εξαιρεσουμε τα 3d γραφικα που στο vbox δεν υποστηριζονται ακομη, ενω στο vmware ειναι απλα σε αλφα επιπεδο) δεν υστερει σχεδον καθολου σε ενα ενα καλο μηχανημα αν ρυθμιστει σωστα.
Δε λεω πως καποιος που δεν εχει εγκαταστησει ποτε του λειτουργικο στη ζωη του και που παιζει ναρκαλιευτη και πασιετζα μπορει να κανει τετοιες ρυθμισεις ευκολα, ομως καποιος που τολμα να δοκιμασει κατι καινουργιο ειναι συνηθως power user, και αυτος σιγουρα μπορει.
Φυσικα δε χρειαζεται να μπερδευουμε τις εικονικες μηχανες με το wubi γιατι ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα.
Εργαλεια τετοιου ειδους υπαρχουν διαφορα, αλλα δεν ειναι παντα το οτι καλυτερο, και το κυριοτερο ειναι ακριβως αυτο που αναφερει ο wave για τα προβληματα που δημιουργουν.
Πιστεψτε με, πως αν καποιος τα χρησιμοποιει γινονται συνηθεια, και οσο καλα και να μαθει, αν δεν εξαφανιστουν εντελως συνεχιζει να τα χρησιμοποιει για λογους "ευκολιας" (στον ανθρωπινο εγκεφαλο η συνηθεια μεταφραζεται σε ευκολια ειτε ειναι ειτε δεν ειναι). Παλια ειχα κολλησει κι εγω με το automatix, τοσο που ενω ηξερα τον τροπο να εγκαταστησω οτι θελω -και σε μη-debian like διανομες ετσι το εκανα- με το που πηγαινα να εγκαταστησω ubuntu κατεβαζα και το automatix για λογους "ευκολιας" (δεν ειναι ευκολια βεβαια αλλα συνηθεια). Απο κει και περα οι τυποι εγκαταλειψαν το project και ο κοσμος ....σωθηκε... Δεν ειναι βεβαια ετσι ακριβως, οπως και με το wuibi, το προβλημα δεν ειναι η υπαρξη τετοιων "ευκολιων" αλλα αλλου.
Θα ηταν πολυ πιο σωστο κατα τη γνωμη μου με το που ανοιγει ενα τετοιο εργαλειο να σου γραφει ξεκαθαρα οτι το εργαλειο ειναι απλα ενα δεκανικι, και να σου περιγραφει αναλυτικα πως να κανεις κατι σωστα αποφευγοντας τη χρηση του, κατι που προφανως δε συμβαινει.
Οι τυποι που εγκατελειψαν το automatix πχ δεν αφησαν στη σελιδα τους καν 5 οδηγιες με τις πηγες που χρησιμοποιουσαν ενω το wuibi -ακομη χειροτερα- ενσωματωθηκε στο ubuntu.
Ειλικρινα ενα ακομη που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι καποιος που δε μπορει να χρησιμοποιησει το linux πρεπει ντε και καλα να κανει format. Τοοοοοοοσο ενοχλητικος ειναι ο grab?
προσωπικα θυμαμαι στις πρωτες μου αποτυχημενες αποπειρες με red hat οπου κι εγω το διαολοστειλα το linuxακι αφου δεν μπορουσα να κανω τιποτα απολυτως με αυτο, αλλα η εννοια μου δεν ηταν πως να ξηλωσω τον Grab (ενας boot loader ειναι στην τελικη και οχι μονο δεν ενοχλει κανεναν η υπαρξη του, αλλα δεν επηρρεαζει απολυτως τιποτα και κανει ακριβως οτι κανει καθε boot loader)

το θεμα ειναι οι προκαταληψεις που υπαρχουν σχετικα με το linux και εκει ισως θα επρεπε να επικεντρωνονται οι προσπαθειες για τη διαδοση του,οταν λεω διαδοση δε μιλαω καν για μαρκετινγκ η ωραιοποιηση,το Linux εχει τα καλα του και τη γοητεια του και ετσι οπως εξελισσεται αναποφευκτα θα κατακτησει πολλους χρηστες υπολογιστη.
ας ειμαστε ειλικρινεις ομως, υπαρχει μια φοβια απο καποιον που δεν ειναι power user και γιαυτο φανταζομαι ενσωματωθηκε και το wubi στο ubuntu.
θα πει κανεις ναι αλλα οι διανομες ειναι και Live cd και μπορει να παρει καποιος μια γευση,δε το πιστευω αυτο πρεπει να υπαρχει μες στο συστημα και να χρησημοποιειται σε καθημερινη βαση και συμφωνω οτι μια εικονικη μηχανη δε θα κατσει ο συνηθης χρηστης να τη τρεξει στο συστημα του και να κατσει να διαβαζει οδηγιες εγκαταστασης γιατι αλλιως καλλιστα περναγε και linux,ευκολο ειναι αλλωστε.
το θετικο στο wubi ειναι οτι ειναι σαν αρχειο exe οποτε δεν ανακατωνει το συστημα γιατι αυτο βλεπει καποιος οτι μετα εχει αδυναμια στο να επανορθωσει το συστημα και πανικοβαλλεται(αν και υπαρχουν τροποι πολυ ευκολοι και ο grub ειναι φοβερα καλος bootloader εδω που τα λεμε)και μετα απο καποιες δοκιμες μπορει να κανει κανονικη εγκατασταση,εκει πονταρουν και οι υπευθυνοι του ubuntu φανταζομαι ,αλλα οπως προειπα εχει τα προβληματακια του,οχι οτι ειναι και απαραιτητο να εμφανιστουν.
εγω ας πουμε θα ηθελα να μπορω να δοκιμαζω πολλα συστηματα και αφου δε ξερω multiboot ,που θα με ενδιεφερε αφανταστα καποιος καλος οδηγος με φωτο αν τελικα βρω,το wubi υπο αυτη την εννοια και αλλα υποκαταστατα οπως εικονικες μηχανες τα θεωρω ως τη μονη λυση προς αυτη τη κατευθυνση.