magaz.hellug.gr To διαδικτυακό περιοδικό του Hellug!

marlene | Παρ, 05/30/2008 - 01:42 | 4'

Το http://magaz.hellug.gr (μάγκας, μαγαζί ή magazine;) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Internet τον Ιανουάριο του 1998. Ήταν η πρώτη προσπάθεια στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο για την παρουσίαση θεμάτων σχετικά με το Linux σε τακτική βάση, στα χρόνια πριν την ίδρυση HELLUG. Ήταν μία εποχή που δύσκολα ένα από τα ελληνικά έντυπα περιοδικά πληροφορικής θα δεχόταν να δημοσιεύσει κάτι σχετικό με το Linux, αφού το Linux θεωρούνταν "περιθωριακό". Στο Magaz δημοσίευσαν κατά καιρούς τα κείμενα τους, πολλά από τα σημερινά μέλη του συλλόγου, αλλά και πάρα πολλοί πληροφορικάριοι που είχαν το μεράκι και την διάθεση να συνεισφέρουν στην διάδοση του Linux στον ελληνικό χώρο.

Το Μagaz, φιλοξενείται ακόμα στον κόμβο του HELLUG (magaz.hellug.gr) αν και ήταν αδρανές και δεν είχε νέες δημοσιεύσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Στις άμεσες προθέσεις του Hellug είναι να δώσει μία νέα πνοή στο διαδικτυακό αυτό περιοδικό, έτσι ώστε να γίνει μία έκδοση σύγχρονη που θα περιλαμβάνει εκτός από τις δραστηριότητες του συλλόγου, διάφορα επίκαιρα θέματα, tutorials, άρθρα, κείμενα, μελέτες, ακόμα και πανεπιστημιακές εργασίες, που θα αφορούν τον χώρο του Linux αλλά και τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής.

Ζητάμε λοιπόν την συμμετοχή σας, την συμμετοχή οποιουδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να γράψει κάτι που θα ενδιέφερε τους χρήστες του Linux καθώς και οποιουδήποτε θα ενδιαφερόταν να συμμετάσχει στην νέα, ( υπό διαμόρφωση ), συντακτική ομάδα του Magaz, αναλαμβάνοντας μία από τις στήλες του. Ζητάμε όμως και την συμμετοχή όλων όσων, ( μέλη ή μη του συλλόγου), θα ήθελαν περιστασιακά να δημοσιεύσουν κάποιο δικό τους κείμενο που θα αφορά τον σύλλογο, το Linux ή τον γενικότερο χώρο της πληροφορικής.
Άλλωστε όπως και το Linux έτσι και το Magaz, βασίζεται ακριβώς σε αυτή την αλληλεπίδραση και συμμετοχή των μελών του και φυσικά δεν θα πρέπει εδώ να ξεχνάμε, ότι το περιοδικό του Hellug, καθώς και η ύλη του, δεν μπορεί παρά να είναι είναι μία " δική μας υπόθεση".

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε είτε στην συντακτική ομάδα, είτε αυτόνομα, με περιστασιακές δημοσιεύσεις μπορείτε να επικοινωνείτε για την ώρα στο mail

marialena_sarri [at] yahoo [dot] gr

Δεχόμαστε συμμετοχές με νέα αλλά και ήδη υπάρχοντα κείμενα, ενώ θα ενημερώσουμε σύντομα μετά την διαμόρφωση του περιοδικού, και για την θεματολογία που θα έχουν οι μόνιμες στήλες που θα είναι διαθέσιμες για επιμέλεια, από όποιον θελήσει να αναλάβει μόνιμα μία θέση στην νέα συντακτική ομάδα.

Περιμένουμε λοιπόν τις συμμετοχές σας.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)