Άρθρο με θέμα "Αναστάτωση στην κοινότητα ανοιχτού λογισμικού".

grimm | Δευ, 05/26/2008 - 11:59 | 1' | 10

Πέτυχα το παρακάτω άρθρο με θέμα "Αναστάτωση στην κοινότητα ανοιχτού λογισμικού"

 

Μου τράβηξε την περιέργεια το παρακάτω που γράφηκε

"Το σημαντικό αυτό πρόβλημα φαίνεται να δείχνει μία γενικότερη αδυναμία του Open Source λογισμικού, οπού ένας προγραμματιστής κάνει μία σημαντική αλλαγή η οποία τις περισσότερες φορές γίνεται αποδεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα από την κοινότητα."

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παραπάνω κομματί που παραθέτω.

Το άρθρο είναι το παρακάτω http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=3199

 

Ευχαριστώ πολύ.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν όντως έχει δύο χρόνια το bug,δε είδα κανένα συμβάν περί ασφάλειας του linux σε αυτό το διάστημα...Θέμα χρόνου είναι και τα τζιμάνια του debian και openssl θα λύσουν το πρόβλημα.

Ε τι να κάνουμε συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες :) .

Πάντως θα διαφωνήσω σε ένα σημείο που λέει ότι πρόκειτε περί αδυναμίας του Open Source λογισμικού το ότι κάνει ότι θέλει ο καθένας στον κώδικα.Noμίζω το αντίθετο .

Κατεβάστε το Happy Linux

Για τις τεχνικές λεπτομέρειες θα μιλήσουν αυτοί που ξέρουν. Λάθη γίνονται όπου παράγετε έργο. Μπορώ να καταλάβω όμως , πως το ύφος του άρθρου είναι εχθρικό. Ειδικά το τελευταίο συμπέρασμα , όπου έχει επισημάνει ο grimm , είναι τελείως υποκειμενικό και είναι φανερό πως ο συγγραφέας δεν παρακολουθεί ΚΑΝΕΝΑ linux forum , ελληνικό ή διεθνές.Γιατί θα έβλεπε πως γίνονται πολλές έντονες διαμάχες (γόνιμες συνήθως) για πολλά θέματα. Το περιοδικό προσπαθεί από το τέλος του 2006 να πείσει πως τα MS Vista είναι από τα καλύτερα λειτουργικά που έχουν βγει. Δικαίωμα του είναι , αλλά όταν αναφέρονται προσωπικές απόψεις για την κοινότητα του linux, δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες.Μήπως τους ενοχλεί η "κοινότητα" ;

Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη βλακεία που έγραψε καθένας και κάποιος άλλος είπε να μας αναφέρει...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

sorry gia ta greeklish alla mpainv (me win + internet explorer) apo to aerodromio tou Bangkong....
epikolw thn "syntomh" apanthsh poy edwsa kai se alloys poy eixan thn efyh idea na metaferoyn ayth thn hli8iothta

ελα ντε... το ποσο βιαστικα γραφτηκε αυτο το αριστουργημα φαινεται κι απο τα νουμερα που χρησιμοποιει (2 εις την πεμπτη κανει 32 και δύο εις την δεκατη πεμπτη κανει 32768 )

ειναι απιστευτα μερικα αρθρα,τοσο που νομιζεις οτι εχουν γραφει απο οντα αλλου πλανητη...
Ο τυπος που εγραψε το παραπανω δηλαδη ποιο ασφαλεστατο λειτουργικο χρησιμοποιει? (αυτο που μπαινεις στο νετ λες και περπατας σε ναρκοπαιδιο ?)
Κενα ασφαλειας οποσδηποτε μπορουν να βρεθουν σε οτιδηποτε, αλλα η ειδηση βγαζει γελιο και μπαζει απο παντου ειναι σε δυο σημεια : 1. εκει που απο τη μια λεει "ενο ασφαλειας στο linux", και απο την αλλη λεει μετα λεει για debian/ubuntu (εχει κριθει το ubuntu υψιστης ασφαλειας και δεν το ξερω?) και η χαριστικη βολη εκει που λεει οτι προκειται για κενο του open ssl!! (ποιαστο αυγο και καντου περμαναντ δηλαδη ....μολις ανακαλυψα ενα κενο στο μυαλο του "αρθρογραφου" standards,networking,applications,UI ολα τα βαφτίζουμε λειτουργικα;Τεχνικά δεν διαχωρίζονται;) και το τελικο χτυπημα στο υπογραμμισμενο που κατακρινει το open source (ντοοοοιινγκκ "το σημαντικό αυτό πρόβλημα φαίνεται να δείχνει μία γενικότερη αδυναμία του Open Source λογισμικού, οπού ένας προγραμματιστής κάνει μία σημαντική αλλαγή η οποία τις περισσότερες φορές γίνεται αποδεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα από την κοινότητα"
Αααα...... Γι' αυτό κανένα εμπορικό λειτουργικό σύστημα δε χρειάστηκε ποτέ ούτε ένα patch(ή όπως αλλιώς προτιμούν να το ονομάσουν) μετά την επίσημη κυκλοφορία του..... Επειδή ο κώδικας ήταν ελεγμένος με απίστευτη σχολαστικότητα και οι developers που είχαν πρόσβαση ήταν περισσότεροι από αυτούς που μπορούν να δουν και να "πειράξουν" τον κώδικα ενός open-source προγράμματος.... (Ειλικρινά, δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω αφού αυτός που τα έγραψε ή εντελώς καθυστερημένος είναι ή δε ντρέπεται να φωνάζει οτι τον πληρώνουν για να γράφει.... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ))

Ο τροπος που ειναι γραμμενος εχει πολυ περισσοτερα απο ενα κενο και μου θυμιζει τις σελιδες που γραφτηκαν την εποχη του blaster με τις υποτειθεμενες εταιριες που για να γλυτωσουν απο το blaster (που χτυπουσε ΜΟΝΟ windows) βγαζαν τους linux servers και βαζαν windows και ....σωζονταν (ναι και τετοια νοστιμα και πικαντικα εχουν γραφτει)
απλα ενα απαραδεκτο και πιθανως υποκεινουμενο ακομα αρθρο.Το εξαιρετικα γελοιο της καταστασης ειναι πως εκανε αυτοματα το γυρο του μισου νετ (με την βοηθεια της υψηλης m$ τεχνολογιας του copy/paste) σχεδον παντου ασχολιαστο, και το ακομη καλυτερο ειναι πως αυτη η "ανησυχια" δε βλεπω να εχει επηρρεασει τοοοοσο τις σελιδες των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κοινοτοιτων ανοιχτου λογισμικου ωστε να εχουν ασχοληθει με το κενο του τυπου. (για την ακριβεια οπως και να το ψαξεις ακομα και με σκετα τα νουμερα ΜΟΝΟ το pcworld εμφανιζεται ως πηγη )
Επισεις ο "συγγραφεας"του αρθρου του pcworld οπως φαινεται ανακαλυψε Ο ΙΔΙΟΣ το κενο αφου δεν εχει παρουσιασει ουτε μια πηγη και οπου κι αν το ψαξα ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ παρουσιαζεται το pcwold, καθως και οσοι εχουν ασχοληθει να γραψουν σχετικα με αυτο το κενο αναφερουν σα ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ τους το εν λογο αρθρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (παιζει βεβαια o κακομοιρης να ειχε λιποθυμισει πριν κανα διμηνο και να ξυπνησε ανεβαζοντας αυτο που ετοιμαζε για την Πρωταπριλια η να ειχε συναντηθει κι αυτος με το μπιλλακο οταν μας ηρθε )

χωρις πηγες χωρις τιποτα και με τοοοοσο σοβαρα λαθη? απλα ενα ακομη σκουπιδι για μενα. Δε θα χασω κι αλλοτο χρονο μου να ψαξ τι ηθελε να πει ο ποιητης

ΥΓ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ Μ$
ΚΑΝΕΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ

ΥΓ2 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΑ 100000% ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΤΑ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ

brave]epikolw thn "syntomh" apanthsh poy edwsa kai se alloys poy eixan thn efyh idea na metaferoyn ayth thn hli8iothta

Brave,

ευχαριστώ για την έμμεση προσφώνηση του "ηλιθίου".

Αν και νομίζω πως κάθε προσπάθεια για συζήτηση είναι ευφυής (χώρις μομφή αυτή τη φορά),

ακόμη και αν το θέμα μερικοί το θεωρούν ηλίθιο.

Ευχαριστώ.

Ηταν ενα λαθος απο τον Brave.Δεν το εννοουσε ειμαι σιγουρος...Εσυ απλως μετεφερες την ειδηση προς συζητηση.

Σε κάθε περίπτωση οι forumήστες του site έδωσαν την κατάλληλη απάντηση

(αν και οι απόψεις για το Debian ήταν άδικες). :)

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

grim> συγνωνμη αν φανηκε ετσι, αλλα εννωειται πως δε σε προσφωνισα ηλιθιο ουτε εμμεσα ουτε αμεσα (και δε με διακρινουν ιδιεταιρα οι εμμεσοι χαρακτηρισμοι).

Ηλιθιοτητα χαρακτηρισα το παραπανο "επος".
"Εφυη" ιδεα εχω χαρακτηρισει παμπολλες φορες τη μεταφορα του συγκεκριμενου σκουπιδιου, και ο μονος λογος που την εχω "πει" στους μεταφορεις του (και φυσικα περιλαμβανει και εσενα χωρις ομως προσβλητικους χαρακτηρισμους και παρεξηγησεις) ειναι πως αυτο το "αριστουργημα" συγγραφηκε απο καποιον ανωνυμο συντακτη του εν λογο περιοδικου ο οποιος εχει ντραπει να πει και το ονομα του, και ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝ ΠΗΓΕΣ.
Το να μεταφερθει ασχολιαστο κατι τετοιο ναι το κατακρινω, γιατι οπως και να εχει ολοι εχουμε τη δυναμη των μηχανων αναζητησης και οταν βλεπουμε ενα τοσο περιεργο αρθρο -που μας αφορα αμεσα- ΧΩΡΙΣ ΠΗΓΕΣ, το ψαχνουμε λιγακι.

το άρθρο είναι βλακώδες και μόνο ένας άσχετος θα μπορούσε να το γράψει.
Όποιος νομίζει ότι υπάρχει λειτουργικό σύστημα χωρίς τρύπες και πέφτει από τα σύννεφα όταν του επισημάνουν μία, ε τότε είναι κουτός.

Οφείλω όμως να επισημάνω κάτι ενδιαφέρον από το άρθρο

"η ομάδα του Debian θα έπρεπε να ενημερώσει τους προγραμματιστές του OpenSSL για να να διορθώσουν το δικό τους bug και όχι να αναλάβουν την πρωτοβουλία να το διορθώσουν αυτοί, κάνοντας έτσι ακόμα χειρότερα τα πράγματα."

να χώνουν την μούρη τους στο κώδικα του άλλου είναι ανεπίτρεπτο, προσωπικά δεν μου αρέσει σαν νοοτροπία και ήταν ένας από τους λόγους επιλογής διανομής.

ArchLinux User

dimitris]Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη βλακεία που έγραψε καθένας και κάποιος άλλος είπε να μας αναφέρει...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Συμφωνώ...

==============================
Use The Source!