Μερικές απλές ερωτήσεις!

ditsikts | Δευ, 05/26/2008 - 23:43 | 1' | 4

Υπάρχει το debian και το archlinux σε Live cd;
για το arch linux εχει 2 αρχεία το ftp και το core, έχουν διαφορά μεταξύ τους;
στο debian πρέπει να κατεβάσω και τα 3 dvd;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για να κάνεις μια "κανονική" εγκατάσταση του Debian αρκεί το 1ο DVD - απλά στα άλλα 3 βρίσκονται όλα τα διαθέσιμα πακέτα για Debian (οπότε μπορείς να εγκαταστήσεις τα πάντα ακόμα και χωρίς σύνδεση στο internet). Λέγοντας "κανονική" εγκατάσταση εννοώ να βάλεις το βασικό σύστημα με το gnome και όλες τις κλασικές desktop εφαρμογές - πχ openoffice κλπ (χωρίς να επιλέξεις Web Server - FTP server κλπ). Μπορεί να αρκεί και για αυτά το 1ο DVD αλλά δεν ξέρω. Εγώ έκανα μια "κανονική" εγκατάσταση και έγινε μόνο με το 1ο DVD. Νομιζω ότι και το KDE βρίσκεται ολόκληρο στο 1ο DVD αλλά και γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος.
Για live cd αν και δεν το έχω δοκιμάσει υπάρχει το http://debian-live.alioth.debian.org/ που έχει live cd και από τους 3 κλάδους του Debian ( stable (etch) / testing (lenny) / unstable (sid) ) και με επιλογή KDE / Gnome / Xfce (υπάρχουν 3 διαφορετικά live cd).

Ο Arch δεν έχει live-cd για να το δοκιμάσεις. Η εγκατάσταση του είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με τις περισσότερες διανομές. Μπορείς να κατεβάσεις το core.iso για να κάνεις την βασική εγκατάσταση από αυτό και μετά συνδεόμενος με το net να την ολοκληρώσεις. Ή να κατεβάσεις το ftp.iso για να πάρεις τα ελάχιστα αρχεία που απαιτούνται για να συνδεθείς από την αρχή με το net και να κάνεις από αυτό το σύνολο της εγκατάστασης. Προσωπικά προτιμώ την core λύση.

Arch Linux, Keep It Simple