Linux σε καθε PC!!!

lynx | Κυρ, 05/18/2008 - 15:03 | 2' | 5

Το  Splashtop το γνωριζετε ; Κι ομως φιλοδοξει να γινει συντομα η πιο διαδεδομενη linux διανομη με ρυθμους που θα προσεγγιζουν το 1 εκατομμυριο μηνιαιως.

Δεν κανω πλακα.

Το Splashtop ειναι μια εμπορικη διανομη (ετσι λεει η wikipedia) η οποια δεν διατιθεται σε μεμονωμενους χρηστες, αλλα σε κατασκευαστες υπολογιστων. 

Ενας καλος πελατης της διανομης ειναι η Asus, η οποια ηδη προσφερει το Splashtop (ως "Express Gate") σε καινουριες motherboards. Λογω της θετικης ανταποκρισης απο τους πελατες της, η εταιρια εχει ανακοινωσει οτι θα το διανεμει σε καθε νεο motherboard. Καθολου ασχημα για τον μεγαλυτερο κατασκευαστη μητρικων.

Το Splashtop ή Express Gate ειναι μια μινι διανομη ενσωματωμενη σε μια flash RAM, η οποια προσφερει ταχυτατη εκκινηση και ενα ασφαλες περιβαλλον για σερφαρισμα στο διαδικτυο και αναγνωση αλληλογραφιας.

Με βαση τα παραπανω ειναι προφανες οτι η ειδηση αυτη δεν θα φερει τα πανω κατω στη βιομηχανια λειτουργικων συστηματων. Ισως βεβαια οι ανταγωνιστριες της Asus εταιριες θελησουν να προσφερουν κατι παραπανω. Το linux στο Desktop εχει μελλον...

http://en.wikipedia.org/wiki/Splashtop
http://www.prweb.com/releases/2008/05/prweb942944.htm

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στην σελίδα της http://www.splashtop.com/index.php υπάρχει ένα video όπου εξηγεί πως είναι για άμεση (instant)
πρόσβαση στο inernet (μόνο) και αν θέλει κάποιος πατάει ένα πλήκτρο και μπαίνει στο λειτουργικό που θέλει , αντικαθιστώντας το bios. Μήπως κάπου 'δω μπαίνουν στο παιχνίδι τα online OS , σαν το gos της Google;

Πολύ χαίρομαι που αρχίζει και ξεπερνιέται η φιλοσοφία του ξερού bios η οποία ισχύει εδώ και 1000 χρόνια.
Μάλλον όχι 1000. Τουλάχιστον σε κάτι Ζ80 σε έβγαζε σε περιβάλλον basic (!!) και μπορούσες να γράψεις λίγο κώδικα απ'το πουθενά (!!!)

Μια τόσο απλή σκέψη εφαρμόζεται επιτέλους ...κι είναι ακόμα στην αρχή.
Προβλέπω σε λίγο καιρό (αν πάει καλά αυτή η ιδέα) να έχουμε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα σε flash memory στη μητρική
Άσε που η κατάργηση των μαγνητικών σκληρών και η χρήση solid state δεν είναι μακριά

...και μόνο που θυμάμαι τον ήχο του κασετοφώνου να φορτώνει για 45 ολάκερα λεπτά την καινούργια παιχνιδάρα κάτι με πιάνει :-)

είναι αρκετά φιλόδοξο project.
το ζήτημα δεν είναι να υπάρχει μόνο, αλλά να χρησιμοποιείται κιόλας!
το ζήτημα είναι να υπάρχει linux στο desktop και όχι linux στην motherboard!

Αν υπαρχει linux στη motherboard (με λιγο περισσοτερες δυνατοτητες απο την απλη περιηγηση στο διαδικτυο), πιστευω πως θα κινητοποιηθουν οι κατασκευαστες hardware για καλυτερη υποστηριξη με drivers.

---

always look on the Tux side of life

χμμμ πολυ ενδιαφερον, οχι ισως τοσο για τη διαδοση του linux οσο για την ραγματικη εξελιξη του απαρχαιωμενου πια bios (το οποιο ειναι το δευτερο πραγμα που μου τη σπαει... το πρωτο ειναι τα περιστρεφομενα δισκακια που ακομα διαιωνιζονται απο την εποχη του γραμμοφωνου...)
Οντως ισως βοηθησει και την ιστορια του webtop και να μην υπαρχει αναγκη καποια στιγμη να υπαρχει φορτωμενο λειτουργικο σε ολους τους υπολογιστες... ισως μια τετοια πατεντουλα γινει η βαση για να αλλαξει εντελως το προσωπο της τεχνολογιας της πληροφορικης ...ποιος ξερει?
ισως...