Daemon tools pro,αρχεια απο torrent downloads και how to σε ubuntu

smallaxe | Δευ, 05/12/2008 - 14:47 | 1' | 12

μετα απο το κατεβασμα του πρωτου τορεντ με το ubuntu μου πηρα ενα φακελο που περιεχει αρχεια τυπου ταδε.r00 ....r01  ....r02 καθως και ενα sfv αρχειο.με τα windows k ta daemon tools κανοντασ τα mount σε εικονικο  driver ειχες το επιθιμιτο αποτελεσμα.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΣΕ UBUNTU 8.04?βοηθεια παρακαλω...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τα αρχεία .r00,.r01 κοκ είναι αρχεία .rar σε πολλά κομμάτια χωρισμένα.Αν πας να αποσυμπιέσεις το πρώτο αρχείο το ίδιο θα γίνει και με τα επόμενα και στο τέλος θα γίνει το τελικό αρχείο(ταινία,παιχνίδι κ.λπ).

Κατεβάστε το Happy Linux

δεν μου δινει καν επιλογη να κανω extract.και κανοντασ 2πλο κλικ μου λεει cant display.στο ιδιοτητες ο τυπος αρχειου ειναι αγνωστος!καμια ιδεα

Συμπληρωματικά, επειδή υπάρχει περίπτωση να μην έχει εργαλείο αποσυμπίεσης που να υποστηρίζει rar εγκατέστησε το unrar-free ή το unrar από το synaptic.
Αν πάλι το Ubuntu έχει προνοήσει αγνόησε αυτό το Post :-)

Εφόσον είναι εγκατεστημένο το unrar μπορείς να κάνεις δουλεία από κονσόλα.
Αν δώσεις:

$man unrar

θα δεις αναλυτικές οδηγίες.

Για να μην παιδεύεσαι με εντολές άνοιξε το synaptic και κάνε ένα search "archiver".
Εγκατέστησε ένα πρόγραμμα όπως το xarchiver (ή ότι άλλο βρεις) που υποστηρίζει rar με gui

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να είναι φθαρμένο κάποιο από τα αρχεία,οπότε δεν ανοίγει κανένα! Αν και από torrent δεν πολυπαίζει η περίπτωση...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Για αποσυμπιεση προτεινω το xarchiver απο τα αποθετηρια της διανομης σου. Αν δεν δουλεψει, δοκιμασε να μετονομασεις τις καταληξεις των αρχειων σε rar1, rar2 κοκ και ξαναπροσπαθησε με το xarchiver

Προφανως μεσα στους συμπιεσμενους φακελους υπαρχει καποιος εικονικος δισκος (iso ή κατι αλλο) Δεν θα χρειαστεις daemon tools στο linux. Με απλες εντολες κονσολας ή και gui αν προτιμας, θα ανοιξει ο εικονικος δισκος.

---

always look on the Tux side of life

προφανως ειναι broken το αρχειο που κατεβασα.ευχαριστω ολους για τις γνωμες κ συμβουλες.ειμαι νεος στα unix systems και καθε συμβουλη ειναι το λιγοτερο ενδιαφερουσα,εως σωτηρια.solved...αλλα εχω τωρα αλλο προβλημα που αφορα το KDE4 θα ανοιξω αλλη ερωτηση.οσοι μπορουν και θελουν ας βοηθησουν.ο τιτλος θα ειναι kde4 kai hardy heron.

lynx]Δεν θα χρειαστεις daemon tools στο linux. Με απλες εντολες κονσολας ή και gui αν προτιμας, θα ανοιξει ο εικονικος δισκος.

Πως ακριβώς; δεν γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένος και για τις δύο μεθόδους;

Για να κανεις mount iso αρχεια σε linux χρησιμοποιεις την εντολη mount(με τον ιδιο ακριβως τροπο κανεις mount και partition του δισκου)

Σε περιβαλλον κονσολας η διαδικασια ειναι η εξης:
1)με το mount κανεις προσαρτης ενος αρχειου συσκευης(η οχι)οπως /dev/sda1 σ'ενα φακελο.Ετσι θα πρεπει να δημιουργησεις πρωτα ενα φακελο.
"mkdir /media/mycd"

2)τωρα κανουμε προσαρτηση το iso αρχειο στο φακελο /media/mycd
mount -t iso9660 - o loop /myisos/isofile.iso /media/mycd

3)τωρα πλεον μεσα στο /media/mycd μπορεις να δεις τα περεχομενα του iso σου.

man mount

αν είναι ....001.rar αποσυμπιέζονται.
αν είναι ....rar.001 δεν αποσυμπιέζονται.

πρέπει να τα ενώσεις.

κατέβασε το hjsplit (καί η win έκδοση τρέχει με wine καί μάλιστα χωρίς εγκατάσταση -δεξί κλικ καί άνοιγμα με wine), ένωσέτα -επιλέγοντας το πρώτο-, θα πάρεις ένα rar το οποίο κάνεις ότι θες.

====

the hamster's is out there

alfisti]

αν είναι ....001.rar αποσυμπιέζονται.
αν είναι ....rar.001 δεν αποσυμπιέζονται.

πρέπει να τα ενώσεις.

κατέβασε το hjsplit (καί η win έκδοση τρέχει με wine καί μάλιστα χωρίς εγκατάσταση -δεξί κλικ καί άνοιγμα με wine), ένωσέτα -επιλέγοντας το πρώτο-, θα πάρεις ένα rar το οποίο κάνεις ότι θες.

====

the hamster's is out there

Για ...πληρότητα, να αναφέρω ότι αν δώσεις σε ένα τερματικό:

cat file.001 file.002 file.003 > file.rar

θα έχει ως αποτέλεσμα να ενωθούν τα αρχεία file.001 file.002 file.003 (με αυτή τη σειρά) σε ένα αρχείο με όνομα file.rar

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!