Διανομή για οικιακό σύστημα αυτοματισμου

papageorge | Κυρ, 05/11/2008 - 19:35 | 1' | 5

Καταρχήν να πω ότι το τελευταίο τευχος Μαρτίου-Απριλίου ήταν αρκετά ενδιαφερον και μιλάει για πιο πρακτικά θέματα (QT, python , servers). Μέσα είδα και κάτι για διανομές με τις οποίες μπορείς να φτιάξει σερβερ για οικιακό σύστημα αυτοματισμου. Ξέρει κανείς τίποτα?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

εξυπνο σπιτι μηπως? χμμμ ενδιαφερον. προσωπικα δυστυχως δεν εχω βρει κανενα σοβαρο προγραμμα για προγραμματισμο PLC για linux. (μονο μερικα δοκιμαστηκα που δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση) και αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλα μοπυ παραπονα οντας επαγγελματιας μηχανικος αυτοματισμων.
Μια φορα (στην τελευταια μου αποστολη) δοκιμαστηκα χρησιμοποιησα αποκλειστικα linux σε ολη την φαση της εργασιας μου και τα περισσοτερα προγραμματα τρεξαν αρκετα καλα μεσω crossover, ομως επεσαν τρελες πατεντες για να λειτουργησουν σωστα καποιοι drivers ενω καποιοι αλλοι απλα δε λειτουργουν καθολου. (φυσικα για αποφυγη ρισκου παντα υπαρχει καβατζα το winholes partition στο σκληρο του laptop)
Οι εταιριες φυσικα δε γραφουν προγραμματα για linux γιατι απλα ειτε δεν εχει ζητηθει, ειτε η ζητηση ειναι τοσο χαμηλη που δεν αξιζει να το κανουν δυστυχως.
Για μικροελεγκτες εχουμε αρκετα προγραμματα linux native αλλα παλι οχι για ολη τη γκαμα που χρησιμοποιειται, ενω για καποια οργανα (πχ παλμογραφους data analyzers κτλ) ενω ολα τα προγραμματα που χρησιμοποιω τρεχουν κανονικα με το crossover μονο ενα driver καταφερα να τον κανω να λειτουργησει.
Μακαρι να εξελιχθουμε και σε αυτο το πολυ σημαντικο κομματι γιατιο υπαρχει πολυς κοσμος σε αυτο τον κλαδο, και οπως και να το κανεις ειμαστε οι τεχνολογιογιαρηδες της παρεας οποτε θα συμβαλει παρα πολυ στην διαδοση του linux

Για γίνε πιο σαφής. Πιο πρωτόκολλο επικοινωνίας θες να χρησιμοποιήσεις? τι h/w κτλ.