Ποια είναι η αγαπημένη σας διανομή;

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 1' | 67

Γράψτε παρακάτω ποια είναι η αγαπημένη σας διανομή και γιατί!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μπα, Puppy  που γράφεις και ελληνικά στο AbiWord. ¶σε που έχει ένα σωρό εργαλεία για τη ρύθμισή του. 

Mandriva,αλλα θα την παρατησω μετα το Debian 4.0(όταν βγει...).

Επρεπε να μπορουμε να ψηφισουμε παραπανω απο 1 διανομη.

penguin]Μπα, Puppy  που γράφεις και ελληνικά στο AbiWord. Άσε που έχει ένα σωρό εργαλεία για τη ρύθμισή του. 

Παιδιά εγώ πάντως απο μικρές και γρήγορες...θα έλεγα να ρίξετε μία ματιά στο zenwalk 4.4

Davarish]Παιδιά εγώ πάντως απο μικρές και γρήγορες...θα έλεγα να ρίξετε μία ματιά στο zenwalk 4.4

Λέει τπτ.. για πες την προσωπική σου άποψη..

SmaTheGreek]Damn Small Linux .Ότι πρέπει για αρχαία μηχανύματα

Έχεις τόσο δίκιο.. έχω αυτή την στιγμή ένα 233mmx με 64mb ram και 5gb δίσκο και είναι ο καλύτερος server ever με DSL..!!

Slackware η μονη διανομη που ξερει οτι θα παιξει παντου

Με τα συγχαρητηρια για το περιοδικο (μια και ειναι το πρωτο μου μυνημα), αν και κολλημενος με το ubuntu (και ενιοτε με το Kubuntu) η διανομη που με εντυπωσιασε αφανταστα με την αστραπιαια ταχυτητα της και με την λειτουργικοτητα της ηταν -και ειναι- το puppy.
Την εχω και σε ενα flashάκι μου, και ηδη 2 χρηστες παραθυριων που με ειδαν να τρεχω αυτο το πραγμα στους υπολογιστες τους αλλαξοπιστησανε  

Με την κυκλοφορία του Fedora 7, πιστεύω πολλοί θα αναθερωρήσουν. Το yum έχει βελτιωθεί τρομερά........

PCLinuxOS σαν κυριο λειτουργικο, που κανω πια τα παντα! & DREAM για το παληο μου & περιορισμενων δυνατοτητων pc , μα με ενα ΠΟΛΥ εντυπωσιακο desktop!!!

Θα τα βρειτε εδω το PCLOS & εδω το DREAM Linux.

PCLOS:

DREAM:

Aπο live, φυσικα το απιστευτο Puppy, που τρεχει ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ!!! Η... το εξισου απιστευτο (& πολυ μεγαλυτερο) KNOPPEL (υπαρχει & στο dvd του τελευταιου τευχους ), το οποιο Knoppel, ειναι κατι σαν... ελβετικος σουγιας!!! Ενα πολυ χρησιμο εργαλειο, που μαλιστα εχει σχεδον τα παντα!!!

η αρχη ειχε γινει πριν κατι χρονια με fedora core 2 κ λιγο αργοτερα opensuse 9. Τοτε ομως λογω προβληματων με το winmodem, το linux εμεινε ονειρο - ποθος.
Ωσπου μπηκε καποτε adsl. Το πρωτο κιολας Σαββατοκυριακο εγινε η κινηση: ubuntu. Μεσα σε μια σχεδον ωρα κ με την βοηθεια κ του automatix ειχα στο pc ενα πληρες λειτουργικο.
Μετα μπηκε κ το Fedora 6 (τωρα εγινε 7) γιατι η πρωτη αγαπη δεν ξεχνιεται.
Στο laptop τρεχει ubuntu. Σε λιγο μαλλον θα μπει κ pclinuxos. Το βρισκω υπεροχο. (Το εγκατεστησα πρωτα σε ενα pc φιλου που δεν θα ειχε προσβαση στο intrnet κ βολευε το οτι επαιζε τα παντα εξαρχης).
Για το puppy που βρισκεται μονιμα στο φλασακι δεν εχω λογια, μονο θαυμαστικα.
Κ παντα βρισκεται κ λιγος χρονος για το  knoppel. (Μ αυτο ειχα σωσει καποτε κ τα windows οταν κατι -ιος?- ειχε εγκατασταθει στο system32 κ δεν εβγαινε με τιποτα).

Συμφωνω και επαυξανω με τα 2 παραπανω σχολια σχετικα με το knoppel (ή knoppix). ειναι οντως ελβετικος σουγιας, οχι τοσο για linux users αλλα πολυ περισσοτερο για τους παραθυρακηδες. Αν οι περισσοτεροι ΙΤ το γνωριζαν θα ειχαν σωθει πολλα μηχανηματα...

brave] Συμφωνω και επαυξανω με τα 2 παραπανω σχολια σχετικα με το knoppel (ή knoppix). ειναι οντως ελβετικος σουγιας, οχι τοσο για linux users αλλα πολυ περισσοτερο για τους παραθυρακηδες. Αν οι περισσοτεροι ΙΤ το γνωριζαν θα ειχαν σωθει πολλα μηχανηματα...

Που χαθηκες εσυ??? Οτι ελεγα να ανοιγα θεμα στο Γενικα: "Που ειναι ο brave??".
Διανομη, ομως δε μας λες, ακομα το ubuntu εχεις & ψηφιζεις?? η δοκιμασες κατι καλυτερο???

Ει, μην προσπαθείς να τραβήξεις και τον brave στο PCLinuxOS. Είπαμε και μεις αγαπήσαμε (διανομές) αλλά δεν κάνουμε έτσι; 

Για να δω τι λέει κάτω αριστερά...PC; τι είναι αυτό; που είναι το K μενού μου;

linuxformat] Ει, μην προσπαθείς να τραβήξεις και τον brave στο PCLinuxOS. Είπαμε και μεις αγαπήσαμε (διανομές) αλλά δεν κάνουμε έτσι; Για να δω τι λέει κάτω αριστερά...PC; τι είναι αυτό; που είναι το K μενού μου;

Χα-χα-χα καλο!
Μα.. ισα-ισα που θα του ελεγα οτι μπορει να λυσει τα προβληματα του με το Mint, αφου ειναι & ...ubuntu fun!!!

Ε, τωρα αν ειναι τοσο.... τεμπελακος & δε θελει καθολου προβληματα, ας κοπιασει στο PCLOS!!

ps: Oh, yes ειναι ο πρωτος μου μεγαλος ερωτας η νεαρα (διανομη) & δεν ειμαι & τοσο αντικειμενικος (τυφλωνει ο ερωτας!!)

χεχε βρε Κωστα, οπως εχω πει παμπολλες φορες το επαγγελμα μου απαιτει διαρκη ταξιδια εκτος Ελλαδος οποτε εξαφανιζομαι πολυ συχνα για κανα δυο δεκαημερα
Λοιπον, το mint εχω τωρα σα βασικο συστημα, οχι ομως για τεχνικους λογους αλλα μαλλον για ...χαζολογους (ηρθε απο την Ιρλανδια που ειναι ο μεγαλος μου ερωτας, τα γραφικα του μου αρεσουν, το μενου του μου θυμιζει suse κτλ κτλ κτλ) Φυσικα δεν αφησα απ εξω απο τις δοκιμες μου το pclos (βασικα στο laptop αυτο εχω τωρα) αλλα οπως ξανα-ειπα δεν καταλαβα ΓΙΑΤΙ να θεωρειται ευκολοτερο απο το "κλασσικο" Mandriva που στην τελευταια του εκδοση ειναι πραγματικα κορυφαιο (αυτα που μου ειχες πει περι μενου εγγαταστασης δε με πειθουν και πολυ, πραγμα που σημαινει ειτε πως γερναω και γινομαι hardcore linuxάς ειτε πως οντως δεν ειναι και πολυ σπουδαια ευκολια, μια και πραγματικα εχω ταχθει να υποστηριζω τις διανομες που θα βοηθησουν το αγαπημενο μας λειτουργικο να το βαλουν στο pc καθε σπιτιου)
Ο admin πανω εγραψε :

Είπαμε και μεις αγαπήσαμε (διανομές) αλλά δεν κάνουμε έτσι

εχμμμμ αν ψαχνετε την διανομη που πραγματικα ειμαι ερωτευμενος και που θα ηθελα να συμβαλω στην αναπτυξη της, βλ. puppe linux! Δεν την υποστηριζω ομως "φωναχτα" γιατι δε θελω ο νεος χρηστης (ο πορωμενος παραθυρακιας) να αρχισει να σπαει τα μουτρα του και να βριζει το λειτουργικο

brave] ]Λοιπον, το mint εχω τωρα σα βασικο συστημα, οχι ομως για τεχνικους λογους αλλα μαλλον για ...χαζολογους (ηρθε απο την Ιρλανδια που ειναι ο μεγαλος μου ερωτας, τα γραφικα του μου αρεσουν, το μενου του μου θυμιζει suse κτλ κτλ κτλ) Φυσικα δεν αφησα απ εξω απο τις δοκιμες μου το pclos (βασικα στο laptop αυτο εχω τωρα) αλλα οπως ξανα-ειπα δεν καταλαβα ΓΙΑΤΙ να θεωρειται ευκολοτερο απο το "κλασσικο" Mandriva που στην τελευταια του εκδοση ειναι πραγματικα κορυφαιο (αυτα που μου ειχες πει περι μενου εγγαταστασης δε με πειθουν και πολυ, πραγμα που σημαινει ειτε πως γερναω και γινομαι hardcore linuxάς ειτε πως οντως δεν ειναι και πολυ σπουδαια ευκολια, μια και πραγματικα εχω ταχθει να υποστηριζω τις διανομες που θα βοηθησουν το αγαπημενο μας λειτουργικο να το βαλουν στο pc καθε σπιτιου)Ο admin πανω εγραψε :

Είπαμε και μεις αγαπήσαμε (διανομές) αλλά δεν κάνουμε έτσι

εχμμμμ αν ψαχνετε την διανομη που πραγματικα ειμαι ερωτευμενος και που θα ηθελα να συμβαλω στην αναπτυξη της, βλ. puppe linux! Δεν την υποστηριζω ομως "φωναχτα" γιατι δε θελω ο νεος χρηστης (ο πορωμενος παραθυρακιας) να αρχισει να σπαει τα μουτρα του και να βριζει το λειτουργικο

1. & μη μου πεις οτι δεν ειδες τις κραυγαλεες διαφορες & την ανωτεροτητα , που εχει το Μint, εναντι του ubuntu???

2.To αυτο ισχυει & για Μandriva - PCLOS.

Oποιαδηποτε συγκριση απο το boot & επειτα αδικει τοσο το PCLOS, οσο & το Mint.

3.H admin, προτιμα Fedora, που προσωπικα ειναι η μονη διανομη, που τη δουλευω 95% με κονσολα & 5% με γραφικο. (ισως να φταιει, που ειμαι & ξανθος, μα ακομα & με τη kde version,δεν... απλα, δεν...!!)

Χαχα βρε Κωστα, τελίκα ισως κατεβασω skackware γιατι πρεπει να παραεχω γινει hardcore (σιγαα) Ε ΟΧΙ    , την ανωτερωτητα του Mint εναντι του ubuntu (οπως και αυτη του pclos εναντι του mandriva) δεν την ειδα. Αντιθετως τα προτιμησα απλα για χαζολογους οπως ειπα. (για να πω την αλήθεια το γιατι αλλαξα το mandriva με το pclos και το τι κερδισα δεν το καταλαβα...απλα μαλλον βαρεθηκα να ξαναεγκαταστησω mandriva)
Αν ειναι, αντικειμενικα, μπορεις να αναφερεις αυτες τις περιφημες διαφορες? γιατι υποκειμενικα, οπως βλεπεις κι εγω λεω πως τα προτιμω.
Αν φυσικα οι διαφορες εστιαζονται σε χρηστες που δεν εχουν internet και που θελουν να εχουν καποια πραγματακια στο cd της εγκαταστασης "γιατι πως αλλιως θα τα βρουν", εκει παω πασο, αλλα στην κλασσικη περιπτωση του κλασσικου χρηστη που κατεβαζει και εγκαθιστα μονος του  τη διανομη του, η αντε και του εντελως νεου χρηστη που πριζει καποιον φιλο του στις ερωτησεις αλλα εχει internet και που κατεβαζει τα πακετα του απο κει, ποια  διαφορα?

Αλήθεια τι διαχειριστή πακέτων και τι πακέτα έχει το PCLOS? 

Το synaptik, μα μια χαρα δουλευουν & τα αλλα (kpackage-pacages stats-software installer, κλπ).

Αν εννοεις τις εφαρμογες που εχει μεσα το cd εγκαταστασης, κοιτα ε δ ω, Γιωργο.

Σιγουρα η αποψη σου, εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Ομως οσο αφορα τα bugs. To PCLOS, "δουλευει" με το λεγομενο cSmart .Tωρα για αυτο το περιβοητο bugfix, εχω μια μικρη ενστανση. Τεσπα, η ουσια ειναι το PCLOS, xρηματοδοτειται (δεν εχει τα...θησαυροφυλακια του ubuntu), υφισταται σαν εταιρεια, εχει ρυθμους αναπτυξης εχει-οπως το βιωνω- μια απο τις πιο ισχυρες κοινοτητες χρηστων παγκοσμιως (για ριξτε μια ματια στο forum του PCLOS, ουτε μια αναπαντητη ερωτηση δεν υπαρχει. ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

Η αναπτυξη της επομενης εκδοσης, ηδη βρισκεται στα σκαρια, ΜΑ... η βασικη αρχη του PCLOS ειναι οτι ΟΛΑ θα πρεπει να δουλευουν & να ειναι προσιτα για ολους. Τι θελω να πω?? Οτι σε αντιθεση με αλλες διανομες (δημοφιλεστατες), που ναι μεν κυκλοφορουν (rc-beta,κλπ) καθε τριμηνο, μα ειναι γεματες bugs & προβληματα (ελα τωρα ποιος δε θυμαται-πχ- εκεινη την εκδοση της... σαυρας 10.1-την πρωτη,εννοω??), σε καθε stable του PCLOS ΟΛΑ θα δουλευουν & θα εχουν σταθεροτητα (με απιστευτα... "πειραγματα" & tests).

Τεσπα. Η βασικοτερη διαφωνια μου αφορα τα forums. Πιστευω οτι & το επισημο forum του ubuntu, εχει πολλα να διδαχτει απο το forum του PCLOS.

& για να πουμε & μια αληθεια: Ειλικρινα, αυτη τη στιγμη-δημοσιογραφικα- (& οχι μονο) ποια απο τις δυο συνεντευξεις θα ειχε μεγαλυτερη απηχηση & επιτυχια?? Του Shuttleworth η του Texstar??? (ελπιζω, να τον καταφερουμε να πει κατι) Tελειωνω, λεγοντας υπομονη μεχρι τον Σεπτεμβριο. Απο εκει & περα- συμφωνα με τα υπαρχοντα δεδομενα- αρχιζει η προελαση του PCLOS, με καινοτομιες, που θα μας απασχολησουν πολυ...(& οι αυξανομενοι ρυθμοι χρηματοδοτησης του, φυσικα)!!

Τωρα απλη λογικη ειναι, ετσι??: Βρεθηκε μια διανομη που μπορει να σταθει απεναντι στο ευκολο, ευχρηστο(??) ubuntu, η οποια ανανφιβολα θα γραψει τη δικη της ιστορια στη περαιτερω διαδοση του linux.

ps:(Ολα τα παραπανω, ειναι προσωπικες μου αποψεις & μονο.)

Σύμφωνοι Κώστα. Μέχρι στιγμής το PCLOS το έχω βάλει σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές (δουλειά, σπίτι, κοπελιά) και δούλεψε άψογα. Το μόνο που δεν δούλεψε είναι το Evolution Exchange το οποίο κάνω compile τώρα, κυνηγώντας τα dependencies (που είναι όλο σχεδόν το Gnome μια και το PCLOS είναι KDE). Είχα πολύ καιρό να το κάνω αυτό, αλλά το κάνω με ευχαρίστηση γιατί είναι το τελευταίο πράγμα που μένει για να βάλω PCLOS (για το επόμενο εξάμηνο, πριν αλλάξω διανομή πάλι ).

Καλά, αυτό το "προσωπικές απόψεις και μόνο" τι το ήθελες; Όλοι προσωπικές απόψεις διατυπώνουμε εδω !

Για τον Texstar δες το IM.

Ναι, ετσι & εγω με το Evolution Exchange,μα ειχα κατεβασει ηδη (για αλλα) αρκετο gnome & δε ταλαιπωρηθηκα (πολυ)

-Εβαλα το "προσωπικη αποψη" μη τυχον & παρεξηγουσε καποιος οτι εκφραζω καποιον (π.χ τη κοινοτητα του PCLOS). Λαθος το συνταξα, μαλλον..

check your im

Θα τολμησω λοιπον να μπω αναμεσα σας, οντας λιγο καιρο στον μαγευτικο χωρο του linux. Χρησιμοποιω το pc στο σπιτι κ οι δουλειες που κανω σε αυτο εχουν να κανουν με την διασκεδαση, την επεξεργασια κ ταξινομηση των φωτογραφιων μου (το χομπι μου), κ ας το πω κ ετσι: καλη εκμεταλευση του ελευθερου χρονου. Αυτα σε σχεση παντα με το πως εξελισεται η πληροφορικη γενικοτερα. Αλλο ηταν το pc μολις πριν 2-3 χρονια κ αλλο σημερα. Ασχετα ολα αυτα? Μαλλον οχι διοτι οπως εγραψα κ σε αλλο σημειο του forum ειχα προσπαθησει να περασω στον χωρο του linux, χρονια πριν, με το fedora core 2. Αργοτερα δοκιμασα κ το suse9 κ τo mandrake. Τοτε ομως υπηρχε μονο ενα winmodem κ τα πραγματα ηταν σαφως δυσκολα. Περιμενα το adsl κ ελεγα σε ολους οτι την επομενη κι ολας μερα θα βαλω linux. Ετσι και εγινε. Κ καπου στις αρχες της χρονιας εγκατασταθηκαν την ιδια μερα η fedora 6 και το edgy. To adsl υπηρχε, η βοηθεια του forum υπηρξε κ τα πραγματα ειλικρινα ηταν ευκολα. Το ubuntu ρυθμιστηκε κ δουλεψε αψογα σε λιγοτερο απο 2 ωρες ενω η fedora χρειαστηκε λιγο παραπανω κ περισσοτερη κονσολα βεβαια. Ομως ολα ενταξει. Σε ενα partition βρηκαν χωρο διαδοχικα το suse κ η mandriva. Για λιγο ομως. Δεν ξερω. Δεν "τα πηγα" και δεν με "πηγαν". Πριν απο κανα μηνα η fedora εγινε 7 κ το edgy εγινe feisty. Internet, mp3, ταινιουλες κ φωτο κ στα δυο. Και την διαφορα την εκανε το synaptic κ η τρομερη ευκολια που εχεις στο ubuntu να βρισκεις ευκολα κ γρηγορα οποιο προγραμμα χρειαζεσαι.
Και τωρα στο θεμα σας. Γιατι ηρθε η ωρα να αγορασω ενα laptop, αποφασισμενος απο πριν να εχει εγκατεστημενο την αλλη κι ολας μερα linux. Και καπου εκει αρχισαν τα (λιγο) δυσκολα. Ξεροντας οτι οι "δικες" μου διανομες ειναι οι παραπανω δυο, ακουμπησα διπλα απο το laptop, τα cd τους, κ το cd του debian και του PClinuxOS. Μπηκε για δοκιμη το debian αλλα δεν βρηκα τον λογο (ο ερασιτεχνης των pc) να το προτιμησω απο το ubuntu. Οπωτε μπηκε πρωτα η fedora 7 και επειτα  το ubuntu (για να ρυθμιστει σωστα ο grub). Η fedora "πετυχε" με την μια αναλυση 1280χ800 ενω το ubuntu χρειαστηκε ρυθμιση. Ρυθμιση χρειαστηκε επισης το ubuntu για την ασυρματη καρτα δικτυου (broadcom), η οποια ομως δεν δουλεψε ποτε στην fedora. Επισης το ubuntu αναγνωρισε ολα τα ειδικα πληκτρα του laptop.
Και μετα απο λιγες μερες ηρθε η ωρα του pclinux. Εντυπωσιακο ξεκινημα με εγκατασταση σε λιγοτερο απο 5 λεπτα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. 1280χ800 ανετα. Ασυρματη δικτυωση ομως, ουτε εδω. Αγορα λοιπον ενος netgear usb και με ndiswrapper μπηκαμε ασυρματα με αυτο απο το pclinux. Η ενσωματωμενη δεν δουλευει ουτε με ndiswrapper για καποιον ακατανοητο λογο. Επισης παλι για καποιον ακατανοητο λογο δεν δουλευει το ctrl-alt-backspace. Δουλεψε ομως out of the box. Δεν χρειαστηκε σχεδον τιποτα επιπλεον. Και εγω θα πω οτι ειναι απλα μια διανομη που μου αρεσει. Βρηκε κ αυτη την μονιμη θεση της στον σκληρο ελπιζοντας σε μια καλυτερη συνεχεια. Εγω δεν ξερω πια διανομη ειναι ασφαλεστερη, γρηγοροτερη η δεν ξερω τι αλλο. Ξερω ομως ποια μου αρεσει (ετσι απλα) και με ποια κανω την δουλιτσα μου.
Αλλα πανω απ ολα: Δεν καταλαβαινω αυτο το pclinux vs ubuntu. Δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο πραγμα. Αν το pclinux φτασει η κ ξεπερασει το ubuntu (δυσκολο κατα την ταπεινη μου αποψη) τοτε: Ε! ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?
ΤΟ LINUX EINAI ENA. Και πιστευω οτι εχει ερθει η ωρα του. Λιγη προσοχη τα επομενα 1-2 χρονια και ολα μπορουν να γινουν. Αν αυτο γινει με pclinux, με ubuntu, η με κατι αλλο που θα φτιαξει ο επομενος "τρελος", καθολου δεν με ενδιαφερει. Ολοι θα βαλουν-βαλουμε το πετραδακι μας.

Να λοιπον ισως ο επομενος "τρελλος". Απο χτες δοκιμαζω το mint. Γιατι εχω την εντυπωση οτι εχει παει την ubuntu ενα βημα παρακατω?

Ναι. Το καταλαβα γρηγορα. Εχει ηδη μπει και το kde (κι ας γεμισα προγραμματα), και δυο μερες τωρα χρησιμοποιω μονο mint και το εδωσα ηδη σε δυο γνωστους.

Εμείς οι οπαδοί του PCLOS που και πότε θα ρίξουμε την ψήφο μας ;? στις δημοτικές η στις βουλευτικές εκλογές ; <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

balsam]

Εμείς οι οπαδοί του PCLOS που και πότε θα ρίξουμε την ψήφο μας ;? στις δημοτικές η στις βουλευτικές εκλογές ;

Ψηφος ειναι ο λογος μας, balsam!!!
 & εγγυηση, που δινει Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ, οτι  ειναι εξωφρενικα απλη, που αν οι νεοι/μεσοι χρηστες τη δοκιμασουν, θα  καταλαβουν ΠΟΣΟ ΑΠΛΟ μπορει να γινει το linux (γιατι επεται & συνεχεια)  & οτι ισως τοσο καιρο, το θεωρουσαν λιγο/πολυ δυσκολο, επειδη το...παλευαν με λαθος διανομη!!
 pc: Ειχα αποσυνδεθει & ο λογος που ξανασυνδεθηκα, ηταν για να συμπληρωσω αυτο για το PCLinuxOS (η...ΠΣιΛΟΣ )

Debian, γιατί κάτι αντίστοιχο του aptitude δεν υπάρχει σε άλλη διανομή.. Επίσης λόγω της γενικής φιλοσοφίας της διανομής.

Ubuntu όχι γιατί έχω κάτι με τις παραπάνω διανομές αλλά γιατί πιστεύω οτι με τη δυναμική που έχει είναι σε θέση να
απειλήσει ακόμα και μόνη της στα ίσια την αδηφάγο M$.

ubuntu , γιατί την αγάπησα αυτήν την διανομή...
(ήταν και το πρώτο λίνουξ πάνω στο οποίο έπεσα....)
ακόμα θυμάμαι τα αβέβαια βήματα μου
google----> linux μπλα ..μπλα...διανομές....μπλα...
..... ..... ....debian.....ubuntu...pclinuxos....
δεν ξέρω βρε παιδιά , αλλά αυτό το ubuntu κάπως μου έκανε κλικ με την πρώτη...
το πρώτο iso το έχω ακόμα (με μαρκαδόρο είναι γραμμένο ubuntu 7.10 διανομή linux) ,
αφήστε που έφαγα ένα σάββατο απόγευμα προσπαθόντας να καταλάβω τι ήταν αυτό live cd που είχα στα χέρια μου....
(όχι ότι το κατάλαβα , αλλά λέμε τώρα..)
όπως και να έχει εγώ ψηφίζω ubuntu ,
αγάπες είναι αυτές....

Η τελειότερη διανομή (για μένα) που τα έχει ΟΛΑ και συμφέρει! Ubuntu Ultimate. Και Ubuntu και χωρίς τα προβλήματα της -official- έκδοσης!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Δύσκολο να διαλέξει κανείς...!
Open Suse για Desktop πιό πολύ
Slackware για ψάξιμο και Debian για κάτι ενδιάμεσο από τα δυο.
Πάντως λίνουξ να ναικαι θα ναι καλό ;-)

pros to paron mandriva mexri na vrw to fedora diladi.(sorry gia ta greeklish alla sto mandriva mou den exw greek lang)

debian(καθαρόαιμο όμως όχι debian based) ρε παιδιά δεν υπάρχει και κάτι άλλο!

Ubuntu γιατί όταν "ψαχνόμουν" πριν 2,5 χρόνια για μια διανομή debian-based ήταν η πιο απροβλημάτιστη διανομή που δοκίμασα. Ακόμα και με το Debian είχα προβλήματα... Αλλά όταν δοκίμασα το Ubuntu λειτουργούσαν όλα άψογα!!!

10 PRINT "HELLO WORLD!"
20 GOTO 10
--------------------------------------------
My blog: http://bullgr.wordpress.com

Ξεκίνησα με Ubuntu, πλέον έχω περάσει σε Debian και δεν με βλέπω να αλλάζω σύντομα τουλάχιστον. Ο λόγος είναι η φιλοσοφία του Debian και ο τρόπος λειτουργίας του, μ'αρέσει δηλαδή που δημιουργείται αποκλειστικά απο την κοινότητα και δεν έχει εταιρεία από πίσω (που καλώς ή κακώς θα έχει και το κέρδος στο μυαλό της), μ'αρέσει η προσκόλληση στις αρχές του ελεύθερου λογισμικού όταν οι άλλοι βάζουν νερό στο κρασί τους. Αναγνωρίζω τη συνεισφορά του Ubuntu στη διάδοση του GNU/Linux με τις εμπορικές συμφωνίες που έχει κάνει, όμως αναγνωρίζω και έναν κίνδυνο να επηρεάζει καθοριστικά η canonical τα του linux αν καταφέρει να γίνει "μονοπώλειο" στο χώρο.

Για μενα Sabayon 3.5.1 με KDE 3.5.10........ωραιο, σταθερο και εχει τα παντα(Το εχει τα παντα παει στην περιοδο που δεν ειχα νετ στο σπιτι :? :? :jawdrop: :jawdrop: :? :? )
Απο εκει και περα Mandriva, Fedora και Dreamlinux.............Το Ubuntu δεν μου εχει κανει το κατι οπως οι αλλες διανομες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Ubuntu 8.10 γιατί δούλεψε τέλεια στο Toshiba Satellite που έχω και μου φαίνεται πολύ εύκολο για μετατροπές και εκμάθηση. Έχει και πολύ καλή κοινότητα.

Ότι δείχνει η ύπογραφή. Debian stable & Arch linux  Το πρώτο για την σταθερότητά του (για δουλειές του γραφείου όπου δεν παίζει σενάριο για κάτι άλλο) και η δεύτερη για κάτι πολύ γρήγορο , ελαφρύ και μέ ότι πιο καινούριο υπάρχει.

 

 

############

Κάντε κλικ στην υπογραφή και βοηθείστε κι εσείς.