Απόκρυψη κειμένου ιστοσελίδων από τις διαφημίσεις στο Λίνουξ

Alex-corfu | Πέμ, 04/17/2008 - 22:38 | 2' | 15

Καλησπέρα σας! Έχω παρατηρήσει κυρίως στην σελίδα in.gr κάποιες διαφημίσεις οι οποίες "μεγαλώνουν" (διπλασιάζονται συνήθως σε πλάτος) όταν περνάμε το πόντίκι από πάνω τους. Όταν ανοίγω μια τέτοια ιστοσελίδα με τέτοια διαφήμιση με τον firefox από περιβάλλον Λίνουξ, παρόλο που δεν περνάω το ποντίκι πάνω από την διαφήμιση κι εκείνη έτσι δεν ανοίγει, ωστόσο ο χώρος που προορίζεται για να ανοίξει η διαφήμιση μένει λευκός και αποκρύβει έτσι τα γράμματα της ιστοσελίδας που έπρεπε να διαβάζω εκεί. Αν κάνω δεξί κλικ είτε στον "λευκό" - άδειο χώρο είτε στο κυρίως κουτάκι της διαφήμισης βλέπω ότι πρόκειται για τον Adobe flash player 9. Αντιθέτως στον Firefox σε περιβάλλον windows τα γράμματα δεν κρύβονται στον χώρο όπου προορίζεται για να "ανοίξει" η διαφήμιση. Πρόκειται για κάποιο σφάλμα του Λίνουξ (έχω Ubuntu 7.10) ή είναι θέμα ειδικότερων ρυθμίσεων του firefox;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μάλλον θέμα του linux γιατί το παρατηρώ και εγώ σε κάτι flash και javascripts από τις διαφημίσεις κυρίως δεν μπορώ να δω το περιεχόμενο από πίσω,πολύ σπαστικό.

Μια λύση αν θέλεις είναι να απενεργοποιήσεις το javascript αν πας στον firefox επεξεργασία>προτιμήσεις>περιεχόμενο και απενεργοποίησε το javascript.Βέβαια αυτό θα απενεργοποιήσει και σημαντικές λειτουργίες σε sites....

Αν θες κάντο αυτό μόνο σε μερικά sites που σε πειράζει.

Εδώ γελάμε.. Ρε παιδιά ...που είναι αυτές οι διαφημίσεις που διπλασιάζονται σε μέγεθος;! Εγώ, ενώ βλέπω τα banners τέτοιες διαφημίσεις δεν βλέπω. Έκλεισα και το addblock και πάλι τέτοιες διαφημίσεις δεν έχει... κανονικές είναι όλες και καμία δεν βγάζει πρόβλημα στο κείμενο. ( για το in.gr πάντα )

Σήμερα δεν έβαλαν, κάνε υπομονή και θα δεις :)

Συνήθως τις βάζουν στην δεξιά στήλη, αφού μπεις μέσα στην κάθε είδηση. Οι περισσότερες τέτοιες διαφημίσεις έχουν και κίνηση (βίντεο), και μόλις περάσεις το ποντίκι πάνω τους διπλασιάζονται και συνήθως ακούς και ήχο, ενώ σου έχει στην άκρη κι ένα "Χ" που αν το πατήσεις η διαφήμιση ξαναγυρνά στο μικρό της μέγεθος. Όμως ο "χώρος" στον οποίο η διαφήμιση "απλώνεται", παραμένει λευκός είτε πριν αυτή "μεγαλώσει" είτε μετά, κρύβοντας τα γράμματα του κειμένου που έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε! :) Δεν είδα καμία τέτοια διαφήμιση. Αφενός έχω addblock στον firefox αλλά και όταν το κλείνω πάλι δεν είδα να έχω τέτοιου είδους διαφημίσεις. Παιδιά μήπως έχετε κάποιο πρόβλημα με τα plugins του mozilla. Έχετε τις τελευταίες τους εκδόσεις;
Δηλαδή σίγουρα είναι πρόβλημα να "μεγαλώνει" η διαφήμιση εις βάρος του κειμένου, αλλά μήπως φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να μεγαλώνει καθόλου; ( τουλάχιστον εμένα δεν το κάνει ποτέ με ή χωρίς addblock) ???
(Άρα ή χάνουν λάδια τα δικά μου plugins ή χάνουν τα δικά σας... )..
Άσχετο.. έχετε μεγάλη καψούρα να δείτε τις διαφημίσεις του in.gr ;;;

Προφανος ο φιλος εννοει το παρακατω
http://img409.imageshack.us/my.php?image=28518760xk9.jpg

marlene αν ξερεις πως να απαλαγω πες το μου και απο μενα οτι θες :)

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

Καλημέρα! Σήμερα, 21/4/2008 και ώρα 10:31 το in.gr ξανάβαλε τέτοιες διαφημίσεις. Είναι σαν και αυτήν που μας δείχνει ο φίλος slackware. Μάλιστα σήμερα έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος (μάλλον για να τις βλέπουν και να πιστεύουν και οι δύσπιστοι marlene :p)

Όταν πέρασα το ποντίκι πάνω από την πρώτη διαφήμιση, μου εμφανίστηκε κι ένα παράθυρο (πρώτη φορά συνέβη αυτό) που έγραφε "κονσόλα σφαλμάτων" αν θυμάμαι καλά, και από κάτω ανέφερε κάτι error error error. Τις υπόλοιπες φορές που πέρναγα το ποντίκι πάνω από τέτοιες διαφημίσεις δεν μου ξαναέβγαλε αυτό το περίεργο παράθυρο. Ωστόσο το πρόβλημα απόκρυψης του κειμένου που περιέγραψα πιο πάνω, παραμένει σύμφωνα με τις πιο πάνω (ειλικρινείς) περιγραφές.

marlene]...
Άσχετο.. έχετε μεγάλη καψούρα να δείτε τις διαφημίσεις του in.gr ;;;

Δεν με ενδιαφέρει να θαυμάζω τις διαφημίσεις του in.gr. Και ούτε πολυσκοτίζομαι αν θα μπορέσω να δω το μέρος της σελίδας που λείπει, γιατί α) μπορώ να διαβάσω ειδήσεις και από αλλού και β) μπορώ να διαβάσω τέτοιες σελίδες από τον firefox στα xp, όπου δεν υπάρχει το παραπάνω πρόβλημα. Αναρωτιέμαι όμως αν είναι πρόβλημα ρυθμίσεων εντάξει, να το διορθώσουμε. Αν είναι όμως κάποιο σφάλμα του linux θα πρέπει να διορθωθεί.

Αν μου επιτρέπετε, το πρόβλημα το έχω δει κι εγώ. Η λύση είναι πολύ απλή - ούτε adblock ούτε άλλα plugin να φορτώνουν έναν ήδη βαρυφορτωμένο μέχρι αηδίας browser. Απλά διαβάζω το http://news.google.gr και τελειώνει η υπόθεση.

Μη θεωρουμε "πρόβλημα" του Linux το γεγονός ότι ο X developer δεν δοκίμασε με όλες τις εκδόσεις του Firefox.

Moυ κάνει εντύπωση όμως ότι δεν το έχει δει η marlene.

--Hey you!
don't help them to burry the light
don't give in without a fight.

Καλά εσείς θα με τρελάνετε και δεν με πιστεύετε κιόλας.
Δείτε εδώ.

http://www.imageshack.gr/view.php?file=43rggh0x2hnmau17a0ve.png

άπιστοι Θωμάδες όλοι σας. Έχω addblock ενεργοποιημένο σε αυτή την φωτό και δεξιά στα κόκκινα γραμματάκια βρίσκεται το ποντίκι μου. Ούτε καμία διαφήμιση άνοιξε ούτε κανένα κείμενο κρύφτηκε.
Μπορεί να κόβει το addblock τις διαφημίσεις που το κάνουν αυτό... (μπορεί δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει) πάντως το φαινόμενο αυτό δεν το έχω δει ποτέ.
Όπως και να έχει φίλε slackware δοκιμάστε μήπως και δουλεύει με αυτό.

Πραγματικά υπάρχει και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πόλυ έντονο στο in.gr. Αυτοί εκεί στη Μιχαλακοπούλου
δεν το είδαν?

Θα πρέπει οι developers των διαφημίσεων και οι προγραμματιστές των ιστοσελίδων να προνοούν ώστε το περιεχόμενο που ανεβάζουν να μπορεί να διαβάζεται από όλους και να μην παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα. Αυτό είναι και προς όφελος δικό τους άλλωστε! Πάντως αν απενεργοποιήσουμε το javascript όπως μας είπε ο φίλος thanos πιο πάνω, όντως φεύγουν εντελώς οι ενοχλητικές αυτές διαφημίσεις και διαβάζεται κανονικά η σελίδα. Άλλους τρόπους δεν δοκίμασα μέχρι τώρα. Όμως θα πρέπει μετά να το ξαναενεργοποιήσουμε, ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε άλλες ιστοσελίδες.

Για ρίξτε μια ματιά στο http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226. Απο αυτά τα διαφημιστικά δεν μπορώ να δω τον χάρτη σε linux!!. Απο win no problem.

Πάλι ο Agiofws σας έσωσε... :P

(Χρήστο είσαι Θεός και δεν το ξέρεις κιόλας!!! ;) )

Να 'ναι καλά το παλικάρι γιατί είναι χρήσιμο γενικά το κολπάκι αυτό. Κατά τα άλλα γιατί σας φαίνεται περίεργο που μία γυναίκα δεν βλέπει αυτό που βλέπουμε όλοι οι άνδρες; Έχετε συζητήσει (σοβαρά όχι στην καφετέρια) με γυναίκα περί χρωμάτων πχ;
Τυχαίο είναι που η πρώτη κρίση στο γάμο έρχεται στα 7 χρόνια που συνήθως θέλει το σπίτι βάψιμο;

-------

alea jacta est!