Linux XP Desktop 2008

McPh1st0 | Παρ, 04/11/2008 - 22:36 | 1' | 12

Linux XP Desktop 2008 is officially released. It includes many new features and modern desktop themes. There is several exclusive applications in
Linux XP Desktop to simplify system administration and user data
migration from Windows to Linux XP Desktop.

New Features

Applications

Compatibility

Security

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Απ' ό,τι βλέπω δεν είναι free. Έχει επιλογή "Buy Now". Δηλαδή είναι κάποιος έξυπνος που πήρε τη μορφή των (s)Vista, κότσαρε linux εφαρμογές και έφτιαξε μια ΕΜΠΟΡΙΚΗ διανομή! Ε, και; Το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα σε ΔΩΡΕΑΝ έκδοση! Πχ. Fedora Vixta!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ε καλά, επειδή δεν είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει. Μπορεί όντως να έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Θα δοκιμάσω το free trial. Ασε που λένε ότι τρέχει και windows εφαρμογές(out of the box ελπίζω).

Το θέμα δεν είναι στη καλοσύνη.. Η ένστασή μου ήταν στο ότι Free software δεν συνεπάγεται τζάμπα software. Υπό αυτή τη λογική δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνει κανείς μια προσπάθεια κάποιων να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, ένα υβρίδιο όπως λες και εσύ. Αν κάνει τη δουλειά του σωστά και με τη μία, γιατί όχι? Το αν θα πετύχει σαν εμπορικό προϊόν στην αγορά ή όχι είναι άλλο θέμα...

mitsaras77, το Cedega τρέχει για Windows εφαρμογές ή το Wine; Αν έχει το πρώτο λογικό είναι να μην είναι τσάμπα, μια και το Cedega ειναι εμπορικό.

Υπάρχει και το αντίστροφο που είναι δωρεάν: Λέγεται Winutuxu και είναι Windows XP με αποκλειστικά open source εφαρμογές! Το είχα βάλει κάποτε. Και μουράτο. Αλλά ήταν Windows όπως και να'χει...
Anyway, mitsaras77, άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που πωλείται. γιατί κάποιος να το προτιμήσει και να μην αγοράσει τα γνήσια Windows; Ή αν θέλει να βλέπει τα (s)Vista, μπορεί να εγκαταστήσει τα εφφετζίδικα Fedora Vixta που είναι "φτυστά" τα (s)Vista!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

ippoktratis, σωστό και αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα έχουν την ίδια τιμή με τα αυθεντικά vista, φαντάζομαι. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εγώ υποστίριξα τη θέση που υποστηρίζει και το επίσημο site του ελευθερου λογισμικού (www.gnu.org) που λέει ότι

"Free software" is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of "free" as in "free speech," not as in "free beer."

Τώρα θα μου πείς ότι πληρώνεις για να μπορείς να τρέχεις εφαρμογές για win. Το δέχομαι, αλλά καμιά φορά ίσως και να χρειαστείς καμιά τετοια εφαρμογή. Δεν είναι και λίγες οι φορές που μου έχει τύχει. Και καλά εγώ, έχω την πόρωση και προσπαθώ να τις τρέχω με wine, άλλος όμως που δεν την έχει αυτή την πόρωση απλώς θα προτιμήσει να μείνει στο κλειστού κώδικα OS. Για φαντάσου μια διανομή linux έτοιμη να τρέχει εφαρμογές windows, όπως κάποιες επαγγελματικές εφαρμογές ή ακόμα και κάποια παιχνίδια, out of the box. Δεν θα ήταν ωραίο? Τεσπα, το trial αυτής της διανομής ακόμα δεν μπόρεσα να το κατεβάσω... Πατάω στο download αλλά τίποτα.. Δεν βγάζει πουθενά. Θα ξαναπροσπαθήσω.

οτι βγαινει καλο ειναι. γουσταρεις να το αγορασεις καλως..........αν οχι, δεν ειναι με το ζορι.
επισης καπου νομιζω οτι καπου υπερβαλουμε..........μια χαρα ειναι τα vista και ακομη καλυτερα τα xp.
καλως ή κακως ολοι απο εκει ξεκινησαμε και δυσκολα μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτα....

Ξέρεις πόσο εύκολα θα ξέφευγαν όλοι, αν δεν ήταν στην Ελλάδα πού τα έχουν όλα τσάμπα?

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

paschalis_m]καλως ή κακως ολοι απο εκει ξεκινησαμε και δυσκολα μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτα....

'Οτι ξεκινήσαμε ναι, ότι είναι δύσκολο να ξεφύγουμε είναι σχετικό. Σ'αυτό παιζουν ρόλο και διάφορα άλλα πράγματα, όπως νοοτροπία, φόβος( του διαφορετικού), κτλ.

paschalis_m] οτι βγαινει καλο ειναι. γουσταρεις να το αγορασεις καλως..........αν οχι, δεν ειναι με το ζορι.

Πάω πάσο.

paschalis_m]επισης καπου νομιζω οτι καπου υπερβαλουμε..........μια χαρα ειναι τα vista και ακομη καλυτερα τα xp.

Δεν έκανα καν κριτική στα win! :)

mitsara περισσοτερο συμφωνησα μαζι σου παρα διαφωνησα.
anyway, νομιζω οτι συγκεκριμενη διανομη επι του παρωντος ειναι στα ρωσικα.τσεκαρε το μιας και δεν ειμαι βεβαιος.