Ακόμα ένα Ultra-mini Linux PC από Ευρωπαίο κατασκευαστή

gnu_labis | Τετ, 04/09/2008 - 17:28 | 2' | 3

Ακόμα ένα UMPC ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά [1], ακολουθώντας την πρωτοβουλία τόσων άλλων. Αυτή τη φορά, το "Jisus" (!) PC μας έρχεται από την Ολλανδία, κ πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία Van Der Led (VDL) Designs [2].

Το εν λόγω μηχανάκι είναι εξοπλισμένο με τον Κινεζικής προέλευσης 1GHz Loongson επεξεργαστή [3], οθόνη 8.9 ιντσών (800x480 pixels), 512MB DDR2 μνήμη, WiFi, κ τρέχει Ubuntu Linux :)

Το προϊόν θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου στην Ευρωπαϊκή αγορά, με αρχική τιμή περί τα 300 ευρώ, κ θα είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα κ σχέδια, όπως φαίνεται κ στην παρακάτω φωτό.

5 σχέδια του Jisus UMPC

Για περισσότερες πληροφορίες:

[1]: http://www.linuxdevices.com/news/NS3257992292.html

[2]: http://vanderled.com/onlinestore/product_info.php/cPath/49_48_58/produc…

[3]: http://en.wikipedia.org/wiki/Loongson

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ωραίο ποστ, φίλε gnu_labis. Να προσθέσω και γω ότι το Jisus (;)) έχει 4GB Nand flash και όχι σκληρό.

Αυτός ο Loongson επεξεργαστής όμως...δεν σου γεμίζει στο μάτι, μέχρι που διαβάζεις ότι ο πρώτος Κινεζικος υπερυπολογιστής τρέχει σε 300 τέτοια CPU...

Από την άλλη όμως, ο Loongson δεν είναι αρχιτεκτονικής x86, αλλά MIPS. Και το εν λόγω μηχανάκι λέει θα τρέχει Ubuntu. Δηλαδή έχουν δική τους έκδοση Ubuntu; Δεν ξέρω να υπάρχει επίσημη έκδοση Ubuntu σε MIPS.

Στη Wikipedia [3], διαβάζω ότι τρέχει σε Loongson επεξεργαστές τρέχει το Debian mipsel port (http://www.debian.org/ports/mipsel)

Έχεις δίκιο. Δουλεύω με Debian, οπότε δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν υποστηρίζεται ο MIPS. Ίσως να είναι λάθος του linuxdevices.com κ να πρόκειται για Debian, ή μπορεί οι Ολλανδοί να κάνανε port σε MIPS μέρος του Ubuntu.

πολύ καλό φένετε πάντος

===================

linuxingreece.forummotion.com

===================