Πιστεύετε ότι το linux συγχέεται με το ubuntu ;;;;

thanos | Τετ, 04/09/2008 - 01:40 | 3' | 7

Λίγες μέρες πριν πήρε το μάτι μου ένα θέμα που έλεγε ότι πολύ χρήστες συγχέουν το linux με το ubuntu,δηλαδή ότι linux=ubuntu και ότι το ubuntu εγίνεται σαν βασική διανομή του linux.Το θέμα το βρήκα http://blogs.zdnet.com και το παρακολουθώ αρκετές μέρες τώρα.

Εν ολίγεις το θέμα λέει ότι πολύ χρήστες έχουν την εντύπωση ότι linux είναι μόνο ubuntu,γεγονός που μάλλον πειράζει αυτόν που το έγραψε αν και το "πνίγει" λέγοντας άλλα παρακάτω...

Εγώ από την μία και το πιστεύω αυτό και όχι.Ναι μια χαρά είναι το ubuntu αλλά πως μπορεί να θεωρηθεί βολικό και χρηστικό από την στιγμή που θέλει ~210mb σε libraries,codecs,programs,updates κ.λπ για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη διανομή.Και αυτοί που δεν έχουν ίντερνετ τι γίνεται (μερικοί θα θυμάστε στις αρχές τι πρήξιμο είχατε φάει από μένα :O που δεν είχα ίντερνετ).Μιλάω μόνο για το ubuntu και όχι για mint ή όποιο άλλο παράγωγο του ubuntu με codecs και τα συναφή.

Από την άλλη όμως θα συμφωνίσω με αυτά που γράφει ο συγγραφέας* στο orginal θέμα ότι "μπαίνεις" σε linux με το ubuntu και στην συνέχεια υπάρχουν άπειρες διανομές που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τι 8ες εσύ και τι σε βολεύει.

Ένιγουέι δεν έχω κάτι απέναντι προς το ubuntu ούτε κάνω αυτό το 8ρεντ για να αρχίσω flame απλά άνοιξα το θέμα έτσι για συζήτηση.Τώρα αν θέλει κάποιος flame (με άλλον,τα βαριέμαι εγώ :P ) let's the party begin.Ακούω απόψεις :).

*Adrian Kingsley-Hughes (..................While I don’t put myself into the Linux n00b category........) --- το ψώνιο

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

- Σε καμμία περίπτωση δεν είναι linux=ubuntu αλλά αυτό θά'πρεπε να το εξηγήσει κάποιος στα εκατομύρια των
χρηστών που χρησιμοποιούν windows γιατί αυτά βρήκαν αυτά πήραν . Καλά τα windows ακόμη καλύτερα τα linux , αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε ίσως με ένα φαινόμενο της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας που απλά παίρνει ό,τι βρει μπροστά του ή ό,τι του πασσάρουν καλύτερα . Κατά την γνώμη μου απαιτείται ήδη αρκετή προσπάθεια για να περάσει κάποιος από το ένα λειτουργικό στο άλλο , πόσο μάλλον να καταλάβει τις διαφορές ανάμεσα στις διανομές linux . Εξήγησε πρώτα σε έναν απλό χρήστη windows τι εστί Debian , Fedora , Puppy ,Suse , Mandriva κλπ , κλπ , ΓΙΑΤΙ υπάρχουν τόσες πολλές διανομές και μετά το ξανασυζητάμε γιατί πολλοί λένε ίσως linux=ubuntu .
- Προσωπικά χρησιμοποιώ Ubuntu εδώ και πάνω από χρόνο και είμαι ευχαριστημένος . Δεν έχω καμμία απολυτως σχέση με την πληροφορική ,ξέρω μόνο να πατάω κάποια κουμπιά.Είναι όμως η φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από το linux και η αγάπη για την ελευθερία έκφρασης που με έφερε κοντά του σε μία σχέση που νομίζω ότι θα κρατήσει πολύ καιρό.

Προσωπικά συμφωνώ ότι το Ubuntu ως "επίσημο Ubuntu" δεν διευκολύνει (για το λόγο που ανέφερε ο Θάνος) το νέο χρήστη που δεν έχει internet. Κι εγώ, ας μην ξεχνάμε ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να ρυθμίσω το δύστροπο Fast 800 της Sagem και να αποκτήσω πρόσβαση... Βέβαια, μέχρι να γίνει αυτό, δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με codecs κλπ με το Ubuntu Ultimate, το οποίο όμως δεν θεωρείται επίσημη έκδοση της Canonical! Άρα το επίσημο Ubuntu, όντως δυσκολεύει λιγάκι... Το Mint από την άλλη, διευκολύνει αφάνταστα το νέο χρήστη, που ακόμα κι αν δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορεί τουλάχιστον να δει τις ταινίες του, ν' ακούσει τη μουσική του, να οργανώσει τα αρχεία του, τις φωτογραφίες του, κλπ.
Πάντως, είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος όταν αναφέρεται στο Linux, έχει μέσα στο μυαλό του το Ubuntu, καθώς είναι η πιο διαφημισμένη και δημοφιλής διανομή. Και ας μην ξεχνάμε ότι από αυτό έχουν ξεπηδήσει πάρα πολλές νέες διανομές οι οποίες κρατάνε τις ρίζες τους με τη μητέρα διανομή...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Όχι βέβαια, το linux είναι ο πυρήνας του ubuntu, όχι η ίδια η διανομή!

----------------------------------------------------------------------------

"Imagination is more important than knowledge.” , Albert Einstein.

Οχι. Απλά, είναι η διανομή γιά την οποία έχουν ακούσει οί περισσότεροι.
Κοιτάξτε σε ποιά διανομή αναφέρονται τα pc περιοδικά. Ποιά διανομή είναι πιό διαδεδομένη στο internet (forum, blogs κλπ).

Η γνώμη μου? Οχι άδικα.
Το ubuntu πέτυχε με την μία, αυτά πού άλλες διανομές προσπαθούσαν χρόνια.

Τα υπόλοιπα περί mint, πυρήνα κλπ, έχουν θέση, αλλά είναι καί... μεγάλη συζήτηση.

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Καί γιά να μην ανοίγω νέο thread (thanos system :) ), γιά δεστε μία άλλη ενδιαφέρουσα άποψη:
http://wingolog.org/archives/2008/04/07/fedora-is-the-new-ubuntu

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Συμφωνώ απόλυτα με τον alfisti. Ο νέος χρήστης που γοητεύεται απο την κουλτούρα του ανοιχτού λογισμικού
θα μπει και θα διαλέξει τη διανομή που θα τον τραβήξει πιο εύκολα και θα είναι η πιο προσιτή.
Σε αυτόν τον τομέα το Ubuntu έχει κάνει την διαφορά.

alexbillans]

Συμφωνώ απόλυτα με τον alfisti. Ο νέος χρήστης που γοητεύεται απο την κουλτούρα του ανοιχτού λογισμικού
θα μπει και θα διαλέξει τη διανομή που θα τον τραβήξει πιο εύκολα και θα είναι η πιο προσιτή.
Σε αυτόν τον τομέα το Ubuntu έχει κάνει την διαφορά.

http://www.linuxinsider.gr/forum/mandriva-20081-spring-vs-ubuntu-804-hardy-heron

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/