HP DeskJet 1220C

rizitis | Τετ, 04/09/2008 - 00:19 | 1' | 8

̓Άνοιξα το pc, μπήκα με ubuntu 7.10, σύνδεσα για πρώτη φορά τον παλιό αλλά ΚΑΛΟ εκτυπωτή, hp 1220c,
άρχισα να ψάχνω στο internet για drivers, και πάνω που ήμουν έτοιμος να τους κατεβάσω,
ο εκτυπωτής συνδέθηκε μόνος του, το hp device manager τον αναγνώρισε πλήρως και όλα δουλεύουν ρολόι...

PS:thank you ubuntu, thank you LINUX !!!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εμ, είδες...αν έχεις ένα εκτυπωτή που η μαμά-εταιρεία υποστηρίζει ενεργά το Linux (η Hewlett-Packard είναι από τις μεγαλύτερες χορηγούς του Debian, και έχει συνεισφέρει δεκάδες project στο Ελεύθερο Λογισμικό) τότε το Linux σε ανταμοίβει. Το συνδέεις και παίζει χωρίς καν να βάλεις CD. Το ίδιο συμβαίνει για όλους σχεδόν τους Hewlett-Packard και πολλούς Epson.

HP 4 ever...καιρός να αναγράφεται και "Linux Ready" :P στα συμβατά προιόντα.Όχι όπως τα Vista παραδείγματα δεν βάζουμε που μερικές εταιρίες άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Παιδια και εγώ έχω συνδέσει ένα hp officejet 4255 σε ubuntu 7.10 και δουλέυει άψογα! Βρήκε και εγκατέστησε αυτόματα τους drivers. Eίμαι ενθουσιασμένος! Πρώτη φορά από τότε που ασχολούμαι με το linux που μπορώ να εκτυπώνω. Ειχα ένα lexmark X3550 το ν οποίο τον άλλαξα με τον hp γιατί δεν δούλευε.

Στο debian που το δοικίμασα δεν κάνει αυτοματη εγκατάσταση των drivers όπως στο ubbuntu. Υπάρχει κάποιος τρόπος εγκατάστασης; Drivers υπάρχουν για το debian από ότι είδα (αφού η hp είναι συνεργάτης του debian).

εμ δεν ψάχνεις...Κοίτα εδώ - υπάρχει αναλυτικός οδηγός:
Πως εγκαθιστώ έναν εκτυπωτή στο Linux; Χρειάζομαι drivers;

Στο Debian δεν παίζει η αυτόματη αναγνώριση, γιατί αυτό είναι feature των νεότερων εκδόσεων του Gnome. Το ίδιο (αυτόματη αναγνώριση) κάνει και το Fedora 8, π.χ.

Δημήτρη ακολούθησα τη διαδικασία αλλά το πρόβλημα είναι ότι μου ζητάει συνεχώς username και password, δηλαδή ενώ δίνω τα σωστα στοιχεία αυτό αδυνατεί να τα πιστοποιήσει.Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα. Τέλος πάντων κατάλαβα χονδρικά τι παίζει με το cups. Δουλειά μου κάνω τώρα με το ubuntu (o βασικός μου στόχος ήταν να εκτυπώνω με το linux και όχι με τα windows). θα περιμένω την επίσημη κυκλοφορια του lenny το οποίο φαντάζομαι ότι θα κάνει δουλειά αφόυ θα έχει νέότερο Gnome.Mπορεί να περάσω στην testing η την sid για να δοκιμάσω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Παιδιά το πρόβλημα με το username και password λύθηκε, εγώ είχα κάνει λάθος. Τώρα έμαθα να εγκαθιστώ εκτυπωτές με το cups. Δυστυχώς όμως η σειρά officejet δεν αναγράφεται,υπάρχουν μονο οι laserjet,dektjetκλπ, οπότε το debian στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν μπορεί να δουλέψει το συγκεκριμένο εκτυπωτή. Υπάρχει μια σελίδα στην οποία υπάρχουν drivers δωρεάν αλλά πρέπει να δώσεις e-mail για να τους στείλουν. Μπορεί να δοκιμάσω εκεί.