KINO

philip | Τρί, 04/01/2008 - 12:50 | 1' | 5

Καλημέρα στην παρέα,

έχω εγκαταστήσει το kino, μπορώ να κάνω capture από την κάμερα (χρειάστηκε να αγοράσω ένα καλύτερης ποιότητας καλώδιο firewire), αλλά έλω να ρωτήσω πως μπορώ να επέμβω αφαιρώντας κάποιες κακές λήψεις.  Μονταζ δηλαδή.  Υπάρχει τρόπος να μπορώ να βάλω υποτιτλους, μουσική κλπ?

Στα win υπάρχει το premier γι αυτή τη δουλειά, αλλά έχω ένα σημαντικό πρόβλημα: δεν έχω πουθενά στο σπίτι win.  Μη με κάνετε να τα εγκαταστήσω πάλι }:).

Υπάρχει επίσης τρόπος να "τρέξει" το premier με wine?

Λειτουργικό Ubuntu 7.10

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για υπότιτλους δεν ξέρω, αλλά μπορείς να βάλεις μπάρα (κάτι σαν κι αυτό που εμφανίζεται στα δελτία ειδήσεων - "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ" :)). Το μοντάζ γίνεται στο Kino με το εργαλείο Cut. Κάνεις κλικ, βάζεις startpoint, endpoint για να ορίσεις τι θες να κρατήσεις ή να κόψεις. Την ίδια δουλειά, αλλά θα χρειαστεί να εξάγεις το βιντεο, κάνει και το KDEnlive αλλά και το Avidemux.

Δες το παρακάτω link όπου παρουσιάζουμε όλα τα προγράμματα (σκρόλαρε εκεί που γράφει "cut paste επεξεργασία βίντεο"):

Πως επεξεργάζομαι βίντεο στο Linux; Πως φτιάχνω ταινίες DVD; Ποια προγράμματα υπάρχουν;

OK, έκανα capture, αποθηκεύτηκαν τα αρχεία σε μορφή *.avi. Κάνω κόψιμο - ράψιμο εικόνας με το kino φυσικά (αρχάριος γαρ). Το σώζω σαν mpeg2 και το βλέπω σε οικιακό DVD. Ακόμη κάποιες ερωτήσεις:

1. Πως γίνεται η επεξεργασία με την επιλογή trim? Ότι εκανα μέχρι τώρα το έκανα με την επιλογή edit. Δε βρήκα κάπου πληροφορίες για το πως χρησιμοιούνται οι μπάρες αρχής και τέλους στο trim option.

2. Υπάρχει τρόπος να προσθέσω μουσική;

Αν όχι τι κάνουμε;

Δεν πρέπει να είναι δύσκολο, αλλά ως σχεδόν άσχετος με επεξεργασία και δημιουργία video, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μερικές συμβουλές. Στο site του kino, δεν λέει πολλά πράγματα.

3. Υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να κάνει capture από κάμερα απευθείας;

philip, μόλις βρω λίγο χρόνο θα απαντήσω επισταμένως με αναλυτικό tutorial.

Υπάρχει καί αυτό -δεν το έχω δοκιμάσει
http://www.getdeb.net/app/LiVES

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/