openoffice

nickmandou | Δευ, 02/18/2008 - 21:02 | 2' | 6

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ OPENOFFICE ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΝΟΙΓΩ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ;

ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΛΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για το πρώτο πρόβλημα, από το OpenOffice, πηγαίνεις στο μενού Προβολή και κάνεις κλικ στο Επιλογή. Και εμφανίζεται το παραθυράκι με τα εικονίδια για τα σύμβολα. Προσωπικά, προτιμώ, πάντως το κάτω πλαίσιο. Αν το συνηθίσεις είναι αφάνταστα πιο εύκολο. Try it! :)

Για το δεύτερο πρόβλημα, πηγαίνεις στο μενού Εργαλεία > Επιλογές. Κλικ στο Ρυθμίσεις Γλώσσας, και δες αν είναι τα Ελληνικά "Προεπιλεγμένη Γλώσσα" για τα έγγραφα. Επίσης, στο ίδιο μενού, αλλά στο Βοηθήματα Γραφής, στο κάτω πλαίσιο που γράφει Επιλογές, πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το "Ελεγχος σε όλες τις γλώσσες". Μάλλον αυτό θα είναι, αν κατάλαβα το πρόβλημα.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Nα κάνω μία μικρή παρέμβαση;; Θα παρακαλούσα να γράφουμε με κανονικά μικρά γράμματα. Στο ίντερνετ όταν γράφουμε με κεφαλαία είναι σαν να φωνάζουμε και γενικότερα στα forums αποφεύγουμε τις διαφορετικές γραφές για να είναι τα μηνύματα πιο ευανάγνωστα για όλους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι κάθε μήνυμα μένει επάνω και το διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης. Έτσι την επόμενη φορά που θα ψάχνετε κάτι θα είναι πιο εύκολο να το βρείτε αφού κάπου υπάρχει περίπτωση να έχει δημοσιευτεί. Για αυτό και προσπαθούμε να γράφουμε όσο πιο σωστά μπορούμε.

δεν μπορω να βρω την επιλογη προβολη και επιλογες γιατι ειναι στα αγγλικα το openoffice και ετσι δεν μπορω να το αντιστοιχησω καπου!Δηλαδη οταν παω στο ''view''  δεν υπαρχει επιλογη ''options'' .Λιγη βοηθεια  παραπανω γιατι ειμαι και ολιγον ασχετος? :)

Για το 2ο πηγαίνεις στο tools>options>language settings και εκεί που λέει Default languages for Documents βάλε τα ελληνικά αν δεν είναι.Μετά από κάτω (writing aids) στα options "τίκαρε" την επιλογή check in all languages.

Αλλά γιατί δεν αλλάζεις και την γλώσσα από το Ο.Ο από την επιλογή user interface βάλε τα ελληνικά.

επειδη ειμαι σε βρεφικο σταδιο ακομα..Τι ειναι το Ο.Ο ? :)