Τραγικά αργές εκτυπώσεις

TheSageMonk | Δευ, 02/11/2008 - 21:23 | 1' | 9

Έχω εδώ και μερικούς μήνες το Gutsy Gibbon και τον τελευταίο καιρό το χρησιμοποιώ για κάθε εργασία στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του γραψίματος κειμένων στο ΟΟ. Δεν είχα εκτυπώσει ποτέ και τώρα που χρειάστηκε να εκτυπώσω σε ένα πολυμηχάνημα hp psc 1210 all-in-one που έχω, ενώ το αναγνωρίζει το μηχάνημα μια χαρά, η ταχύτητα εκτύπωσης είναι τραγικά αργή, δηλ. μία (1) σελίδα το λεπτό!!! Τί μπορεί να φταίει για αυτό; Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα fonts του ΟΟ; Συνήθως γράφω σε Arial ή TImes New Roman. Οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν σου πω τώρα ότι το ίδιο μου έτυχε σε ένα παρόμοιο πολυμηχάνημα σε windows θα χαρείς ή θα στενοχωρηθείς; Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι κάποιου είδους βλάβη που βγάζουν τα hp και στο λέω αυτό γιατί το μηχάνημα στο οποίο αναφέρομαι είναι το δεύτερο μηχάνημα που περνάει από την οικογένεια, ( το πρώτο ήταν εκτυπωτής) και που παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα. Το παρουσίασε αρχικά σε windows και όταν το έφερα σπίτι για να δω αν παίζει είχε το ίδιο πρόβλημα και σε λίνουξ.

Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση και το εργαλείο της hp το hplip και σέταρε τον εκτυπωτή σου από εκεί.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα της HP γιατί όταν χρησιμοποιώ τα XP (το μηχάνημα το έχω dual boot) οι εκτυπώσεις και από MS office και από OO.org είναι κανονικές. Θα δοκιμάσω το hplip και θα αναφέρω αποτελέσματα.

Επειδή είχα κάνει την ερώτηση και σε thread του Ubuntu μεταφέρω την απάντηση που είχε δώσει ο φίλος μας dimitris:
"Απ'οσο βλέπω [1] το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει το rendering της εκτύπωσης στο PC και όχι στον ίδιο τον printer. Άρα αν έχετε αργό PC ίσως να οφείλεται εκεί. Έχετε αργό PC; Η λύση που προτείνουν στο παρακάτω post ίσως να βοηθήσει, αν και απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχει πολλές πιθανότητες.

[1]
http://osdir.com/ml/drivers.hpofficejet.devel/2003-08/msg00083.html"

Η απάντηση είναι ότι ο υπολογιστής μου είναι αρκετά γρήγορος (pentium 2.8, 1mb ram, 256 graphics card) οπότε υποθέτω δεν είναι θέμα ταχύτητας του υπολογιστή, αλλά θα δοκιμάσω τη λύση και θα αναφέρω.

Παιδιά, δοκιμάσατε να σετάρετε τον εκτυπωτή με το hplip που πρότεινε ο chek2fire; Δεν το είπε στην τύχη.

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Το λοιπόν δοκίμασα το hplip, το οποίο αντίθετα με ότι πίστευα δεν ήταν εγκατεστημένο, οπότε το κατέβασα από την προσθαφαίρεση. Στη συνέχεια αυτό κατέβασε μόνο του τους οδηγούς αφού "είδε" τον εκτυπωτή. Φαίνεται ότι κάνει καλή δουλεία διότι μου εμφάνισε και μενού για τη λειτουργία του scanner, αν και δεν μου το αναγνώρισε το μηχάνημα ως 1210, αλλά ως 1200. Αυτό με μπέρδεψε λιγάκι στην αρχή επειδή είχα ως προεπιλογή το 1210 αλλά το έφτιαξα. Στο φλέγον θέμα της εκτύπωσης φαίνεται να έχουν βελτωθεί αρκετά τα πράγματα, αλλά επειδή το έφτιαξα αργά χθες βράδυ δεν έδωσα καμία μαζική εκτύπωση για να κάνω τη δοκιμή. Θα το κάνω και αυτό και αν υπάρχει κάτι άλλο θα αναφέρω.

Για να δούμε. Να το κάνουμε [ΛΥΜΕΝΟ] και αυτό;

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Κύριοι λυπάμαι που θα σας δυσαρεστήσω, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι λυμένο. Ο εκτυπωτής εξακολοθεί να σέρνεται και με το hplip! Έκανα και δοκιμή ακόμα και με το Abiword, αλλά η ταχύτητα εξακολουθεί να είναι τραγική. Το τελείως περίεργο της υπόθεσης όμως είναι ότι έκανα dual - boot με Ubuntu και το laptop μου, το οποίο χρησιμοποιώ και στο γραφείο. Χρησιμοποίησα την τελευταία έκδοση του linuxformat (Super!).Στο γραφείο λοπόν χρησιμοποιώ έναν hp laserjet 1300 series, ο οποίος μου εκτύπωσε τα πάντα σφαίρα και χωρίς να έχω εγκαταστήσει το hplip. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δύο μηχανήματα από την ίδια εταιρία μπορεί να έχουν τέτοια διαφορά...καμία ιδέα κανείς;

Φίλος,

Δες αυτό το link http://linuxprinting.org/show_printer.cgi?recnum=HP-PSC_1210 και αυτο

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-2021.html

και κάνε install <pre>apt-get install hpoj</pre>

"Choose your weapon time to play... Forget about the second day.... Choose you weapon time to go"